Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па јас ќе се понашав многу озбилно..не се шалам.Во неделата, Икер само што влезе, направи едно погрешно додавање до противнички играч и тоа во 16ник. Моето прашање гласи: Каква ќе беше вашата реакција доколку играчот успееше да постигне гол?
Благодарам.
I read this in Romeo's voiceПа јас ќе се понашав многу озбилно..не се шалам.
Витор Баиа му објасни на Касиљас зошто Мурињо е во право
Португалскиот голман во пензија, Витор Баиа своевремено ја доживеа истата судбина како Икер Касиљас. И тој беше префрлен на клупата од страна на Мурињо.
На почетокот на својата втора сезона во Порто Жозе Мурињо го пресели на клупата капитенот Витор Баиа кој исто така беше капитен на португалскиот тим. Таа приказна потсетува на неодамнешната ситуација со Касиљас кој иако е клубска легенда и незаменлив капитен во екипата на Кралскиот клуб, сепак беше преселен на клупата од страна на тренерот Мурињо.
Баиа пред десет години реагираше доста бурно на одлуката на Мурињо, па клубот го казни со едномесечна забрана за настап. Денес Баиа се чини дека ја научил лекцијата на Мурињо, всушност набрзо се вратил на голот, а една сезона подоцна ја освои титулата во Лигата на шампионите со Мурињо.
,,Тогаш научив дека сите кај Мурињо се еднакви. Нема разлика помеѓу ѕвездата и остатокот на екипата. По казната значајно напредував и после сите овие години немам никаква дилема и признавам дека таа ситуација ме промени. Тренирав многу повеќе и ја добив својата награда. Казната дефинитивно ми помогна'' - изјави Баиа.
Шеф им е онСе келнери и Икер![]()