Фан клуб - РК Металург

„Многу ми е тешко, пет години создававме клуб на меѓународна сцена, два пати бевме меѓу најдобрите осум во Европа, со убедливо најмал буџет во тоа одбрано друштво.“

Не пропушти ни за крај да го спомене ова. :icon_lol:

Тоа е ракометот јебига, спорт без профит. Секоја година се дешава да рикне барем еден силен европски клуб. Штета.

Барем се дочека историско дерби меѓу Вардар и Металург во ЛШ. Ова никако не му помага на Вардар, квалитетот се зголемува ако имаш здрава конкуренција, победа на терен е секогаш подрага од тоа да противникот ти го снема. Сеа овие нема да ги снема, ама ќе бидат на нивото на РК Работнички. :popce:

Кон Минчо делумно и се оправдани критиките. Имаше можност да му го продаде на Мукаетов, ама што од инает, што од несакање да си ја даде пералната за пари на друг, по мотото „Ако пропаѓам ја, ќе пропадне и клубот“. Класичен македонски тајкун. :toe:

Cela rabota okolu Metalurg pocna kako Evropski Projekt ili barem lugjeto od klubot sakaa taka da izgleda i sega zavrshi na tipicen makedonski nacin. Site znaevme deka Mincho e seljak i koj preku tranzicijata se zbogati ali mene sto najvekje me nervira e sto se cuti celo vreme znaci do den denes nemame od nikoj oficialno dobieno informacija zosto se raspagja klubot sto se pricinite zasto nemozese da se spreci ova itkn. KLubot ispadna deka nema uprava samo nekoj picki koj neznat ni dve recenici da spojat i koj glumat nesto. Zgasnuva Sportski brend lugje a nikoj neznae ne saka da kaze sosto? toa e sto mene me nervira. Deka nema isplateni plati site znaeme ali kako doslo do toa? Kako od ednas nema pari sto lupaa Lino i mincho na pocetok na sezonata? pomladuvanje? RK Metalurg vo poslednite 5-6 Godini koga se izdigna na Svetski Rakometen Klub nema sobrano nitu eden sponzor osven tie sto gi kontrolira mincho. Kako be moze edno rakovodstvo da bide tolku glupo??? Abe duri eden prosecen student od ekonomsko ke znaese podobro da gi postavi rabotite. Metalurg mozese da bide najbogatiot klub vo MK dosega ako se iskoristese barem malce redovno polnite sali i uspesite. Djabe e na seljak i da mu dades zlatno magare sto ti sere zlato on ke go izede pre da napravi nesto. Takov e i ovaj slucaj so Metalurg.

Zharko Angelovski
Prisusutvuvav na nadeneshnijot PRES.Pred da se postavat prashanja dojde eden G-in i me prasha ;Vie li ste Angelovski Zharko ? Da,jas sum odgovoriv.G-inot mi reche :Vie mora da go napuishtite PRESOT bidejki ja znaete vistinata,a novinarite i Makedonskata javnost ne smeat da ja doznaat.Rekov deka ke bidam vozdrhan,no toj mi reche deka vo interes na opstanok na Lino Červar vo РК Металург,ke treba da si zaminam.Site lagi ,prevari gi znaete bidejki ste dobar prijatel so Lino Červar .Za da ne dojde do incident,go napoushtiv PRESSOT.Kolku za javnosta i moite drugari,mozhev da gi isfrlam site do eden od Kancelaraijata.No zaminav.Kolku i da se krie mnogumina znaat deka Lino Červar krvno gi mrazi Makedoncite i Makedonija .Na taa tema so Lino Červar sum zboruval bezbroj pati.Inaku na po beden PRES u zhivot ne sum prisustvuval vo zhivot.Go prashuva novinar na Lino Červar,dali ke si podnese odstsvka,a toj- mi smo dva puta iz kvalifikacije doshli u TOP-16.Falenje,do zabeguvanje.Od postavenoto prashanje izbega kako kurviche.No narodot vo Makedonija za zhal neznae deka za vlez vo LS naj naj naj zasluzhen e Darko Stanić koj na dvete utakmici vo Izrael imal po 25 odbrani.Vo sluschaj da ne branel fenomenalno Darko Stanić,Metalurg bi zagubil so 10 razlika.vo Barzhot so PIKSeged cela Makkedonija vide deka Darko Stanic sam samcar go odnese Metaklurg vo LS.Potoa eden opinok od selo Cer-Kichevsko pocha da laze,da laze,da laze,da laze,da laze bez usul i bez tronka grizha na sovest.Ima edna misla vo Debarmaalo koja mnogu pati ja slushav,a glasi-Ne mi e krivo shto lazhesh,tuku mi ekrivo shto mislish deka ti veruvam .Pa narodot vo Makerdonija ne e do tolku prost da vi veruva.Ima prost narod vo Makedonija.Ne velam NE.No ima i umen,intiligenten narod koj nikako ne mozhe da seizlaze.Levce vika igrachite si zamina bidejki nemalo pari,a igrachite izjavija deka isnistiraat na otsranuvanje na Lino Červar i Levce .Koj laze sega !?Видео) Червар до навивачите: Ќе ви понудиме уште многу задоволства во 2015 година..Levce izjavi deka mnogu nabrzo vo РК Металург ke vlezat najmalku 10 novi sponzori .http://www.rkmetalurg.mk/levche-kitevski-go-sakame.../
Zharko AngelovskiKoj gi odstrani Risto Chokrev,Stojance Stoilov - Stole,Mladen Rakčević, Стефан Кимевски,Ilija Krstevski ???Koj gi donese drvata Kedjo,Topic,Duje Miljak,Batinovic (prvo potpisha pa posle 5 dena otide na teshka operacija)Korazhija,Topic,Zhedig,Mandich ???Toj (ne) chovek mora drakonski da se kazni,Koj go otstrani Risto Chokrev da mu se sotre semeto i plemeto !Da dade Gospod nikad porod da nema vo zhivot !

Металург можеше да ги има спонзориве што влегуваат во Вардар годинава, па и некои од другиве појаки фирми, имаа услови за тоа, имаа успех, добар маркетинг, полна сала, медиумски беа одлично покриени, ама проблемот е во тоа што Минчо сакаше да биде единствен спонзор и само неговите фирми да го спонзорираат клубот.

Последно уредено:
Најјако е шо никој не презема одговорност....
Управата(ако ја има)си пушта своја приказна,правеле напори...:pos:
Кои напори бре,да бевте мажи да признаете ЛУЃЕ,ВАКА И ВАКА Е РАБОТАТА НЕАМЕ ПАРИ НЕ ОЧЕКУВАЈТЕ НИШТО ОД НАСЕ СЕЗОНАВА И КРАЈ...
Наместо тоа,Левче си праеше филмој дека ќе освојува ЛШ....видовме шо бидна...
Минчо е во илегала одамна,си вика АКО НЕ СУМ ЈАС ВО КЛУБОТ НЕМА НИ ДА ИМА КЛУБ,класично лицемерие и Македонски простотилак,,,,
Лино сеуште продава демагогија и се фали за успесите(Ок е ,никој не ти ги негира успесите,ама во вакви моменти треба да се свртиш кон иднината,а не шо било минатите сезони,колкав буџет си имал,колку пати си влегол во ТОП8)....
Заборава и тој каков однос имаше кон играчите,како урлаше на утакмица и колку играчи донесе во тимот пред да ги погоди оние вистинските....
И најјако шо е,вика АБЕ ЌЕ ОСТАНАМ ЈАС ДО КРАЈ ВО КЛУБОТ,И ПОКРАЈ СЕ(освен ако не се јави некој друг клуб):pos::zver:
Има грижа на совест зошто беше платен небаре Валеро Ривера е(за Македонски услови):X3:и сега демек лојален му бил на клубот.......
Играчите се најзаебани во случајот,и луѓето шо си купија сезонски карти..
Не го добија тоа шо им беше ветено,не се тие криви,дел беа избркани како партали како Ракчевиќ,Станиќ,другите не ни стигнаа да земат плата....
А староседелците не се криви шо си ги бараат ветените плати,никој не му е крив на Левче шо ветуваа толкави плати,шо ветуваше брда и долини,и наместо тој како претседател да сноси одговорност тој се фали како БИЛ НАЈЛОЈАЛЕН МЕТАЛУРГ ЗАЕДНО СО ЖУТИ...:zver:
Мора да се признае дека клубот имаше страшна кампања и маркетинг и успеа да собере салам луѓе зад себе,ама како и се во Македонија се беше кратко...
Кај нас публиката,сака нон стоп екипата да е јака,е ако сакате ака преселете се во Шпанија и бодрете ја Барселона во ракомет,тие секогаш се јаки....:pos:
Каква трагикомедија излезе цела оваа приказна,поука дека не треба многу да скокаш,сепак Македонија е ова,овде не е сигурно дали газдата ќе го дочека наредниот понделник без да му извршат упад во фирмата,без да му побараат да финансира кампања...:kluc:
И луѓето чекаат спорт да имало...:pos:
Државата си еба мајката,до спорт му е дојдено на некој...:popce:

Најмногу боли за Ренато , ги разбуди емоциите во мене..
Дојде овде на 37 години , реално никој не очекуваше дека ќе пружи вакви партии во дресот на Металург, еден врвен играч кој што настапувал во многу добри европски гиганти... но во Металург ја играше својата втора младост, заедно со Станиќ беа главни играчи што тимот дотурка до таков успех, голема штета што на најмизерен начин се разделивме од него.
Утре ќе го одигра последниот натпревар во дресот на Металург само за публиката која што го бодреше и го мотивираше во секој момент..
ИГРАЧИШТЕ ! Остана до последниот момент во Металург, благодарни сме за овие незаборавни партии кој што никогаш нема да бидат заборавени од фановите на Металург.
Со среќа каде и да продолжиш, штета што не успеа да ја завршиш кариерата во Металург, не излезе како што најавуваше..
А за тимот стварно немам зборови.. за неколку месеци уништија се што градеа цели 5 години, после овој случај тешко дека Металург ќе го видиме некогаш во слично издание.. ќе си остане само мало клубче од типот на Работнички или ќе си се распадне.
А и големо браво за Лино кој што и покрај овие случки сеуште остана тренер, само незнам какви планови има со ваков тим..
Благодарам на незаборавните моменти на сите играчи.. се надевам ќе продолжите во солидни екипи и ќе продолжите со успеси.

meanwile in Zagreb.... Голужа поднел оставка од местото селектор на Коцкестите. :icon_lol:

meanwile in Zagreb.... Голужа поднел оставка од местото селектор на Коцкестите. :icon_lol:

Aj toa... a ova?

http://sportmedia.mk/metalurg-kupuva-nov-stranets-kriloto-buvinik-doaga-vo-avtokomanda/

Izgleda cistkava e napravena se so cel da se oslobodat od site igraci na koi im se dolzat pari, za koj znae kolku, mozebi i povekje od 4-5 meseci.

Inaku od kaj logika duri i da pomislat da angaziraat nov igrac pri vakvi uslovi?

остајте ги спортмедиа - претеруваат.

пази го ова
Младото десно крило Марко Бувиниќ (22) од Хрватска наскоро би требало да биде нов член на Металург, со што ќе продолжи традицијата на купување на странски, неафирмирани и млади играчи, што почна летово.

какви шамари треба да јадат овие не се ни самите свесни

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom