Фан клуб - РК Металург

Комбиниран состав, играа сите освен Станиќ кој гледаше од трибини, додека играа сериозно 9-1 беше, после се вежбаа комбинации за Барселона, имаше и комбиниран пренос на МТВ така да дел он натпреварот не го видов.

Остави тие приказни, главно прв тим играше (особено бековите) и освен фуриозниот почеток, многу слабо издание. Само Станиќ и Манасков не играа колку што видов стие други тука беа и играа цело време. Исто и Пецековски не го видов воопшто не теренот, ама тој баш и требаше да игра. На пикер се менуваа сите тројца, на лево крило Ојлевски, на десно по едно полувреме Златко и Георгиевски, а на бековските Атман, Мосјовски и Вугринец беа во игра скоро цело време. По некоја минута добија Кеџо и колку што се сеќавам Мандиќ. Во одбрана Велко и Мандиќ главно менуваа.

Od dobiena utakmica da napravis veresija ,navistina ponekogas ne mozam da razberam :confused:.Metalurg ne moze i ne smee vaka da se odnesuva . Suma sumarum slabo, mnogu slabo.

Znae nekoj zosto Piratite gi nemase denes vo BT ?

Доблесно е да си признаеме дека Нексе си заслужи да си замине непоразен од Скопје, покажаа дечките карактер при резултат 9:1. Ваков пристап воопшто не ми е допаѓа, никогаш несум сакал калкулации во спортот зашто императив на секој спортист треба да е победа, победа која е посветена на подржувачите на клубот и симпатизерите на трибините. Често слушмам "го респектираме овоj или оној противник, не пости слаб противник и бла бла блаа" а од друга страна се потценува Сеха лигата, ова е тотално первезно, да незаборавиме дека и ние сме дел од лигата!!! Небисакал да се впуштам во анализа на утакмицава, едноставно нема простор кога при резултат 9:1 се доведуваме на крај да се бара победа во последни 20сек, како да немаше желба за спортска победа, нити на терен а уште помалце кај Лино.
Им честитам у комшилук за победата, нека се порадуваат на победа во лига што не ја признаваат :facepalm: се разбира кога губат :pos::pos:
До вчера беше :mad: па :place: дека тука биле спомнувани и сме се зезале на нивни рачун. ЈБГ рачунот ви го отвори Татран :tapp: ние само се мајтапевме :drk::ROFLMAO::ROFLMAO: ;) .

Сеxa - Металург нема пораз, ЛШ - Металург (за повише информаци видете табела) :pos::pos: .. па дури и минутажата на комбинираниот пренос од МТВ беше на страна на поатрактивната екипа, јбг пазарна економија народ сака да гледа Металург :vozbud: :pos::pos:

Доблесно е да си признаеме дека Нексе си заслужи да си замине непоразен од Скопје, покажаа дечките карактер при резултат 9:1. Ваков пристап воопшто не ми е допаѓа, никогаш несум сакал калкулации во спортот зашто императив на секој спортист треба да е победа, победа која е посветена на подржувачите на клубот и симпатизерите на трибините. Често слушмам "го респектираме овоj или оној противник, не пости слаб противник и бла бла блаа" а од друга страна се потценува Сеха лигата, ова е тотално первезно, да незаборавиме дека и ние сме дел од лигата!!! Небисакал да се впуштам во анализа на утакмицава, едноставно нема простор кога при резултат 9:1 се доведуваме на крај да се бара победа во последни 20сек, како да немаше желба за спортска победа, нити на терен а уште помалце кај Лино.
Им честитам у комшилук за победата, нека се порадуваат на победа во лига што не ја признаваат :facepalm: се разбира кога губат :pos::pos:
До вчера беше :mad: па :place: дека тука биле спомнувани и сме се зезале на нивни рачун. ЈБГ рачунот ви го отвори Татран :tapp: ние само се мајтапевме :drk::ROFLMAO::ROFLMAO: ;) .

Сеxa - Металург нема пораз, ЛШ - Металург (за повише информаци видете табела) :pos::pos: .. па дури и минутажата на комбинираниот пренос од МТВ беше на страна на поатрактивната екипа, јбг пазарна економија народ сака да гледа Металург :vozbud: :pos::pos:

Ne ti e lesno prijatele definitvino, so novo komponovani navijaci nema razbiaracka ali ajde ke vi dojde krajot ke se prebacite za drug tim ne e problem toa za vas. Vaka potcenuvavte i lani pa na krajot placevte ko picki nekoi

мал коментар за денешните два натпревари од сеха лигата.
не ги гледав (поради работни обврски, не сме сите бадијалџии ко некои), но ги разбрав резултатите.
пошто знам дека фановите на вардар повеќе време киснат овде, него кај нивниот фан клуб, да им ја честитам победата против војводина (несум против вардар како шо ме пишуваат, напротив-секогаш им честитам кога победуваат во европа, може и да се провери, ама ги разбирам шо ме критикуваат, толку им сече) и да им посакам многу успеси и натаму
за металург ова е срамен резултат, особено ако играле сите ѕвезди во тимот. без разлика на се, ако играш со сите јаки играчи-победи, а ако не, играј со младите па шо сака нека биди. како шо лино заслужи секаква пофалба за некни, денес заслужува секаква осуда.
ама, ова важи и за двете екипи, приоритет треба да биди ЛШ

мене нешто друго ми падна во око, а то е дека, некои членови на форумов (одредена група на изгубени лица), повеќе се радува на киксот на противникот, него на победата на нивниот тим, а кога ќе победи противничкиот тим (оној комшискиот), не бираат средства да ја омаловажат нивната победа. то е срамно!!! а покрај шо е срамно, е крајно сељачка постапка, за некој шо се кажува дека е жител на главен град на македонија. за разлика од нив, другите си седат и пишуваат во рамките на нивниот фан клуб, што јас особено го ценам и почитувам, а речиси никогаш и не потпаѓаат под влијание на провокациите од комшиките, кои да бидеме искрени се секојдневни.
јас не сум од ск, за мене и вардар и металург се исто, ги поддржувам кога играат во европа и ја претставуваат македонија, но заради таквите кои претходно ги напоменав погоре, од кои и јас во повеќе наврати сум вреѓан (не заради друго, туку заради то шо незнаеле како да ми вратат на некој пост со кој сум ги избрукал, па со ароганцијата ја заменуваат приглупавоста), во меѓусебниот дуел на овие два тима, моите симпатии одат за металург.
искрени поздрави за сите добронамерници кои го посетуваат овој фан клуб и оставаат искрени и прибрани коментари и кои развиваат конструктивна дискусија.

Ne ti e lesno prijatele definitvino, so novo komponovani navijaci nema razbiaracka ali ajde ke vi dojde krajot ke se prebacite za drug tim ne e problem toa za vas. Vaka potcenuvavte i lani pa na krajot placevte ko picki nekoi

Друже интересна претпоствка пиша, ама ја утна не ти е точна. По твое ако некој го немало на нет значи дека нее навијач ? Ако мислеше нов на форумот тогаш да. Види кога одев јас по натпрвари не само што немаше интернет туку неавме дома ни компјтери ;) но одевме и гледавме у живо, па валда сме биле навијачи, симпатизери и што е најбитно навивавме за тимви со домашни играчи, играчи кој секојдневно се срекава по скопските улици и низ насебите, играчи што неможеј да опстанат со парите од спортот зашто ги немаше и беа приморани навечер да работат по разни локали итн да не именувам сега имиња што чесно и од срце играа а не како денес само за кеш, ама тоа другарче други времиња биле ;) . Што се однесува до Вардар, никој не го потценува, нормално дека како македонец драго ми е да победува и не само вардар туку било која мак екипа со протвници од надвор. Незнам зашто вас ви пречи Металург, за потсетување благодарение на Металург сте дирекно во група на ЛШ не го газите патот на квалификаци ;)

Не ги знаеме вашите песни а и немаме милозвучен глас, нема да не примите во песнопојното друштво :oops:
--- надополнето: 5 октомври 2013 во 23:04 ---
Незнам зашто вас ви пречи Металург, за потсетување благодарение на Металург сте дирекно во група на ЛШ не го газите патот на квалификаци ;)
Да не беше Металург они немаше ни да играат во лига на шампиони. Недај боже Татран да им се паднеше во квалификациска група :pos:

Да не беше Металург они немаше ни да играат во лига на шампиони. Недај боже Татран да им се паднеше во квалификациска група :pos:
Недај боже Нексе да ви се паднеа во квалификациите, оти нели како шампиони игравте квалификации, а Вардар е нелегитимен шампион на Македонија па се пласираше во групи.

Недај боже Нексе да ви се паднеа во квалификациите, оти нели како шампиони игравте квалификации, а Вардар е нелегитимен шампион на Македонија па се пласираше во групи.
И што ако се паднеа, ќе игравме нерешено една утакмица (бодот резервиран од Лино) и во следната ќе ги победевме како и секоја година. Три години по ред е така.
Инаку квалификации играа и европските шампиони, тимот на Хамбург, и да шампиони се исто како и ние. :pipi:

И што ако се паднеа, ќе игравме нерешено една утакмица (бодот резервиран од Лино) и во следната ќе ги победевме како и секоја година. Три години по ред е така.
Инаку квалификации играа и европските шампиони, тимот на Хамбург, и да шампиони се исто како и ние. :pipi:
А зошто ЕВРОПСКИОТ ШАМПИОН играше квалификации? Оти не бил шампион во домашното првенство можеби а? А Металург кај шампион во домашното првенство, пак квалификации играше....ohh wait...

Не ги знаеме вашите песни а и немаме милозвучен глас, нема да не примите во песнопојното друштво :oops:
--- надополнето: 5 октомври 2013 во 23:04 ---

Бадијала пејат, пее со Барса ајј некако спасија задника, пак исти песни со Татрана ама овојпат отиде спасеното :pos::pos:еве без песна денес си победија (y) . Мислам дека дрим тимот или нема слух за нивните песни или они се слаби пејачи па им пречат во играта :pos::pos: По мене, може грешам ама мислам дека играчите не разбираат што пејат па се осекаат како дека играт на гостински терен, нека запејат некоја козачка песна или некоја од походот на црвената армија и ПСЖ ке рашири нозе, ако не се знае Татран аспирин :ROFLMAO::ROFLMAO::pos::pos:

А зошто ЕВРОПСКИОТ ШАМПИОН играше квалификации? Оти не бил шампион во домашното првенство можеби а? А Металург кај шампион во домашното првенство, пак квалификации играше....ohh wait...

Читај и плачи...:ROFLMAO:
Group C:
Metalurg Skopje (MKD) – PSG Paris (FRA) 28:26 (12:12)
After a close and finally lucky win at Wacker Thun, Metalurg Skopje proved their ambitions by taking the scalp of one of the main contenders. With four points the Macedonian champions have the optimum on their account, while Paris still only have those lucky two points, won against Minsk in their opener on home court.
Nearly 7,000 spectators attended the second straight handball deli at Boris Trajkovski arena after the thrilling Vardar – Barcelona draw one week ago.
Renato Vugrinec was Metalurg’s hero, as the Slovenian scored nine times, while on the other hand former Montenegrin international Fehrudin Mehic netted in five times.
Those 6,953 spectators in Skopje caused an incredible noise, pushing their – eventually successful – team to the limit. After completely equal 48 minutes, the 23:22 was the last lead for Paris. While Metalurg goalkeeper Darko Stanic shut up shop, his team mates reached a higher efficiency in attack.

In the final stages were more clever than the “world selection” from the French capital, which could not manage to turn the match again and caused too many failures in attack in the crucial stage.
http://www.ehfcl.com/men/2013-14/article/17776/Black Saturday for French teams

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom