Tomasino
За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Ок е да пополнат ростер,ама кога веќе немаат амбиции истибрат по 1играч имаат на позиција? сериозен си? - нема да ја завршат ни сезонава со овој ростер.
мора да земат некои ефтини (слободни) играчи да има барем замена - само што ќе треба месециве да играат на вересија![]()

Со оваа политика тешко во Европа,прв посериозен противник има да ги демолира....
Единствено ако се заинтересирани за СЕХА и понатаму,па ако имаат некој есап таму да поиграат..
Ама Струмица со овај состав шо го има,плус ако успеат да соберат некои од избрканите има тим кој сигурно нема да е аутсајдер,напротив би биле и фаворити....
Без разлика,нивна работа е,само мене несериозно ми делува идејата да се носат странци...а пред тоа си ги избркал сите играчи,кога веќе се делкарираш дека немаш пари,дека немаш буџет за посериозна екипа...
Јасно е дека тие странци шо ќе ги донесат ќе бидат евтини,ама сепак самата помисла на странец за сметка на домашните играчи боди очи...
Кога веќе мислат да вложуваат во млади подобро нека ги соберат Македонските таленти,отколку да носат некои пикови на Лино...
Така години работеше Загреб,откако го намали драстично буџетот,се ослободија од сите странци и тераа само со домашни играчи..
Ама Загреб е Загреб,Хрватска е друго,Македонија е друго,таму има друг квалитет,овде има сосема подруг....
Кај нив и во тие години на криза имаа буџет од 2 милиони евра,овде со години го криеја буџетот,како наводно имале најмал буџет во Европа(а даваа еден куп пари за плати)....
Се ќе зависи од амбициите,буџетот..
Ама јас ако сум на нивно местоби заборавил неколку години на резултати,амбиции и слично,кога веќе се почнува да се прај нова екипа првите неколку години се жртвуваат,за потоа да очекуваш резултати....
Нивна работа,не се замарам и не бистрам политики,постирам зошто ме интересира за играчите кои треба да бидат иднина на репката....