Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеби не сум имал можност да ги пратам Пеле и Марадона, но сепак го делам мислењето дека Зидан е до сега најдобриот фудбалер во историјата на фубалот.Најдобриот фудбалер во историјата на универзумот. Роналдо и Меси можат да му го испушат само а Пеле и Марадона нека играат по ниви у Бразил и нека даваат голови со рака. Омилен играч одсекогаш.
Не би рекол дека треба да гледаме песимистички на неговата функција моментално. Тој би бил подобра опција во секој поглед, одколку досегашниот тренер. А доколку побликата го засака (а верувам во тоа) ќе си тера уште долго на клупата на Реал (ако не и најдолго од сите досегашни)Но сепак сум песимист за него како тренер, моментално. Тимот ќе добие веднаш boost, кој и да си не е сеедно да те тренира факинг Зидан. За разлика од Бенитез, ќе почне со стравопочит од секој играч, и тоа му е голема предност пред дебелиот.
Мое мислење е дека на Бенитез му се спротиставија заради начинот на поставување на играта, заради неговата стратегија. Самите играчи знаеја што е тоа Реал Мадрид одколку нивниот тренер.Нема да значи тоа дека и него нема да му се спротистават. Бенитез беше голем инает, Зидан е нешто слично. Ако почне да казнува некого, не се чудете ако и него почнат да му го прават истото.
Не да го бранам Перез и да ја оправдувам неговата политика. Но сигурен сум кога тој носи одлука за некој играч дека треба да биде дел од тимот, тој играч е врвен на таа позиција за која е донесен.Тука доаѓа проблемот а тој се вика Флорентино Перез. Денеска коа го прашале: Дали ББЦ се недопирливи, Зизу рекол: Да, приоритет се. Шо значи дека стариот и нему му рекол дека Бејл мора да игра по секоја цена. Бензема знаеме дека ќе игра пошто тоа што е Бејл на Перез му е Бензе на Зидан.
Барем до крајот на сезоната Зидан ќе има максимална слобода, за останатото зависи од самиот Зизу. Да, ќе видиме како сето тоа ќе се одвива, пак мислам дека тука и надворешен фактор ќе суди за постапките на Перез, навивачите!Најбитниот момент е колкава слобода ќе му биде оставена. Мислам дека Флорентино и нему ќе му седи врз глава и ќе му купува играчи кои он ќе ги сака. Колку ќе го прифато тоа Зидан ќе видиме.
Баш така. Лично јас претпочитам цврст среден ред. Но ориентиран кон офанзива. А имаме играчи од таков калибар и капацитет, деца на место !Стилот на игра, ако судиме по тоа што го играше во Кастиља, мислам дека ќе гледаме дежа-ву од сезоните со Мурињо. Ќе шибаме голчиња, ама ќе се игра со цврст среден ред и одбрана. Не мора да значи тоа што он беше офанзивен магионичар, дека таков и тренер ќе биде.
Јас очекувамАли очекувам Модриќ под негова команда да постане повторно тоа шо е, најдобриот везњак во светото моментално. Крос да се препороди конечно а Иско, Џамес и Ковачиќ да му крадат финти од тренинзи. Пак ќе речам, лошо е ако триото напред е однапред недопирливо. Ако пак квичи, ова лето ќе е вториот идеален момент за шиткање на Бејл на Јунајтед за миљарда пари. Но за тоа да се деси треба или на Флорентино да му падне снег врз глава и да се освести или да си замине.
Времето ќе си кажи своето ...Неискуство, лош претседател, немање асален асистент, неизбалансиран тим... многу проблеми ќе има од сам старт. Затоа немам големи очекувања од него. А сакам да му биде оставен простор и да биде предводник на тимот долго време.
Viva la Zizou!
Јас мислам дека нема да игра без голман, преголем ризик е.Јас очекувам
--------Бенз---------
Роналдо, Хамес, Бале
-------Иско---Модрич----
-----------Крос----------
Марсело,Варан,Рамос,Карвахал
Оваа формација предводена од Зидан ?!?! .....
Времето ќе си кажи своето ...