Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ќе донесеш многу играчи треба време тимот да се воигра,затоа не ти е крив ниеден од тренерите.Поготово за такви играчи ко што има реал.
Мене ми е смешно што реал има можност да состави каков сака тим,и кога конечно го направи тимот што победува го растури.
И океј све тоа клубот е пред се,ама што би бил клубот без играчите.Мора да се поштуваат за тоа што го направиле,титулите се нивна заслуга а не на Перез(да не беше мурињо дел овие играчи он бе купил).На крај сите играчи коа ќе им падне формата да си идат океј,ама да бркаш играч кој е најдобар на своја позиција во свет за играч кој е маркетиншки поатрактивен и да го оправдуваш тоа:facepalm:.

Освен Зидан (кој ја заврши кариерата како што ја заврши, нема врска со Реал таа дешавка), Фиго отиде во Интер, Роналдо во Милан, Бекам во ЛА Галакси, Овен во Њукасл, Ван Нистелрој во Хамбургер итн.. Шо значи никој освен Зизу не се пензионирал во Реал, но и никој скандалозно не си отишол и ден денес се почитувани од фановите. Од друга страна ги имаш Озил и Ди Марија.
Факт е дека беа при крајот, беа денешниот Алонсо. Ди марија на друга страна е млад, и сосем разбирливо е да се нервираш кога ќе те избркат од голем клуб каде навистина сакаш да бидеш, и каде навистина сакаш да ја завршиш кариерата. Обиди се да бидеш на негово место, и јас би се нервирал...

1410088006_extras_noticia_foton_7_1.jpg

Не растури шампионски тим туку продаде незадоволен играч за огромни пари на една година од крајот на договорот. Другиот играч што го продаде исто така сам побара да си оди, а и реално веќе годините го газат.
Освоил 5 титули за 5 години. Ок, да видиме. Првата сезона ги купи Роналдо, Кака, Бензема, Алонсо итн. Го донесе Пелегрини кој не успеа да се носи со ѕвездите. Потоа го донесе Мурињо, тренер кој штотуку освои ЛШ со Интер, докажан стратег со педигре и авторитет. Истиот тој Мурињо ги доби играчите што ги сакаше, доби поголеми права во однос на одлучувањето со трансферите, а освои фантастични 2 трофеа и остана запаметен по тоа што нонстоп се караше со медиумите. Значи за тие 3 години додека беше Мурињо на клупата, никако не може Перез да биде крив. Лани го донесе Анчелоти, тренер со истотака педигре во ЛШ (две освоени титули со Милан), освоени титули во Италија, Англија и Франција. На прсти од една рака можат да се набројат фановите од фан клубов кои му дадоа поддршка на новиот тренер (те нова марионета бил, те застарен со застарени тактики, те италијанец па сигурно катанаџо ќе форсира итн). Во првата сезона го направи тоа што не му успеа на Мурињо за 3 години. За Пелегрини, Хуанде Рамос, Шустер, Капело, Луксембурго не ми се ни праи муабет (хинт: 1/8 финале). Да, ја освои Ла Децима. Значи Карло е заслужен за ЛШ, а не Ди Мариа или Алонсо (кој патем не ни играше у финалето). А да не заборавиме и дека да беше слепецот од Дортмунд попрецизен, или Рамос да не не извадеше од калта, тикви и тоа што ќе освоевме.
Ете затоа ме напиња кога ги гледате само лошите работи, а добрите не. Како што пишав и претходно, за добрите работи заслужен е клубот, а за лошите Перез. Не може така.

Сакаш да ти кажам зошто Ди Марија прифати за 8 милиони да игра во Јунајтед? Прво, повеќе е од тоа што го примаше во Реал. Второ, конкуренцијата е далеку помала за место во прв тим. И трето, ќе избега од лошиот чичко Перез. Само едно не ми е јасно, можеш ако сакаш ти или некој друг да ми објасни. Ок, си отиде од Реал, си најде за него поубава средина. Од каде излезе потребата да се препуцава со неговиот претходен клуб? Зошто (ако го сака клубот како што вели) прави раздор во истиот изјавувајќи дека, цитирам „Роналдо ме поддржуваше, не знам колку долго ќе остане“ внесувајќи забуна кај фановите, а можеби и кај играчите? Зошто се глупира со наводна прича дека клубот му забранил да игра финале СП, кога сите го гледавме првенството и сите многу добро знаеме за повредата негова?
Кој рече дека Ди Марија е незадоволен. Еве пиша писмо на крај дека сакал да остане во клубот меѓутоа раководството не му излегло во пресрет. Тоа е едната страна.
Другата страна е дека барал плата како Роналдо но Перез не сакал ни да слушне. Нареден ден го презентираат Хамес а Ди Марија го нудат на сите нафташки тимови. Доколку сакаше плата како Роналдо немаше да иде во Манчестер, а од друга страна во тимот е најдена замена за него така да или ќе грее клупа и ќе си го одработи договорот што значи дека тогаш ќе биде незадоволен или мора да лета. Хамес мора да игра, тој е новиот галактико, ама доколку се прашува Карло ќе има улога како Иско, да ја грее клупата. Перез не е глуп да го искористи финансискиот потенцијал на некој играч за да направи место на новата играчка која ја плати скапо за да истата нема појма која му е позицијата на теренот. И згора на се имаш тренер кој изјави дека ќе го гради тимот од нула. Јеј.
Не го бранам јас Ди Марија, никогаш не сум го, човекот згреши кога отиде јавно да бара повеќе пари, нешто што кај Перез не минува, така беше и со Озил лани. Тоа што сега изјавува по медиумите е во контра на она што го изјавува Перез, не против Реал Мадрид како клуб. Не е битно нека си гледа во Манчестер.

Сите тие тренери кои ги одбра се одлука на Перез. Сигурно дека мораше да знае со кој си има работа. Не сакам да споредувам ама за парите дадени требаше Реал да има империја до сега, а не екипи од рангот на Атлетико да си играат кур ташак. Резултат на ова е тенденцијата да ги расипува шампионските тимови поради финансиски играчки. Макелеле за Бекам (генијалец), Ди Марија за Хамес. Како им ги одбрал замените на играчите си ебал мајката, за да сега имаме тренер кој вели дека мора да го гради тимот од почеток. Низата лоши одлуки кои Перез ги направи се конкретен индикатор за тоа дека некогаш нема појма што прави во однос на спортскиот план, само да ги среди финансиите. Затоа треба да има тука спортски директор кој ќе комуницира директно со тренерот и претседателот. Доколку Карло имаше некоја улога врз купување на друг играч кој ќе продава дресови а воедно ќе може да игра на позиција што ја има во неговиот систем сега немаше Хамес да игра во Реал. Лани го продадоа еден од најдобрите АМФ, купија друг АМФ за замена кој играше само 5 утакмици на таа позиција, сменија формација, а годинава продадоа б2б/крило за друг АМФ. Е ова ако не е индикатор дека станува збор за немање никаква комуникација меѓу тренерот и претседателот тогаш немам што да кажам.

Разликата помеѓу имање човек што се разбира од фудбал во управата можеш да ја видиш во Барса и Баерн, тимови што го одбележаа овој период, колку и да ни боде в очи нас навивачите на Реал.

Избркаа грд, донесоа слатко лице е работава, јасно ко ден.

А некој знае зашто ретко игра Варан?
За Навас па да не зборам..

Кој рече дека Ди Марија е незадоволен. Еве пиша писмо на крај дека сакал да остане во клубот меѓутоа раководството не му излегло во пресрет. Тоа е едната страна.
Другата страна е дека барал плата како Роналдо но Перез не сакал ни да слушне. Нареден ден го презентираат Хамес а Ди Марија го нудат на сите нафташки тимови. Доколку сакаше плата како Роналдо немаше да иде во Манчестер, а од друга страна во тимот е најдена замена за него така да или ќе грее клупа и ќе си го одработи договорот што значи дека тогаш ќе биде незадоволен или мора да лета. Хамес мора да игра, тој е новиот галактико, ама доколку се прашува Карло ќе има улога како Иско, да ја грее клупата. Перез не е глуп да го искористи финансискиот потенцијал на некој играч за да направи место на новата играчка која ја плати скапо за да истата нема појма која му е позицијата на теренот. И згора на се имаш тренер кој изјави дека ќе го гради тимот од нула. Јеј.
Не го бранам јас Ди Марија, никогаш не сум го, човекот згреши кога отиде јавно да бара повеќе пари, нешто што кај Перез не минува, така беше и со Озил лани. Тоа што сега изјавува по медиумите е во контра на она што го изјавува Перез, не против Реал Мадрид како клуб. Не е битно нека си гледа во Манчестер.

Сите тие тренери кои ги одбра се одлука на Перез. Сигурно дека мораше да знае со кој си има работа. Не сакам да споредувам ама за парите дадени требаше Реал да има империја до сега, а не екипи од рангот на Атлетико да си играат кур ташак. Резултат на ова е тенденцијата да ги расипува шампионските тимови поради финансиски играчки. Макелеле за Бекам (генијалец), Ди Марија за Хамес. Како им ги одбрал замените на играчите си ебал мајката, за да сега имаме тренер кој вели дека мора да го гради тимот од почеток. Низата лоши одлуки кои Перез ги направи се конкретен индикатор за тоа дека некогаш нема појма што прави во однос на спортскиот план, само да ги среди финансиите. Затоа треба да има тука спортски директор кој ќе комуницира директно со тренерот и претседателот. Доколку Карло имаше некоја улога врз купување на друг играч кој ќе продава дресови а воедно ќе може да игра на позиција што ја има во неговиот систем сега немаше Хамес да игра во Реал. Лани го продадоа еден од најдобрите АМФ, купија друг АМФ за замена кој играше само 5 утакмици на таа позиција, сменија формација, а годинава продадоа б2б/крило за друг АМФ. Е ова ако не е индикатор дека станува збор за немање никаква комуникација меѓу тренерот и претседателот тогаш немам што да кажам.

Разликата помеѓу имање човек што се разбира од фудбал во управата можеш да ја видиш во Барса и Баерн, тимови што го одбележаа овој период, колку и да ни боде в очи нас навивачите на Реал.
Те молам немој да се правиш на 3 ипол и да продаваш приказни дека Ди Мариа си отишол ради тоа што Хамес е донесен. Уште пред светско типот изрази желба да си иде. Цело лето не се знаеше дали ќе оди во ПСЖ или ќе останува. Немаат врска ни Крос ни Хамес ни Кејлор Навас со ова. И секој тим се менува. Ниеден тим не останува две сезони со истиот ростер. Играчите доаѓаат и си одат. Што ќе се случеше доколку клубот подлегнеше под уцените на Ди Мариа? Секој курто ќе си земеше за право да прави што сака. Тоа ни кај бате Ване го нема а не па кај Перез.

И повторно велиш дека Иско е замена за Озил. Не! Озил си отиде на 3 дена пред истекот на рокот пошо се уплаши дека Иско ќе му го земе местото во првиот состав. А ако за тебе еден од најдобри АМФ е играч кој по 70та минута не можеше ни да дише а камоли да трча (да не заборавиме дека и покрај ова, продаден е за 50 милиони евра), тоа е веќе твое.

Избегна да го продискутираш Мурињо. Тој човек ги доби сите играчи што ги побара, никој не му се мешаше во работата, не му беа доведувани играчи „без потреба“ (иако за Лукица викавте дека е непотребен, за да отпосле испадне клучен плејмејкер), Перез го избрка Валдано ради него. Освои Копа дел реј и Ла лига (по еднаш во 3 години). Објасни ми го периодот на Мурињо и како за премалку освоените трофеи вина треба да се бара кај Перез.

Те молам немој да се правиш на 3 ипол и да продаваш приказни дека Ди Мариа си отишол ради тоа што Хамес е донесен. Уште пред светско типот изрази желба да си иде. Цело лето не се знаеше дали ќе оди во ПСЖ или ќе останува. Немаат врска ни Крос ни Хамес ни Кејлор Навас со ова. И секој тим се менува. Ниеден тим не останува две сезони со истиот ростер. Играчите доаѓаат и си одат. Што ќе се случеше доколку клубот подлегнеше под уцените на Ди Мариа? Секој курто ќе си земеше за право да прави што сака. Тоа ни кај бате Ване го нема а не па кај Перез.

И повторно велиш дека Иско е замена за Озил. Не! Озил си отиде на 3 дена пред истекот на рокот пошо се уплаши дека Иско ќе му го земе местото во првиот состав. А ако за тебе еден од најдобри АМФ е играч кој по 70та минута не можеше ни да дише а камоли да трча (да не заборавиме дека и покрај ова, продаден е за 50 милиони евра), тоа е веќе твое.

Избегна да го продискутираш Мурињо. Тој човек ги доби сите играчи што ги побара, никој не му се мешаше во работата, не му беа доведувани играчи „без потреба“ (иако за Лукица викавте дека е непотребен, за да отпосле испадне клучен плејмејкер), Перез го избрка Валдано ради него. Освои Копа дел реј и Ла лига (по еднаш во 3 години). Објасни ми го периодот на Мурињо и како за премалку освоените трофеи вина треба да се бара кај Перез.

Ди Мариа пред почеток на светското изјавуваше - Мојата иднина е во рацете на управата. И што направи управата? Отиде и го купи Хамес. А ако мислиш дека 3 милиона по сезона се многу за играч ко Ди Мариа не знам што да ти кажам. Само управата си го доби тоа што го заслужува, Чаби им го начука на три дена пред крај на трансфер период. Да знаеа што ќе направи јас ти гарантирам дека Ди Мариа никогаш немаше да си замине. И сега што се случи? Од тим каде средината изобилуваше со квалитет и имаше најмногу конкуренција, Реал се сведе на еден нов играч, играч кој ќе мора да се префрли од крило на средина и Иљара. Мислам боље и не можеше и да искочи, затоа Реал оваа година ќе се бори за 4то место.

Зошто да не ? Не гледам во која карактеристика е послаб од Ди Марија, очигледно е дека Родригез не располага со таква физичка спремност како Ди Марија и Бејл па затоа не може да се снајде на таа позиција. Би сакал еден натпревар да видам како ќе функционира:

Крос - Модрич
Бејл
Џејмс - Роналдо
Бензема​
Вака на хартија не изгледа воопшто лошо.

Точно. Бејл во ниедна карактеристика не е послаб од Ди Марија, ама ниту Крос ниту пак Модрич ги имаат истите карактеристики како Алонсо или Кедира. Без класичен деструктивец од Сосиедад примаа 4 гола, не сакам ни да помислам колку ќе примаат од појаки екипи.

:pos: прв болд
Перез лично изјави дека Хамес е донесен како замена за Ди Марија, што не ти е јасно тука?
Ако беше така како што ти кажуваш ќе си отидеше доста порано пред да дојде Хамес. Ти реков 200 пати, Ди Марија побара јавно пари од Перез, изјавуваше дека не знае каде ќе ја заврши кариерата, со намера да предизвика разговори. Тука му беше грешката негова, а Перез поради тоа што е, го купи Хамес, јавно кажа дека е замена за Ди Марија, секако подоцна не е глуп да му ја намали трансфер цената. Ова е тоа, Ди Марија си играше со погрешен човек затоа и сега кука по медумите, ама и Перез не е нешто подобар.

Повторно не разбираш на што алудирам во постовите. Ми е гајле за Озил, ми е гајле за ДиМ, мене ужасно ме нервира што Перез не донесе адекватни играчи да ги заменат круцијалните позиции во тимот. Ова е тоа растурање на победнички тим само да се задоволат апетитите на Перез во финансискиот дел, пошто друга причина не гледам. Дали мислиш дека Карло наредил на управата да се продадат Алонсо и Ди Марија? Крос е желба на Карло, при што и самиот играч го изјави дека Карло го убедил да дојде во Реал, додека Хамес се нема ни видено со Карло до првиот тренинг. Ова кажува доволно дека поради немање комуникација сега тимот на Реал ќе треба да се гради од нула. Нова формација, нова тактика, нови играчи кои играат на круцијални позиции. Сето поради некои болни амбиции на Перез. Кажи ми која друга таква екипа го има направено истово, а притоа да не е поради финансиите?

За Мурињо имам пишано милион постови. Незнам ти од кога го читаш фан клубот на Реал, ама нема потреба да се навраќам на нешто што си промашил да го видиш.

Јас би предложил сите дискуции околу Ди мариа озил моу и такви срања да прекинат...сега сме нов обновен тим и треба да мислиме на тоа а не на минатото кој зошто и како заминал бидеќи тоа е минато свршено и неповторливо дејство
Поздрав :)

:pos: прв болд
Перез лично изјави дека Хамес е донесен како замена за Ди Марија, што не ти е јасно тука?
Ако беше така како што ти кажуваш ќе си отидеше доста порано пред да дојде Хамес. Ти реков 200 пати, Ди Марија побара јавно пари од Перез, изјавуваше дека не знае каде ќе ја заврши кариерата, со намера да предизвика разговори. Тука му беше грешката негова, а Перез поради тоа што е, го купи Хамес, јавно кажа дека е замена за Ди Марија, секако подоцна не е глуп да му ја намали трансфер цената. Ова е тоа, Ди Марија си играше со погрешен човек затоа и сега кука по медумите, ама и Перез не е нешто подобар.

Повторно не разбираш на што алудирам во постовите. Ми е гајле за Озил, ми е гајле за ДиМ, мене ужасно ме нервира што Перез не донесе адекватни играчи да ги заменат круцијалните позиции во тимот. Ова е тоа растурање на победнички тим само да се задоволат апетитите на Перез во финансискиот дел, пошто друга причина не гледам. Дали мислиш дека Карло наредил на управата да се продадат Алонсо и Ди Марија? Крос е желба на Карло, при што и самиот играч го изјави дека Карло го убедил да дојде во Реал, додека Хамес се нема ни видено со Карло до првиот тренинг. Ова кажува доволно дека поради немање комуникација сега тимот на Реал ќе треба да се гради од нула. Нова формација, нова тактика, нови играчи кои играат на круцијални позиции. Сето поради некои болни амбиции на Перез. Кажи ми која друга таква екипа го има направено истово, а притоа да не е поради финансиите?

За Мурињо имам пишано милион постови. Незнам ти од кога го читаш фан клубот на Реал, ама нема потреба да се навраќам на нешто што си промашил да го видиш.
Значи кога ти одговара се повикуваш на изјавите на Перез, а кога не ти одговара го демантираш дека лаже по медиумите. Нејќам да вреѓам ама изгледа смешно ова. Одговорно тврдам дека Ди Марија ќе беше продаден без разлика дали ќе дојдеше Хамес или не.

И кој ви е тој „победнички“ тим што е растурен? По муабетите што ги правите чиниш сите можни титули сме ги освоиле и тоа со тотална доминација, а реалноста е сосема поинаква. Во ЛШ едвај го пројдовме Дортмунд (ако после 2-0 во реваншот си бил 100% сигурен дека Реал проаѓа, лажеш), спас со Атлетико во 94та минута (е да овде забораваме да спомнеме дека да не беше Рамос, Ди Мариа немаше да го има оној продор после кој падна голот на Бејл). Копа освоена благодарејќи на почетничкото поставување на Бартра при спринтот на Бејл, како и непрецизноста на Нејмар при крајот на утакмицата. Ла лига неосвоена (со истиот тој победнички тим). Го осудивте тимот на пропаст а сезоната едвај почната. Само да потсетам, вака и лани не верувавте во Карло, мислевте дека Реал ќе тоне поради продажбата на Озил, а ништо од тоа не се случи. Почекајте малце, дајте им шанса и на Крос и на Хамес.

предлагам да се отвори нова тема на форумот.. ,, Жал за Деспина ,,
па таму да си кажувате маките..

Ако толку сакате да дискутирате,дискутрајте за моменталните играчи на Реал Мадрид...
Малку глупаво е сега да водите инат за играчи на УТД,Арсенал,Баљерн 04 и тн...

И да,ништо нема да докажете,пошто никој не знае како е тука од нас,и од медиумите..
Сигурно и Марија не е китка за мирисање,како и Перез..ама имат и свои добри и лоши страни ...
Сепак,РЕАЛ МАДРИД Е НАД СИТЕ!

Поздрав

Другар, земи ги изјавите на Ди Марија, земи ги изјавите на Перез, земи ги изјавите на Карло преку летото и ќе сфатиш што сакам да кажам. Овака и ти си правиш како ти одговара на тебе.

Победнички тим е оној што ја освоил ЛШ, а со сценаријата што ако, тоа можеш да го кажуваш кога ќе продаваш приказни на некој.
Јас си стојам на фактот дека Перез треба да биде само претседател и ништо друго поради милион причини. Нека стават квалитетен спортски директор, што се разбира од фудбал. Цело време зборам дека поради немање комуникација помеѓу претседателот и тренерите клубот помина 12 години без титула во ЛШ со милијарда евра потрошени. Ова беше шансата да се доизгради победничкиот тим, и да се наметне доминација, ама Реал си е Реал, мора по потешкиот пат се од почеток, а кој друг е крив освен управата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom