Фан клуб - РК Металург

Не е никаква патка ова беше од сигурен извор меѓутоа плановите се менуваат ,така да ке видиме кои се следните чекори.Со Шпилер се направи огромна грешка,да се надеваме да се учат на грешките.Не би било лошо да пазарат некој играч од Вардар.
Порешно ме имаш разбрано ;) . Може да донесат добри играчи ама за добра екипа ке треба време и работа. Не е поентата донеси играчи и резултатите ке дојдат, во тој контекст одеше моето размислување.
Иначе паткат се однесуваше за Работнички и новиот спонзор и информациите што беа пласирани летоска за купување на одредени играчи и правење силен тим.

Порешно ме имаш разбрано ;) . Може да донесат добри играчи ама за добра екипа ке треба време и работа. Не е поентата донеси играчи и резултатите ке дојдат, во тој контекст одеше моето размислување.
Иначе паткат се однесуваше за Работнички и новиот спонзор и информациите што беа пласирани летоска за купување на одредени играчи и правење силен тим.
Џабе е пари фрлање и во Пролет и во Работнички,немаат никаква публика.Доволно е две скопски екипи во првата лига Вардар и Металург Треба да се вложит во младите селекции ,повеке младински турнири низ Македонија а треба да се вложит и во другите ракометни центри специјално во Битола,Охрид ,Прилеп и Велес.

Џабе е пари фрлање и во Пролет и во Работнички,немаат никаква публика.Доволно е две скопски екипи во првата лига Вардар и Металург Треба да се вложит во младите селекции ,повеке младински турнири низ Македонија а треба да се вложит и во другите ракометни центри специјално во Битола,Охрид ,Прилеп и Велес.
Нека ги донеси Работнички Дарко Станиќ и Ренато(љубимците) ќе видиш дали немаат публика...
Во Македонија секое чудо за 3 дена,лани се тепаа за сезонски карти за Металург,сега нејќат ни едно ебано евро да дадат за да гледаат ЛП,е ова се тие"ракометни фанатици,најдобрата ракометна публика во Европа,ракометниот пекол бла,бла":masa:
Абе јас да сум управа нема пуштање на ЛШ никој шо не оди редовно на утакмици,како управа компјутерски ќе ги следам сите шо идат на утакмици некое време,па врз база на нивната редовност ќе ги издавам тие сезонски карти,како шо е во Германија,каде шо не можи секоја будала со вишок кеш во џепот да дреми на трибини и да се чекира..
Не можи во СЕХА да има 200 гледачи на ЛШ 6000(ова важи за Вардар сезонава,а и за Металург лани)...
И после изиграваме ракометна нација,абе поголеми шминкери од Македонците нема,само да бидат видени...:pipi:

а металург да не имаше публика пред да улезат ЛШ?

Искрено ова што го имаш пишано не е адекватно на моменталново време. Ова со младински школи и такви ствари е време кое сум го слушал од таткоми и дедоми. Други времиња биле тие кога спортот се играл првенствено од љубов. Денес во спортот се вртат големи парички. Никој не фрла бадијала ако не му есапи математиката. Зато незнам на какви младински школи мислиш (оние во кој играат деца по препорака, или нечив татко донирал чорапи па синчето ке биде талент или профи школи) . Ако се однесува на првиве, оние импровизирани, ги има а за профи ке почекаме. Профи школи се скапа инвестиција, нее е само изнајми термин во школска сала собери 30 деца од населба и имаме школа. Ајј да не ја тупам, оние што пратат спорт знаат како изгледа една организирана школа, кој услови ги има од стручен и логистички персонал, режим за правилен развој и да не набројувам . Овие школи имаат подобри услови од 90% мак екипи, со исклучок на Вардар.
Металург во последниве пар години имаше добри игри и резултати а погледни кој услови ги имаат. Некој ни греење во сала немаат а ние правивем муабет за школи.
Пак ке речам, умре времето на социјализам и рамно правни распределби на пари и незнам што све друго." Битола,Охрид ,Прилеп и Велес" заслужуват ДА, ама некој треба да ги размрда задниците и да се бара спонзор. Нее е ова слободна економска зона па да ги прерпаќаш инвеститорите и да ги убедуваш во кој регион да инвестираат :LOL:. Зато немам ништо против да се појави и уште некој спонзор што би инвестирал и во друг клуб, ке добие ракометот а за одредени региони јбг.

Последно уредено:
Со оглед на квалитетот на екипата, Металург и нема така лоша посетеност.

Моменталната посетеност не е лоша, подбра е дури од посетеноста на некој ФК и КК утакмици

Искрено ова што го имаш пишано не е адекватно на моменталново време. Ова со младински школи и такви ствари е време кое сум го слушал од таткоми и дедоми. Други времиња биле тие кога спортот се играл првенствено од љубов. Денес во спортот се вртат големи парички. Никој не фрла бадијала ако не му есапи математиката. Зато незнам на какви младински школи мислиш (оние во кој играат деца по препорака, или нечив татко донирал чорапи па синчето ке биде талент или профи школи) . Ако се однесува на првиве, оние импровизирани, ги има а за профи ке почекаме. Профи школи се скапа инвестиција, нее е само изнајми термин во школска сала собери 30 деца од населба и имаме школа. Ајј да не ја тупам, оние што пратат спорт знаат како изгледа една организирана школа, кој услови ги има од стручен и логистички персонал, режим за правилен развој и да не набројувам . Овие школи имаат подобри услови од 90% мак екипи, со исклучок на Вардар.
Металург во последниве пар години имаше добри игри и резултати а погледни кој услови ги имаат. Некој ни греење во сала немаат а ние правивем муабет за школи.
Пак ке речам, умре времето на социјализам и рамно правни распределби на пари и незнам што све друго." Битола,Охрид ,Прилеп и Велес" заслужуват ДА, ама некој треба да ги размрда задниците и да се бара спонзор. Нее е ова слободна економска зона па да ги прерпаќаш инвеститорите и да ги убедуваш во кој регион да инвестираат :LOL:. Зато немам ништо против да се појави и уште некој спонзор што би инвестирал и во друг клуб, ке добие ракометот а за одредени региони јбг.

Не си во право.Ако ти кажам дека во Шведска,Норвешка,Данска,Германија,Франција,родителите на децата во младинските школи работат џабе во киосците каде се продават кафе и сл,дека купуваат лотарии а парите од лотариите одат во касата на таа генерација дека ги чистат спортските сали каде тренираат ке ми одговориш абе ти си ненормален абер немаш што пишуваш меѓутоа таа е вистината.Тренери им се родители на децата и работат џабе. Кој клуб плаќа професионални тренери ако ги имат сите младински категории?Ако во некоја прилика ги сретнеш Стојчески, Зоран Рогановиќ,бившиот тренер на мак .репрезентација Драган Ѓукиќ ,ако Фленсбург дојдит повторно во Скопје можеш да го прашаш и Врањеш за ова што пишувам , ке го добиеш истиот одговор. Нема да спомнам име ,тренер од Македонија сакаше да се одит во Франција кога слушна дека 1800 евра плата ке добиват се шокираше(да не ме сватиш погрешно не важит ова за 5-6 екипи во Франција).
Сум бил ,сум видел,сум... знам све како функционират.

http://www.rkmetalurg.mk/metalurg-so-pobeda-se-vrakja-od-prilep/
Без гајле, во домашното првенство сме неприкосновени:pos:
Костески одличен против Прилеп со 7 погодоци, само ја потврдува одличната форма во која се наоѓа , иако нашата лига не е никакво мерило за такво нешто.
Но ете , овој копукот Талески не е способен да пружи една солидна партија во лигава, ние па очекуваме да ги решил Баја Маре и Скјерн.. пропадната инвестиција е уште на 19 години.

Гледам сега во статистикава Даниел 12 одбрани, што да се рече освен дека има континуитет и заслужува мето во репрезентација како прв голман. Талески 1 ама не пишува од колку обиди :D има напредок може ке го биде? :neetaka: :facepalm:. И Маџовски у тандем со Талески 1. Но затоа Мики има 4 погодоци, по се изгледа и во напад играл. Палевски 4 (y)

http://www.utrinski.mk/?ItemID=C6EF329B6F384848A4C1A694CC236FFD
Одлично засилување е Шпилер, само малку касно пали управата.. го ангажираа дури кога ја исераа работата во ЛШ.
Ангажираме вистински среден бек, страшен организатор на играта .. одлично се снаоѓа и на позиција лев бек , има огромно искуство и од клубски и репрезентативен аспект, беше креатор на играта во екипи како Цеље , Загреб , Мешков... доведено е тоа што му требаше на Металург уште од стартот на сезоната.
Ќе видиме сеа во каква форма ќе биде поради долгото отсуство од терените .. но не би имало проблем за него да се вклопи во концептот и да се врати во ритам.
Тоа што е задоцнето си е задоцнето , да го доведевме пред натпреварите со Скјерн и Баја Маре ќе имавме сигурни победи без проблем .. но си ја знаеме управата каква е , џабе се замерки и критики..
Дај боже да внесе голема свежина во екипата.. тоа значи почесто проигрување со крилата ( Костески , Палевски ) и додавања на пикер .. тоа екстремно тешко ни одеше од кога се повреди Мраковчиќ.. уште еднаш нека е аирлија засилувањето и се надевам ќе се покаже во најдобро светло.
7284D4B08887564291D31251C33A083D.jpg

Не си во право.Ако ти кажам дека во Шведска,Норвешка,Данска,Германија,Франција,родителите на децата во младинските школи работат џабе во киосците каде се продават кафе и сл,дека купуваат лотарии а парите од лотариите одат во касата на таа генерација дека ги чистат спортските сали каде тренираат ке ми одговориш.
Се сложувам дека не сум во право ако се работи Шведска, Норвешка, Данска, Германија, Франција. Но дискусијата беше за школи во МК а тоа не е исто.
Се обидувам да ја вметнам МК помегу набројаниве држави но за жал не се вклопува во ниеден сегмент, па ни спортски. Настрана стандардот! Разликите во начинот на живеење, културата и нашиот менталитет, креира различна парцепција за клубовите споредбено со перцепцијата во споменатите држави. Помагање или џабе работење а притоа да се нема интерес е тешко на овие простори. Можеби еднократно да, но долгорочно малце потешко. Кај нас тешко родителите ке ги чистат салите, барем јас немам ни слушнато ни видено. Затоа Copy/Paste на ваков систем, организација и начин функционирање, во моментов ми изгледа за невозможна мисија. Би било добро при правењето на споредбите да се гледа малце поопширно. Некои работи невреди да се споредуваат, барем не кога разликите се видливи и без споредба.

ке ми одговориш абе ти си ненормален абер немаш што пишуваш меѓутоа таа е вистината.
:neetaka: немам намера, почитувам други размислувања но тоа незначи дека ке ги прифатам, барем не кога не се убедливи ;)

Со оглед на квалитетот на екипата, Металург и нема така лоша посетеност.

Нема врска. Во секоја друга земја и колку да им е клубот во криза, стадионите се полни. Ние не сме спортска нација. Ако од задутре (нормално нема шанса ама добар пример е да се посочи) фудбалската репрезентација почне да бележи позитивни резултати, се кладиме дека стадионот ќе е полн? Тој е тој наш менталитет, секогаш од кај што дува ветерот сме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom