Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Натпревари за уживање на сите битолчани, прва сезона во ЛШ нека биди за искуство искрено јас сум без некои преголеми очекувања, само борбено и да се претставиме како тврд орев..барем дома.
Дај боже да грешам...
Prva i posledna vo bitola barem , 0-1 pobeda so ovie "zasiluvanja" znaejki kako pominavme le so daleku posirok roster

За кај ќе се спремаш ти мори?
Е убо ти беше на другата трибина дури дремевме в парк, ќе има сеа плачење, абеее знајшшш живејмеее, не беше такаа-вака бешее. Е сега ќе добиваш слики од Париз под ајфелова со @ckembarbtt. А ти дреми низ ремо на влечка-лајнарка.
:kuracc:
:lolzz::lolzz::lolzz:

Е убо ти беше на другата трибина дури дремевме в парк, ќе има сеа плачење, абеее знајшшш живејмеее, не беше такаа-вака бешее. Е сега ќе добиваш слики од Париз под ајфелова со @ckembarbtt. А ти дреми низ ремо на влечка-лајнарка.
:kuracc:
:lolzz::lolzz::lolzz:
Шо сакаш си збораш........а кај ќе одиш не ти се извина управата или за на слики прв си политичарке :cool:

Прегледај го приврзокот 382779

Ај на здравје! А или Б поарна!?
Јунаците на маки се познаваат - да се тешиме :anco:

Доста тешка група (реално за нијанса потешка од другата). А и суператрактивна. Група таман за љубителите на ракометот во Битола. Додуша нема лесна, како и да се паднеше, секако ќе беше суперкомплицирано да се стигне до било какви бодови. Реално балканските 3 се најслаби и барем ќе имаме каква таква шанса за бодови во дуелот со Загреб. За да постои шанса за 6то место ќе треба некоја од екипите да разочара, а некако слабо гледам таков кандидат (технички Колштад е нова целосно недокажана екипа, ама тоа е од оваа сезона практично првата постава на норвешката репрезентација - така што може и многу јаки да испаднат да бидат). Другите Кил, ПСЖ, Киелце, Алборг, Пик Сегед - кремот на светскиот ракомет, сите со фајнл-4 амбиции... Од "имињата" практично само Барселона, Веспрем и Магдебург се на другата страна од ждрепката, таман како за прва сезона во ЛШ после децении (реално последно кога играл Пелистер во ЛШ, беа други времиња и формат, неспоредливи со сегашноста)

Како и да е, храбро до крај, можеби некоја ќе се сопни во "ледената дворана".

Можно е да биди Бранче во двојката, можда и најдобра опција.

Реално очекувањата за групата какви и да беа, реалноста е дека не ни прај никаква разлика. Ќе биди супер да се испрати секоја утакмица на домашен терен, каков и да е резултатот ќе биди уживање за секој.

Засега јас сум задоволен од то како се движат подготовките на тимот, се има некој долгорочен план шо е исклучително важно. Само паметно со носењето на засилувањата и носење на истите на повеќегодишен договор, мора да се гради екипата, доста беше секоја година менвање на цел костур. Очигледно дека управата учи од грешките, па ваљда ќе се движи тимот само во нагорна линија.

Кој ќе иди во 2ка Бранче?
Јас да сум ќе го земам Раде но со Бранче таман мирна ќе ни биде глата нема да има поделби сите "мафијаши" ќе бидат за Пелистер [emoji6] а за ждрепката се освен последно место и земање барем бод ќе биди успех оти реално со овај состав немаме никакви шанси па за тоа можи е паметно дел од средствата да се вложат и да се бара чаре за нова сала само таа ќе остани се друго ќе се потроши

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Јас да сум ќе го земам Раде но со Бранче таман мирна ќе ни биде глата нема да има поделби сите "мафијаши" ќе бидат за Пелистер [emoji6] а за ждрепката се освен последно место и земање барем бод ќе биди успех оти реално со овај состав немаме никакви шанси па за тоа можи е паметно дел од средствата да се вложат и да се бара чаре за нова сала само таа ќе остани се друго ќе се потроши

Зошто воопшто помислуваш дека евентуално неносење на плус играчи би се тргнале тие "вишок" пари за сала??? Нема таквo нешто, Еурофарм чека од градот/државата за тој проект.

Последно уредено:
Зошто воопшто би граделе нешто ако сме со овај менталитет дека не можиме ништо. Ако не можиме сега нема да можиме ни покасно. Амбицијата за титула беше клучна за секоја година да се вложува повеќе и да се оствари истата, така треба да биди и сега во Европа.

Зошто воопшто помислуваш дека евентуално неносење на плус играчи би се тргнале тие "вишок" пари за сала??? Нема таквo нешто, Еурофарм чека од градот/државата за тој проект.
Во знак на добра воља можи да покренат инцијатива Еурофарм да речат толку и толку пари сме спремни да вложиме во нова сала да ја почнат работата и ги потикнат другите (општинската и државната власт) да се фрли ракавица дека се сака и можи да се напрај нешто оти како шо реков дали донесле уште еден два играчи многу малку да не речам ич нема да смени резултатски вака барем сала да имаме а не да слушам муабети се немало за семафор па некни општината да дава награда од 300 000 денари а денес на комисија да се пушта барање до АМС за уште 600 000 денари за клубот
Инаку е јасно дека нема такво нешто да се тргнат пари од играчи за сала но треба да има оти то е најдобро за во иднина и да се разбериме исто важи за кошарката како и за фудбалот мора рамномерно да се дели буџетот и вложува во инфраструктурата ако сакаат и карабатич ,душебаев или смитс да ги земиме ќе биди за џабе !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom