Фан клуб - РК Металург

Така лани исто Копер го зезна Металург а Металург му извади нерешно во Словенија и дома +7-8... Јас ипак мислам дека позитивно ќе им се врати среќата за овој пораз во втората половина ако ништо друго со противникиот за 8 најдобри.

I jas se nadevam deka takva sreka ke gi sluzi , nie go dobivme Zagreb a Koper igrase so Kielce (koj bese so poslab sostav minatata sezona)

И Tинекс пролет ке победеше со вакви судии , ама Mеталург НЕ xaxaxa :)

Ако изигра Металург еден неизвесен натпревар со Киелце на гости, не гледам зошто да не биде така и со Горење. На тој дуел треба да се стави акцент и да се проба да се одигра барем нерешено. Е ако кикснат на една од другите 3 натпревари, тогаш и не заслужуваат да се втори.

Ау санава ган, нервите ги искинав начисто. Во прво полувреме не ми се веруваше што гледам во позитивна смисла, во второ во негативна. Место пцовки само ова:

middle-finger-baby.jpg

фбсеиутхџкгјнфдхгтуоптсјгоирдсуѕ90рдујхоифјхдфчдфјиофд

Ај ние во клучни моменти што се испозафркнавме, ама ова судииве се надевам дека парите што ги зеле за овие смешни одлуки нема да ги трошат со мерак.

Kielce garant ja gubi taa poslednata so slovencite.
Metalurg treba sansata da si ja bara so Gorenje na gosti - na pobeda!Ako ne moze, ne ni zasluzuvaat da se vtori. Dve od dve neuspevaat da gi dobijat Kielce.

Штета, огромна штета што заради свои грешки втор пат не користат шанса да го тепаат слабиот,( да да слабиот) Килце... Нит судии им се криви, ништо. Вината е во психата на одредени играчи на Металург, лошиот осет за ротација на Червар и во ужасната форма на Миркуловски.

Штета, огромна штета што заради свои грешки втор пат не користат шанса да го тепаат слабиот,( да да слабиот) Килце... Нит судии им се криви, ништо. Вината е во психата на одредени играчи на Металург, лошиот осет за ротација на Червар и во ужасната форма на Миркуловски.

Ama i jas toa se mislam be. Ne se razbiram do tolku od rakomet(nikogas ne sum igral), ama i onoj Cervar be nekogas nekoi glupi potezi pravi. Sekoja cest sto mu tekna da go odmara Vugrinec porano, iako onoj Doder sto vleze ama bas nisto ne napravi. Ama na kraj be? Sto bidna so toa "time out" da se pobara na 50 sekundi do kraj i topka za nas?
Za Mirkulovski, neznam sto da kazam. Onakva greska da se napravi ... "timing"-ot mu bese katastrofa. A i premnogu siluva so ona iznuduvanje.

I dali jas ne primetiv, ama iako poljacive ne bea nesto tolku jaki, tehnickite greshki im bea svedeni na minimum, i na dvata natprevari, za razlika od nasive - elementarni greshki pri najobicno podavanje?

Не го гледав мечот и подобро што не го гледав.
1 разлика :@ Немојте да ми кажете дека во последна секунда сме го примиле ?

Не го гледав мечот и подобро што не го гледав.
1 разлика :@ Немојте да ми кажете дека во последна секунда сме го примиле ?
на 35 секунди пред крај во напад за победа губат топка и примаат гол… и упм со Батиновиќ бе, нема никаков талент ни за напад, ни за одбрана. Мора Левов да се оспособи, да го вратат на онаа форма од пред три години, кога гледам како го игра Додер во напад ми се темни.

на 35 секунди пред крај во напад за победа губат топка и примаат гол… и упм со Батиновиќ бе, нема никаков талент ни за напад, ни за одбрана. Мора Левов да се оспособи, да го вратат на онаа форма од пред три години, кога гледам како го игра Додер во напад ми се темни.
Подобро што не го гледав си спасив неколку години од животот значи..

Ni jas ne se razbiram mnogu od rakomet ama ona sto mozam da go primetam e deka samo Mirkulovski igrase celi 60 minuti. Neznam dali deckoto do tolku mu znaci na Lino (Metalurg) sto celo vreme igra napad odbrana ili???

Луѓе кој судии кој бакрачи,па Металург имаше НАЈОБЈЕКТИВНО СУДЕЊЕ ШО ЕДЕН МАКЕДОНСКИ ТИМ ГО ДОБИЛ КОГА ГОСТУВАЛ....
Вакви судии и да посакаа не можеа да добијат...
Не заебавајте....судиите се најмалку виновни шо Металург се изгуби во второ полувреме...
Судиите на два пати го вратија Металург од мртвите,буквално...
На 2 разлика,на нешто повеќе од 10 минути на таков тим како Киелце му исклучуваат во ист напад 2 играчи...
Шо треба повеќе?И тоа едното исклучување беше поради приговор на Вента....
Кој судија би оштетил една екипа со толкав буџет?
На тацна им дадоа на Металург да израмнат....во првиот обид не успеаа...
И по некоја минута пак иста ситуација,пак две исклучувња за Киелце,додуша имаше стартови овде....
Ама муабетот ми е дека досега ретки се случаите кога вакви гиганти во тесни мечеви имаат играч/и помалку на само неколку минути до крај,во моменти кога се решава победникот...
Се врати Металург,не издржа за жал....
Е сега имаа и некои грешки на крај судиите,ама мораа да компензираат....посебно во пробивањето на Манасков,тоа беше чист пенал....Чупиќ беше со двете нозе во шестерец....
Како и да е,Металург си е сам виновен,имаше се,перфектен Станиќ,па најмалку 7,8 чисти зицери еден на еден скина.....нешто шо го немаше кај Шмал кој немаше такви чисти одбрани....
Успеа Металург да го наметни своето темпо на игра,бавно,полека со малку голови...се беше како треба...
И пак идиме на маката на Металург,немаат расен шутер,некој звер од 2 метра(како Јурецки)...снажен кој ќе однеси се пред себе,кој ќе повлечи двајца на себе,кој би шутнал над било која зона....или би додал,да има Металург еден ваков играч,надоолнет со Мојсо на среден(и замена Миркуловски)+искусен пес како Вугринец ќе биди достоен ривал на секоја екипа(освен неколку):D
Колку само лесно се правеше вишок денес против одбраната на Киелце,само треба некој бек снажен,шо би издржал дуел,Мојсо за жал е низок,а и годините го стигнаа,не е подвижен ко на времето.....:Dштета шо нема Металург никој,ама буквално никој во ротацијата кој би сменил некој во бековската линија,сите бекови се за класа,две послаби од тие шо играат.....
Навистина штета,одиграа одлични два меча(во најголем дел),малку деконцентрација,неколку наивни грешки во одлучувачките моменти и ги изгубија мечевите...
Овај денес беше несреќен,со оглед дека ако не ја сечеше Стојковиќ топката,Лино ќе бараше тајм-аут и ќе можеа да ја држат до крај топката,и ќе имаа најмалку реми во џеп...вака ништо...

Musa: "Zbog navijača smo se borili kao lavovi"
0000000000389929_420_280_cut.jpg

Foto: Davor Sajko
Foto: Davor Sajko
Hrvatski rukometaš, član hrvatske kolonije u Poljskoj, nakon susreta protiv Metalurga i druge pobjede u sedam dana nad pulenima Line Červara, otkrio je kako su se on i suigrači digli nakon lošeg prvog poluvremena i uspjeli doći do pobjede.

Kolikogod Lino Červar komplimentirao Kielceu, nazvavši ga jedinim pravim favoritom skupine C Lige prvaka, njegovi rukometaši nisu pokazali ni zrno strahopoštovanja na parketu dvorane u Kielceu.
Čak dapače, u jednom su trenutku prvog poluvremena "natukli" +6 (5:11) i opasno zabrinuli navijače domaćih.
Željko Musa, jedan od Hrvata u redovima Kielcea, otkrio je što se događalo u svlačionici o poluvremenu, na koje su domaći otišli s četiri gola zaostatka: "Jako smo slabo odradili prvih 30 minuta, a kad smo ušli u svlačionicu trener Bogdan Wenta nije nas štedio. No, počeli smo međusobno razgovarati i donijeli smo zajedničku odluku: možemo nastaviti s lošom obranom i izgubiti ili se sabrati i pobijediti. U drugi dio utakmice ušli smo kao sasvim drukčija momčad."
Veliku je zahvalu putem službenih internetskih stranica Kluba Musa uputio nevjerojatnim navijačima, koji su i opet popunili dvoranu do posljednjeg mjesta: "Što se navijača tiče, ovo je bila fantastična utakmica. Kakvo navijanje! U pojedinim trenucima nismo ni čuli sudačke zviždaljke od zviždanja navijača i huka s tribina. To nam je dalo posebnu snagu u obrani, borili smo s za svaku loptu kao lavovi i vukli kontranapade; pobjeda je zajednička, nas igrača i naših navijača."
Utakmica je do posljednjeg trena bila neizvjesna, Metalurg je imao i 19:20, da bi Ivan Čupić i Michal Jurecki uspjeli pogoditi za konačnu pobjedu. Time je Kielce došao do velikih 12 bodova, no još važnije, ima četiri boda prednosti pred prvim pratiteljem Metalurgom.
"To je sjajno, no nama zvuči sasvim normalno. Igramo na pobjedu u baš svakoj utakmici. Još važnije, svi zajedno smo proživljavali događanja na terenu, oni na klupi i mi u igri, ova nas je utakmica zbližila međusobno i s navijačima", zaključio je Musa.

http://cro.time.mk/read/13326517ae/52bcb54901/index.html

Mечот со Шамбери ќе го одиграат од 16 часот, а не како што беше првичниот термин.
Влезниците ќе се продаваат од среда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom