Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
10747_10202604662070764_1330030815_n.jpg

Па јас не го ни споредувам со Хесе, ако читаш над мојот пост пишува:

,,премногу малку време му е дадено за да се докаже''

За ова кажав дека имаше доволно шанси да се вклопи наспрема Хесе кој имаше дупло помала минутажа. Каде виде дека ги споредувам Иско и Хесе?

И јас нигде не реков дека Озил има подобра завршница од Иско или дека головите не се важат. Реков дека за таков профил на играч не се пресудни головите. И што ако исебичи и даде на пример повеќе голови од Иниеста а има 2-3 асистенции цела сезона. Појак е од Иниеста дека дал 2 гола повеќе од него и имал 10 асистенции помалку а патем секоја акција ја кочи?

Никаде не го спомнав Озил ама смешно е да ги споредуваш. Озил е мрза и лесно заситлив играч затоа никогаш нема да биде на нивото на Зидан ама на истиве години од Иско имаше повеќе асистенции од Чави и Иниеста заедно што доволно говори за неговите квалитети. На Флорентино одма му се крена курето кога виде дека Шпанецот што го купил одма решил 2-3 утакмици и го пушти Озил по вода. Што иако е крајно неразумен потег според мене се исплатеше пошто добивме цврстина назад а Модрич и Ди Марија креираат доста шанси за напаѓачите.

Карло покажува дека со тим склопен од Перез може да вади одлични резултати, а и во исто време доста добро работи со Кантерашите. Карвахал, Хесе па и Начо се доста подобрени пред се затоа што им беше дадена шанса, која што Мурињо тешко дека би им ја дал.

Колку време е потребно според тебе? Секој има лоши периоди, а на крај краева и до човекот е колку брзо и како ќе се адаптира во нова средина. Еве јас лично мислам дека и Бејл не дава 100% од своите можности и дека година дена му треба за целосно да се привикне на атмосферата во Мадрид, на страна тоа што е дрво шпански. Сигурно и Хесе ќе има лоши периоди во кариерата, ама тоа не значи дека треба одма да биде закован на клупа. И на темава се изначитав све и свашта, Иско бил себичен, не подавал, не знаел да подава, враќал назад само, немал никаква визија... :icon_lol:

Најдете боље од ова па ќе праиме муабет

@zmej gorjanin, со самото тоа што сатаваш хајлајт од пријателска кажуваш дека дрво е Иско сега засега. :icon_mrgr:
Туку ај доста е со Иско нон стоп во круг се вртиме. Карло најдобро си знае(затоа е дубока резерва :icon_lol:)

Туку ај доста е со Иско нон стоп во круг се вртиме.

Значи да заклучиме !

1. Иско е добар има потенцијал и квалитет да биде супер играч. (Тука сме исти)
2. Сеуште не го покажал најдброто во дресот на Реал. (Тука сме исти)
3. Иднината на Иско е во клубот на Реал. (тука имаме различни мислења, јас сум оптимист ти песимист)
Ќе покаже времето :pos:

Ве читам од вчера сте се фатиле за Иско , па чекајте малце бе нека му дадат права шанса за да се докаже не вака ... вака и за Модриќ кога дојде викавме повеќето ( и јас бев меѓу нив ) па еве го сега најдобар играч ни е .

Па добро де јас нигде не реков дека треба да го избркаат. Кажав мислење дека можда и ќе го шитнат пошто не му одговара тактиката на Карло. Реков и претходно дека има талент детето не е дека имам нешто против него ама ако сака да биде во Реал уште долго време ќе треба да го испоти газот пошто вака не ја бива работава.
Сега не може секој да има исто мислење еве Рикен добро кажа тој е оптимист, јас сум песимист ќе видеме што ќе биде.
и да бев класика Мадрид фан ќе ги бркав Коентрао, Кедира и Арбелоа, а Иско и Бензема омилени ќе ми беа :icon_mrgr:

Класика Мадрид фанс. Пет утакмице не чини, и продај го! :D
Се чудим за Роналдо што не се дигнаа до сега, последниве 4-5 утакмице катастрофа е :D

не бе ќе го чекаме 5 години како Бензема може ќе му текне да игра.

--- надополнето: 15 февруари 2014 во 16:07 ---
сакав да искоментирам нешто..
Кога на почетокот губевме бодови сите тука(и јас) го навредувавме Карло дека тој е крив за се..

Сега кога го најде вистинскиот состав,почна да прави добри резултати,интересно е тоа што скоро никој не го пофалил на босот..

друга работа -од ДиМарија кој играше 1 утакмица добро и 10 се плетеше со топката ланската сезона сега направи копач на средината од теренот -што носи многу добри резултати

друга работа-од Модриќ кој сите го сметаа за промашен трансфер со Моу-Карло направи еден од најдобрите,ако не и најдобар играч од средниот ред..

друга работа- одбраната секогаш ни била швајцарско сирење-карло направи да имаме фантастична статистика на тој план( до лани примавме по 3 голови од ,,ниските,, екипи)

друга работа-за разлика од Моу-каде Реал беше најконтраверзниот тим и секогаш имаше афери,Карло е мирен тип,кој на изглед ништо не прави,а во позадина атмосферата во тимот е на многу подобро ниво од лани.

друга работа-До сега не памтам некој тренер на Реал да користел играч од школата на Реал,т.е. да направи звезда од него-ХЕСЕ е веќе готов производ ,и тоа пази,во време кога во Реал играат Роналдо и Бејл,тој му најде место и шанса на суперталентот..

и многу други работи..
и за тоа мислам дека Карло заслужува повеќе респект..(кој го нема тука) :D

Последно уредено од модератор:
Значи според твојава логика, требаше и Лука да го продадат летово?

Модриќ никогаш не беше промашен трансфер. Уште од првиот ден се гледаше за што фудбалер станува збор и каде треба да игра. Самото тоа што немавме некоја добра пас игра туку Чаби - Роналдо префрлување на теренот го лимитираше неговиот потенцијал. Сега тоа што имаме солидна пас игра го истакнува неговото присуство на теренот.

Никој не го гони Иско од Реал, најмалку јас. Али тој самиот ќе си побара да си оди а мене ама баш ич нема да ми е жал. Сме губеле многу подобри играчи од него па сепак Реал преживеал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom