Не растури шампионски тим туку продаде незадоволен играч за огромни пари на една година од крајот на договорот. Другиот играч што го продаде исто така сам побара да си оди, а и реално веќе годините го газат.
Освоил 5 титули за 5 години. Ок, да видиме. Првата сезона ги купи Роналдо, Кака, Бензема, Алонсо итн. Го донесе Пелегрини кој не успеа да се носи со ѕвездите. Потоа го донесе Мурињо, тренер кој штотуку освои ЛШ со Интер, докажан стратег со педигре и авторитет. Истиот тој Мурињо ги доби играчите што ги сакаше, доби поголеми права во однос на одлучувањето со трансферите, а освои фантастични 2 трофеа и остана запаметен по тоа што нонстоп се караше со медиумите. Значи за тие 3 години додека беше Мурињо на клупата, никако не може Перез да биде крив. Лани го донесе Анчелоти, тренер со истотака педигре во ЛШ (две освоени титули со Милан), освоени титули во Италија, Англија и Франција. На прсти од една рака можат да се набројат фановите од фан клубов кои му дадоа поддршка на новиот тренер (те нова марионета бил, те застарен со застарени тактики, те италијанец па сигурно катанаџо ќе форсира итн). Во првата сезона го направи тоа што не му успеа на Мурињо за 3 години. За Пелегрини, Хуанде Рамос, Шустер, Капело, Луксембурго не ми се ни праи муабет (хинт: 1/8 финале). Да, ја освои Ла Децима. Значи Карло е заслужен за ЛШ, а не Ди Мариа или Алонсо (кој патем не ни играше у финалето). А да не заборавиме и дека да беше слепецот од Дортмунд попрецизен, или Рамос да не не извадеше од калта, тикви и тоа што ќе освоевме.
Ете затоа ме напиња кога ги гледате само лошите работи, а добрите не. Како што пишав и претходно, за добрите работи заслужен е клубот, а за лошите Перез. Не може така.
Сакаш да ти кажам зошто Ди Марија прифати за 8 милиони да игра во Јунајтед? Прво, повеќе е од тоа што го примаше во Реал. Второ, конкуренцијата е далеку помала за место во прв тим. И трето, ќе избега од лошиот чичко Перез. Само едно не ми е јасно, можеш ако сакаш ти или некој друг да ми објасни. Ок, си отиде од Реал, си најде за него поубава средина. Од каде излезе потребата да се препуцава со неговиот претходен клуб? Зошто (ако го сака клубот како што вели) прави раздор во истиот изјавувајќи дека, цитирам „Роналдо ме поддржуваше, не знам колку долго ќе остане“ внесувајќи забуна кај фановите, а можеби и кај играчите? Зошто се глупира со наводна прича дека клубот му забранил да игра финале СП, кога сите го гледавме првенството и сите многу добро знаеме за повредата негова?