Фан клуб - РК Металург

Зашто мора секогаш да се фаќате за темпераментот на Вујо?
Не само ти, СИТЕ ФАНОВИ НА МЕТАЛУРГ.
Вујо е темпераментен тренер, секој од нас го признава тоа, и во 90% од случаите си добива казна.
Денес само еднаш можеше да добие казна кога ОПРАВДАНО приговараше за смешниот пенал на крајот.
Судијата му прогледа низ прсти.

Ниеден наш играч не испровоцира противничка публика, ниту денес ниту во блиското минато.

На спротивна страна Мојсо, Манасков, Козлина, Станиќ, а денес и Георгиевски плукал накај обична публика.
Никогаш член на наша управа не трчал по судии, не доаѓал над главите на играчите на клупата, пошто нашата управа седи во ложа, а вашите членови седсат на седиштата зад клупите и постојано дофрлуваат. За во Автокоманда да не правам муабет како победувате ;)
Женско си незнаеш изгледа, прашај кого сакаш во Македонијава како ФК Скопје победува на своите домашни мечеви.
Нема полошо место (Македонско) за гостување, а истите фаци се на трибини.

Цела трибина да ја собереш (не кај Пирати туку коцката што е меѓу Пирати и ложата) нема да имаат IQ над 50 ;)
Геота е картите наменти за Металург да одат за такви фаци кои треба на секаков терен да им се забрани влез.

Знам бе како е се, баш прееска коментиравме дека жално е екипа како Металург (батали ова на "дербињава" што се случува, играат во лига на шампиони и што сакате речете тоа е за почит) да има ваква навивачка група. Ама тоа е што е, знам и ФК СКопје како победува.
А се фаќам за тоа што ми боде очи кога гледам и затоа коментирам, не сум била до сега на утакмица на Металург(доволна причина е тоа што се случуваше прееска) и не знам како се понашаат играчите таму, затоа не можам да зборам. Во Македонијава секој што излегол да игра нешто и го има на телевизија е главна ѕвезда и си дозволува да прави што сака, за жал.

Атмосферата беше одлична денеска Комити си заслужија честитки ама и мали критики за фрлањето предмети. Не може во ЕХФ куп или па во ЛШ да се игра со фрлање пари, пенкала и петарди на терен. Одма следи суспензија. Нема тоа никаде веќе. Ако го има го има вака по домашни лиги. За да се стекне реноме во Европа треба и добра публика не за џабе се кажува дека реномето не се прави преку ноќ во Европа. Вардар порано од кога го пратам имаше еден период кога играше во Лига на Шампиони и БТ беше до полу испразнета имаше и тогаш помали инциденти со фрлање на терен предмети. Не може така да функционира голема екипа, Комити се со голема традиција и реноме на терените како најдобри навивачи и се ама морат да поработат на други работи. Ова добронамерно се кажува бидејќи, ако Вардар во блиска иднина стане шампион е тогаш ќе видите што значи да се игра во ЛШ и колку тоа ќе биде голем товар. Тогаш професионалноста е најбитна а не петардите и бакљите. Металург го сака и обичната публика понесена од успесите со Македонија и нормално е да има добра атмосфера. Имаат голем маркетинг што е номрлано за еден голем клуб што таргетира високо во Европа. Металург успеа на некој начин да го подигне нивото на успех во Европа што е добро. Ако немаме две екипи ќе го немаме ниту силниот Вардар ниту добрата репрезентација.
И пак ќе кажам честито нека му е на Вардар победата. Металург мора да поработи уште една недела има за да си ја врати формата за со Киелце инаку тешко му се пишпува. Како вика Лино секој меч е меч за докажување кај тие што се сметаат за голема екипа.
Е вака веќе може да се прави муабет :)
Запознаени сме со казните, за фрлена патика на терен на меч со Берхем во квалификации за КПК добивме казна од 10 000 евриќи :)
Ама ете неможеш да контролираш маса на луѓе, се реагира од постарите членови ама ќе се најде некој ќе го понесе еуфорија и ќе направи беља.

Е вака веќе може да се прави муабет :)
Запознаени сме со казните, за фрлена патика на терен на меч со Берхем во квалификации за КПК добивме казна од 10 000 евриќи :)
Ама ете неможеш да контролираш маса на луѓе, се реагира од постарите членови ама ќе се најде некој ќе го понесе еуфорија и ќе направи беља.
Хахахах ејјј тој е ептен петарда бе.......без патики после тоа бос си идеше. :pos:
Иначе и метла некој фрли на терен тогаш,не беше само патиката........од кај само ја најдоа да ми је знати:D

Хахахах ејјј тој е ептен петарда бе.......без патики после тоа бос си идеше. :pos:
Иначе и метла некој фрли на терен тогаш,не беше само патиката........од кај само ја најдоа да ми је знати:D
Џиткање патиката му мава во таван и му се враќа во рака, сакаше пак истото сдаго направи ама промаши и ја фрли на терен :facepalm:
Ај доста оф топик, терајте си на темава :)
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 00:14 ---
Еве да си знаете кој ја почна налектризираната атмосфера денес, да не се палите само Комити ова правеле она правеле :)

Ако сме реални ќе признаеме дека Металург е спортски клуб во Македонија со најголем буџет над 2 мил евра годишно, ни Рк Вардар ни, Фк Вардар, ни Кк Мзт немаат ниодалеку толкав буџет како Металург. За Менаџмент нема збор дека Металург има подобар менаџмент од Вардар. За играчи исто Металуг има појаки играчи од вардар, а кој има подобар тренер дали Вардар или Металург, се разбира Червар е каде каде подобар тренер, да не заборавиме Металург играше на гости не дома, ваква пеколна атмосфера и притисок од публика ни приближно немал на ниедно гостување друго во Лига на шампиони, а и салата е мала и се создава ненормална бучава , и да загубиш со еден гол разлика само заради лошо поставен жив ѕид е повеќе од солиден резултат. овој текст го пишувам како реалист а не како фан на Вардар или Металург. И прекинете да се препукувате , ни треба и силен Вардар и силен Металург. Инаку јака утакмица беше слободно и Вардар и Металург може да играат во бундес лигата и да бидат меѓу првите 6 екипи, топ ракомет ,инаку слаба организација . А вакви дерби треба да се играат во Борис Трајковски ем повеќе луѓе ќе собере ем повеќе безбедност ќе има ем поудобно за сите ќе биде. поздрав

Џиткање патиката му мава во таван и му се враќа во рака, сакаше пак истото сдаго направи ама промаши и ја фрли на терен :facepalm:
Ај доста оф топик, терајте си на темава :)
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 00:14 ---
Еве да си знаете кој ја почна налектризираната атмосфера денес, да не се палите само Комити ова правеле она правеле :)

Сигурно симпатизерот (комитата) на Вардар отишол да разменат знамиња или дресови онака како што доликува... Никој човек со нормална интелегенција не и се впушта на толпа луѓе да провоцира,тепа или било што... ШТО БАРАЛ ТОЈ НА ДЕЛОТ ОД ПИРАТИ? Муабетов онаа народната : ја барал, си ја нашол...

Околу утакмицата,мртва партија на металург како што не сум гледал во последниве години сите за најголема критика почнувајќи од лино па се со ред...

Честитки за победата на Вардар, патем победа која не значи ништо можеби малку повеќе од сентиментално значење али само тоа пошо важните битки допрва доаѓаат...
Комити да не летаат премногу,ја добивте само битката али не и војната..

. А вакви дерби треба да се играат во Борис Трајковски ем повеќе луѓе ќе собере ем повеќе безбедност ќе има ем поудобно за сите ќе биде. поздрав
Утакмиците на Кале имаат посебен шмек.Тоа е наша тврдина,бастион......
Башка подобро изгледа и има подобра атмосфера со 3000 души во сала за 2000,од колку 3000 во сала за 7000. Беше во купот така како што викаш,имаше стварно добра и утакмица и атмосфера и без Комити,но ова беше 20 пати подобро.
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 00:51 ---
Сигурно симпатизерот (комитата) на Вардар отишол да разменат знамиња или дресови онака како што доликува... Никој човек со нормална интелегенција не и се впушта на толпа луѓе да провоцира,тепа или било што... ШТО БАРАЛ ТОЈ НА ДЕЛОТ ОД ПИРАТИ? Муабетов онаа народната : ја барал, си ја нашол...

Околу утакмицата,мртва партија на металург како што не сум гледал во последниве години сите за најголема критика почнувајќи од лино па се со ред...

Честитки за победата на Вардар, патем победа која не значи ништо можеби малку повеќе од сентиментално значење али само тоа пошо важните битки допрва доаѓаат...
Нашол место таму.......знаеш колку луѓе стоеја ? Добро е и нашол столче можеби.......
За инцидентот нема да зборам и да судат,затоа што стварно не знам како што било.Ако провоцира,тражили сте гледајте работа,а ако не тогаш ствано педерски од нивна страна што го исчукале.

Победава не носи трофеј,но победава и те како дава самодоверба и е победа над најголемиот ривал. (чест на Пелистер,али со години не се некоја закана)...
Да ги тепаме и во туринир на ветераните на двете екипи ќе ми биде драго.Башка моравме да собереме 3 бода од некој од директните конкуренти за Ф4. Појака е конкуренцијата оваа сезона и лани додека не го плеснавме НЕХЕ на гости не бевме сигурни за Ф4.Оваа година не успеавме да ги тепаме таму,а Татран не плесна тука.

Утакмиците на Кале имаат посебен шмек.Тоа е наша тврдина,бастион......
Башка подобро изгледа и има подобра атмосфера со 3000 души во сала за 2000,од колку 3000 во сала за 7000. Беше во купот така како што викаш,имаше стварно добра и утакмица и атмосфера и без Комити,но ова беше 20 пати подобро.
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 00:51 ---

Нашол место таму.......знаеш колку луѓе стоеја ? Добро е и нашол столче можеби.......
За инцидентот нема да зборам и да судат,затоа што стварно не знам како што било.Ако провоцира,тражили сте гледајте работа,а ако не тогаш ствано педерски од нивна страна што го исчукале.

Победава не носи трофеј,но победава и те како дава самодоверба и е победа над најголемиот ривал. (чест на Пелистер,али со години не се некоја закана)...
Да ги тепаме и во туринир на ветераните на двете екипи ќе ми биде драго.Башка моравме да собереме 3 бода од некој од директните конкуренти за Ф4. Појака е конкуренцијата оваа сезона и лани додека не го плеснавме НЕХЕ на гости не бевме сигурни за Ф4.Оваа година не успеавме да ги тепаме таму,а Татран не плесна тука.

Да претпоставиме (иако малку веројатно) не нашол место па седнал таму, сигурно ја има глеано рекламата за НИЈЕ СВЕЈЕДНО... Ќе седиш и ќе чутиш ако си во друшто на волци, а не да изиграваш курназ... Во таква ситуација небитно која навивачка група истото ќе се случеше...
Толпа луѓе,толпа различни карактери мора да бидат испровоцирани за да реагираат така...Никој не напаѓа човек од чиста мира...

Тој дел не е за навивачи на Металург, туку е за нивната делегација, господата од управа.
Човекот НЕМАШЕ РЕКВИЗИТ НА СЕБЕ, а седеше одма до ложата воопшто не се ни замараше со нив.
Одеднаш се виде само како му рипнаа, а претходно немаше никакви провокации од засегнатите во случајот.

П.с. Гостивар навива за Вардар, денеска повторно присутни на трибини нашите членови од Гостивар ;) Не се дели од јатото :icon_mrgr:

макар и да го погалил, чим е фаул од голман надвор од негов простор, црвен е .

И Јовчевски се вика дечкото.
Тоа од Станиќ не беше за црвен, повеќе делуваше како да се слизна и несмасно реагираше, а и не ја гледам логиката на таков фаул. Инаку, судиите беа прилично добри, иако е тешко да се суди ваков жесток меч. Вардар си ја заслужи победата.

И тоа како ми значи победата, и кадетите што ве плеснаа ми го исполнија срцето ;)
Вас можеби немаше да ви значи, ви верувам ;)

Тоа е разликата меѓу Вардар и Металург

Љубов за пари и луѓе напалени по репрезентативциве, што пеат излези момче право на тераса на РК Металург, што всушност ни самите незнаат за кого да навиваат и тим на спротивната страна со армија навивачи што со душа го чекаат овој натпревар..Вардар, ме направи да се чуствувам пресреќен да се тресам целиот уште 5 саати по натпреварот, едвај да чекам да го гледам следниот натпревар..

Вардар е наша гордост на Вардар мислиме постојано...
Металург е за вас само привремена еуфорија што прашање на време е кога ќе спласне, името Металург ништо не ви значи сакале или не да признаете, да ја имате таа приврзаност кон клубот ќе живеете и за ФК Металург ;)

Баш ве заболе за Металург се палите на Мојсоо, Миркуловски и копилето Манасков, и на тој мангупот Станиќ што покажува среден прст на обична публика :facepalm:

И Вонземјани да играат за Вардар, јас од срце ќе навивам, сепак тие го носат светиот дрес на мојата гордост ;)

И тоа како ми значи победата, и кадетите што ве плеснаа ми го исполнија срцето ;)
Вас можеби немаше да ви значи, ви верувам ;)

Тоа е разликата меѓу Вардар и Металург

Љубов за пари и луѓе напалени по репрезентативциве, што пеат излези момче право на тераса на РК Металург, што всушност ни самите незнаат за кого да навиваат и тим на спротивната страна со армија навивачи што со душа го чекаат овој натпревар..Вардар, ме направи да се чуствувам пресреќен да се тресам целиот уште 5 саати по натпреварот, едвај да чекам да го гледам следниот натпревар..

Вардар е наша гордост на Вардар мислиме постојано...
Металург е за вас само привремена еуфорија што прашање на време е кога ќе спласне, името Металург ништо не ви значи сакале или не да признаете, да ја имате таа приврзаност кон клубот ќе живеете и за ФК Металург ;)

Баш ве заболе за Металург се палите на Мојсоо, Миркуловски и копилето Манасков, и на тој мангупот Станиќ што покажува среден прст на обична публика :facepalm:

И Вонземјани да играат за Вардар, јас од срце ќе навивам, сепак тие го носат светиот дрес на мојата гордост ;)

Фала што не просветли, ќе те побараме ако ни притребаш пак :)

Се што е небитно овие од Неретва го добиваат се што е битно Металург растура :)
Ај идете плачете на темата за Сава, пријавувајте плачипички, модераторе, модераторе овој се закачаааа меееее :place:

Фала што не просветли, ќе те побараме ако ни притребаш пак :)
Бравос,а коа игра македонија го д*каш на,манасков,миркуловски,и остали,така?или грешка да не сум нешто а?

Колку ми падна само криво за Никола..добар голман е но денес изгледа подпадна на притисокот и на атмосферата и едноставно ништо не му одеше од рака...

Колку ме нервираат овие фановите и навивачите на Вардар тоа чудо нешто еј...зборуваат и пишат се и сешто за Металург а кога истиот тим игра во ЛШ и ги победува екипите од останатите ракометни сили во Европа први се радуваат и по постовите кога честитавме сите за успехот на МЕталург ќе пукнеа од завист и љубомора бидејќи Вардар никогаш не го имаме видено толку силен и доминантен во ЛШ туку секогаш бил спаринг партнер на врвните европски великани за разлика од Металург каде досега најдобро го претставува машкиот ракомет кај нас...нормално е да си навивате за Вардар но толку лицемерие спрема Металург е невкусно да прикажувате..небаре Македонија е 80 милиони народ а Скопје 10 милиони небаре Инстанбул па ќе се делиме на вакви,такви,онакви..(Бешикташ,Фенербахче,Галатасарај)..излезете еднаш во филмот тие истите играчи денес што ги навредувавте и ги плукавте(Миркуловски Сељакот:tapp::tapp:)вчера споменици ќе му градевте кога играа за репрезентацијата и кога ги полнеа головите на Чешка,Данска,Полска,Србија..и утре други ден пак на тие сељаците Миркуловски и Мојсовски ќе се радувате бидејќи тие се најдобрите македонски ракометари после Лазаров а не оние пилиштарите и србите што играат во вашиот Вардар...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom