Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Da se raduvas i da gi velicas ekipi kako Metalurg, Vardar i Kometal a pri toa da bides Bitolcanec e stvarno nelogicno, ova me potseka na edna slika na vmrovce od Bitola slikan na izgradbata na aftopatot onamu gevgelija i gordo napisal "ostvaruvame" ne gledajki pri toa sto napravija od gradot ili patiatata vo gradot toj se raduva na aftopat vo gevgelija koj Skopjanite go pravat za polesno da odat grcija ili ohrid a Bitola celosno ja izoliraa.
Ne da ne se raduvam na pobedite na Metalurg i Vardar naprotiv so radost go docekav krajot na Metalurg i se nadevam i na Vardar ke go docekam.
Ne znam dali poveke go sakam Pelister ili mrazam Vardar.
I koja crna reprezentacija zenska pa po milo ke mi e da sme posledni so makedonski deca nego 4 ti so kurvite sobrani od cel svet.

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Е за шо ги реновираја клубските простории? :unsure:
И после 'домаќински' се работело...
Кој клубски простории ... То можи да беше сликано во детската кај Пискачо . Си ги има земено можи дома кај него пехарите.:icon_lol:

Хахахаха абе остајте го новинаро нека си вози го отепавте хахахаха

За Пелистер не можам да речам дека не си во право за се но едно сакам да кажам никогаш не сум напишал зо жар појак отколку кога пишувам за Пелистер тоа што пишувам друго и за другите е оти пак ке кажам тоа ми е работа целта на колумна или статија е да се доближи до секој кој ја чита како писател можам да речам дека книгата ја продаваш ако успееш во првите неколку реченици да ја привлечеш си разбудиш страста и желбата кај оној кој ги чита, исто е и кај статија или колумна, за другите да велам дека ја претставуваат Македонија оти е вистина.
Зарем сакаш да ми речеш дека оти играл Вардар или Металург или МЗТ или било кој друг треба да навивам за скапаните Барселона, или у.п.м да одат оние шваби како Кил или било која германска екипа по се она што сме го доживеале и ние како клуб од нивни екипи и судии, да навивам за не знам клуб од друга држава против клуб од нашата?
Тоа не бива едноставно и Пелистер кој пак ке речам го сакам и ќе го сакам и секогаш сум спремен да помогнам колку можам за да се врати онаму каде што припаѓа и ракометниот и фудбалскиот... И пелистер другари ко играше во она полуфинале играше за себе но и за цела Македонија,во секој тим па и тој имало играчи кои доаѓаат од многу места во оваа земја а нашата земја собира поени и се репрезентира. за политика да не уништија скопјани но се уништивме најмногу сами, а за спорт тие не се криви што големци кај нас не сакаат да вложат дури и да ги молиш а имаат украдено милиони и од клубовите и до градот.
Пелистер ко ке игра со некој од нашите тимови никогаш не сум ни помисли да навивам за нив... аза наши навивачи и да и чкембари колку сакаат вистинско навивање за оваа земја видов со шпанија отидо едно сто души со мене ( на пола карти им обезбедив) ми се слоши кога слушам оделе за Шпанија?
срамно е да се каже а не друго... Не ми е грижа од кај е кога игра во европа е наше. Македонско, па и онаа Шкендија кога играше со Партизан повеќе сакав да помине отколку да испадне. Зар за Паритиџан да навивам за оние срби кои се прават гомеи пријатели со грците кои не не признаваат ни негираат црква?
Пелистер е најубав клуб.наш клуб. и ако навивам за овие против клубови од друга земја не го предавам... Тоа е како да речето дека Мојсо, Пепи., Диви , Иван , Алушот го предале оти играле во Вардар или Металург... Едноставно е глупо,
и за крај...
Велиш дека си одел и секоја чест за тоа тоа не можам да не го ценам.
Викаш оваа управа го уништила?
таа не го уништи од кај да најдат тие пари кога немаат не земаат ни плата ни ништо а работат колку можат... да двојче и компанија и јас ги нејкам ни сум ги гласал, мразам лажговци и арамии и политички војници, и има многу причини што пелистер е кај што е... Наместо да пишиме ако не чини оваа управа треба сите заеднода ја смениме да се потрудиме да направиме нешто подобро, и она што го викам за картите да го направиме оти на тој начин можеби нема да бидем одма прваци, но ке овозможиме финансии со кои овој клуб ќе живее, ќе има да доведе млади играчи кои ке се градта да вложи во својата школа која сите ја знаеме и да извади генерации кои ке ја вратат слават дури и овие момци кои сега се млади имаат талент. Имаме репрезентативци кои вредат и млади играчи како Дрогишки, пикерот Димитровски и десното крило тоа се играчи кои можат да станат многу добри ракометари ако им се даде шанса... а сигурен сум и дек аима други... во овој момент само нашата љубов може да го спаси клубот кога сите од него кренаа раце... мој предлог е еве отворен сум за разговор дај ние да се собереме да се договориме и да се обидеме на било кој начин да го направиме најдоброто за клубот[DOUBLEPOST=1417362898][/DOUBLEPOST]Томасино добро
Брате џедају..
Прво,за вистинскиот навивач постои САМО ЕДЕН КЛУБ-САМО ЕДЕН ГРАД...
Нема тука,АБЕ ПЕЛИСТЕР МИ Е НА ПРВО МЕСТО,АМА ЗА СИТЕ СУМ...:facepalm:
Ти шо сакаш пиши си во колумните,то си е твое право,демократска земја сме(барем не лажат дека сме):icon_mrgr:,ама мора да напрајш разлика малце....
Новинарството,колумни,статии се сосема друга работа-љубовта кон клубот,кон својот град,кон навивачката група не се меша со ништо друго...
Со самото то шо кажваш дека си одел на утакмици на Металург,Кометал и си навивал за нив се е кажано....:facepalm:
Како можиш да пишиш дека ко ја тепал Барса и Псж Металург победила Македонија...:eek:
Како бе Македонија победи?
Македонија ќе победи ко ќе игра репката,и на никаде друго место..
То шо играат грото од репрезентативците таму ништо не значи..
Ете кажваш дека си шетан чоек,ако е така ќе знајш дека во сите земји ривалството е пред се..
Сите се заедно(барем навидум) ко ќе игра репрзентацијата,ама кога се работи за клубовите секој си ја зазема својата страна..
Само кај нас во Македонија имаме навивачи за секоја сезона...
Кометал ко беше јак сите беа за Кометал,Металург сјача ајмоо сите за металург,сепак Македонци се...:vozbud:
И после се чудиме зошто ни се смеат сите....
Затоа и атмосферата на Металург е далеку поразлична од таа кога игра Пелистер и Вардар,зошто овие тимови имаат селектирана база на навивачи,се знај за кој се навива..
Додека на Металург слушал песни од типот ИЗЛЕЗИ МОМЧЕ....на утакмиците на Пелистер и Вардар нема такво нешто..
Е то е таа разлика шо вие останатите нема да ја разберите никогаш,затоа секогаш опстојуваат тимовите кои имаат навивачи....
Секоја чест за Металург,навистина со својата работа привлекоа многу луѓе,од сите градови,достојно е за почит,ама то е недостигот шо се јавува,зошто се шо е напраено наеднаш нема долг рок на траење...
Значи се додека не се разграничи РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА-КЛУБ делење на играчи на ВАШИ И НАШИ...нема да има спорт овде,никогаш...
Е сега да се вратам на репрезентацијата,го спомна Диви,си го навлече гневот и нема враќање,не е во ред,ама то е..
не можиш да контролираш шо прат еден куп луѓе во Ниш,посебно шо таму не бевме организирано ојдени во група,туку појќе екипи на Чкембари имаше....
И на крај за картите..
Коче,можи за тебе не се многу 100 денари,ама има луѓе во Чкембари шо не можат да си дозволат...
Децата пред се,и зошто да не идат тие деца ако немаат да платат,ко се редовни на сите утакмици..
А многу од тие деца се заслужни за сите кореографии,пароли,за цел труд шо е вложен во групата..
И то без помош од никој,се со самопридонес....
Колку се можи се поможва,то е реалноста засега,и тие се условите во градот.....
Ги спомна Комити во колумната,кај најде толкава бројка на сезонски карти жити се...
И самите Комити се жалат на бројката,и да не се тие ќе нема ни толку на стадион на Вардар..
За ракомет е друга песна,имаат дрим тим и нормално е шо имаат маса на луѓе....
И да се вратам кај нас, од друга страна ако гледаме,ЗА КОЈ И ЗА ШО ДА ПЛАЌААТ ЛУЃЕТО 100 ДЕНАРИ?
Не знам како не му беше срам на луѓето,односно квази управата да бараат вчера карта?:mad:
За кој бараат карта?за то шо го ебаја клубот?
За то шо ја ебаја салата,шо нема столчиња,треба од дома перниче да си носиш за да не седиш на ладен бетон,за то шо нема греење и ко Еским треба на зима да се облечиш за да не замрзниш во шталата....
Море ни 50 денари не требаше да биди картата вчера,20 денари максимум,и тие се многу за оние....
Ко ќе напрат услови за нормално чоек да оди да гледа,ко сегде во светот,е тогаш нека бараат карта,а дотогаш нека се скријат од срам и нека не излегват,излегват да се фалат дека напрајле табла....(и та се расипа по 2 дена и цркна ламбата):pos:...
Нека бидат среќни шо и покрај цела фрустрација на луѓето,покрај сите разочарувања шо ни ги приредија сите овие години,сеуште има некој шо оди во салата(а не се малку тие луѓе)...
Зошто ние сме силата на Пелистер,ако не сме ние нема да има ништо....
Да собериш 3,4 илјади луѓе,а клубот ти е најслаб од постоењето е навистина за подвиг,и за ова можат да сонват многу клубој,посебно Металург шо ги фалиш,па и Кометал на времето...
Добри ти се колумните,ама треба малку посубјективно да гледаш на работите,премногу апстрактно ти се опишани,појќе на поезија маваш,осврни се на суштината на проблемот,остај ти како било некогаш,сите сакаме да се врати то време,ама за жал тешко засега...
Остај ти Кометал,женската репрезентација на времето,помина то....
Па и Металург кој го тепал лани,вака така,кој се замара со то?
Посебно не ние во Битола...;)

Значи ти пријателе ,ете како шо се декларираш горд битолчанец на Пелистер и градот Битола,слободно ти го креваат адреналинот други екипи како скоспките ривали така?!И велиш дека секоја победа за Вардар е победа за Македонија,исто и за Металург...Прав битолчанец (немора да е чкембар) то никогаш нема да помисли да го спомни а не пред цел форум да го кажи.За жал такви се 20 -30 души шо ги знам во градот....Да беше ова 2000 год ќе ти речев дека се 1000-2000 такви луѓе ама јебига смена времето....То шо ги пишуваш колумните гледано од професионална страна се ОК,немам ништо против,ама пишиш бе човече со таков жар према најлутите ривали...добро кај вие лојалноста према клубот и градот бе?!?!?!Не значи ако ракометот стагнира неколку години (шо да прјаме таква е ситуацијата) да се префрлиме да навиваме и пратиме и гледаме скопските екипи?!!?ЗОШТО???Абе ете типичен пример сум јас..Одев на ракомет и ко беше најслаб клубот и најак,и со силен и со слаб противник ко сме играле,сум праел за клубот и сега БОЈКОТИРАМ!Бојкотирам не заради тоа шо клубот е слаб,туку шо не личи на ништо!Шо нема способни луѓе да го водат,шо нема управа,шо нема организациски план,шо нема ништо и то мене ме боли и зато неможам да си го дозволам тоа да одам да ги гледам вчера!Јас не сум го бирал противникот дали е слаб или јак,сум одел за Пелистер!Ете друг пример ќе ти кажам (за ФК Пелистер) мислам дека беше 2011 год кога Ракометната Репрезентација на Македонија играше на ЕП или олимпијада незнам шо беше,главно цела јавност Мк го очекуваше натпреварот со нетрпение,значаен натпревар нормално...Во истиот момент кога почнуваше тој натпревар,почнуваше и натпревар на Фк Пелистер од 16 часот и се мислам дека игравме таа година во втора лига.Јас иако сум преголем фан на ракометот појдов и гледав фудбал со уште 150 -200 души на стадион кој не застанаа да го гледат мечот со Шведска туку се решиле да дојдат да гледат второлигашки фудбал,нивниот миленик Пелистер.Друго,се зачудив ко видов толку луѓе на стадион и то луѓе шо доста пратат ракомет посебно репрезентацијата...Овие луѓе имаат доблес и љубов према клубот за разлика од многу останати шо идат по утакмици како вчера наместо со шал врака тие со ајфоните врака :facepalm: поќето се сликат за на фејсбук отколку за навивање.Има многу за зборување и за пишување,ете тебе ти препуштам место,а јас ќе се чувам за критиковање бидејќи стално го бирам точниот пат и во право сум бил.А она претходно да велиш дека секоја победа на скопски клуб е победа за Македонија е трагична,посебно речена од битолчанец...Пријателе,тие на кур не не клават не уништуваат максимално како клуб и како град,а наши овде пиуни платеници му изиграват слуги и објективни граѓани.Вчера Пелистер не беше нигде спомнат ниту ќе го спомнат ги забоеле за нив.И за крај од такви шо одат дури Ск и то лично ги имам гледано да навиват за скопски клубој градот пропаѓа...Кај најголемите душмани на Пелистер и Битола одите (ете сам рече дека имаш одено) да гледате ракомет и се палите урлате навивате :facepalm: оти???Оти играл со ПСЖ..:pos: вие не ојте за ПСЖ вие ојте се сликате со ракометарите и одма на фејсбук клавате :facepalm:.Ова некој да ми го кажваше до кај 2002 година кога во градот живееја други луѓе и беше друго време ќе беше смешно,ама денес како шо се модернизира светот посебно во боите на "виножитото" се е можно.
Тоамсино добро си напишал и не можам да речам дека не си за некои работи во право но не за се...
За малите деца ке почнам да тие сум свесен дека немаат и за нив не викам дај боже секогаш да одат, тие не ме нервираат напротив ме радуваат убаво е да се види дека и во овие тешки времиња има млади луѓе, деца кои го сакаат Пелистер и тоа само ја докажува неговата големина исто како што и вчерашната бројка го прави тоа...
Но во поглед на навивање... друже имам многу добри пријатели од Англија навивачи на Манчестер и Саутемптон, да и според мене тие се најдобри навивачи на свет, дај боже кај нас еден ден да бидат такви.
Беа дојдени пред две години и заедно бевме на одмор на крф разговаравме за тоа за навивање за се, кога им кажував и им покажав слики клипови од атмосфера восала и на стадион беа восхитени оти викаа дека со срце го сакаме клубот... и потоа дојде она дека клубовите се во ситуација во која се и разговор за навивачите... Нивните зборови кога им го кажав она што ти го рече лут сум на управа или слично, дака не знам ваква била сала, стадион, дке многу од овие наши навивачи не сакат ( не зборувам за деца) не сакаат ни половина евро да платат за карта беа, дека се расправам со навивачи оти навивам кога во европа игра наш клуб со клубови од друга земја, дека одат наши навивачи баш од оние најголемите групи ( Чкембари, Комити, Пирати и сите останати) одат заради противникот...(личен сведок)
"U' re shitting me right. Mate if u really love your club, no matter what u'll always be there, om the training, in the hall or the stadium. You will always buy the requisite, the shirt, the card... You hate the management yell write shit even attack them but never ever punish the club.
The club is first and last.
If you don't do that don't tell me you love your club. that would be a lie.
As for your fans what i can say if they were in England they would be in a hospital long before they yell for another team... England is ours, and so are our clubs..
Mate i love Manchester yeah i hate his club and we even have our battles but when Arsenal plays Barcelona, or Bayern or hell, those Italian shitheads do u think that for a second i could love them more? Arsenal is English club, we invented the fucking game and when he plays there he better well win... That way when my club wins the victory is even sweeter."
ова ти е цитат можеби не буквален но во смисла на тоа што тие ми го кажаа па после кажи ми дека има ривалство, да има но за дома, а не за во Европа..
По гаволите можеби затоа што се фудбалски фанатиц па ако победи еден од овие горните и ако земат титули англија губи место во европа а тие земаат па затоаа навиваат за нив...
Тоа треба да го разберете.
Тоа што Металург ги тепал оние гер,ански шпански не знам кави звезди, што и тој и Вардар игра четврт финале е од корист и за Пелистер.
Заради резултатите на Металург имаме два тима во лига на шампиони еј ... лига на шампиони. Колку една Шпанија. оти кога Металург победил победила и Македонија со Шпанија... Исто како што заради она наше полуфинале секој наш клуб потоа стартуваше од трето коло во КПК, како што Пелистер во Челенџ стартуваше затоа што покрај Пелистер кој имаше најголеми одлични беа и Вардар и Металург( огномак), Преспа, Младост... Во лига на шампиониигравме директно ние кога замина трифун оти вардар да оној кој сите го нејкиме одигра три сезони во групите со солидни резултати,
кога да го ебам можат едни англичани да навиваат така ние ке се правиме поголеми навивачи од нив?
Да за навивање никоја група не навива ко нашите, овде мислам и на чкембарите и општо, но за тоа како вистински се сака клуб... е за тоа имаме многу да учиме...ако сакаш да разгоивараш со Ед или Крис ке ти дадам линк па слободно прашај верувај ми ке ти кажат исто како што ти напишав...тоа е од мене
се надевам ке уживате во оние колумни и статии оти се за доброто пред се на оваа земја и спортот.

Последно уредено:
За Пелистер не можам да речам дека не си во право за се но едно сакам да кажам никогаш не сум напишал зо жар појак отколку кога пишувам за Пелистер тоа што пишувам друго и за другите е оти пак ке кажам тоа ми е работа целта на колумна или статија е да се доближи до секој кој ја чита како писател можам да речам дека книгата ја продаваш ако успееш во првите неколку реченици да ја привлечеш си разбудиш страста и желбата кај оној кој ги чита, исто е и кај статија или колумна, за другите да велам дека ја претставуваат Македонија оти е вистина.
Зарем сакаш да ми речеш дека оти играл Вардар или Металург или МЗТ или било кој друг треба да навивам за скапаните Барселона, или у.п.м да одат оние шваби како Кил или било која германска екипа по се она што сме го доживеале и ние како клуб од нивни екипи и судии, да навивам за не знам клуб од друга држава против клуб од нашата?
Тоа не бива едноставно и Пелистер кој пак ке речам го сакам и ќе го сакам и секогаш сум спремен да помогнам колку можам за да се врати онаму каде што припаѓа и ракометниот и фудбалскиот... И пелистер другари ко играше во она полуфинале играше за себе но и за цела Македонија,во секој тим па и тој имало играчи кои доаѓаат од многу места во оваа земја а нашата земја собира поени и се репрезентира. за политика да не уништија скопјани но се уништивме најмногу сами, а за спорт тие не се криви што големци кај нас не сакаат да вложат дури и да ги молиш а имаат украдено милиони и од клубовите и до градот.
Пелистер ко ке игра со некој од нашите тимови никогаш не сум ни помисли да навивам за нив... аза наши навивачи и да и чкембари колку сакаат вистинско навивање за оваа земја видов со шпанија отидо едно сто души со мене ( на пола карти им обезбедив) ми се слоши кога слушам оделе за Шпанија?
срамно е да се каже а не друго... Не ми е грижа од кај е кога игра во европа е наше. Македонско, па и онаа Шкендија кога играше со Партизан повеќе сакав да помине отколку да испадне. Зар за Паритиџан да навивам за оние срби кои се прават гомеи пријатели со грците кои не не признаваат ни негираат црква?
Пелистер е најубав клуб.наш клуб. и ако навивам за овие против клубови од друга земја не го предавам... Тоа е како да речето дека Мојсо, Пепи., Диви , Иван , Алушот го предале оти играле во Вардар или Металург... Едноставно е глупо,
и за крај...
таа не го уништи од кај да најдат тие пари кога немаат не земаат ни плата ни ништо а работат колку можат... да двојче и компанија и јас ги нејкам ни сум ги гласал, мразам лажговци и арамии и политички војници, и има многу причини што пелистер е кај што е... Наместо да пишиме ако не чини оваа управа треба сите заеднода ја смениме да се потрудиме да направиме нешто подобро, и она што го викам за картите да го направиме оти на тој начин можеби нема да бидем одма прваци, но ке овозможиме финансии со кои овој клуб ќе живее, ќе има да доведе млади играчи кои ке се градта да вложи во својата школа која сите ја знаеме и да извади генерации кои ке ја вратат слават дури и овие момци кои сега се млади имаат талент. Имаме репрезентативци кои вредат и млади играчи како Дрогишки, пикерот Димитровски и десното крило тоа се играчи кои можат да станат многу добри ракометари ако им се даде шанса... а сигурен сум и дек аима други... во овој момент само нашата љубов може да го спаси клубот кога сите од него кренаа раце... мој предлог е еве отворен сум за разговор дај ние да се собереме да се договориме и да се обидеме на било кој начин да го направиме најдоброто за клубот[DOUBLEPOST=1417362898][/DOUBLEPOST]Томасино добро

Тоамсино добро си напишал и не можам да речам дека не си за некои работи во право но не за се...
За малите деца ке почнам да тие сум свесен дека немаат и за нив не викам дај боже секогаш да одат, тие не ме нервираат напротив ме радуваат убаво е да се види дека и во овие тешки времиња има млади луѓе, деца кои го сакаат Пелистер и тоа само ја докажува неговата големина исто како што и вчерашната бројка го прави тоа...
Но во поглед на навивање... друже имам многу добри пријатели од Англија навивачи на Манчестер и Саутемптон, да и според мене тие се најдобри навивачи на свет, дај боже кај нас еден ден да бидат такви.
Беа дојдени пред две години и заедно бевме на одмор на крф разговаравме за тоа за навивање за се, кога им кажував и им покажав слики клипови од атмосфера восала и на стадион беа восхитени оти викаа дека со срце го сакаме клубот... и потоа дојде она дека клубовите се во ситуација во која се и разговор за навивачите... Нивните зборови кога им го кажав она што ти го рече лут сум на управа или слично, дака не знам ваква била сала, стадион, дке многу од овие наши навивачи не сакат ( не зборувам за деца) не сакаат ни половина евро да платат за карта беа, дека се расправам со навивачи оти навивам кога во европа игра наш клуб со клубови од друга земја, дека одат наши навивачи баш од оние најголемите групи ( Чкембари, Комити, Пирати и сите останати) одат заради противникот...(личен сведок)
"U' re shitting me right. Mate if u really love your club, no matter what u'll always be there, om the training, in the hall or the stadium. You will always buy the requisite, the shirt, the card... You hate the management yell write shit even attack them but never ever punish the club.
As for your fans what i can say if they were in England they would be in a hospital long before they yell for another team... England is ours, and so are our clubs..
Mate i love Manchester yeah i hate his club and we even have our battles but when Arsenal plays Barcelona, or Bayern or hell, those Italian shitheads do u think that for a second i could love them more? Arsenal is English club, we invented the fucking game and when he plays there he better well win... That way when my club wins the victory is even sweeter."
ова ти е цитат можеби не буквален но во смисла на тоа што тие ми го кажаа па после кажи ми дека има ривалство, да има но за дома, а не за во Европа..
По гаволите можеби затоа што се фудбалски фанатиц па ако победи еден од овие горните и ако земат титули англија губи место во европа а тие земаат па затоаа навиваат за нив...
Тоа што Металург ги тепал оние гер,ански шпански не знам кави звезди, што и тој и Вардар игра четврт финале е од корист и за Пелистер.
Заради резултатите на Металург имаме два тима во лига на шампиони еј ... лига на шампиони. Колку една Шпанија. оти кога Металург победил победила и Македонија со Шпанија... Исто како што заради она наше полуфинале секој наш клуб потоа стартуваше од трето коло во КПК, како што Пелистер во Челенџ стартуваше затоа што покрај Пелистер кој имаше најголеми одлични беа и Вардар и Металург( огномак), Преспа, Младост... Во лига на шампиониигравме директно ние кога замина трифун оти вардар да оној кој сите го нејкиме одигра три сезони во групите со солидни резултати,
кога да го ебам можат едни англичани да навиваат така ние ке се правиме поголеми навивачи од нив?
Да за навивање никоја група не навива ко нашите, овде мислам и на чкембарите и општо, но за тоа како вистински се сака клуб... е за тоа имаме многу да учиме...ако сакаш да разгоивараш со Ед или Крис ке ти дадам линк па слободно прашај верувај ми ке ти кажат исто како што ти напишав...тоа е од мене
се надевам ке уживате во оние колумни и статии оти се за доброто пред се на оваа земја и спортот.
Ти другар очигледно живејш во некој си твој свет,заедно со твоите пријателчиња од педерска Европа!Убо ти потенцира Томасино дека кај секој верен навивач и човек кај кој има локал патриотизам стои паролата САМО ЕДЕН ТИМ САМО ЕДЕН ГРАД.Ти очигледно си на друга фреквенција...
И да!!!!Сакам да ти речам дека доколку би играл некој странски клуб ама било кој од светот со некој скопски клуб дека стално ќе бидам против скопските ривали и ќе ги мразам и во задгробниот живот!И шо ,ако играт Кил со Металург треба да навивам за Металург оти навивам за Македонија???Која црна Македонија бе пријател?!!?!?Ти заборај дека истиот тој Металург и платениците на Минчо среде Битола во 2011 год во наша сала ни го зедоја купот?Заборај за то?Или Флензбург ако игра со Вардар,и шо за Вардар да навивам оти е македонски тим?А заборај дека истиот тој Вардар 2011 среде Битола го спасваа да не изгуби и не судеја игра со нозе и пасивни напади,и дека резултатот заврши 27:27 ?Дека ни украдоја уште една победа,зато Вардар и РФМ да ги сакам,оти се од Македонија???И Фк вардар ако игра со Ман Утд,пак за Вардар да навивам,оти среде Битола ни кратат бодој и голој не ни признават...дека поврзни се со ФФМ и дека уште пред да почни првенството се знај кој ќе биди шампион?Ти само темели се на она "македонското" а јас ќе си терам по локалното,битолското...Она за шо цел живот се борам,шо сум дал премногу за градот,за клубовите,сум бил на скоро сите акции кои биле од градот за градот,сум направил и правам уште,сум бил и кога се палеше и кршеше низ Битола во мај 2001...и многу работи...Е од таму е то мое чуство и ретко чуство шо го имаше кај многумина битолчани порано и кое за жал денес се губи.Се дури не се разграничи нештото вака ќе е баш како ти шо велиш .
Играчите низ тековите на кариерата ги менуваат клубовите,оној кој заминал од Пелистер повеќе за мене не постои...Шо треба да му даваме аплауз на Металург ко Битола оти играле репрезентативците таму?Преку куро!Утре другиден ќе има нови играчи,нови генерации можи нема да играт таму или нема да потекнат од таму.Ние пријателе сме битолчани (ова малкумина денес го знаат оние постари генерации),ние тука сме поинакви,кај нас во градот има место само за еден клуб,ние сме локал патриоти,луѓе кои меѓу првите во Македонија ги започнале да ги играат спортовите и навивањето,ние сме малку посебни од другите!А такви како тебе (барем така ми личи) кои се тупкаат вгради дека Металург и Вардар играле ЛШ,а за Пелистер не знаат многу работи ги има многу,факр е дека спортот ни е на многу ниско ниво во градот,ама ние фанатиците никогаш нема да го смениме клубот!

.[DOUBLEPOST=1417371545][/DOUBLEPOST]
и за крај...

Џедају, дали ќе бидиш така добар да ни обезбедиш карти за во Катар сега прегу твоите конекции многу ќе ти бидеме благодарни.
И да ја прашав Бајрамовска преку нејзина брачеда те знаела лично и има само пофални зборој за тебе.А ова шо снимаше кај бутките интервјуто кај бутките како новинар од која редакција беше?
Многу се извинувам неубо сум те проценил, ти да си бил ептен популарен и ценет и во државата а богами имаш и потенцијал во странство со овие англичаните.
Те молам препорачај некоја твоја книга да прочитаме да се просветлиме.

Последно уредено:
@skajvokerbt
Ako te razbra nekoj so napisa vo postojte jas od utre go menvam imeto.
Mesas navivanje,uspesi vo spirt,rejting,korist na klubovi,Anglicani.
Za zal ne si edinstven so gi mesate rabotite,eden kup Bitolcani so bile redovni vo vreminjata od tvoite kolumni ne znat kaj terat pojke i za koj navivat,od pusta zelba da gledale evropski rakomet.:facepalm:
Ne me cudi,stom pocnuvat na skopski da zborat i glumat skopski fraeri.
I so ima nekoj anglicani da mi kazvat mene za navivanje,nasiot stil i nasiot so nivniot e sosema raxlicen svet,a da ti kazam Anglicanite momentalno za mene se na dnoto,se napraja ko debili.
Sekakvi kopuci na tribina.
Nesto slicno kako kaj nas,koga sminkerite se palat na uspesite,do vcera ne znaele kaj e stadion ili sala sega glumat verni navivaci.
Da ne go tupam,pak ke ti povtoram
Samo eden tim-Samo eden grad.

Подршка за шетачот по облаците остајте го чоекот баш ќе биди интересна темата
И јас се предомислив погрешно го проценив :X3:, треба да плови чоекот. Ама сега е зафатен неможи да ни обрни внимаени , спрема Есеј за минчолурзите. Македонското срце чука во 15-16-тини :drk:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom