Фан клуб - РК Металург

значи работава иди дека како и во фудбалот се прават притисоци и нечесни игри од страна на вардар т.е тимот на власта.

:pos::pos:
Магарето му рекло на зајакот имаш големи уши...
Вие сте нашле за нечесни игри да зборите.

значи работава иди дека како и во фудбалот се прават притисоци и нечесни игри од страна на вардар т.е тимот на власта.

Druze ti si zapoznaen kako e kupen Doder od Vardar I kako bese objaveno. Kako gi kupija markovski I ojlevski, kako go zemaa Naumche?

I posle koga kje recam povekjeto od vas od vcera pocnale rakomet da gledaat, se lutite.

Bitno ti najde izgovor za odnesuvanjeto na Stanic. Brao momce! :)

Druze ti si zapoznaen kako e kupen Doder od Vardar I kako bese objaveno. Kako gi kupija markovski I ojlevski, kako go zemaa Naumche?

I posle koga kje recam povekjeto od vas od vcera pocnale rakomet da gledaat, se lutite.

Bitno ti najde izgovor za odnesuvanjeto na Stanic. Brao momce! :)

Да не го цитирам и тој над тебе.Јас не сум фан на Металург.Згора на се не живеам во македонија подолг период.Имам одено и на Рк Вардар и на Металург утакмици кога играат и кога сум во Македонија.Еве пример за Вардар -Псж бев сезонава толку имав можност да бев тука и вчера ќе одев.
Не реков дека не земале металург така играччи , али дека вардар се тим на власта нема потреба да се одрекува.Особено не за фудбалот па како што гледам така иде и во ракометот најверојатно. Од лани со ракчевич местенките како што викаат последните кола еве сеа со станич нешто ако има и кој мислеш дека го прави тоа ? мора да има замешано мн појаки луѓе затоа што не е така едноставно ова .

Да не го цитирам и тој над тебе.Јас не сум фан на Металург.Згора на се не живеам во македонија подолг период.Имам одено и на Рк Вардар и на Металург утакмици кога играат и кога сум во Македонија.Еве пример за Вардар -Псж бев сезонава толку имав можност да бев тука и вчера ќе одев.
Не реков дека не земале металург така играччи , али дека вардар се тим на власта нема потреба да се одрекува.Особено не за фудбалот па како што гледам така иде и во ракометот најверојатно. Од лани со ракчевич местенките како што викаат последните кола еве сеа со станич нешто ако има и кој мислеш дека го прави тоа ? мора да има замешано мн појаки луѓе затоа што не е така едноставно ова .

Druze Vardar ima legitimno pravo da mu dade ponuda nego, e sea toa sto toj e lakomo I bezobrazno kopile sto pravi cirkuzi na srede bitna utakmica ne e problem na Vardar tuku na negovite gazdi :) zosto muabetov doagja: zena mi saka so komsijata ali ne mi e kriva ona tuku kriv mi e komsijata pa nego go kudam.

Pak kje kazam, ima mnogu nepoznati raboti vo slucajot, I treba upravata na Metalurg da se proiznese zasto vcera Stanic direktno nea ja napadna.

„Разочаран сум од управата на клубот. Се знае на кого мислам, не сакам го споменувам – тој што е главен, тој е најодговорен, кој командува, кој е генерал – тој одговара. Не сакам Червар да го прозивам, тој не е главен“, рече Станиќ.
http://lider.mk/2013/10/21/darko-stanic-ne-slucajno-barav-da-si-odam-letoska-od-metalurg/

„Разочаран сум од управата на клубот. Се знае на кого мислам, не сакам го споменувам – тој што е главен, тој е најодговорен, кој командува, кој е генерал – тој одговара. Не сакам Червар да го прозивам, тој не е главен“, рече Станиќ.
http://lider.mk/2013/10/21/darko-stanic-ne-slucajno-barav-da-si-odam-letoska-od-metalurg/

Лошото е ако е Минчо тој што го прозива. Тогаш е сјебан и Станиќ, а и Металург оти ќе остане без најдобриот играч. Ако е некој од управата решлив е проблемот.

Лошото е ако е Минчо тој што го прозива. Тогаш е сјебан и Станиќ, а и Металург оти ќе остане без најдобриот играч. Ако е некој од управата решлив е проблемот.
можеби металург ќе остане без најдобриот играч, доколку минчо е во прашање. но, дали станик пак би бил најдобриот ако брани во металург против негова волја?
ко шо е тачка, можи ќе игра намерно послабо, само за да го избркаат :unsure: како би бил тогаш најдобар? тогаш само тимот губи, станиќ не.
најдобро решение ќе биде да се продаде, па да се бара замена за него ако вака продолжи.

кој од вас има инфо дека чоровиќ се враќа во металург?

Во денешниот број на Македонски спорт имаше информација дека бил на вчерашниот натпревар,а дали се враќа ...???

можеби металург ќе остане без најдобриот играч, доколку минчо е во прашање. но, дали станик пак би бил најдобриот ако брани во металург против негова волја?
ко шо е тачка, можи ќе игра намерно послабо, само за да го избркаат :unsure: како би бил тогаш најдобар? тогаш само тимот губи, станиќ не.
најдобро решение ќе биде да се продаде, па да се бара замена за него ако вака продолжи.

Станиќ најмногу ќе загуби. После таков епилог (заминување од Металург поради намерно слабо бранење) ниту еден сериозен тим (освен Сава Медведи кој се далеку од сериозни) никогаш нема да го купи. Би покажал голема психичка нестабилност ако се земе во предвид и Гепингем и непочитувањето на договорот со нив.

Станиќ најмногу ќе загуби. После таков епилог (заминување од Металург поради намерно слабо бранење) ниту еден сериозен тим (освен Сава Медведи кој се далеку од сериозни) никогаш нема да го купи. Би покажал голема психичка нестабилност ако се земе во предвид и Гепингем и непочитувањето на договорот со нив.

Интересна ми е твојава нервоза. Али те разбирам, знам дека боли што најдобриот играч на Металург очајно се обидува да направи трансфер во Вардар уште од летото по секоја цена. Големиот Дарко Станиќ :)
Знаеме сите дека и он е безобразно копиле за ова што го направи и во нормален тим треба да добие суспензија, али кој им е крив кога уште на лето си кажа дека он сака да си оди а управата не го сфати тоа сериозно.

Супер, место плус за уште еден македонски играч у Металург (y)

реално, во моментов губат и металург и станиќ. незнам со кој ум станиќ го прави ова, имаш договор, почитувај го, ако сакаш подобри услови, разговарај со минчо-просто и едноставно, не туку ми лај по тв и не внесувај негативна атмосфера во клубот и околу. наместо цела мак да се радува на тројниот триум на нашите екипи во ЛШ, ние со станиќ се расправаме. ма нека се гони у 3 лепе пм, шо ако е најдобар ко со вакви работи упропастува се.

не му држи место дека тимот е послаб од лани, можи освен на пикер, ама ванчо си игра во животна форма, а никола би требало да научи нешто од него.
на сите други позиции металург е далеку посилен од лани, а ако дојди еве и милан чоровиќ, позицијата лев бек ќе биди топ! ако паметам добро, чоровиќ беше најдобар играч на тимот кога металург ја освои првата титула :unsure:

вардар и те како е сериозен тим, особено годинава, а со станиќ би можеле да бидат уште посилни, а и металург да гоискористи то, за се има решение, АКО се сака. на шо мислам:
1.и за двата клуба ќе биди најдобро да си изиграат 3 за 3. зошто да не одат и вардар и металург натаму?
2.металург да им го даде станиќ на вардар (ако веќе толку запнал да ој таму), од вардар да пратат еден пикер, чипурин или тоскиќ, плус пари, а на полусезона, металург да си купи и нов голман. плус чоровиќ-екстра тимче :)

стварно ќе биди идиотска работа и од двете страни доколку сега не ја искористат можноста за соработка.

Гледајте позитивно на работите, Станич нема веќе да е толку омилен меѓу македонската јавност, Кире нема да биде толку љубоморен и нема да дава толку голови против Металург. Шансите за поволен резултат против Барса дома се зголемуваат (y)

реално, во моментов губат и металург и станиќ. незнам со кој ум станиќ го прави ова, имаш договор, почитувај го, ако сакаш подобри услови, разговарај со минчо-просто и едноставно, не туку ми лај по тв и не внесувај негативна атмосфера во клубот и околу. наместо цела мак да се радува на тројниот триум на нашите екипи во ЛШ, ние со станиќ се расправаме. ма нека се гони у 3 лепе пм, шо ако е најдобар ко со вакви работи упропастува се.

не му држи место дека тимот е послаб од лани, можи освен на пикер, ама ванчо си игра во животна форма, а никола би требало да научи нешто од него.
на сите други позиции металург е далеку посилен од лани, а ако дојди еве и милан чоровиќ, позицијата лев бек ќе биди топ! ако паметам добро, чоровиќ беше најдобар играч на тимот кога металург ја освои првата титула :unsure:

вардар и те како е сериозен тим, особено годинава, а со станиќ би можеле да бидат уште посилни, а и металург да гоискористи то, за се има решение, АКО се сака. на шо мислам:
1.и за двата клуба ќе биди најдобро да си изиграат 3 за 3. зошто да не одат и вардар и металург натаму?
2.металург да им го даде станиќ на вардар (ако веќе толку запнал да ој таму), од вардар да пратат еден пикер, чипурин или тоскиќ, плус пари, а на полусезона, металург да си купи и нов голман. плус чоровиќ-екстра тимче :)

стварно ќе биди идиотска работа и од двете страни доколку сега не ја искористат можноста за соработка.

Тешко дека Минчо ќе го пушти во Сава, попрво ќе го чува на клупа да ги гледа сите наредни натпревари на Металург во наредните две години одошто да го пушти во Медведи :pos:

Ако клубот му должи пари на Станиќ, тогаш има право да си ги бара. Иако ваков циркуз и правење будала од себе не е начинот, сепак може да се најде некое оправдување.
Ама ако Металург го испочитувал договорот со Станиќ, тогаш нема тој што да бара повеќе. Не е тој 10 годишно дете па да не сфаќа што значи потпишување договор. Тоа што Металург не го пуштил си е политика на клубот.

Интересот за Станиќ на РК Вардар Про или на било кој друг клуб не е ништо чудно ниту нелегално. Особено што тој интерес беше на крајот на минатата сезона, во преоден рок.

Јас се прашувам зошто баш сега мораше ова да се случи?
Ако Станиќ ги знаел наводните проблеми што се ставале под тепих и тоа година ипол наназад, зошто воопшто ја почна сезоната? Зошто не им кажал на сите (почнувајќи од соиграчите кои според изјавата му се на прво место и многу ги цени) дека ќе го доработи договорот ама нема да брани? Зошто пред дуелот со Ѓер не го правеше ова?

Мое мислење е дека позади целава ситуација има некој од страна што држи купче со пари и мафта накај Станиќ. Целта не е Станиќ да брани, а да попушта тоа би било премногу очигледно па дури и криминално. Целта спорд мене е Станиќ да го нема на гол, а причината да е некое си внатрешно лошо функционирање на клубот. Ама во клубот има и други докажани ракометари не е само Станиќ.

Единствено нешто што ќе ме разубеди во моето мислење е враќање на Станиќ меѓу стативите кај што му е местото. Секој друг исход уште повеќе ќе ме натера да мислам дека сум во право.

Од кај тоа дека металург го испочитувал договорот со него? Му наметнаа да потипише со изговор ќе прават јака екипа и имаат амбиции во ЛШ а на крај без титула останаа и освен Атман се друго се деца. Сменија став за 180 степени откако видоа дека на долги стази нема да може да се носат со Вардар. Факт е дека се изгубија после поразот за титула, бркаа па не бркаа играчи... ЦИРКУЗАНТИ. Исто ќе биде и оваа година. Затоа сака и да си оди. Со него, нов тренер и уште едно две заслувања Вардар ќе има тим за Ф4, за некоја година. Не е глуп, го гледа он тоа.
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 02:32 ---
Горе доле се слагаме дека има многу непознати елементи во ова случување.

Туку ја ти болдирав дел од твоето мислење и сакав да те прашам во врска со тоа... Дали после ова што го направи Станиќ заслужува да застане меѓу стативите? Дали би било фер кон Лино и играчите после овој циркуз што им го направи? :) може и тоа му била целта да ги стави пред свршен чин за да мораат да го продадат.

Точно. Или продај ме или ќе со ладам на гол а вие давајте плата. Станич си има преддоговор, него не му треба да се покаже сега, наредниот клуб знае што зима.
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 02:35 ---
Има уште 3 недели до следниот натпревар во ЛШ. Многу работи ќе се средат до тогаш. На екипата и треба Станиќ, ама исто така и треба единство и мир. Ако не може двете заедно тогаш Станиќ ќе биде на трибина на следните два дуели. Во јавноста излегува секој 10ти збор па затоа не може да знаеме што точно се случува. Како и да е овие работи не се прават на сред сезона, особено не на самиот меч со директен конкурент и пред два меча со друг директен конкурент.

Можеби Станиќ сега ја користи приликата да уценува и да му врати на клубот што не го пушти да си оди, а можеби е мета на нечесни игри пред дербито? Газда на кладилница сигурно има голема екипа за секакви работи. Мислам дека Дарко е под голем притисок и ме радува тоа што човекот никогаш не би им наштетил на соиграчите. Ако некој „му ги врзе“ рацете пред натпревар, попрво не би бранел отколку само да стои на гол.
Една работа да ја знаат душманите. Станиќ е балканец. Најдобро функционира кога ќе проработи инает. Се надевам тоа ќе го осетат противниците на Металург.

Следните два меча Металург - Вардар ќе бидат нешто ново до сега. Ќе ги нема Начевски, РФМ и оној мајмунот што тепа судии и прави прекини.

Така викавте и за СЕХА во Загреб па го јадевте. Сте победиле ли вие некогаш во БТ? Него едини кој до сега бил тепан беше Собол со лименка ако не се лажам во шталата. Само еден клуб плаче уште пред мечот да се изигра и дига тензии. Редовно. Погоди кој?
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 02:43 ---

Ќе иде во ВАРДАР а вие ќе си бидете вечито втори. За некоја година никој нема ни да се сеќава на вас, сериозниот клуб. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom