Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Добри се дресовите бе шти им фали,пс одгодина ќе растураме! :)

:pos2: Пак крагњи им стајле. Јас деновиве сакав да го купам оргиналот од оваа сезона ама сеа се премисли...шо знам и крагњиве не ми се купуваат

Абе па каков дрес е тој без крагња, шо сакате вие памучни маички за спиење да им стаат :)

Real Madrid look to England, Portugal to avoid no-show
MADRID (AFP) - Spanish champions Real Madrid are looking to English and Portuguese clubs to help save Sunday's strike-threatened league title celebration from turning to disaster.

Real are scheduled to be presented with their 31st league title at the Bernabeu, but a players' strike at financially troubled outfit Levante could deprive the Spanish giants with opposition for the match.

"We are in talks with certain clubs in England and Portugal because their championships have already finished," Real president Ramon Calderon told Spanish Cadena Ser radio on Wednesday.

"If Levante don't turn up, we need an alternative solution so that supporters who come to the stadium can watch a match," Calderon said, adding that he had urged the players' union to help avoid a no-show.

On Monday, the players of relegated first division side Levante went on strike over unpaid wages totalling up to 18 million euros, with a players' spokesman declaring it was for an 'indeterminate time'.

Speaking to the AS newspaper, Levante's Ghanaian striker Mustapha Riga said he had been paid only 40,000 euros over the last two seasons, far below the amount stipulated in his contract.

"I'm not alone in this, many of my teammates are in the same situation. It's very serious," Riga said.

Real are eight points ahead of Villarreal with one match remaining while Levante are bottom, a massive 17 points adrift of fourth from bottom Osasuna.

Интересни дресови бе, мене со крагња по ме бендисуваат ако начекам оригиналка одма си купувам. :vozbud:

Баш ме интересира со кој од Англија би можеле да играме, ја сакам со Тотенхем а ако е клуб од Португалија тогаш Белененсес. :)

Кога само ќе се сетам дека Леванте ни зема 3 бода минатата сезона на Бернабеу. :tapp:

Супер се дресовите...сеа ке чекам да стигнат кај нас па да си земам еден...цела сезона викав ај ке зеам,ке зеам...и никако не земав...ама добро што не земав со црни линии повеќе ми се свиѓаат....

Значи вака...Виља е таксан, и би требало во наредниве денови да потпише........НО....има едно големо НО

Валенсија одбиле 18миљ. фунти + Баптиста, а се очекува да прифатат 22миљ. + Гранеро или Де Ла Ред.

Една добра работа е што може да го стопира овој трансфер само Раул.

The one stumbling block could be Real captain Raul, who may push to block the deal as Villa would be a clear threat to his first team place next season.

Има влијание капитенот

Значи вака...Виља е таксан, и би требало во наредниве денови да потпише........НО....има едно големо НО

Валенсија одбиле 18миљ. фунти + Баптиста, а се очекува да прифатат 22миљ. + Гранеро или Де Ла Ред.

Една добра работа е што може да го стопира овој трансфер само Раул.

Armin prvo da ti ja cestitam titulata, ne sum bil na net dolgo vreme poso bev na apsolventska. Bas koga bev vo spanija Real ja slavese titulata, site se raduvaa i toa mnogu imase fanovi vo Barsa jas se karav so edni pred diskoteka zoso navivam za Kataloncite :).

Muabetot za Villa, nekako mlaku pari se toa garant i Anglicanite ke se vklucat dokolku Valensija go dava za 20 milioni. Inaku odlicen igrac e, ako Real go kupi le im bide najpravilen transfer vo poslednite nekolku godini posle Ramos

Зошто бе најпаметен.Што им фали на робен и шнајдер,малку ли направија оваа сезона.

Бојане фала на честитките и овде беше лудо:):)
Особено на Класикото.

22 милиони фунти се нешто повеќе милиони евра + млад играч не е малку.

А да имавме и други паметни трансфери :) На чело со Ван Нистелрој

Трансферните интереси на Реал ќе се знаат на 2ри јуни

Спортскиот директор на Реал Мадрид, Предраг Мијатовиќ, ќе ги разјасни сите намери на клубот за летните трансфери на специјално собрание на Спортскиот комитет на 2ри јуни, соопштува Marca.

На средбата шефот на "белите" ќе објави јасно кои фудбалери ќе играат на "Сантијаго Бернабе" следната сезона, кои ќе си одат од Мадрид, како и спортско-техничкиот развиток на "лос меренгес". На втори јуни ќе стане јасно и дали Реал ќе се обиде да ја донесе португалската ѕвезда, Кристијано Роналдо.
Мијатовиќ треба да даде и оценка за работата на тренерот Бернд Шустер. Се очекува да нема радикални промени за разлика од минатото лето кога беше отпуштен Фабио Канаваро.

Ма какви крагњи ебаго, ме потсеќаат на дресовите што ги носеа пред 7-8 сезони, имам еден дрес таков дома, ТЕКА им е спонзор :):):) Од Адидас се стандард за сите, а штом видов дека на Ливерпул и Челзи им се со крагња, реков ПУ! :):):)

Алвес изгледа ќе потпише со Барса, само незнам како ќе се договорат за пари, испод 35 не верувам да го дадат.
Со кој ли ќе играме у недела, некој помал тим би било добро, да вклучи Реал и малце кеш за нив

Трансферните интереси на Реал ќе се знаат на 2ри јуни

Спортскиот директор на Реал Мадрид, Предраг Мијатовиќ, ќе ги разјасни сите намери на клубот за летните трансфери на специјално собрание на Спортскиот комитет на 2ри јуни, соопштува Marca.

На средбата шефот на "белите" ќе објави јасно кои фудбалери ќе играат на "Сантијаго Бернабе" следната сезона, кои ќе си одат од Мадрид, како и спортско-техничкиот развиток на "лос меренгес". На втори јуни ќе стане јасно и дали Реал ќе се обиде да ја донесе португалската ѕвезда, Кристијано Роналдо.
Мијатовиќ треба да даде и оценка за работата на тренерот Бернд Шустер. Се очекува да нема радикални промени за разлика од минатото лето кога беше отпуштен Фабио Канаваро.

Кој ќе чека до тогаш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom