Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Нај не ми се чита фан клубов после пораз....

Факинг мадридисти... Бејл им крив, Илара им крив, Озил им крив, Робињо им крив.

Па факинг Кедира ни беше најопасен и најдобар играч утакмицава. Игра крило/плеј. Роналдо го игра напаѓач,скоро сите играчи на погрешна позиција. Зар играчите треба да учат нови позиции за да се прилагодат на тактикта со долги топки топки?

Тренерот треба да си замине што поскоро додека уште имаме некоја репутација каква таква... со ваква игра сакам да испаднеме уште во осминафинале да не гледам како Баерн/Борусија ни го земаат здравјето.

Фала на разбирањето.

Искрен да бидам,резултатов на утакмицава не ми беше толку битен,бидејки годинава (лично мене) поголем приоритет ми е да зејме Децима,него ли ЛА ЛИГА....така да,играта ми беше во прв план.И шо да кажам..после прво полувреме бев разочаран ко чоек без пари и фамилија....а на крајот,среќен УПМ...Така да,незнам на шо сум.Ама пичку матер,конечно видоф игра....Иако траеше на 25 -30 минути само од второ полувреме,играфме машки,ионака ко шо требит да играме.Се надевам дека Анчелоти ќе го исечит второ полувреме,ќе го изрежит,и ќе го пуштат секој проклет ден,пред тренинг.....

Конкретно за утакмицава..Рамос ДМФ?...Ч А О! Сега и никогаш појке....појке фаули имаше од додири со топка.....А ко ќе ја имаше топката ,ја враќаше назад...тотаааално непотребно,кочејки го секој напад.

Второ... Фала ти Озил шо замина да му текнит на ДИ Марија да играт.Освен шансата шо ја имаше и шо му избега топката зш е со две леви....остало време,предобро изигра,предобро.

Трето...колку и да е теле,и дрво дрвосано,Бензема МОРАШЕ и ТРЕБАШЕ да играт прва постава.Со два потега моеше да ја решит утакмицава(првиот,за жал за неколку сантиметри неуспешен,вториот маестрална пета до Роналдо,кој излезе сам во простор).Тука Бејл не го коментирам,му оставам уште простор,дечкото немат 2 утакмици сврзано ко шо требит

Четврто..кој ќе кажит лош збор за Модрич,уста да му се исушит.Луѓе,ние го иаме Моцарт во екипа....факинг Моцарт,и требит да сме благодарни на то.Дечкото,е по мене,еден од топ 5 везњаци моментално,подобар и од Чави и Иниеста во некој сегменти.

Се надевам дека ќе продолжат со играта од второ полувреме,и Карло немат да прајт грешки од горе наведените.Иначе,зима немат да дочекат,уште помалце и пролет :)

момци не е се така црно.играта ни беше добра со погодена формација.
6 бода се ништо...само да направи еден константен состав со што би го уиграл и би имале еден стандарден состав со мали измени...
тоа со судијата не е ништо ново,прашање на време беше кога пак ќе се потпишат договор со циганите

Лопез & Карвахал(Ланскиот најдобар бек во Бундес) се кривците + Карло во пакет и да му ебам мамата на Мурињо. Илараменди детто е незнам... вреди за сите пари... Копија на Бисквитата.....

- Фалеше Чаби и неговите ситни прекршоци, за разлика од Кедира дрвото што тоа премногу касно му текна и направи старт дури во 75мин(прв прекршок).

Играта е таа, Реал Мадрид игра преку контри на секое ебано Класико, фактот е дека Тата тактички го надмудри Карло, Секоја ебана акција на РМ(посериозна) беше прекината со тактички прекршок на Маскерано или Бускетс.... И после како да тепа Реал, ? Проба да смени со брзи додавања и Тата ја згусти средината со Сонг, пак надмудрен Карло.... Али јебига тоа е тоа, на сите натпревари досега(оваа сезона) РМ се мачи.... па јас си сум задоволен со предоброто второ полувреме, али криво ми е што Лопез(Се надевам од другата недела че биди вечна замена на Икер) прими толку наивни голови(Посебно за вторио).

Лопез & Карвахал(Ланскиот најдобар бек во Бундес) се кривците + Карло во пакет и да му ебам мамата на Мурињо. Илараменди детто е незнам... вреди за сите пари... Копија на Бисквитата.....

- Фалеше Чаби и неговите ситни прекршоци, за разлика од Кедира дрвото што тоа премногу касно му текна и направи старт дури во 75мин(прв прекршок).

Играта е таа, Реал Мадрид игра преку контри на секое ебано Класико, фактот е дека Тата тактички го надмудри Карло, Секоја ебана акција на РМ(посериозна) беше прекината со тактички прекршок на Маскерано или Бускетс.... И после како да тепа Реал, ? Проба да смени со брзи додавања и Тата ја згусти средината со Сонг, пак надмудрен Карло.... Али јебига тоа е тоа, на сите натпревари досега(оваа сезона) РМ се мачи.... па јас си сум задоволен со предоброто второ полувреме, али криво ми е што Лопез(Се надевам од другата недела че биди вечна замена на Икер) прими толку наивни голови(Посебно за вторио).
Ејј смири се малце .... каков Лопез кривец бре што да направи повеќе ? Ако мислиш на вториот гол направи најмногу што можеше . Во онаа ситуација не се стои на линија , бидејќи ако го помине играчот на одбранбениот тогаш е 100% гол вака мораше да седи истрчан . Првиот гол го прими бидејќи беше маркиран од своите играчи и топката го зафати на едниот играч и колку толку доби малце друго движење . До пред една недела се крстевте во Лопез кога ни носеше бодови сега не чинел ! Единствен што не чинит во моментов е стручњакот Анчелоти , па и Зидан до некаде !
Колку само беше подобар тандем Мурињо & Каранка !

Ејј смири се малце .... каков Лопез кривец бре што да направи повеќе ? Ако мислиш на вториот гол направи најмногу што можеше . Во онаа ситуација не се стои на линија , бидејќи ако го помине играчот на одбранбениот тогаш е 100% гол вака мораше да седи истрчан . Првиот гол го прими бидејќи беше маркиран од своите играчи и топката го зафати на едниот играч и колку толку доби малце друго движење . До пред една недела се крстевте во Лопез кога ни носеше бодови сега не чинел ! Единствен што не чинит во моментов е стручњакот Анчелоти , па и Зидан до некаде !
Колку само беше подобар тандем Мурињо & Каранка !

Снимка, Пепе до Санчез.... кога се сплетка Санчез... Варан(или кој и да беше) го стаса 2на1..... Кај к**о ојт Лопез ? У пичке материне фала богу.... Кога Алвез му го брцна на Кики и имаше шанса за гол.. Лопез падна на нозе и ја фати, па истата интервенција беше доволна да ја направи и при првиот... али ВАЉДА не очекувал дека че влези, али како јак голман.... за посигурно се интервенира... Немој да ми речиш дека Куро од Варан беше крив за првио гол......... И да го ебам Мурињо вдуп.

И не ме цитирај, ми се спија.

Ќе се подобрите сигурно,кога Јунајтед на Мојс покажува некакви знаци на живот,зошто да не и Реал на Карло.
Уште од почеток на септември некако знаев дека Реал ке го загуби првото Класико,заради продавањето на Озил,некупувањето центрафор и стопер, уигрувањето на Иларименди,Бејл,Иско,Карвахал,па и заради смената на тренерот донекаде и навикнувањето на новиот начин на игра.
Ама толку лоша тактика на почеток не смее на никој да му се случи.

Да би бил тренер на Реал би излегол со формација.
------------Икер--------------
-Дани-Рафа-Рамос-Марсело-
------Илара-Модрич----
-Ангеле-Иско----Бале--
-------Роналдо----------

Евентуално би можело да се стартува со Кедира знаејки дека скоро секогаш протв Барса игра одлични мечеви,плус може Пепе чисто онака малку страв да им влее на Каталонците.
Со овој состав и да изгубеше од Барса,сите ке велеа дека се обидел,дека имал храброст,немаше да го обвинуваат заради лошите позиции на играчите,дека има доста нови играчи кои не се воиграни.

И да и реалот кој би бил составен од Кастилја играчи(од реаловата школа) нормално нешто подзасилен со Кристијано и по некоја ѕвезда би можел да одигра нешто слично како составот денес.

И пак доаѓаме на истото, кој е крив за тоа? Можда навивачите?
Се додека прави вакви глупи и непромислени работи, ќе плукам по него. Ова што го пиша, ми дава за право да плукам по него, зошто не е прва утакмица на која гледаме немоќен Реал (денеска само прво полувреме).

Пишав пред утакмицата, кој ме прочита знае. Бејл е тотално НЕПОТРЕБЕН во ваков систем и ваква игра. Не разбирам никако што е филмов со неговото носење (т.е разбирам, кристално ми е јасно, ама зборим од фудбалски аспект) ако Карло планира ваков стил на игра. Ја не видов асполутно ништо од Бејл до сега. Не очекувам да распали од старт, ама ги нема ни оние основни карактеристики, нема ни 2% од она што го прикажуваше во Тотенхем.
Ја од него не видов да пројде макар ЕДЕН играч во овие неколку утакмици што ги изигра. Не видов сигурен пас, како што кажав не видов апсолутно ништо од него. Можда и не е он толку крив, реков оваа формација е тотален промашај за неговата игра.
Бензема иако се наоѓа во ужасна форма, ќе беше милион пати подобро решение отколку Бејл за денеска. Барем Роналдо ќе си играше на неговата позиција, онаму каде што е најопасен. Со играњето на Бејл, се отстрани опасноста и од оној кој треба да биде најопасен за Барса, т.е Роналдо.

Друга ми беше поентата. Јас споредував тоа што Реал го играше претходниве утакмици со оваа сега. Конкретно она со Јувентус и некои претходни напревари беше катастрофа и очекував дебакл на Реал против Барселона. Сепак за оваа утакмица иако изгубија не можам да кажам дека Реал изиграл катастрофално или дека бил понижен и декласиран, напротив доста рамноправен противник па ако не и подобар противник беа второ полувреме. Што се однесува за Бејл ако не се лажам он играше централен напаѓач или лажна деветка. Реал во прво полувреме ама дали една шанса имаше, она на Кедира, со тоа што битката се водеше на средина на терен и со тоа што Барса повеќе притискаше кон голот на Реал. Бејл беше апсолутно отсечен, а ниту Роналдо и Ди Марија па влегоа во шанси, ај и нив да ги исплукаме. Се сложувам дека ова не беше најдобрата утакмица за он да дебитира и тоа не на негова позиција. Јас се надевам дека би добил уште неколу шанси ко стартер пошто со неговите влегувања во 75 та минута ми е исто и ко да не влегол (ако веќе на Бензема му даваат шанси постојано а овој утиња празен гол од пола метар што да не и на Бејл?), па ако докаже дека вреди да игра за Реал супер, ако не слободно нека го прогласат и официјално за најголем флоп до сега и нека се почне со плукањата дека се усрал златен тим и дека Перез спискал 100 милиона за глупост, па ваљда и на Перез ќе му дојде крајот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom