Фан клуб - РК Металург

Спортмедиа а? Според нив Станиќ веќе беше заминат за Катар или Хамбург, чудо како тоа се појави против ПСЖ? Кои други вести ги објавуваа изминативе години за Металург? Колку од нив беа точни?[DOUBLEPOST=1412282617][/DOUBLEPOST]
http://sportmedia.mk/haos-vo-metalurg-stanik-i-atman-ne-patuvaat-za-brest-neizvesen-i-vugrinets/

Овде дефинитивно смрди нешто..:sneaky:
Како тргнало ќе ги "шутнат" сите шо лаат(ЗВЕЗДИТЕ,Мојсо,Ренато,Станиќ,Атман,со еден збор најголемот товар им се овие),и ќе останат младите и "послушните"....
Кога Ренато и Атман "лаеле"?

Последно уредено:
http://sportmedia.mk/haos-vo-metalurg-stanik-i-atman-ne-patuvaat-za-brest-neizvesen-i-vugrinets/

Овде дефинитивно смрди нешто..:sneaky:
Како тргнало ќе ги "шутнат" сите шо лаат(ЗВЕЗДИТЕ,Мојсо,Ренато,Станиќ,Атман,со еден збор најголемот товар им се овие),и ќе останат младите и "послушните"....

Интересно е што Вугринец до сеа нема изиграно утакмица во ЛШ и доколку направи трансфер ќе може да игра ЛШ за другиот клуб. Чудно и "повредава" одма му се појави после суспензијата. :)

Спортмедиа а? Според нив Станиќ веќе беше заминат за Катар или Хамбург, чудо како тоа се појави против ПСЖ? Кои други вести ги објавуваа изминативе години за Металург? Колку од нив беа точни?[DOUBLEPOST=1412282617][/DOUBLEPOST]
Кога Ренато и Атман "лаеле"?
Штом нема кеш на лагер ќе лаат..(пари лапаат не играчка)...:X3:
Не играат тие за СИЧЕ како младите...
Затоа ќе си одат звездите полека полека,и ќе си гради Лино млада екипа...
Се е смислено од порано,не е ова спонтано...;)

Интересно е што Вугринец до сеа нема изиграно утакмица во ЛШ и доколку направи трансфер ќе може да игра ЛШ за другиот клуб. Чудно и "повредава" одма му се појави после суспензијата. :)
Имаше и претходно повреда или барем велеа дека има повреда

Штом нема кеш на лагер ќе лаат..(пари лапаат не играчка)...:X3:
Не играат тие за СИЧЕ како младите...
Затоа ќе си одат звездите полека полека,и ќе си гради Лино млада екипа...
Се е смислено од порано,не е ова спонтано...;)

Атман за пари само игра, и кога потпиша за Медведи изјави дека имал понуди од подобри екипи но финансиски била оваа подобра така да без пари не му се игра иако Станич изјавува дека тренерот не ги дал на список.

Navistina steta ke bidi ako ja rasturat ovaa ekipa.
Golem potencijal ima ekipata,pred se mladite,no bez pomosta na postarite kako Renato,Mojso,Stanic tesko vo Evropa.
Posebno ova se odnesuva na Renato i Stanic,pola ekipa im se ovie dvajca.
Ke vidime kako ke se dvizat rabotite.
Ama vakva glupost pred mozebi najvazniot mec vo ligata ne im trebase.
Ako izgubat vo Brest sansite za plasman ponatamu drasticno ke se namalat.
Realno Brest e najslab vo grupata.
I vakvi gluposti ne im trebaa bas sega,barem da pocekaa za 10 ina dena koga ke ima pauza.

Не дека во Металург нема некои заебанции, ама откако ја прочитав оваа вест, повеќе ги гледам како некој хумористичен сајт. http://sportmedia.mk/kramer-sakal-da-brani-na-finaleto-na-sp-pa-da-go-zameni-dresot-so-sudijata/

Пред некој ден пишаа ги подмириле платите и сега не заминале за Белорусија?? јас мислам и дека без нив ќе ги тепаат овие иако ќе биде тешко.

Не знам за вас ама мене се некако ми се чини дека се една од овие 2 работи во прашање (или можеби комбинација од двете):

1. Судир македонци - странци. Факт е дека после сите овие засилувања сезонава, нашите репрезентативци се во подредена позиција во однос на минутажа и сигурно не се среќни со тоа.

2. Младите им се погодија повеќе отколку што очекуваа уште оваа сезона и едноставно решија да заштедат на пари кога приближно слични резултати ќе имаат и без оние кои најмногу пари земаат.

Станиќ, Атман и Вугринец секако ќе заминуваа идната сезона, ова може само да ја убрза постапката. Останатите мислам дека не се во опција за заминување. А ако испадне така одеднаш многу потешко ќе им биде да се пласираат во втората фаза во ЛШ, ама не и невозможно. Во секој случај амбициите за оваа сезона се намалуваат.
[DOUBLEPOST=1412330588][/DOUBLEPOST]
Пред некој ден пишаа ги подмириле платите и сега не заминале за Белорусија?? јас мислам и дека без нив ќе ги тепаат овие иако ќе биде тешко.

Ако атмосферата во екипата не е нарушена, и без нив можат да победат, ама не е ништо сигурно, Брест не е толку наивна екипа.

Едно е вистина, а тоа е дека на играчите им се доцни со платата.
Да не беа вистина натписите во спортмедиа или во спорт (весник кој не е поврзан со Вардар, за разлика од спортмедиа), досега сто пати ќе демантираа од Металург, како што го правеле тоа во минатото.
Изјави на Мојсо имаше во Екипа, а екипа.мк знаеме колку се против Вардар (и влечат на страна на Металург) откако им беше забранет влез на пресот на Вардар лани, што значи дека сигурно не напишале нарачана статија ;) Ни од екипа.мк не демантираа ништо, туку само искочија со скромно соопштение дека ситуацијата се решила, а подоле во текстот пишуваше дека играчите ДОБИЛЕ ВЕТУВАЊЕ дека ќе бидат исплатени, што е многу различно од тоа дека биле исплатени.

Станиќ, Атман и Вугринец мислам дека секако не ги планираат за наредна година. Станиќ веќе одамна сака да си оди и не верувам да остане, освен ако не дојде некој побогат спонзор и ако самиот клуб имажелба да го задржи. Ако е вистина ова дека не ги зеле во составот, значи има некои несогласувања во составот, и постариве странци не сакаат да играат за без пари.
Ама веќе се поебаа, изиграа една утакмица во ЛШ и Станиќ и Атман, па оваа сезона не знам колку ќе бидат интересни за екипите кои играат во ЛШ, со оглед на тоа што ќе немаат право на настап. Од друга страна и Металург не би имал корист од нерасположени играчи...

Мојсо крека за пари, он не остана во Вардар и пропушти можност како капитен да ја предводи екипата во Лш и со тоа да се продаде во странство за да оди за многу повеќе пари во Металург, така да не е ништо ново ова за него :D
Од друга страна, разбирливо е што си ги бара парите, зошто некој би играл за без пари?

Другиве сигурно не земаат којзнае колкави плати и веројатно клубот може да им ги подмири. Младите странци го гледаат Металург како отскочна даска за во иднина, особено што како стои работава со останатите играчи, може одеднаш да се најдат како предводници на составот. Миркуловски е дете на клубот и ваљда нема да им прави проблеми и да се буни, а и другите Македонци не верувам да би нашле подобра опција од Металург во овој дел од сезоната, така да проблеми може да им бидат само Станиќ, Атман и Мојсо :D Вугринец ми е е енигма :)

Ми личи дека Минчо лека-полека ќе се откажува од спонзорството и ќе му го отстапи главниот збор на некој друг, како Мукаетов и Алкалоид на пример :)

ова со Атман што го прават им е жива глупост... ај до некаде со Станиќ можам да разберам дека имаа несогласувања и ред други работи.. ама ова со Атман испаѓа дека го "казнуваат" зошто потпиша со Веспрем... значи и Кил сега треба да го замрзнат Палмарсон :pos: :pos: според логикава од Металург :)

малку оф топик... колку ќе е страшен Веспрем од нареднава сезона :)

Атман е веќе капарисан за Веспрем, Станиќ сигурно си оди од наредна сезона, а за Вугринец не би ме зачудило ако си отиде и сега бидејќи сеуште може да игра ЛШ.

П.С.

Мислам дека и без нив ќе победите со Мешков од причина што они се очајни и играат катастрофално до сега.

Атман е веќе капарисан за Веспрем, Станиќ сигурно си оди од наредна сезона, а за Вугринец не би ме зачудило ако си отиде и сега бидејќи сеуште може да игра ЛШ.

П.С.

Мислам дека и без нив ќе победите со Мешков од причина што они се очајни и играат катастрофално до сега.
Јас искрено не ги знам Мешков Брест, но читав Стојковиќ го земале, имале и други играчи. Мое мислење е дека со тој голман што бранеше со ПСЖ нема што да бараат, бранеше 6-7 минути се што му шутнаа, се гол му дадоа. Ако си оди Станиќ, а не земат друг голман, лошо им се пишува.

па сигурно нема станиќ да си оди - а да не земат друг голман.

Само пак изгледа дека нема никој да си оди нигде сега - и ќе биде како лани - расправање и неиграње на утакмици...
што е глупост,

му се одмаздуваат на атман зашто не ги консултирал пред да потпише со веспрем за од догодина = глупости
а станиќ е проблематичен и требаше уште пред сезона да земат некоја ситна оштета за него и да си отиде = а не сега на почната сезона да си играат вака
А вугринец си е тука, има повреда мала и може да паузира уште некои утакмици

и сега ајде инат нека тераат и двете страни и нека не поминуваат групи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom