Фан клуб - РК Металург

Како бе незнаеш кој е во право? Па сите и ракометарите и клубот се јасни во изјавите дека има доцнење на платите, што значи дека клубот не ги почитува и исполнува договорите потпишани со ракометарите. Раководството и само раководството е виновно за оваа ситуација! Покрај лошата финасиска состојба правен е и психолошки протисок од страна на Лино, со навреди и омаловажувања. Што тука не ти е јасно? По која болна и извртена логика ракометарите би биле криви во оваа ситуација? Ај што не ги плаќаат од месец мај, плус некој им стои над глава и ги плука секоја ден од сабајле до вечер. Најнебулозна глупост во сево ова е дека криви за ситуацијата биле двајца-тројца, а сите јавно се потпишани и стојат зад својот потпис. Кој кого тука јебе у мозок?

Ако ги прочита двата мои поста не викам дека раководството не е криво првенствено за тоа што доцни со плати и доколку ракометарите се бунеа само за тоа нормално дека тие се во право во тој случај бидејќи треба да си го добијат тоа што го заработиле и нормално дека со 5 - 6 заостанати плати моралот паѓа.
Но во соопштението што го дадоа пред мечот со Загреб рекоа дека тоа и не им било толку проблем колку што им бил тренерот. Уште имаше па и еден аргумент „дека применувал и некои нови досега невидени концепти“. Па тоа и му е работа тренер е, некогаш ако нешто шкрипи или ако сака да се уште подобри треба да пробува и нови работи.
Затоа ти викам да се бунат за пари само, нормално дека они се во право, ама за овие некои други работи ми личи дека и не се баш многу во право.

Ако ги прочита двата мои поста не викам дека раководството не е криво првенствено за тоа што доцни со плати и доколку ракометарите се бунеа само за тоа нормално дека тие се во право во тој случај бидејќи треба да си го добијат тоа што го заработиле и нормално дека со 5 - 6 заостанати плати моралот паѓа.
Но во соопштението што го дадоа пред мечот со Загреб рекоа дека тоа и не им било толку проблем колку што им бил тренерот. Уште имаше па и еден аргумент „дека применувал и некои нови досега невидени концепти“. Па тоа и му е работа тренер е, некогаш ако нешто шкрипи или ако сака да се уште подобри треба да пробува и нови работи.
Затоа ти викам да се бунат за пари само, нормално дека они се во право, ама за овие некои други работи ми личи дека и не се баш многу во право.
Идеш на работа, правиш два тренинга, секој ебан ден душата низ гз ти искача, пари никој, не ти дава 6 месеци, шефот(Лино) секој ден ти труби над глава дека си гомно, дека не те бива, ништо незнаеш, се што ќе направиш е погрешно, и ти заедно со сите твои колеги(ама баш сите освен Циндриќ) се собирате и кажувате јавно дека преку глава ви е од се, ниту ве плаќаат ниту пак ве почитуваат. У оваа ситуација сакаш да ми кажеш дека ракометарите се криви затоа што се побуниле? Па добро е што на тренинг не им пукнал филмот и се воздржале да не го утепаат.

Идеш на работа, правиш два тренинга, секој ебан ден душата низ гз ти искача, пари никој, не ти дава 6 месеци, шефот(Лино) секој ден ти труби над глава дека си гомно, дека не те бива, ништо незнаеш, се што ќе направиш е погрешно, и ти заедно со сите твои колеги(ама баш сите освен Циндриќ) се собирате и кажувате јавно дека преку глава ви е од се. У оваа ситуација сакаш да ми кажеш дека ракометарите се криви затоа што се побуниле? Па добро е што на тренинг не им пукнал филмот и се воздржале да не го утепаат.

Чекај малце, тренер ко тренер му е работа да вика, да строи и да укажува на грешки...на крај краева и тренерот работи за пари. На работа ако ти каснат две плати нема да му викаш на тој што е над тебе кој исто зема плата, туку ќе идеш да се буниш кај газдата. Сакаш да кажеш дека лани тренерот не им се дерел и не им викал, туку тогаш можело а сега не. И од се најсмешно ќе ми биде ако дојде нов тренер и направи целосна реконструкција на тимот, тогаш овие што се бунеа сега највеќе што ќе викаат ? Пу пу не важи, сакаме нов тренер ама мора да тренира како ние што сакаме ?

И еве сега Македонскиве ракометари ќе патувале во Шпанија а странските ни еден, Зошто тоа ? Еве значи плати ќе има ама работава е што странциве нејќат да играат у екипа која ќе функционира под уцени од неколку ракометари ? Незнам за ова последново, моја претпоставка.

Чекај малце, тренер ко тренер му е работа да вика, да строи и да укажува на грешки...на крај краева и тренерот работи за пари. На работа ако ти каснат две плати нема да му викаш на тој што е над тебе кој исто зема плата, туку ќе идеш да се буниш кај газдата. Сакаш да кажеш дека лани тренерот не им се дерел и не им викал, туку тогаш можело а сега не. И од се најсмешно ќе ми биде ако дојде нов тренер и направи целосна реконструкција на тимот, тогаш овие што се бунеа сега највеќе што ќе викаат ? Пу пу не важи, сакаме нов тренер ама мора да тренира како ние што сакаме ?

И еве сега Македонскиве ракометари ќе патувале во Шпанија а странските ни еден, Зошто тоа ? Еве значи плати ќе има ама работава е што странциве нејќат да играат у екипа која ќе функционира под уцени од неколку ракометари ? Незнам за ова последново, моја претпоставка.
Ти бе јаден си денес? Кои неколку ракометари? Сите се потпишани ало? Ти влага ли тоа у глава или не? Па истите тие "странци" се потпишани дека Лино е тој што треба да си оди.
Ти гледаше ли кои акробации Лино ги правеше на последните 6 мечеви?

Ти бе јаден си денес? Кои неколку ракометари? Сите се потпишани ало? Ти влага ли тоа у глава или не? Па истите тие "странци" се потпишани дека Лино е тој што треба да си оди.
Ти гледаше ли кои акробации Лино ги правеше на последните 6 мечеви?

И ти мислиш сите ако се потпишани дека и сите се против Лино ? Како прво во тим кај што се должат плати ракометарите сите ќе стават потпис на било која „побунувачка“ иницијатива се со цел да се добијат парите. Друго дел од младите странски ракометари ги донесе самиот Червар така да нема они сега да се бунат против него. Плус и сама изјава имаше од еден од потпишаните странци, дали беше Коциќ или некој друг не сум сега 100 посто сигурен, каде што изјави дека се потпишале како поддршка на екипата али дека воглавном нашите играчи се бунеле. Што си се фатил ти за тие потписи.
Кажи ми коа си идел на школо ако си бил спремен за испрашување ама пред тоа цел клас решил да кидне од тоа испрашување, ти ќе останеше сам на час зошто си бил спремен или ќе се солидаризираше со цел клас ? Е истава работа е и со потписите.

И еве де, нели има некоја развршница, кажи ми зошто никој од странците не патува за Шпанија ако знаат дека финансиски ќе се решат проблемите ?

И ти мислиш сите ако се потпишани дека и сите се против Лино ?
Кажи ми коа си идел на школо ако си бил спремен за испрашување ама пред тоа цел клас решил да кидне од тоа испрашување, ти ќе останеше сам на час зошто си бил спремен или ќе се солидаризираше со цел клас ? Е истава работа е и со потписите.

И еве де, нели има некоја развршница, кажи ми зошто никој од странците не патува за Шпанија ако знаат дека финансиски ќе се решат проблемите ?
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:

На состанок помеѓу главните играчи на тимот и сопственикот Минчо Јорданов, било одлучено играчите да се вратат во тимот под раководство на Червар, но Хрватот ќе мора да си оди најдоцна за еден месец. ????

Јас да сум како Минчо, им ги исплаќам сите плати и ако не се појават на три тренинга по ред клоцата... Ќе ми глуми мене Мојсо жртва, ќе бара промена на тренери. Кој си бе ти да бараш промена на тренер, сељо еден, игра како девојче цела сезона и му е крив некој што го вади од игра. Штета ќе биде ако младите играчи си заминат, стварно има многу потенцијал во екипата. За Мојсо, само Металург Јуниор.

Ваков циркус како во Металург немаше ни во Пелистер во легендарната сезона 2005/06 кога клубот играше во ЛШ..
Тогаш барем се знаеше шо е главната мака во клубот(и сеуште е за жал)-парите...
Овде во Металург каша попара....
Ваков резил немало никогаш,се шо направија во последните 10 години фрлија во вода за овие 10ина дена..
Го истегнаа Минчо(способниот бизнисмен)за уши од централата и нормално попушти...
Мораше Македонските играчи да останат...
Гробарот и дебелиот имаа појјаки карти...се вадат на репрезентација,претстои СП,знаеја и тие дека одат на сигурно..
Иначе да немаше притисоци нормален газда нема шанса да задржи незадоволни играчи..
И покрај тоа шо не им исплати пари...
Искрено јас да сум како Минчо нема ни 1/3 да плаќам од тоа шо го добиваа(Т)играчите,посебно некои ко Мојсо,Ванчо....
За Македонија да се даваат толкави плати треба да си навистина несалам....
Со тие пари има да плаќам 10 како Талески,Нелоски и цела сурија деца,и ќе извадам нови играчи наместо да фрлам пари за сало и холестерол и пропаднати звезди како Мојсо,со секоја чест на тоа шо биле некогаш ама реално двајцата се за во пензија..:pos:
Ќе им ги дадаше заостанатите плати и ќе им удреше клоците..
Вака која е логиката..играчите да бараат не само плата(шо е во нивниот домен на ингеренции)туку одат и подалеку и бараат смена на Лино(настрана неговото однесување и урлање,сепак во приватен клуб само газдата има моќ и овластување да го смени тренерот,иако во спортот има милион примери кога играчите менуваат тренери,а најверојатно и овде ќе се случи такво сценарио)...
Играчите бараат плати,за шо се апсолутно во право,и штрајкуваат,управата ги суспендира сите,по некој ден и некоја заушка од РФМ(читај Владата)доаѓа до пресврт и ќе останеле Македонците(оние Античките)...:LOL:а другите џенем нека фатат...:pos:
И нормално,странец како странец,на прв момент на криза ги пакува куферите..
Малку и нефер кон странците,посебно од Македонските пучисти:нинџ:,нели беа сите заедно?
Или толку беше,лапнаа пари,се собраа сите во интерес на РФМ(со амин на партијата) и ај сеа ќе играме...
Штета навистина,посебно за младите Борозан-Циндриќ и Липовина...
Колку и да има мајтап околу тоа дали е (пре)ценета ова тројка сепак се работи за тројца многу перспективни играчи и Металург не е ни свесен колку изгуби со овие заминувања...па и Србите Марсениќ и Ѓуќич,ова беше постава за наредните 10 години,надополнета со младите,ако навистина ги бива за нешто,или само се лажат самите себеси дека се некои звезди во подем...
За заминувањето на Атман,пред тоа на Станиќ не се ни свесни колку изгубија,10 години бараа такви играчи и да ги избркаш како партали треба да си легенда..
Ренато да не го заборавам....
Избркаа невиден квалитет...
По ова никогаш нема да бидат истиот тим,не се прави екипа туку така....
Со македонски ростер видовме до кај стигнаа,испаѓаа од првиот тим кој личеше на тим...
Сега ќе си бидат на ранг на Струмица и ќе се јадат за второ место...
И Минчо уште еднаш докажа дека џабе лаеше,покажа каков човек е,ниту има контрола врз тимот,ниту му е гајле за клубот...
Се е игра за перење пари,партиски профити итн....сепак не е ова прв случај во спортот,секаде во свет е вака....
Се траеше додека траеше....
Да распуштиш ти на ваков аматерски начин ваква екипа навистина треба да си способен(како шо милува да се нарекува)...:icon_mrgr:
Баш да видиме дали на полусезона ќе се раздели од неговиот побратим Лино...
Тоа е голема енигма...:pos:

Вугринец е Македонец нели и ќе остане најверојатно. Ко што знам за во Вардар барал повеќегодишен договор па не тргнала работата. Али не верувам дека ќе замине во странство, штом првично ја одбил понудата на Вецлар кои сега на неговото место го донесоа Липовина.

Сеа ќе ја тепаат Ла Риоха со (конечно) клубот-репрезентација, ќе се утепаат со фалење од тоа и мааалку ќе оменке ситуацијава.

За со Червар може дипломатски да се реши. Мислам дека Червар нема да замине од клубот туку ќе биде распределен на друга функција (директор), ќе пикира играчи, ќе се појавува пак со Давид и Голијат итн.. За тренер не е чудо и мажот на Арнаудова да го унапредат. :icon_lol:

Вугринец е Македонец нели и ќе остане најверојатно. Ко што знам за во Вардар барал повеќегодишен договор па не тргнала работата. Али не верувам дека ќе замине во странство, штом првично ја одбил понудата на Вецлар кои сега на неговото место го донесоа Липовина.

Сеа ќе ја тепаат Ла Риоха со (конечно) клубот-репрезентација, ќе се утепаат со фалење од тоа и мааалку ќе оменке ситуацијава.

За со Червар може дипломатски да се реши. Мислам дека Червар нема да замине од клубот туку ќе биде распределен на друга функција (директор), ќе пикира играчи, ќе се појавува пак со Давид и Голијат итн.. За тренер не е чудо и мажот на Арнаудова да го унапредат. :icon_lol:
И мене така ми оди,дека Лино нема шанса да си оди,големи другарчиња се со Минчо,бизниси,увоз-извоз,билатерална соработка на двете братски земји...:pos:
Ама после овај циркус со странците прашање е кој сериозен странец(од рангот на Атман,Станиќ) би играл во клуб како Металург?
А Ренато можеби останува сеуште во Скопје заради некоја си атрактивна швалерка...:pos:(непотврдени информации се овие)...:icon_mrgr:
Сепак не е до толку тој антички,сепак...треба да имаш фаца да си антички...:pos:
П.С.
Ла Риоха не е нималку наивен тим,ќе мора Металург да се надмини ако сака да има некоја шанса со Шпанците,макар и неизвесен да е мечот,камоли да победат таму..
Сепак Шпанија не е Сеха лига...

И мене така ми оди,дека Лино нема шанса да си оди,големи другарчиња се со Минчо,бизниси,увоз-извоз,билатерална соработка на двете братски земји...:pos:
Ама после овај циркус со странците прашање е кој сериозен странец(од рангот на Атман,Станиќ) би играл во клуб како Металург?
А Ренато можеби останува сеуште во Скопје заради некоја си атрактивна швалерка...:pos:(непотврдени информации се овие)...:icon_mrgr:
Сепак не е до толку тој антички,сепак...треба да имаш фаца да си антички...:pos:
П.С.
Ла Риоха не е нималку наивен тим,ќе мора Металург да се надмини ако сака да има некоја шанса со Шпанците,макар и неизвесен да е мечот,камоли да победат таму..
Сепак Шпанија не е Сеха лига...

Како бе непотврдени, штом Република пиша: :icon_lol:

- Да точно е дека се разведувам. Точно е дека сме заедно со Сања и се сакаме.

И Сања потврдила дека е со Ренато, но не сакала да зборува ништо, едноставно сакала мир и приватност.

Тие биле заедно една година, а се запознале во пекарница.

Најако е местото на запознавање! :pos:

Инаку не сум ги гледал Логорњо сезонава скоро ич, али не верувам дека се нешто многу појаки од лани кога беа мачкина кашлица. Ќе видиме викендов. :)

Како бе непотврдени, штом Република пиша: :icon_lol:

Најако е местото на запознавање! :pos:

Инаку не сум ги гледал Логорњо сезонава скоро ич, али не верувам дека се нешто многу појаки од лани кога беа мачкина кашлица. Ќе видиме викендов. :)
Моја грешка,си мислев рекла казала муабети се швалерацијата....:pipi:
Инале Ла Риоја се солидна екипа..
Најопасни се по крила....
Две проверени крила и наголеми звезди во тимот,Хуанин Гарсија и Рокас..плус сосема солидни замени...
Имаат многу спремен пикер Гарсија...
Голмани просечни,интересно е шо братот на Јулен Агинагалде брани за Ла риоја,
Бековите не им се ништо посебно,претежно анонимци,Скандинавците Елерт,Стелммам на леви бекови,плус Бразилецот Петруш,десните бекови не ми оставија некој впечток,средниот бек Виго е солиден играч..
Скратено,можеби Шпанците не се на нивото на кое сме навикнати да ги гледаме екипите од таа земја,но се сосема солидна екипа...
Загреб усепа да ги намачи со бавна,досадна игра,и беше на чекор до победа,ако дозволи Металург брза игра има да ги наполнат.
Но прашање е колку можат сега да изиграат,после сите овие глупости?

Моја грешка,си мислев рекла казала муабети се швалерацијата....:pipi:
Инале Ла Риоја се солидна екипа..
Најопасни се по крила....
Две проверени крила и наголеми звезди во тимот,Хуанин Гарсија и Рокас..плус сосема солидни замени...
Имаат многу спремен пикер Гарсија...
Голмани просечни,интересно е шо братот на Јулен Агинагалде брани за Ла риоја,
Бековите не им се ништо посебно,претежно анонимци,Скандинавците Елерт,Стелммам на леви бекови,плус Бразилецот Петруш,десните бекови не ми оставија некој впечток,средниот бек Виго е солиден играч..
Скратено,можеби Шпанците не се на нивото на кое сме навикнати да ги гледаме екипите од таа земја,но се сосема солидна екипа...
Загреб усепа да ги намачи со бавна,досадна игра,и беше на чекор до победа,ако дозволи Металург брза игра има да ги наполнат.
Но прашање е колку можат сега да изиграат,после сите овие глупости?
Немај гајле, сигурно ќе изгубат 20 разлика, зарем е можно македонскиве репрезентативци да стигнат до победа? Зарем некогаш, некаде, некој победиле? Па нели цела репрезентација ни се Борко и Кире, кај можат останативе дрва да изиграат. Е тек сега конечно Вардар ќе ги мачка на леб :vozbud:а можеби и пелистер ќе им го земе скалпот :vozbud::vozbud:. Не им е местото на нив во ЛШ. Наумче уште кога наполни 30 требаше да се пензионира, он е единствен со 34 години што сеуште игра, како не му е срам. Само плукајте вие....радувајте им се на победите на странците, затоа што без нив сме биле, сме и ќе бидеме ништо (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom