Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
цела екипа ни одигра одлично,одиграа како прав ТИМ..неможеш да кажеш дека некој изигра слабо,оти сите си имаа свој придонес во таквата игра поставена од Моу...
И не заборавајте,целата заслуга ја има Моу,кој знаеше да ги мотивира и да ги постави играчите,го надигра на мамли 100%...мирно во одбрана,и искористување на секоја шанса со контра..тоа се бараше со години...

Кедира годинава се препороди, лани ич не ми се свиѓаше ко изгубен беше, али па затоа обратно Чаби годинава игра под ниво, некако такво чуство имам, макар да си врши работа у дефанзива, Модрич затоа го земавме али до сеа слабо се уклопува.
ама и голманчево ни се погоди, во право време дојде, можам да замислам со Адан што паника ќе имаше одбраната.
уште нешто што забележив е дека со Лопез сме поорганизирани на прекини и многу често ги боксува набацените за разлика од Икер што од прекини почесто остануваше на гол линија и баш тие 5 метра од-околу голот ни беа најнебезбедни при прекини, до сеа супер се покажа чиста 5

Кедира годинава се препороди, лани ич не ми се свиѓаше ко изгубен беше, али па затоа обратно Чаби годинава игра под ниво, некако такво чуство имам, макар да си врши работа у дефанзива, Модрич затоа го земавме али до сеа слабо се уклопува.
ама и голманчево ни се погоди, во право време дојде, можам да замислам со Адан што паника ќе имаше одбраната.
уште нешто што забележив е дека со Лопез сме поорганизирани на прекини и многу често ги боксува набацените за разлика од Икер што од прекини почесто остануваше на гол линија и баш тие 5 метра од-околу голот ни беа најнебезбедни при прекини, до сеа супер се покажа чиста 5
Па ваљда затоа што Касиљас е далеку понизок од Лопез и не му се ризикува многу за да истрча на центаршут.
Како и да е ова беше одлична зделка со Диего, одличен голман.

Лопез е доста повисок од Икер (имаше една слика со Модриќ :pos: ), Лопез е 1.96 а Икер 1.82, не е чудо што делува понадмоќно во воздушните дуели.

Мило ми е што и почнаа да го слушаат соиграчите кога ги распоредува, вчера после 0-2 на двапати на Роналдо му укажа да оди на прва статива при корнер на Барса, двата пати Роналдо ја избиваше топката.

Плус вчера имаше две страшни одбрани, каде што топката му доаѓаше од мртов/невидлив агол. Чисти рефлексни одбрани. Сума сумарум, ја сум презадоволен од досегашните игри на Диего.

Исто Коентрао, кој е многу склон на критики кај сите нас, а ретко го фалиме. Игра фантастично од повредата на Марсело, можеби најконстантниот одбранбен играч, нема слаба партија одиграно, не ги прави веќе тие глупи заебувања на офсајд-стапиците, плус многу повеќе придонесува и во нападот.

Но сепак, и покрај неговите одлични партии, ми недостига Марсело таму. :love:

Чаби беше еден од најдобрите играчи на теренот вчера. Тој е човекот кој се позиционираше перфектно пред одбраната и не даде многу да се проигрува Меси, од друга страна го лепеше Чави поголемиот дел од играта па не му даде ни нему многу простор.
Игуаин исто така беше многу добар во позиционирањето на теренот, или ќе отидеше на страна и ги тераше Пујол/Пиќе да го следат или трчаше помеѓу нив, со што обезбеди повеќе простор за Роналдо. Вчера на теренот имаше сосема друга задача отколку да биде најистурен во нападот. Пред да го критикувате изгледајте неколку видеа ќе ви се разјасни.

Но сепак Роналдо и Варан беа најдобри, другите тука негде, немаше слаба партија ама баш никој. Сите си имаа задача на теренот кои ја исполнија перфектно, планот на Жозе успеа.

Сега со Манчестер ќе биде доста заебано. После вчерашната изведба мислам дека Мурињо има некој план за со Манчестер или бар се надевам со цел да поминеме. Ќе треба и доста среќа секако мада имам некое оптимизам дека ќе минеме.

(Патем и јас бев на 1 недела пауза, 1 месец се важи само доколку и Керик даде гол, има уште една утакмица така да може ќе треба да ги одработам другите 3 недели, недај боже :D)

^ чим ти го пофали Чаби, ондак стварно јако изиграл. :D

p.s.

ibyh72udiU4cbE.gif

Немој да ме јебеш пепе пред варан, некој напиша претјодно... јес да пепе си е пепе ама игра 101% подобро,посмирено и почисто :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom