Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Друже јас не се ситам и не е крив кометал за некоја вжештена глава која не мисли и влетува во сала исто како што никој од клубовите не е крив за онај серко кој лани во лига на шампиони фрли столче во терен по димовски и мојсовски.
Да се погодеше тогаш германска екипа пак ке настрадаа сите. Или како што Пелистер не беше крив по оној меч со Лемго кога сите знаеме за инцидентот кој наредна година не кошташе лига на шампиони оти мораа да играат во Кавадарци.
дека Пелистер тогаш изгуби најмногу се согласувам.
Дека не се важни парите да и тоа денес ке го прочитате во мојат статија за оваа срамна игра на Металург вечерва, но сите овие спортисти играат за пари и ако немаш да ги платиш а заслужуваат нормално е дека ќе заминат.
Јас го ценам Душан, и таа генерација на Пелистер...но се прашувам како ли ке реагираа тие да беше како што е сега ситуацијата или како кога беа мојсо и диви и останатите... Ниеден од нив не рекол го нејкам Пелистер, баш спротивно.еве и Раде во интервјуто истото го рече дури и кажа дека ако Пелистер се среди и му понуди барем малце средства тој е подготвен тука да дојде и да одигра две сезони пред да ја заврши кариерата... Пелистер на сите кои играле им е во срцето ист6о како нас.

Друже јас не се ситам и не е крив кометал за некоја вжештена глава која не мисли и влетува во сала исто како што никој од клубовите не е крив за онај серко кој лани во лига на шампиони фрли столче во терен по димовски и мојсовски.
Да се погодеше тогаш германска екипа пак ке настрадаа сите. Или како што Пелистер не беше крив по оној меч со Лемго кога сите знаеме за инцидентот кој наредна година не кошташе лига на шампиони оти мораа да играат во Кавадарци.
Дека не се важни парите да и тоа денес ке го прочитате во мојат статија за оваа срамна игра на Металург вечерва, но сите овие спортисти играат за пари и ако немаш да ги платиш а заслужуваат нормално е дека ќе заминат.
Јас го ценам Душан, и таа генерација на Пелистер...но се прашувам како ли ке реагираа тие да беше како што е сега ситуацијата или како кога беа мојсо и диви и останатите... Ниеден од нив не рекол го нејкам Пелистер, баш спротивно.еве и Раде во интервјуто истото го рече дури и кажа дека ако Пелистер се среди и му понуди барем малце средства тој е подготвен тука да дојде и да одигра две сезони пред да ја заврши кариерата... Пелистер на сите кои играле им е во срцето ист6о како нас.
Нека не те дупи Раде....лажи суши,тој за 5 денари појќе ќе потпиши ако треба и во Косово....
Пред 3 години бараше 5000 евра плата за да дојди во Пелистер...
Ејјј 5 илјади за ваква лига...
Намириса пари,демек Циле ќе давал,дрн,дрн и одма побара пари,а за играч со доста повреди зад себе не вреди да се дат ни пола од тие пари....
Срамота е бе,колку некои играчи се преценват..
Никој не вреди во Македонија 5000 евра..освен Лазаров....
Јас да сум газда на клуб појќе од 3000 евра плата никој нема да зема(за Македонците зборам и то за најјаките од репката Борко,Мојсо,Столе)....

Не е КОМЕТАЛ крив кој е крив јас сум, па КОМЕТАЛ ГОРЧЕ ПЕТРОВ беше организатор на утакмицата и со негов пропуст се направи инцидентот кој дирекно влијаеше врз РК ПЕЛИСТЕР.
И сега немој да споредуваш времиња кога натурализираните играчи играа за македонска репрезентација тоа беше еден почеток на формирање на репрезантацијата како нова членка од млада држава, и играја само играчи од некогашната ни заедничка држава и Пелешенко имаше македонско државјанство но никогаш не заигра за македонска репрезентација. Стварно сум против за натурализирање на играчи, што мислиш како се осеќаат Митков, Мајнов, Леов па и Пинки кој секогаш беа тука кога и требаа на македонската репрезентација и одеднаш оп евего она пензионерот Вугринец кој се откажал од Словенија па сега македонија ќе ја избери (се знај само за пари), и им го зема местото. Или Прибак или Билјана која одеднаш отпадна од списокот за светско првенство и покрај што ги играше квалификациите за да игра некоја русинка, украинка или босанка, која не можејки да обезбеди место во тимиот на сопствената држава им го зема местот на друг, па ова не е клуб во кој нема домашни странци и домашни ова е репрезентација и треба да играа само најспремните македонци.

Многу лошо е вака да објавуват видеа на официјалната страна на Чкембари .
Или нека си клат едно дете шо ќе снима како шо личи , оти вака од последен ред на трибината некој рандом лик шо си снимал од моб. со лош квалитет е глупо стварно.
Се надевам дека чита некој од админите на Фб па во иднина ќе припазват на вакви работи.
Исто важи и за сликите...
Нема ни една салам слика од навивањето и паролите шо беа изваени.
Имаше добри пароли , ама не видов уба слика нигде.
Во иднина мора да се поработи на овие работи.

Добронамерен совет е ова , не ме напаѓајте одма со коментари.:D

Многу лошо е вака да објавуват видеа на официјалната страна на Чкембари .
Или нека си клат едно дете шо ќе снима како шо личи , оти вака од последен ред на трибината некој рандом лик шо си снимал од моб. со лош квалитет е глупо стварно.
Се надевам дека чита некој од админите на Фб па во иднина ќе припазват на вакви работи.
Исто важи и за сликите...
Нема ни една салам слика од навивањето и паролите шо беа изваени.
Имаше добри пароли , ама не видов уба слика нигде.
Во иднина мора да се поработи на овие работи.

Добронамерен совет е ова , не ме напаѓајте одма со коментари.:D
Требаше од другата трибина да снима/слика некој..
Имаше едно време камерче,се вадеа салам клипој со навивањето,шо се случи појма неам...
Јебига,требаше да се изват појќе и подобри слики....

војник друже извидница бев редовна војска тогаш

Тогаш се тие простено гарант имаш пост воен синдром, инаку за 99 збораш или 2001?

ps.За камерата и сликите е наш пропуст ама искрено никој не веруваше дека ќе биде таква забава па да се снима а за паролите ќе се бара чаре во иднина како порано да се сликаат... Да не речам јое врати се

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Читам кај црногорците дека Симоновиќ ќе настапи вторник за со Преспа. Изглеа го имат платено сертификатот , или грешно се информирани од handballme.me (а почесто се:) ).
Ваљда чим е уште тука ќе го регистрират и него.

Читам кај црногорците дека Симоновиќ ќе настапи вторник за со Преспа. Изглеа го имат платено сертификатот , или грешно се информирани од handballme.me (а почесто се:) ).
Ваљда чим е уште тука ќе го регистрират и него.
Да да точна е информацијата голманот ќе брани Вторник се е средено платено од газето и сите трошоци за вчерашниот натпревар

Џедају не кажа која година беше во војската? И кај беше на служба можи негде ни се имат вкрстено патиштата :unsure:
А овај младиот пикерот Димитровски за која репрезентација игра кадетската или младинската?. Викаш ќе го биди со својот потенцијал сега се гледа на млади години ;) дали можи да прерасни во репрезентативен пикер :icon_mrgr:

Последно уредено:
Штета шо нема да има официјално видео од навивањето, порано се знаеше на спротивна се седеше со камерче, истото беше и на фудбал, кај голот си седеше камерчето, исто двете видеа на гостувањата во Скопје против Вардар ни се со тоа камерчето седеше на атлетска долу....
Навистина имаше супер навивање шалалала шалалала еееее ПЕЛИСТЕРЦИ ! :D уште ме држи ритамот 10 минути ечеше ова без престан, да се треси трибината !
Се знаеше дека НАЈБИТНА ќе биди утакмицата таму! Можеби ќе беше подобро овде да ја игравме првата, па таму да браневме разултат, ама со оваа екипа тој е максимумот со 6 играчи 60 минути играме...
Ептен не растурија таму, не отворија како ЈЕТРЕНА ПАШТЕТА, пораз до 5-6 разлика би бил премија таму, ама 10 е веќе потоп..
Како можи овие ќорите да се во борба за 1 место во Чешка :confused: Вие ептен ги отпишавте нашите синкир со Веспрем играме, знаев дека ништо не се посебно, кажав и пред првата утакмица, предност му е само побрзиот ракомет и подобрата лига, криво ми е оти имавме ждреб по мерка, ама тие шо ни ја запустија екипата, да му запустам се на штикла шо му оди. Па овие ќе ги поминевме со Печенковски во екипата и компанија како Блажевски и Вешо :pos: и Крис на голот, со овие тројца играчи наши ќе беа уште таму, какви Оса, Славиша па уште тие да ги имавме ќе си мислеа тие со Кил дека се паднаја а не Пелистер :D
Доста солидна екипа ќе имавме и тоа не ги рачунам овие шо дојдоја Битола да се сликат со наставнкот како засилувања -Чавор, Козла....
Ги наполнаја гаѓите одма, се изгубија, кај се научини тие на вакви атмосфери, во училишни сали играт. Се виде уште средината на првото полувреме дека поќе од 24 гола нема шанси да примиме оти до тој момент само 4 гола имавме примено, така да и точно победа од 10 гола разлика ќе ни беше во наша полза, повеќе голови во гости имавме ние...
Околу играта голманчето(таксистот) имаше фамозни 9 одбрани на крај :D Дрогата изигра најубо од сите, Фитиљот детето и таму ја посра работата и овде, за таму можи го зграши автобусот, ама овде шо згреши ?:D Салата сигурно не, оти една ни е паѓала, прокапил кровот таа е. :icon_lol: Сакаше сам да игра а 100 пати блок јаде, ептен го форсират, талент е, не велам не ! Ама нека седни на клупа нека олади малку, нека ја види играта...
Николиќ солиден, најдобар е во екипата и сега има огромна слобода во играта со еден збор шо сака си прај, сака додава, сака шутира, така мана 3-4 удари неизградени и ојдоја јабана над гол. На Папата му го децепија дресот цел со кој си играше 3-4 утакмици сега мора нов да му напрат, па така на полувреме зеде дрес со друг број :pos: Рајатовски солиден 2 гола со оглед на тоа што не го играат, ама уште да го даеше голот на 3 секунди до крај кога имавме контра 2 на 1, Папата тргна сам го навлече противникот и Рајато остана сам на 6 метри доби топка и шутираше дирек во голманот со тој гол ќе имавме +6 на полувреме и делириум на трибините !!!
Максимум што стигнавме беше +7 гола предност и тоа беше се, последните 7-8 минути се виде дека немаме надеж поќе и беше формално само колку да се изигра. Судиите вештери, да ви ебам жабарите, судењето 000000 ! 2-3 гола ни скинаја "демек" под фал сме биле, безврска исклучвање на Фитиљот, за нападите нивни за пасивен дури да крени ептен ги одовлекваја нападите...
И публика солидно дојде, очекував 2000 после големиот пораз, ама дупло имаше 4000 публика, навивачите тука се, публиката секогаш во број, само треба чоек кој ќе инвестира во иконата на ракометот во МАКЕДОНИЈА!

Нека не те дупи Раде....лажи суши,тој за 5 денари појќе ќе потпиши ако треба и во Косово....
Пред 3 години бараше 5000 евра плата за да дојди во Пелистер...
Ејјј 5 илјади за ваква лига...
Намириса пари,демек Циле ќе давал,дрн,дрн и одма побара пари,а за играч со доста повреди зад себе не вреди да се дат ни пола од тие пари....
Срамота е бе,колку некои играчи се преценват..
Никој не вреди во Македонија 5000 евра..освен Лазаров....
Јас да сум газда на клуб појќе од 3000 евра плата никој нема да зема(за Македонците зборам и то за најјаките од репката Борко,Мојсо,Столе)....
јас па на странец секогаш помалце од на наш би му дал

јас па на странец секогаш помалце од на наш би му дал
По која основа ќе му дајш помалце пари?..разграничете ги еднаш овие работи,без разлика дали е странец или македонец ќе го платиш онолку колку што заслужува односно за колку што склучивте договор..зошто веднаш ги делите луѓето на националност?..Томазино сака да потенцира дека во моментов нема квалитетен Македонски играч што заслужива повеќе од 3000 евра плата освен Лазаров..смешно е бе Наумче на 35 години со дузина од повреди зад него да зема 10.000 евра плата..не е смешно,трагикомично е...додуша гаље ми е за нив ако сакаат нека се распаднат ..

И општо многу ме нервираат луѓето во градот што пратат ракомет со нивниот став за Металург....посимпатични му биле дека играле Македонци:tapp:..и тоа многу луѓе го имаат истиот став што е повеќе од смешно..па лани или оломнани кога беше зеде пола сала се сликаше со играчите на Металург и заедно позираа со трофеот..резил за градот и клубот,страмота..па дома се расправав со таткоми и братми и што е најтрагично тврдеа дека тоа е нормално:tapp:....медиумската покриеност си го прави своето

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom