Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, договорен е тој веќе со Металург.Мислам дека ќе го доведат Мијајло Марсениќ од Партизан.
Честито победа Металург, а следен пат кога ќе ги опишувате Комити со сите погрдни зборови кои ќе ви текнат, нека ви се врати сликата од вчерашниот натпревар кога Брумен беше плукан од навивачите, кога на полувреме Милиќ и Марко Савовски(извршен директор во РКВ) беа нападнати од навивачи, кога Комити беа тие што се слушаа иако Вардар имаше негатива од 10 гола и нивната песна не запре во ниту еден момент. Како и да е, на страна сето ова, заслужена победа вчера на металург
Па ако стварно е казнет, казната не е помала од 500 евра тоа биди сигурен. За жал се нема услови за забрана на натпревар. Германија така си функционира по 2-3 години забрана затоа на стадионите ретко има испади.Посто и ли во Македонија ваков закон или за 1500 денари казна може кој сака и што сака да прави?
Па ако стварно е казнет, казната не е помала од 500 евра тоа биди сигурен. За жал се нема услови за забрана на натпревар. Германија така си функционира по 2-3 години забрана затоа на стадионите ретко има испади.
Прво фала за честитките. За погрдните зборови едни кон други не си ни Комити нешто поразлични, а за Брумен и мене ми беше жал што го плукаа, човекот со ништо не го заслужил тоа (баш ми има оставено супер впечаток). Иначе и на Кале се плука и сегде, тоа е реалноста. Сега за навивањето. Бевме над 250 луѓе на трибина. Кога ќе почневме да пееме комити не се слушаа ама проблемот е што нема кој да води навивање. Измеѓу песна има по пола минута, минута ќутење дур да се договрат која песна да се пее, многу се чука со раце без да се пее, секој напад на противникот се свири наместо да се продолжи со песна. Од друга страна па Комити не престанаа да навиваат и кога напаѓаше и кога се бранеше Вардар. Неколку пати само свиреа кога беше Металург во напад и дали 1-2 пати чукаа со раце. Добро издание.Честито победа Металург, а следен пат кога ќе ги опишувате Комити со сите погрдни зборови кои ќе ви текнат, нека ви се врати сликата од вчерашниот натпревар кога Брумен беше плукан од навивачите, кога на полувреме Милиќ и Марко Савовски(извршен директор во РКВ) беа нападнати од навивачи, кога Комити беа тие што се слушаа иако Вардар имаше негатива од 10 гола и нивната песна не запре во ниту еден момент. Како и да е, на страна сето ова, заслужена победа вчера на металург
Прво фала за честитките. За погрдните зборови едни кон други не си ни Комити нешто поразлични, а за Брумен и мене ми беше жал што го плукаа, човекот со ништо не го заслужил тоа (баш ми има оставено супер впечаток). Иначе и на Кале се плука и сегде, тоа е реалноста. Сега за навивањето. Бевме над 250 луѓе на трибина. Кога ќе почневме да пееме комити не се слушаа ама проблемот е што нема кој да води навивање. Измеѓу песна има по пола минута, минута ќутење дур да се договрат која песна да се пее, многу се чука со раце без да се пее, секој напад на противникот се свири наместо да се продолжи со песна. Од друга страна па Комити не престанаа да навиваат и кога напаѓаше и кога се бранеше Вардар. Неколку пати само свиреа кога беше Металург во напад и дали 1-2 пати чукаа со раце. Добро издание.
Културата на навивачите во Македонија е мизерна. Тоа е факт кој се покажува на сите дерби натпревари во сите спортови.
Но, мора да се признае дека оваа година ракометните дуели на Металург и Вардар се на далеку покултурно ниво од ланските. И покрај тешките инциденти како што се вчерачниот на полувреме, физичките напади на Комити врз фамилијарни луѓе со дресови на Металург во ЛШ кога Металург беше домаќин (таму ми беше блок картата и гледав што се случува), фрлањето столче на терен накај играч на Металург (среќа не го погоди) кога Вардар беше домаќин.
Не верувам дека некој има заборавено што се случуваше лани на решавачкиот дуел, прекини и инциденти предизвикани од дивјачкото однесување на лицето В.В кој за среќа го нема веќе во Македонскиот ракомет.