Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Прејако е дека прво го гледа Окампос и му мавта со раката да стане и дека нема фаул, се врти, гледа дека се отвара контра и ја прекинува играта.
Најјако е што не ја прекина играта поради фаул, туку поради повреда на играч. :D

Се надевам дека на Ел Класико ќе стартува Хоселу пред Родриго и Начо пред Алаба.
Алаба беше криминален денеска, а и општо доста му е опадната формата.

Фората е дека ако прекинеше поради фаул голот ќе се признаеше, вака за индирект курац, нема уште правило :icon_lol:

Колку ми се идиоти, толку и ми се смешни ЛаЛига колку се само иновативни.
Овој ко прво фаца немаше за судија вчера. Од нафталин го извадија за текмава. Прејако.

Со прво водство, уште 2 комада мин. не им бегаа на Севиља. Ќе се отвореа ко паштети. Али јбг

Фората е дека ако прекинеше поради фаул голот ќе се признаеше, вака за индирект курац, нема уште правило :icon_lol:

Колку ми се идиоти, толку и ми се смешни ЛаЛига колку се само иновативни.
Овој ко прво фаца немаше за судија вчера. Од нафталин го извадија за текмава. Прејако.

Со прво водство, уште 2 комада мин. не им бегаа на Севиља. Ќе се отвореа ко паштети. Али јбг

Познат судија ни е овој, милион пати не има оштетувано.

Немаме ни еден играч шо знае да гризе како шо треба како некој од играчите на Барса, НИ ЕДЕН, туку сите се пасивни и ко без желба за ништо, ноа црното Вини само падни, плачи за фаул, провоцирај и тоа му е цела игра на ваа утакмица, пу да ви ебам семката со 0 желба за победа.

Абе јас ќе кажам, тоа е каа ќе изнакупиш еден куп црнци у тимот.. ќе ти се случува циркус. Со сите виа треба да работе еден јак психолог или да му се пресаде мозок во главата некој, трето нема.

Уште некој црнец нека земат и ко Челзи ќе сме.

Го пратам Вини, абе не ни трча човекот кога топката не е во него, го боле ама баш курот, само штета од него до сега во ваа утакмица, мада сите беа лоши, освен би ги издвоил Карвахал и Крос.
А за тоа шо ни е никаква играта, шо да се каже, доволно го иам пцуено Анчелоти ланската сезона, па и ваа, каде шо претходно утакмиците на мускули ги добиваме. Ајде од следната нека го носат Xabi Alonso од Леверкусен и да гледаме фудбал како шо треба.

Maмицу му, никаде го немаше на терен до пред првиот гол. Одлика на класа играчи, да решаваат утакмици со потег и кога се невидливи на терен. Винисиус, мајко мила, пљукнат Рашфорд наш. Мек во дуели, трчи, падни, изгуби топка, со се топка директно во играч, карај се со судии до тревокосачи, и се од почеток. Би го задавил на терен, да сум му соиграч. Какво незалагање само.
Славата ја украде Белингам, меѓутоа утакмицата ја смени Камавинга.
Од кога влезе он, освен што бевме поопасни од лева страна туку ја изнесуваше топката прелесно накај средина и се справуваше многу лесно со притисокот од страна на Барса.
Единствениот проблем кој го имаше беше Кансело, меѓутоа за тоа се погрижи Чави со тоа што го извади од игра и го внесе најумреното крило Рафиња.

За на Винисиус карактерот се согласувам, меѓутоа сезонава он највеќе ќе пати, поради промената на формацијата на Анчелоти
И не само он, туку ќе патат и останатите крила како Родриго и Брахим, се додека играат на позиција 9ка.
Реал направи огромна грешка што не донесе напаѓач, зашто примети го Винисиус, и кога ќе проба да направи влез од лева страна, шеснаесникот му е празен и нема со кој да изигра. Треба да почека да улетаат средњаците за да ја извади надвор од шеснаесетник и додека чека тоа да се случи или ја губи топката поради удвојување на дефанзивците или пробува да искреира сам шанса која како што кажа завршува со се топка директно во играч.

Башка позицијата напаѓач освен што беше значајна за Реал офанзивно, беше и дефанзивно.
Бензема правеше пресинг на задниот везен играч на противничката екипа, каде што не дозволуваше лесно противникот да креира акција од нивна половина, а понекогаш изнудуваше и грешка во тој дел од теренот од која произлегуваше гол за Реал.
Сега Винисиус и Родриго тоа не го прават и Барса прелесно ги започнуваше нивните акции без некој да им прави посебен притисок.

Без разлика на резултатите и без разлика на ненормалнава форма на Белингам, Реал ќе има слаба сезона.
Разликата помеѓу Хоселу и квалитетен напаѓач е разликата за Реал да биде сериозен противник сезонава.
Нема да има очајна сезона, ама нема да има и премногу успешна сезона.

Ако уште еднаш започне Алаба пред Начо нека си ја скине лиценцата Анчелоти. Сите голови сезонава ги примивме ради него.

Инаку како убаво ке легнеше Кејн на овој тим. На тацна беше ставен. Само Мбапе прати писмо и бидна што бидна.
@ob1 Се разјасни ли ситуацијата околу Мбапе, се знае ли нешто?

Не знам зашто бараш од мене да ти го одговорам ова прашање.
Па дека пиша летоска не се знае што сака самиот Мбапе. Сега читам мајка му изјавува сами за Милан навивал како мал, може и таму да заврши.

Моментално би го мењал Вини за Мбапе

Чуамени аут месец до два, имал скршен прст :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom