Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Незнам за друго, ама едно е сигурно. Доколку не се освои годинава ЛШ, ја сум за отказ на Мурињо. И не ме напаѓајте одма, тоа си е мое мислење.
Далеку од тоа дека го потценуем Мурињо, далеку од тоа дека не е еден од најдобрите тренери моментално. Ама сепак беше донесен за титули, а во овие негови 3 работни сезони, видовме само една во Примера (купот не го сметам како нешто што вреди да се пише).
Реал е сосема различен клуб и од Интер и од сите други. Навивачите се гладни за титули, а како тргна сезонава не сум баш најубеден дека ќе видиме некоја титула.
Не го кривим Мурињо за све, факт е и дека меѓу играчите не е нешто како што треба. Истиот тим од лани, кој рушеше рекорди, годинава место да е подобар, тој тоне ли тоне. Како што кажа некој претходно, од прикажаната игра сезонава незнам дали има некој што би рекол дека е задоволен. Баш напротив, ДАЛЕКУ од тоа. Неможе ни да се рече дека е добра (зошто според мене лани беше одлична), туку за моменталнава форма и игра може слободно да се каже дека е ТИЊА. Не личи на ништо, едвај 1-2 акции асални да видиш во 3-4 натпревари. Се е некако на сила, без идеја. Нема компактност во екипата. И све мислим дека е заради наводната кавга помеѓу Икер и Мурињо (како што се збореше пред некое време низ медиумите во Шпанија). Кога ќе се подразмислиш, таа кавга е и најреална од сите оние за кои се шпекулираше.
Касиљас е дете на Реал, знае дека играч/тренер/или кој било член на овој клуб неможе да си даде за право да јаде гомна за друг тим, зошто Реал е клуб со реноме, со традиција, клуб кој го поштувале низ целиот свет (додека не дојде Мурињо). Затоа и изјавите на Касиљас постојано се за смирување на тензијата помеѓу Мадрид и Каталонија, иако оние од Каталонија баш и не одат по тој принцип.
За разлика од Мурињо, за него е џабе да трошим зборови. Сите знаеме каков е, сосема различен тип од Касиљас. Тој е спремен да напрае све само неговиот тим да победи, да освои титула (што од една страна е позитивно, но од друга страна влијае негативно на реномето на Реал).
Ќе кажем уште еднаш дека не го кривим Мурињо највише, ама и како што кажав претходно, ако не освоиме годинава ЛШ ја сум за негова смена. Или пак Мурињо да остане, ама еднаш за секогаш да се реши проблемот внатре во клубот, меѓу играчите или пак меѓу Касиљас и него.
Како и да ја свртиш, Мурињо сигурно нема да биде тој што ќе биде запаметен по најдолг стаж во Реал. И самиот изјави дека планира да се врати во Англија, дали за една/две/три сезони све исто. Сакам да кажем дека на него неможеме да сметаме како тренер кој би можел да се спореди со оние ти што ги наброја (Венгер и Ферги).Нема да те напаѓам, само ке споделам мој став.
Незнам зошто за тебе не е вреден купот, каде ја победивме барса во финалето во трилер меч ! и му докажа мурињо дека сепак Реал има сила да ја победи Барса. И пред да се стигни до финалето победивме и други посолидни екипи. Дури и да не се освои ништо годинава (хипотетички) јас сакам да остани Мурињо, затоа што реално во Реал припаѓа и таму му е местото, во реал има место само за Најдобрите. Доста беше со политика секоја сезона нов тренер, се виде аирот и од таа политика на клубот, сакам да се направи малку стаж на некој тренер во Реал како што е Венгер или Фергусон во нивните клубови, а мислам дека Мурињо е правиот човек, роден победник ! со резултати позади себе. Незнам за кавгите ама Икер се имаше огласено на Фејсбук за таа шпекулација и кажа дека ако некој го поштова е тренерот кој го врати клубот на Шампионскиот и победничкиот дух. Гладни сме сите за титули, ама и другите клубови се гладни, ДЕСИМА ке дојде кога тогаш, мора да се биди стрплив и да се има разбирање и треба уште време да му се даде на Моу, затоа што релативно кратко време е во Реал. Ако се губи не треба одма да се обвинува и во поразите и во Победите треба да се обединети сите и секој со својата одговорност. Незнам за вас ама јас верувам во овај тим и структура во реал дека како што почна ке продолжи со Титули и треба само да се биди стрплив и смирен. CALMA CALMA![]()
Тотално се сложувам,не само со овој дел туку со цел пост.Касиљас е тој што стварно иритира оваа па донекаде и минатата година.Мислам дека и премногу го трпат како и навивачите така и Мурињо.Мене лично на нерви ми од тоа толкаво пријателство со Чави и другите роми од Каталонија,кои знаеме што правеа предмината сезона(па и минатата во купот),а наспорти тоа кавги со Мурињо кој очигледно дека работи во корист на Реал нели,клубот кој го направи Касиљас и му овозможи да брани за репрезентација која веројатно сега му е на прво место пред Реал,а и несогласноста со Роналдо кој е најдобриот играч на Реал во последниве 3-4 години,играч кој полека но сигурно влегува во историјата на Реал.Во „дуел“ на Касиљас и Мурињо, за мене лично, Касиљас е „крив“.
Оти? Оти потпадна на притисокот од противничкиот табор и од федерацијата, како „капитен на репрезентацијата“ да биде медијатор. И ја да сум на местото на Мурињо би попиздел кога некој би го бранел најголемиот противник во период кога тимот освои титула газејќи се пред себе.
Сезонава решиле да го форсираат Икер изгледа. Затоа цел тим игра незаинтресирано и млитаво во одбрана, да му дадат шанса на Икер да се докаже. Стварно, како го замислуваш форсирањето на голман?Оти да не се форсира ИКЕР од страна на Мурињо и Роналдо па да видиме дали подобро че функциунира тимот.
Сезонава решиле да го форсираат Икер изгледа. Затоа цел тим игра незаинтресирано и млитаво во одбрана, да му дадат шанса на Икер да се докаже. Стварно, како го замислуваш форсирањето на голман?