Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Јас незнам што сакате... смена на генерации... се откачивме од стари и потрошени и изнемоштени играчи купивме за 200милиони млади и талентирани жедни да титули. Треба време :D

Карло Анчелоти:,, Очигледно е дека треба нешто да сменам.
И ќе сменам!,,

Таман помислив на Бензема,и одма ми текна дека немаме друг шпиц во тимот...
ДА ДА,Реал Мадрид нема друг шпиц...и ми доаѓа да заплачам..сериозно :D

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
@ob1 како и да ја вртиш, сепак не се „батал“ замени Крос и Џејмс за Алонсо и Ангеле.

Финтата е што баш Алонсо и Ангеле се двајца играчи со уникатни карактеристики, скоро да нема исти ( Иљара океј :D ), па да моеш да ги замениш лесно. И лани по заминувањето на Озил требаа многу натпревари да се вклопи формацијата, додека се деси тоа ја загубивме многу поени. Тогаш не ја загубивме лигата до душа, ја загубивме со калкулирањата во последните утакмици, ама ако сега се повторат тие слаби натпревари, го ебаа ежот. Лани ако се сеќаваш Иско не вадеше на првите натпревари, пошто тогаш ја игравме речиси истата игра само со Иско место Озил. Сеа ова е тотално поразлично и похаотично.

Лани не верував во способностите на Карло да склопи тим, годинава верувам. Ама годинава и тој има 10 пати потешка работа да го стори тоа. Ако пак успее да го склопи тимот и успее да освои две од трите титули, неам доволен епитет за тоа.

Се фативме ние само за средината и нападот, а примивме 4 гола од ваков утепан Сосиедад кој не можеше да му даде гол на Краснодар. Прочитав еден добар коментар:

Spain's captain came out, assumed responsibility and apologized after conceding so many goals against Holland.
Real Madrid capitan... Well, I just wish RMA's captain did the same.

Се виде уште во првите 20 минути колку лесно ја пренесуваат топката од нивниот до нашиот шеснаесетник, што значи дефанзивата во средината ја нема.
Крос е ок, за плејмејкер, не за задњи везни, ни пак како пар со Модриќ во средината. Што значи или ќе играш 4-3-3 со еден ДМ и нив двајца, или 4-4-2 со еден од нив на клупа и еден ДМ. Значи мора да се има ДМ сакале или не. Ете затоа напишав толку постови за тоа колку педерски и глуп потег е заминувањето на Алонсо толку касно. Лесно е да поправиш напад, ама оди среди ја средината да видам.
Плус цело време јадеше говна Карло дека имал мал ама добар состав, заборави да каже дека не го планира Иљара ни за замена, значи ќе ги исчури Модриќ и Крос додека може.
И кога веќе игра со офанзивна средина, сериозен е со Марсело како лев бек? :facepalm:
Буквално истово сакав да го пишем.
Не се криви ни Пепе, ни Рамос ни Касиљас. Истата прича ја млатиме од пред неколку години, дека централните дефанзивци ни се криви за се. Дојде Чаби Алонсо, после некоја сезона истата таја одбрана стана една од најдобрите. Демек Пепе и Рамос се сменија...Не, туку со добар ДМ се е подруго.
Вака, ти доаѓаат до 16м без никаков проблем и Пепе и Рамос се немоќни. Нормално дека се немоќни, не знам кој да е па ќе ги пробијат.
За ова зборев после продавањето на Чаби Алонсо. Крос ќе го заменел...абе Крос е ИГРАЧИШТЕ, ама не е тип на играч како Чаби. Два различни света са во поглед на дефанзива.
Искрено, не сакам ни да замислим што ќе ни се случи со некој посериозен клуб. Има да не отворат ко паштети, оние 2-6 против Барселона верујте дека наскоро ќе се повтори, стајте го постов у букмарк.
И не го споредујте почетокот на прошлата сезона со оваа сезона. Прошлата сезона имавме нов тренер, нова замисла за играта со што беше нормално да играме млитаво.
Годинава е сосема друга приказна, го осакатија тимот у рок од ДВА ДЕНА, тимот кој пробуваа да го склопат цели 11 години.

Епа браво Перез, докажа уште еднаш дека немаш две чисти од фудбал. Ама важно дресови од Џејмс или Хамес како и да е, мајката и тебе и на него да му ја ебем, ќе идат ко алва. Сега донеси ги и Фалкао и Кавани и Ројс одеднаш, џабе ти е после промајава што ја напрае на средина!

Ај да не биде дека тролам нонстоп ќе пишам еден посериозен и подолг пост како резиме за летово и дешавките во клубов ни.

Требаше навидум мирно лето да дочекаме со прчење на курот. Евентуално 1-2 засилувања да пополниме таму кај што сме тенки напаѓач и евентуално еден средњак. Ете ко веќе го зедовме Крос тој требаше да биде во ротација со Модриќ/Марија. Тој дава друга димензија со неговата игра што е добредојдена во сезона со 50+ утакмици. Напаѓач ко замена за телето.

НО! Големо но. Ние што правиме... кога најдовме формула за успех ние допишуваме еден минус и резултатот се мења. Несакаа да му дадат нов договор на Ди Марија кој после Роналдо е единиствениот што заслужува такво нешто... тие му доведоа играч на таа позија со дупло поголема плата (тип на играч кој ни седи на клупа уште од лани и нема никаква потреба а и ист ко него) и како најголема глупост од се му го продолжија договорот на ФАКИНГ БЕНЗЕМА ( кој патем освен голот против Бајерн 04 кој и Мората ќе го реализираше не направи ништо значително оваа сезона за да покаже дека заслужува нов договор).

На времето го хејтав Марија несакав да дојде во Реал пошто не ми беше квалитет за Реал но со времето ми го промени мислењето. Дечкото од лево крило кај нас играше се освен лево крило и кога фејлнуваше дополнуваше со трчање и тоа баеги трчање. Играч на натрпреварот во финалето на КДР и во финалето од ЛШ тие го продаваат. НО СЕНС

Дечкото за кој сите сметавме дека е мотор на тимот и се колневме да е жив и здрав да може да ни ја држи средината си замина на 2 дена од крајот на трансфер периодот. Клубот не се ни потруди да го задржи...

Фактички откинаа 2 од 3 органи кои ни ја движеа играта и функционираа да ги изгазиме сите тимови лани.

Играчиве што ги донесоа не ми прават некој ќеф нити верувам дека ќе можат достојно да ги заменат гореспоменативе. Крос го има тој дијагонален пас ко Чаби али ја нема неговата борбеност на теренот нити авторитетот. Ми делува ко пиченце (тука се сложувам со Бајерн 04 фанојте) ако тој е замена за Марија тогаш утка. Ако е земана за Чаби и тогаш утка освен ако преку ноќ не научи да игра дефанзива и да зацрврстне.

Џамесов не го ни препознавам веќе. По фацата му се гледа дека ќе го стрефи пролив од страв и притисок. Се понаша ко мене пред испит у Август. Ја фаќа топката и за 0.3 секунди се ослободува од неа. Мек е при дуелите... споро ми делува. Иско уплашена верзија. Но не го оценувам на 3 утакмици ваљда ќе му помине тремата и ќе почне да игра барем половина од тоа на СП.

Да се вратам на староседелциве. Секоја година се инвестираат 200милиони во играчи кои веќе ги имаме претежно во средниот ред. Кога ќе им текне да донесат играч од одбраната... до кога ќе треба да ги трпам оние двајца дибеци несинхронизирани а играат заедно 8-9 години. Ебати дибеците... да не беше лани чудото што им се деси и некоја дивајн мотивација да изиграат така против Бајерн 04 сега ќе си драпавме мевот само со КПД. Нити Марија ќе го правевме најак играч тогаш ќе го бркавме и ќе продадевме пола екипа ( како што сторивме ова лето али без помалце пцуење). Едноставно не научија да играат одбрана... тешки кискери кога ќе ги видам со ножички избиваат у петерец или му прави клизачи ми се вртат цревата ќе го повратам бурекот од доручек.

Малиов Карвахал ме инпресионира со борбеноста но често е претрупец и остава простор да го насамарат ко магаре. И тој станува склон кон кискови ко другариве му. За Марсело нејќам да коментирам ко лев бек. Него нека го стават да игра крило замена за Бејл или Роналдо. И така на клупата немаме крила. Ваљда некоја таква улога повеќе би му одговарала од лев факинг бек.

Неможе тим кој има ваква одбрана со голман киксер и ван форма да си дозволи да нема деструктивец. Оставија играч ко Иљараменди .... патем сиротиот на клупа си седи. Али неможе од него да се очекува на потешкиве утакмици што ќе ги имаме во борбата за опстанок таков лик да ти е деструктивец... освен што делува деструктивно на нашата игра друго од него не очекувам.

Го оставија Сами со 1 година од договорот и го играат кога се брка резултат. Човекот во Јануари како што гледам ќе си преговара со некој тим од средината на табелата во Бундес. Ќе му падне формата на 0 а и којзнае на кое ниво му е моралот.

Тренерот е самиот прича за себе. Првин задоволен од тимот па после дека нема засилувања па нема заминувања а се се деси. Па сега тимот кога се сведе на 15 играчи него и даље не му требат играчи. Затоа прави вакви нубовски измени кога се брка резултат со Арбелоа и Кедира... измени што ни јас не ги правам на ФМ кога на клупата имам само дефанзивци и деструктивци.

Според мене нека се опаметат нека земат каков таков играч кој ќе го мења телето макар тоа бил и Дориан Бабунски и нека почнат да играат со дефанзивен играч за врска матер им ебам.

Кејлор
Карвахал - Варан - Рамос - Коентрао
Кедира
Модриќ - Крос
Бејл - Чичарито - Роналдо

^ E, e, e!

Исто и Бензема вака, еднаш у сто случаеви вика „Ај да бидам сериозен бе, иам талент“ и после пак се враќа на заебавање.

Е сеа само да не си и у поглед на малолетничките ко него... :cautious:

^ E, e, e!

Исто и Бензема вака, еднаш у сто случаеви вика „Ај да бидам сериозен бе, иам талент“ и после пак се враќа на заебавање.

Е сеа само да не си и у поглед на малолетничките ко него... :cautious:
Само еднаш имам праено бељи со една 16годишна али пред месец дена наполни 17 и да ја видиш ко 18 да има делува :D

@ob1 како и да ја вртиш, сепак не се „батал“ замени Крос и Џејмс за Алонсо и Ангеле.

Финтата е што баш Алонсо и Ангеле се двајца играчи со уникатни карактеристики, скоро да нема исти ( Иљара океј :D ), па да моеш да ги замениш лесно. И лани по заминувањето на Озил требаа многу натпревари да се вклопи формацијата, додека се деси тоа ја загубивме многу поени. Тогаш не ја загубивме лигата до душа, ја загубивме со калкулирањата во последните утакмици, ама ако сега се повторат тие слаби натпревари, го ебаа ежот. Лани ако се сеќаваш Иско не вадеше на првите натпревари, пошто тогаш ја игравме речиси истата игра само со Иско место Озил. Сеа ова е тотално поразлично и похаотично.

Лани не верував во способностите на Карло да склопи тим, годинава верувам. Ама годинава и тој има 10 пати потешка работа да го стори тоа. Ако пак успее да го склопи тимот и успее да освои две од трите титули, неам доволен епитет за тоа.

Се фативме ние само за средината и нападот, а примивме 4 гола од ваков утепан Сосиедад кој не можеше да му даде гол на Краснодар. Прочитав еден добар коментар:

Spain's captain came out, assumed responsibility and apologized after conceding so many goals against Holland.
Real Madrid capitan... Well, I just wish RMA's captain did the same.
Работата е што минатата сезона сменивме нов концепт и клучниот играч за таа позиција не ни знаевме дека го имаме во тимот се додека Анчелоти не го смести во средината (Анхеле). Оваа сезона нема да биде така, има уште еден ден до затварање на трансфер пазарот а ние немаме во тим играч што може да направи разлика. Иско, Чичарито? Немој да ме јебеш. Проблемот оваа сезона ќе биде трансфер пазарот, еве ќе правиме муабет на крајот на сезоната.

Сите зборите Чаби Алонсо фалел, зашто имало голема дупка помеѓу средината и одбраната и лесно ни стигале до шеснаесетник. Да фали, ама головите што ги примаме се од центаршутеви, а не голови од игра. Тоа не е кривица зашто го нема Чаби Алонсо, тоа е кривица зашто Касиљас неможе да се искоординира со одбраната. Неможеш ти последните 5 гола (вклучувајќи го и тој што го примивме против Атлетико Мадрид во Супер Купот) да ги примиш од корнер или од нафрлување. Едноставно неможеш. Не ни сакам да почнам да зборам за нашиот ни капитен, го има изгубено секој осет за бранење. Кога зборевме ние дека уствари он ни е канцер во тимот, другите збореа дека не сме ги ценеле легендите во клубот. Епа легенда се станува со правење и гледање за доброто на тимот, не за себе.

Али џабе е се ова што го збориме, искрено ја сум разочаран. Минатата сезона вака се осеќав и немав верба во Карло, али имавме играчи што знаеа да направат разлика. Сега го имаме Џејмс на кого уште му се тресат нозете, а кажано е од горе дека мора да игра. Тотално ни се искварија работите во тимот. Исто Карло вечерва ја утна во поставувањето на играта. Па пичка му матер толку искусен тренер си да знаеш дека неможеш со Крос, Модрич, Иско и Џејмс да почнеш. Еден од Иско и Џејмс мораше да биде на клупа на местото на Кедира, за во случај на резултат од 2-2 да може да внесе офанзивен играч што ќе може да разигра, а не да ги става Кедира и Арбелоа.

Само еднаш имам праено бељи со една 16годишна али пред месец дена наполни 17 и да ја видиш ко 18 да има делува :D
Каков психопат си ти човече :pos::pos:

А чакштовише мислим дека и розевиве дресови се по желба на 9-ва. Има пизда материна да им јебе на малолетничкеве, попривлечен им е у розе.

Ја пропуштив, гледам резултат, ми се стемни, отварам да видам кој дал гол, замени ова она и гледам замените Кедира и Арбелоа од кога почнаа да губат :pos::pos:

Прејако е то шо од ко ни напраја 3:2 тимо не покажа ни желба за да извај некој поволен резултат, и наместо ние да ствараме шанси, Сосиедад напаѓаше.....

Иначе муабетот за Чичарито, мислам дека ќе се вклопи кај нас, а и ќе го засакаме mark my words.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom