Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Ничем изазвани Јувентус си добија победа. Ја верувам дека Барса и Баерн лагано би ги добиле. Нити изиграа нешто WOW нити пак беа лоши. Не добија онака лагано ко што Барса не доби на последно Класико.

Преку половиот орган ми се сите оние нафрлени топки кон Роналдо против вакви екипи што имаат 2метрашки стопери. Јес да голот падна по таква нафрлена топка али тоа беше заслуга на Хамес кој се избори и ги фати стопериве на Јуве неспремни за нешто такво али ваквата игра во која Марсело или Карвахал нафрлаа ми се кењаше искрено.

Мората телето што со главата у земја трча ни даде гол бе :D

Коентрао место Марсело, Рамос позади стопер место Варан/Пепе.

Најдобриот можен пораз ти е ова со гол во гости. Верувам во финале само ако не игра Рамос средина и ако Бензема нешто изигра со Роналдо.

Уште, колку што е атрактивен толку знае да биде непродуктивен. Во динаминчна игра он е перфектна опција, ама кога вака бавно се гради играта он дополнително закочува. Ако нема можност да дрибне, се блокира момакот и враќа назад до Крос.

Делумно тоа е и ради отсуството на Бензе кое е и тоа како очигледно, нема кој да повлече кога е бункер. Но на пример Хејмс тоа го надокнадува со друго. Пасот кон Роналдо дојде баш од полуконтра.

Општо низ цел меч имаше слаба креативност, Бејл у измешана улога, Иско недокажан, само Родригез се обидуваше нешто, премногу викторија играа, за реваншот и ако не е спремен Бензема мора Чича да почне од старт.
Целата поента на Иско е што помага на Крос при плејмејкинг и отвора огромен простор за Марсело. 90% од времето Марсело игра пред Иско, тоа е му е примарна задача. Сега знам дека прави непотребни и непродуктивни дриблинзи меѓутоа тој исто како и Крос ретко се решава да превземе нешто повеќе офанзивно само поради тоа што знае дека позади него има огромна дупка што мора тој да ја покрива. Според мене е круцијална алка за овој состав на Реал само поради дефанзивната и плејмејкерската придобивка од него.
Криви ја тактиката не Иско, сигурно нормален тренер ќе го искористи максимално неговиот дриблинг што поблиску до шеснаесетникот, ама таму се Роналдо и Бензема така да Иско и нема многу опции.

За Бејл вечерва беше Марадона, и најмалку заслужи да иде надвор прв. Тука веќе знаев дека не правиме ништо.

10409372_912668485472484_2176861335346810654_n.jpg

Нареден проблем...Валенсија, многу работи ќе зависат од овој натпревар. Лошо е што Карло пак ќе мора да игра со нај јак состав а Јуве ќе одмараат играчи, мора овој период да се стегнат заби и да се даде максимум.

Ќе го колнеме денот кога Чаби замина во Баљерн,,, тек сега сваќаме која голема јама е покривал тој кој ретко кој е приметуваше поќето го мислеа за обичен старец кој само дава добри дијагонали али сега е друга приказната :) Тешко на крос до крајов на сезонава ќе ни умре на некоја утаккмица..

Чаби беше подеднакво лош против Порто како и Рамос со Јувентус ако веќе гледаме така. Јас сум прилично задоволен од Крос и начинот на кој го заменува. Впрочем и цела тактика ни е различна откако Чаби го нема. Другите играчи не функционираат добро тоа е целата приказна.

gareth-bale-real-madrid-juventus-champions-league_3299619.jpg

За Бејл се знае нема шо да се кажува. Ама Марсело, најинволвиран играч и не направи ништо, и згора на се сите напади доаѓаа по неговата страна. Незнам, барем еднаш да излегнеше со состав кој е во форма не само поради имињата на играчите може и ќе добиеше некое дерби сезонава.

2-1 реално е супер резултат. Она што мене ме загрижува е фактот што никој не ни гарантира дека ќе се поправиме на реваншот без разлика на тоа дека се игра на Бернабе, особено тоа што во тимот има товар од кој не може да се ослободат. Тоа е тоа.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Бед ми е што не' надтрчаа. Друго и не толку. Ако не надтрчаат и во Мадрид, нека одат во финале.
Во сабота многу работи ќе се решат.

Има ли шанси да се врати Модриќ во реваншот, или испаѓаме?

Бед ми е што не' надтрчаа. Друго и не толку. Ако не надтрчаат и во Мадрид, нека одат во финале.
Во сабота многу работи ќе се решат.
Нека трчаат колку сакаат. Со помалку трчање бевме рамноправен противник. Можеше 1:2 биде комотно на полувреме. Потоа петата на Чича до Роналдо исто така можеше лесно да биде гол со помалце трчање. Друго е проблемот.... цело време му вршеа притисок на Рамос да прави грешки на средината и лесно доаѓаа до контра против 2ца дефанзивни (Марсело и Карвахал не се дефанзивни).

Трето Бејл го боли цеф дали ќе поминеме или не. Најслаба утакмица има изграно од кога е во Реал. Нула му беа сите статистички податоци. Тоа ти е минус еден играч.

Икер
Арбелоа - Пепе - Рамос - Коентрао
Хамес - Крос - Иско
Бејл - Бензема - Роналдо

Ал ин шо ги ебам ќе ги сечам 3:1 за мадридског Реала :D

До арбрлоа нишо нема да напраеме. Преспор е, мора Варан.

Карва Варан Рамос Коентрао

џејмс марсело крос иско
роналдо и Навас

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom