Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Абе Ќани реално да прајме муабет не го биваше за играч ,, не за тренер.Во право е @joveko . Инаку има една анегдота за Ќани и истата е за кажвање со зборови не со пишење ама ај ќе се обидам вака :icon_mrgr:. Каков шо е висок Ќани со глас ко жена пред 15-ти години отприлика играле во Скопје против мислам Пролет Тинекс или некој друг така банана клуб и салата скоро празна. Во напад биле Пролет и направиле пробивање а судијата свирнал пенал.И како шо било во салата мува да помини ќе се слушни, му се залетал на судијата (тој метро и жилет) и сите си помислиле сега забабки ќе го фати,овај застанал пред него и му вика со гласот негов: ''Судија НЕЧЕСЕН еден , пробивање беше " :pos::pos::pos:. Па то било да се пукат од смеење сите играчи и тие 100-тина публика шо биле во салата.И после баѓи време го дупеле Нечесен го викале на прекар.

Ја гледав утакмицата на тв и навистина браво за децата!Прво одиграа чесно,борбено и достоинствено покажаа дека имат мадиња,можи и да се речи дека и со ваква игра таму во Прага би ги поминале,ам јебига то е то,посекако ниѓто не прајме така да немаше да се радвам ида поминиме едно коло.До 50 минута добро изиграја,е после ко видоја дека нема шасна за 10 разлика малку попуштија и почнаја да грешат но сепак добра победа (y).Ех колку фали добар тим,ЧЕСНИ СТАБИЛНИ ЛУЃЕ и нигде во Европа нема да има ваков спектакл и љубов према ракометот.Колку само малку треба да се крениме и да покажиме дека не сме заборавиле на ракометот,ама стално има душмани кој најчесто се анти-спортисти,а и да се со текот на политиката се менват луѓето ;).Не очекував таква атмосфера и толку луѓе...Слушав скандирања за докторо...Ме интересира беше тој таму го видовте???

Ја гледав утакмицата на тв и навистина браво за децата!Прво одиграа чесно,борбено и достоинствено покажаа дека имат мадиња,можи и да се речи дека и со ваква игра таму во Прага би ги поминале,ам јебига то е то,посекако ниѓто не прајме така да немаше да се радвам ида поминиме едно коло.До 50 минута добро изиграја,е после ко видоја дека нема шасна за 10 разлика малку попуштија и почнаја да грешат но сепак добра победа (y).Ех колку фали добар тим,ЧЕСНИ СТАБИЛНИ ЛУЃЕ и нигде во Европа нема да има ваков спектакл и љубов према ракометот.Колку само малку треба да се крениме и да покажиме дека не сме заборавиле на ракометот,ама стално има душмани кој најчесто се анти-спортисти,а и да се со текот на политиката се менват луѓето ;).Не очекував таква атмосфера и толку луѓе...Слушав скандирања за докторо...Ме интересира беше тој таму го видовте???
"Зафатен" беше..:)
Не не удостои со неговото ценето присуство...
Сечеше ленти по селата...:giggle:
Некни табла,сега ленти...се работи..:pipi:

Министерот Иво Ивановски, градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески, заедно со пратениците Лилјана Кузмановска и Зоран Илиоски, денеска официјално го означија пуштањето во употреба на локалните патишта за селата Буково и Крстоар. И двата проекти се од големо значење за мештаните, а реализирани се со финансиски средства кои ги обезбеди Владата на Република Македонија преку Европската банка за обнова и развој.
13829_772590822776277_7628794231457687301_n.jpg

Да ги "сечи" Жан Митрев сите 4-ца племе да ебам расипано нивно.Посебно ова со таблата па и патот големи проекти прат нема збор,се работи на случајот :pipi:.
Дали и покрај ова желба за ракомет ќе му текни на некој дека нешто треба да се превземи?Баш ме изненадија чкембарите со повикот и потегот да се собериме масовно за денес на навивање ова она,а до пред неколку натпревари извадија парола :ОД ПЕЛИСТЕР КРАДИТЕ ЗА БРЗО ЌЕ ГО ЈАДИТЕ...После то на некоја од групите изјавуваа(притискаа) дека ако не се превземат позитивни чекори со ракометот дека чкембарите ќе бидат по ригорозни во своите барања и слично...И сега оп наеднаш ајде сите всала да навиваме?o_O.Не дека е лошо,баш напротив супер атмосфера имаше секоја чест за бројката,ама не е малку згодно време за то,моментално тониме и тониме така да вакви атмосфери ќе се прат ако имаме стабилен клуб секоја утакмица и ќе бидиме задоволни,зато велам дека можи треба/ше да се издејствува врз управа/партија/општина и сите срања во градот,ама под услов и одзивот да биди масивен...да почниме луѓето во градот да го кажваме то шо го сакаме преку протести пример за воздухот,па до ракометот и слично...Има еден куп работи во градот не е една ама да се почни треба

"Зафатен" беше..:)
Не не удостои со неговото ценето присуство...
Сечеше ленти по селата...:giggle:
Некни табла,сега ленти...се работи..:pipi:

Министерот Иво Ивановски, градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески, заедно со пратениците Лилјана Кузмановска и Зоран Илиоски, денеска официјално го означија пуштањето во употреба на локалните патишта за селата Буково и Крстоар. И двата проекти се од големо значење за мештаните, а реализирани се со финансиски средства кои ги обезбеди Владата на Република Македонија преку Европската банка за обнова и развој.
13829_772590822776277_7628794231457687301_n.jpg
Јас па мислев горе на Пелистер се качиле да ги местат топојте за вештачки снег за напролет да скијаме таму. И овај Иво нека не шета многу оти нема среќа во љубовта :свиркам:. И тој мислев ќе напрај нешто за градот ама и тој е продаена душа.А глумецот изгледа си прај пат за до Битола ,оти ако не го акнат во затвор после мандатот најверојатно ќе треба да се иселва од градот.

Се на се утакмицата беше изгубена уште во Чешка, мислам дека овде и колку да се сакаше повеќе не се можеше, 10 разлика е многу. Но од ова што денес го видов освен Николич, кој не е бог знај што играч, но има чуство за игра а нема која да го следи. Затоа и пишав дека најповеќе Ќани и Кире потфрлија. Тактички нула ништо не покажавме едноставно само со желба со срце играа дечките друго ништо.
Николич цело време навлекува по двајца играчи на себе се движи лево десно а Дрогата цела утакмица индиспониран не прати игра само фатија топката и шутни и тоа 80% од неизградена ситуација е сега среќа што голманот нивни е катастрофа па влегоја неколку голови, инаку мислам дека Дрогата цела утакмица ја игра на нетипична позиција тој е играч на кој му треба широка игра да има простор со трк да земи засил и да шутни. За Филип нема да зборувам премлад е дечкото ја има дрскоста но не и мозок ептен е слаб на мозок за игра и ако помини додавањето кон него или шутира без везе или додава на пикер непотребно крило за него не постои, Николич се виде дека го игра ракометот иако мислам дека премногу слобода му се даде, а Папата што да се каже едноставно човекот не е за ракомет и да се чуди чоек како напрај кариера од 10 години кога за ракомет го бидва колку Тупурко за балет, 70 % од акциите беше погрешно поставен без можност за блок или да прифати топка. Крилата колку добија шанса и премногу прикажаја Игор толку му се можностите иако пред 5-6 години кога го гледав мислев дека има во него потенцијал не знам што бидна но не се разви како играч. А Рајтовски не може крило да игра чека прво да прими топка па да влези и во многу случаеви го затвораа пред да влези. Голманите не ги спомнувам оти како да немаше голмани.

Јас па мислев горе на Пелистер се качиле да ги местат топојте за вештачки снег за напролет да скијаме таму. И овај Иво нека не шета многу оти нема среќа во љубовта :свиркам:. И тој мислев ќе напрај нешто за градот ама и тој е продаена душа.А глумецот изгледа си прај пат за до Битола ,оти ако не го акнат во затвор после мандатот најверојатно ќе треба да се иселва од градот.
Послабо лоби од нашето нема ни на Марс...
Не е ни чудо шо градот дојде на ова дереџе,од сите досегашни Битолски гарнитури во собрание и влада од ниедна не видовме ништо за Битола..
Едноставно на својот град помислуваат само ко ќе има избори и ко ќе треба некоја лента да се сечи...(за некоја чешма,пат во некое село,монтажна сала и сл...)и то се напраено со пари од ЕУ..(и не знам за шо овие се сликат)?:pos:
Абе упм.....
П.С.
Чекаме сеа колумна од Скајвокер(от)...:vozbud:

Полека бе луѓе шовие, каков Ќани каков Кире вие нормални сте или какви сте? Луѓето заслужват почит, а не овде да тресиме зелени. Како прво условите во клубот се катастрофални од плати до опреми до курци до палци, кадровски Пелистер небил подлаб никогаш, организационо послаб небил никогаш, со 7 души во ротацијата и со уште 4 играчи на клупа шо најголема утакмица му е финале Стиф Наумов против Климент, да тепаш 6 разлика екипа шо дојде со цел оркестар играчи и структурно организационо две класи постедени од нас треба малку да разбираш и малку да имаш среќа. А денешната победа на кој се должи на нас Чкембарите, ние голој клававме и се дрецкавме во одбрана? Неееее туку тие 7 души Ќани и Кире... Ова не е Екипа разберете. А нешто прочитав со два пикери и слично... Ние немаме втор пикер, а и зато цело време на таја 5-1 одбрана крилата влегваја излегваја, ако не видовте ќе има на Орбис ќе видите. Дајте таму ако сте бунтовно настроени и ако сте револтирани, да се разбериме со Двојче и со Пискачо тркалото, не туку фрлајте со ксмења по играчите и тренерите за нив треба капата долу, размислете малку...
А овие пичките шо ги гласав за пратеници не треба во Битола да ги примиме, а овие па од СДСМ другите неќат ни да одат во собранието, оооооо пијуни едни пијунски, да ви ебам и лице и кариера и душата шо ја немате, вие сте бе амеби, амеби сте, куропушачи едни само се сликат развојни зони, ипарт програми, светскабанка, европска банка само лажите, абе до кога тое дно дна сме сега нема каде кај ќојте

Последно уредено:
Ко прво Битола и Пелистер се пишат со ГОЛЕМИ БУКВИ.

Како второ незнам ни дали припаѓаш на овај форум кој е за РК Пелистер и да кажваш приказни на ова тема, кога ми свршваш на Вардар,Металург,МЗТ,Ѓорче.Вистински навивач не Пелистер ,не можи со емоции да ми пиши за други ривалски клубови.Дефинитивно не ти е место тебе и на таквите како тебе во сала.

Како трето еве и еден добронамерен совет ако сакаш да се занимаш со спортско новинарство треба да анализираш игра и тактика на клубовите и откривање на лоши и добри страни во самата игра , а ти тоа твое незнаење вешто се обидуваш да го прикриваш преку поезија.

И како четврто ова ти е прво и последно реплицирање.
Порасни, постигни го она што сум го постигнал и учи ме како и што да правам, тоа дали јас пишувам за други екипи треба да размислиш и да созрееш за да го разбериш, исто како што некои тиквари во Србија по средбата со Германија плукаа по диви откако тој даде се за победа оти отишол во Вардар, а мора кога нема пари во Битола оти рани фамилија...сум напишал со мали ненамерно оти беше 4 наутро...
За Пелистер ко ќе вложиш, ко ќе дадеш пари како што секогаш јас давам без разлика на цена на карта или на пат тогаш ќе ми кажеш дека не заслужувам во сала, за игра доволно знам и тоа очигледно некој го гледа со оглед дека моите статии се најчитани во медиумите кои ми ги постираат со оглед на самото признавање од оние кои ги споменавте како Индира, да оној Радиќ кој беше селектор кога завршивме осми во Норвешка и Данска, онаа Милева која сега секој кој познава ракомет ја цени, оној Раде кој сите го ценат и кој мислат дека треба да игра за нас место Филип, оној наш Кире кој сите го величаме, а мене ме цени оти знам и да го критикувам, или нашата сограѓанка Мирјета слободно прашај ја ако ја најдеш на фаце за мене можеби ќе имаш среќа или сите девојки од Вардар кои веќе договорија интервју со мене лично оти ме ценат...
Да друже пишувам за Металург оти Металург е цела репрезентација и не се срамам да кажам дека и сум одел на негови средби да ги гледам и сум бил горд кога паднала една Барселона, еден ПСЖ, Колдинг, Загреб...сум бил горд оти не победи Металург пиле недозреано туку победи Македонија земјата која ја сакам и која ако ме знаеш знаеш дека секаде сум одел да ја гледам и ќе одам без разлика дали е фудбал, ракомет или кошарка или да тенис, одбојка или шах...но за ниедна победа не сум бил толку горд како кога победил Пелистер...
Пишувам и за Вардар од иста причина прво затоа што ми е работа второ затоа што секоја победа на Вардар е победа за Македонија... ако тоа не го разбираш или ти или другите ваш проблем..
Ми се фалите тука за не знам Пелистер ова она, плукате по двојче кој да и јас го нејќам ни гласав за него и за оваа расипничка власт оти знам брате сум завршил факултет сум се трудел, сум напишал книги кои сега се читаат низ цел свет и да пишувам оти знам оти сум читал и сум шетал низ светот додека ти си пиел кафе на широк сокак и си глумел кабадаја...
за Пелистер ми пишите тука а за на утакмица денес кога јас отиидов да си купам карта да карта која секогаш ја купувам и ќе ја купувам оти верувам дека тој клуб дали фудбалски или ракометен ги заслужил и ме задолжил, затоа што го сакам...гледам луге која карта бре не купувам и влегуваат а по други плукаат, гледам и Чкембари да со срце навиваат и супер се секоја чест, горд сум што ко дете сум бил дел од нив, но еве на фаце статус да не цитирам ке платиме карти по 30 денари да одат за дете болно да и за тоа секоја ви чест, но ори да не дадете по 30 денари за него посебно или повеќе секој колку може, а не купите и карта како што треба да купи секој кој го сака овој клуб затоа што таа стотка која за вас е едно кафе за овој клуб е живот...
Ми се фалиш овде а ти ли пишуваш статии за клубот кои ги читаат сите?
Ти ли пишуваш статии како онаа за она полуфинале и финале кои наредната недела ке одат на секој спортски портал? Јас пишувам за Пелистер оти се обидувам да помогнам, давам пари од џеб не оти ги имам туку затоа што сакам да помогнам и го сакам овој клуб затоа не ми паметувај плукај по мене плукај и по двојче но погледни се и сам в лице....
и за крај пишувам за Кометал да и го сакам и тој клуб и тие девојки оти тие ја ставија оваа земја во историјата со онаа титула, онаа статија ако ја прочита тие зборови на мојот дедо се вистина.. таа е наша и е драга, тие ракометарки ми се мили оти ги гледав во дрес на Македонија во Германија,во Холандија, Данска и Норвешка, во Романија, во Русија, во Полска исто како што сум ги гледал нашите репрезентативци на еден куп натпревари плакајки се од свој сопствен геб не како некои кои одат на сметка на власт или федерација...
Пишувам за се оти си ја сакам својата земја, а Пелистер е мој клуб како и твој и се што сакам е да помогнам очигледно многу повеќе од тебе и некои други... ти и многу други од мене можете да учите за навивање... и кој сака да чита има нова статија за Пелистер слободно прочитајте ја и тука и на оние портали кои понеделник ке ја објават[DOUBLEPOST=1417315717][/DOUBLEPOST]
Не го гибај Скајвокер,the force is very strong with him...:vozbud:
Тој за сите е....:pos:
images
[DOUBLEPOST=1417274069][/DOUBLEPOST]Иначе овие Чесите спред мене се чорба...
Да го имавме Свежио на гол и со оваа екипа и со минус 10 ќе имавме огромна шанса да ги сакатиме дома...
Ама вака...:cautious:прашање е шо можиме да напрајме..
Сепак се бива,ако се поднаполни салата,барем 3000 да има,одпочеток малку да се подмочнат овие ништо чудно да ги подначапниме....
Посебно на почеток ако ги затепаме со некоја предност,после се можи да се случи....
Млада екипа се овие Чесите,немаат играно пред атмосфера,во нивните сали има училишна атмосфера....
Е сега нашата екипа дамбетер,па можиме сами да се заколиме....плус неаме клупа...
Ќе видиме шо ќе биди,барем да изиграт машки,да тепаме е најважно,па шо биди биди....

Пелистер е прв и секогаш ќе остане но да сакам и се што е наше оти сите играат за она црвеножолто знаме[DOUBLEPOST=1417316100][/DOUBLEPOST]Јас одам и ке одам едноставно не само оти морам зарди ова што сега го работам туку затоа што како што кажав таа стотка мене ништо не ми е а на клубот му е ако дај боже има сезонска и на ниеден натпревар да нео доам ако не можам сепак ќе ја купам... Пелестер се сака со дела не со зборови,да Чкембарите навиваат секоја им чест но прачајте се колку карти купуваат (за на фудбал па и за на ракомет сум сведок од кај влегуваат аи сите кога зборувам со пријатели од Италија, од Англија, од Франција, србија сите се чудат да гледаат како во сала сите навиваме мислат дека е ненормално да не сакаш да дадеш таква смешна сума за клуб кој го сакаш) ова не го кажувам за да навредам некого туку затоа што е вистина...

Последно уредено:
Шо туку го дрвите овде со тие 100 денари за карта не ми е јасно...
Сегде во светот навивачите (како Чкембарите) купват сезонски карти кои се поскапи, купват дресој и плус дават пари некои за клубот.
Кај нас се влегва 'од задна', дресој се земат од играчите, и плус клубот мора да фрли нешто за пиротехника, пароли, гостување... и плус еден вагон пари на казни поради навивачите има ојдено, да не прајме муабет дека некои добиваат и пари на рака.
Така да и тие 100 денари кој јас ќе ги дам, не одат за клубот и играчите него одат право в џеб кај некој.
Оти не излезат сега со прес да кажат колку карти биле купени вчера?
Друга работа... Настрана од квалитетот на екипата, условите во салата (и стадионот) се на такво ниво шо треба да му плаќат на секој кој ќе влези оти рискира живот внатре.
Јас не знам во 21ви век сала без греење, седење на бетон и без тоалет.
Да дојдат луѓе кои ќе почнат да РАБОТАТ во клубот а не да се жалат и да дремат... Да видам дека има барем некаков ентузијазам и надеж дека ќе биди подобро, јас ќе бидам првиот шо ќе оди и ќе плати карта па макар и 300 нека е.
Никогаш не мислев дека ќе дојди време да не одам на утакмица. Сум одел и кога имаше се на се 100 луѓе во времето ко се бојкотираше Спире (ни крив ни должен), па и во времето кога 'управата' влегваше в терен да го тепа судијата... Али ова денес не личи на ништо и желба ми е на крајот само Пискачо и Владе да останат в сала барем да се знај кој го удри последнио ексер на ќурот...

Шо туку го дрвите овде со тие 100 денари за карта не ми е јасно...
Сегде во светот навивачите (како Чкембарите) купват сезонски карти кои се поскапи, купват дресој и плус дават пари некои за клубот.
Кај нас се влегва 'од задна', дресој се земат од играчите, и плус клубот мора да фрли нешто за пиротехника, пароли, гостување... и плус еден вагон пари на казни поради навивачите има ојдено, да не прајме муабет дека некои добиваат и пари на рака.
Така да и тие 100 денари кој јас ќе ги дам, не одат за клубот и играчите него одат право в џеб кај некој.
Оти не излезат сега со прес да кажат колку карти биле купени вчера?
Друга работа... Настрана од квалитетот на екипата, условите во салата (и стадионот) се на такво ниво шо треба да му плаќат на секој кој ќе влези оти рискира живот внатре.
Јас не знам во 21ви век сала без греење, седење на бетон и без тоалет.
Да дојдат луѓе кои ќе почнат да РАБОТАТ во клубот а не да се жалат и да дремат... Да видам дека има барем некаков ентузијазам и надеж дека ќе биди подобро, јас ќе бидам првиот шо ќе оди и ќе плати карта па макар и 300 нека е.
Никогаш не мислев дека ќе дојди време да не одам на утакмица. Сум одел и кога имаше се на се 100 луѓе во времето ко се бојкотираше Спире (ни крив ни должен), па и во времето кога 'управата' влегваше в терен да го тепа судијата... Али ова денес не личи на ништо и желба ми е на крајот само Пискачо и Владе да останат в сала барем да се знај кој го удри последнио ексер на ќурот...
Ќе коментирам за тоа оти не свикале прес денес.Па времето е врнежливо за "прес" на бутки иначе можеби пак ќе го напраеја,со тоа шо Пискачо ќе не повикаше за нареден првенствен натпревар,двојче ќе кажеше за новиот селски пуштен пат,а З.Илиоски ќе кажеше дека многу јако сме навивале ;)

Порасни, постигни го она што сум го постигнал и учи ме како и што да правам, тоа дали јас пишувам за други екипи треба да размислиш и да созрееш за да го разбериш, исто како што некои тиквари во Србија по средбата со Германија плукаа по диви откако тој даде се за победа оти отишол во Вардар, а мора кога нема пари во Битола оти рани фамилија...сум напишал со мали ненамерно оти беше 4 наутро...
За Пелистер ко ќе вложиш, ко ќе дадеш пари како што секогаш јас давам без разлика на цена на карта или на пат тогаш ќе ми кажеш дека не заслужувам во сала, за игра доволно знам и тоа очигледно некој го гледа со оглед дека моите статии се најчитани во медиумите кои ми ги постираат со оглед на самото признавање од оние кои ги споменавте како Индира, да оној Радиќ кој беше селектор кога завршивме осми во Норвешка и Данска, онаа Милева која сега секој кој познава ракомет ја цени, оној Раде кој сите го ценат и кој мислат дека треба да игра за нас место Филип, оној наш Кире кој сите го величаме, а мене ме цени оти знам и да го критикувам, или нашата сограѓанка Мирјета слободно прашај ја ако ја најдеш на фаце за мене можеби ќе имаш среќа или сите девојки од Вардар кои веќе договорија интервју со мене лично оти ме ценат...
Да друже пишувам за Металург оти Металург е цела репрезентација и не се срамам да кажам дека и сум одел на негови средби да ги гледам и сум бил горд кога паднала една Барселона, еден ПСЖ, Колдинг, Загреб...сум бил горд оти не победи Металург пиле недозреано туку победи Македонија земјата која ја сакам и која ако ме знаеш знаеш дека секаде сум одел да ја гледам и ќе одам без разлика дали е фудбал, ракомет или кошарка или да тенис, одбојка или шах...но за ниедна победа не сум бил толку горд како кога победил Пелистер...
Пишувам и за Вардар од иста причина прво затоа што ми е работа второ затоа што секоја победа на Вардар е победа за Македонија... ако тоа не го разбираш или ти или другите ваш проблем..
Ми се фалите тука за не знам Пелистер ова она, плукате по двојче кој да и јас го нејќам ни гласав за него и за оваа расипничка власт оти знам брате сум завршил факултет сум се трудел, сум напишал книги кои сега се читаат низ цел свет и да пишувам оти знам оти сум читал и сум шетал низ светот додека ти си пиел кафе на широк сокак и си глумел кабадаја...
за Пелистер ми пишите тука а за на утакмица денес кога јас отиидов да си купам карта да карта која секогаш ја купувам и ќе ја купувам оти верувам дека тој клуб дали фудбалски или ракометен ги заслужил и ме задолжил, затоа што го сакам...гледам луге која карта бре не купувам и влегуваат а по други плукаат, гледам и Чкембари да со срце навиваат и супер се секоја чест, горд сум што ко дете сум бил дел од нив, но еве на фаце статус да не цитирам ке платиме карти по 30 денари да одат за дете болно да и за тоа секоја ви чест, но ори да не дадете по 30 денари за него посебно или повеќе секој колку може, а не купите и карта како што треба да купи секој кој го сака овој клуб затоа што таа стотка која за вас е едно кафе за овој клуб е живот...
Ти ли пишуваш статии како онаа за она полуфинале и финале кои наредната недела ке одат на секој спортски портал? Јас пишувам за Пелистер оти се обидувам да помогнам, давам пари од џеб не оти ги имам туку затоа што сакам да помогнам и го сакам овој клуб затоа не ми паметувај плукај по мене плукај и по двојче но погледни се и сам в лице....
и за крај пишувам за Кометал да и го сакам и тој клуб и тие девојки оти тие ја ставија оваа земја во историјата со онаа титула, онаа статија ако ја прочита тие зборови на мојот дедо се вистина.. таа е наша и е драга, тие ракометарки ми се мили оти ги гледав во дрес на Македонија во Германија,во Холандија, Данска и Норвешка, во Романија, во Русија, во Полска исто како што сум ги гледал нашите репрезентативци на еден куп натпревари плакајки се од свој сопствен геб не како некои кои одат на сметка на власт или федерација...
Пишувам за се оти си ја сакам својата земја, а Пелистер е мој клуб како и твој и се што сакам е да помогнам очигледно многу повеќе од тебе и некои други... ти и многу други од мене можете да учите за навивање... и кој сака да чита има нова статија за Пелистер слободно прочитајте ја и тука и на оние портали кои понеделник ке ја објават[DOUBLEPOST=1417315717][/DOUBLEPOST]

Пелистер е прв и секогаш ќе остане но да сакам и се што е наше оти сите играат за она црвеножолто знаме[DOUBLEPOST=1417316100][/DOUBLEPOST]Јас одам и ке одам едноставно не само оти морам зарди ова што сега го работам туку затоа што како што кажав таа стотка мене ништо не ми е а на клубот му е ако дај боже има сезонска и на ниеден натпревар да нео доам ако не можам сепак ќе ја купам... Пелестер се сака со дела не со зборови,да Чкембарите навиваат секоја им чест но прачајте се колку карти купуваат (за на фудбал па и за на ракомет сум сведок од кај влегуваат аи сите кога зборувам со пријатели од Италија, од Англија, од Франција, србија сите се чудат да гледаат како во сала сите навиваме мислат дека е ненормално да не сакаш да дадеш таква смешна сума за клуб кој го сакаш) ова не го кажувам за да навредам некого туку затоа што е вистина...
Брате џедају..
Прво,за вистинскиот навивач постои САМО ЕДЕН КЛУБ-САМО ЕДЕН ГРАД...
Нема тука,АБЕ ПЕЛИСТЕР МИ Е НА ПРВО МЕСТО,АМА ЗА СИТЕ СУМ...:facepalm:
Ти шо сакаш пиши си во колумните,то си е твое право,демократска земја сме(барем не лажат дека сме):icon_mrgr:,ама мора да напрајш разлика малце....
Новинарството,колумни,статии се сосема друга работа-љубовта кон клубот,кон својот град,кон навивачката група не се меша со ништо друго...
Со самото то шо кажваш дека си одел на утакмици на Металург,Кометал и си навивал за нив се е кажано....:facepalm:
Како можиш да пишиш дека ко ја тепал Барса и Псж Металург победила Македонија...:eek:
Како бе Македонија победи?
Македонија ќе победи ко ќе игра репката,и на никаде друго место..
То шо играат грото од репрезентативците таму ништо не значи..
Ете кажваш дека си шетан чоек,ако е така ќе знајш дека во сите земји ривалството е пред се..
Сите се заедно(барем навидум) ко ќе игра репрзентацијата,ама кога се работи за клубовите секој си ја зазема својата страна..
Само кај нас во Македонија имаме навивачи за секоја сезона...
Кометал ко беше јак сите беа за Кометал,Металург сјача ајмоо сите за металург,сепак Македонци се...:vozbud:
И после се чудиме зошто ни се смеат сите....
Затоа и атмосферата на Металург е далеку поразлична од таа кога игра Пелистер и Вардар,зошто овие тимови имаат селектирана база на навивачи,се знај за кој се навива..
Додека на Металург слушал песни од типот ИЗЛЕЗИ МОМЧЕ....на утакмиците на Пелистер и Вардар нема такво нешто..
Е то е таа разлика шо вие останатите нема да ја разберите никогаш,затоа секогаш опстојуваат тимовите кои имаат навивачи....
Секоја чест за Металург,навистина со својата работа привлекоа многу луѓе,од сите градови,достојно е за почит,ама то е недостигот шо се јавува,зошто се шо е напраено наеднаш нема долг рок на траење...
Значи се додека не се разграничи РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА-КЛУБ делење на играчи на ВАШИ И НАШИ...нема да има спорт овде,никогаш...
Е сега да се вратам на репрезентацијата,го спомна Диви,си го навлече гневот и нема враќање,не е во ред,ама то е..
не можиш да контролираш шо прат еден куп луѓе во Ниш,посебно шо таму не бевме организирано ојдени во група,туку појќе екипи на Чкембари имаше....
И на крај за картите..
Коче,можи за тебе не се многу 100 денари,ама има луѓе во Чкембари шо не можат да си дозволат...
Децата пред се,и зошто да не идат тие деца ако немаат да платат,ко се редовни на сите утакмици..
А многу од тие деца се заслужни за сите кореографии,пароли,за цел труд шо е вложен во групата..
И то без помош од никој,се со самопридонес....
Колку се можи се поможва,то е реалноста засега,и тие се условите во градот.....
Ги спомна Комити во колумната,кај најде толкава бројка на сезонски карти жити се...
И самите Комити се жалат на бројката,и да не се тие ќе нема ни толку на стадион на Вардар..
За ракомет е друга песна,имаат дрим тим и нормално е шо имаат маса на луѓе....
И да се вратам кај нас, од друга страна ако гледаме,ЗА КОЈ И ЗА ШО ДА ПЛАЌААТ ЛУЃЕТО 100 ДЕНАРИ?
Не знам како не му беше срам на луѓето,односно квази управата да бараат вчера карта?:mad:
За кој бараат карта?за то шо го ебаја клубот?
За то шо ја ебаја салата,шо нема столчиња,треба од дома перниче да си носиш за да не седиш на ладен бетон,за то шо нема греење и ко Еским треба на зима да се облечиш за да не замрзниш во шталата....
Море ни 50 денари не требаше да биди картата вчера,20 денари максимум,и тие се многу за оние....
Ко ќе напрат услови за нормално чоек да оди да гледа,ко сегде во светот,е тогаш нека бараат карта,а дотогаш нека се скријат од срам и нека не излегват,излегват да се фалат дека напрајле табла....(и та се расипа по 2 дена и цркна ламбата):pos:...
Нека бидат среќни шо и покрај цела фрустрација на луѓето,покрај сите разочарувања шо ни ги приредија сите овие години,сеуште има некој шо оди во салата(а не се малку тие луѓе)...
Зошто ние сме силата на Пелистер,ако не сме ние нема да има ништо....
Да собериш 3,4 илјади луѓе,а клубот ти е најслаб од постоењето е навистина за подвиг,и за ова можат да сонват многу клубој,посебно Металург шо ги фалиш,па и Кометал на времето...
Добри ти се колумните,ама треба малку посубјективно да гледаш на работите,премногу апстрактно ти се опишани,појќе на поезија маваш,осврни се на суштината на проблемот,остај ти како било некогаш,сите сакаме да се врати то време,ама за жал тешко засега...
Остај ти Кометал,женската репрезентација на времето,помина то....
Па и Металург кој го тепал лани,вака така,кој се замара со то?
Посебно не ние во Битола...;)

Значи ти пријателе ,ете како шо се декларираш горд битолчанец на Пелистер и градот Битола,слободно ти го креваат адреналинот други екипи како скоспките ривали така?!И велиш дека секоја победа за Вардар е победа за Македонија,исто и за Металург...Прав битолчанец (немора да е чкембар) то никогаш нема да помисли да го спомни а не пред цел форум да го кажи.За жал такви се 20 -30 души шо ги знам во градот....Да беше ова 2000 год ќе ти речев дека се 1000-2000 такви луѓе ама јебига смена времето....То шо ги пишуваш колумните гледано од професионална страна се ОК,немам ништо против,ама пишиш бе човече со таков жар према најлутите ривали...добро кај вие лојалноста према клубот и градот бе?!?!?!Не значи ако ракометот стагнира неколку години (шо да прјаме таква е ситуацијата) да се префрлиме да навиваме и пратиме и гледаме скопските екипи?!!?ЗОШТО???Абе ете типичен пример сум јас..Одев на ракомет и ко беше најслаб клубот и најак,и со силен и со слаб противник ко сме играле,сум праел за клубот и сега БОЈКОТИРАМ!Бојкотирам не заради тоа шо клубот е слаб,туку шо не личи на ништо!Шо нема способни луѓе да го водат,шо нема управа,шо нема организациски план,шо нема ништо и то мене ме боли и зато неможам да си го дозволам тоа да одам да ги гледам вчера!Јас не сум го бирал противникот дали е слаб или јак,сум одел за Пелистер!Ете друг пример ќе ти кажам (за ФК Пелистер) мислам дека беше 2011 год кога Ракометната Репрезентација на Македонија играше на ЕП или олимпијада незнам шо беше,главно цела јавност Мк го очекуваше натпреварот со нетрпение,значаен натпревар нормално...Во истиот момент кога почнуваше тој натпревар,почнуваше и натпревар на Фк Пелистер од 16 часот и се мислам дека игравме таа година во втора лига.Јас иако сум преголем фан на ракометот појдов и гледав фудбал со уште 150 -200 души на стадион кој не застанаа да го гледат мечот со Шведска туку се решиле да дојдат да гледат второлигашки фудбал,нивниот миленик Пелистер.Друго,се зачудив ко видов толку луѓе на стадион и то луѓе шо доста пратат ракомет посебно репрезентацијата...Овие луѓе имаат доблес и љубов према клубот за разлика од многу останати шо идат по утакмици како вчера наместо со шал врака тие со ајфоните врака :facepalm: поќето се сликат за на фејсбук отколку за навивање.Има многу за зборување и за пишување,ете тебе ти препуштам место,а јас ќе се чувам за критиковање бидејќи стално го бирам точниот пат и во право сум бил.А она претходно да велиш дека секоја победа на скопски клуб е победа за Македонија е трагична,посебно речена од битолчанец...Пријателе,тие на кур не не клават не уништуваат максимално како клуб и како град,а наши овде пиуни платеници му изиграват слуги и објективни граѓани.Вчера Пелистер не беше нигде спомнат ниту ќе го спомнат ги забоеле за нив.И за крај од такви шо одат дури Ск и то лично ги имам гледано да навиват за скопски клубој градот пропаѓа...Кај најголемите душмани на Пелистер и Битола одите (ете сам рече дека имаш одено) да гледате ракомет и се палите урлате навивате :facepalm: оти???Оти играл со ПСЖ..:pos: вие не ојте за ПСЖ вие ојте се сликате со ракометарите и одма на фејсбук клавате :facepalm:.Ова некој да ми го кажваше до кај 2002 година кога во градот живееја други луѓе и беше друго време ќе беше смешно,ама денес како шо се модернизира светот посебно во боите на "виножитото" се е можно.

Ќе коментирам за тоа оти не свикале прес денес.Па времето е врнежливо за "прес" на бутки иначе можеби пак ќе го напраеја,со тоа шо Пискачо ќе не повикаше за нареден првенствен натпревар,двојче ќе кажеше за новиот селски пуштен пат,а З.Илиоски ќе кажеше дека многу јако сме навивале ;)

Е за шо ги реновираја клубските простории? :unsure:
И после 'домаќински' се работело...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom