Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Barca ne tepa utre u toa sum siguren, taka da prvi

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Толку од Патетико, повеќе среќа некоја наредна сезона :))

Дали головите од Хесе че бида најбитни годинава за титула....мммммммммммммДА

лелелелеле тројна ко че се освој на крај ... леле ко че му ја летнам дирек у мадридууууу лелелелеле и че му го испрчам на меси еднаш преку instagram(како и да се вика тоа срање)

Оваа сезона ми мириса на онаа од 2006/2007, овојпат трката со 3 тима :D

Мојш не е најкомплетен, ама за покомплетен немам слушнато. Ае, си доби на бодови кај Карло и повеќе од што треба, па ќе пцуеме на важните утакмици каде што ќе е флоп. Јебига, таква ни е судбата со него. :D

Мојш не е најкомплетен, ама за покомплетен немам слушнато. Ае, си доби на бодови кај Карло и повеќе од што треба, па ќе пцуеме на важните утакмици каде што ќе е флоп. Јебига, таква ни е судбата со него. :D

:ROFLMAO:

Шуф шуф :D

Хесе и Модрич се перфектни до сега. Модрич е движечка сила на теренот и маестро, така што нема потреба да се коментира ништо повеќе за него, а Хесе а фати топка добиваш осеќај дека нешто интересно ќе се случи. Има неверојатна контрола на топка, на себе може да навлече неколку играчи и во ист момент доста паметно да се ослободи од топката т.е да креира вишок играч, доста интелигентен фудбалер, играч што на Реал во изминативе неколку сезони очајно му беше потребен. Бејл беше одличен прво полувреме, второ почесто правеше грешки. Даде гол и направи асистенција, покрај него и играњето на Бензема добива смисла. Мислам дека сезонава едно 30% од головите му се по асистенција на Бејл. Иако вториот гол му вредеше, сепак си стои дека на тешки утакмици се резили, не знае да прими топка и не знае да дрибла. До сега од него оваа сезона видовме само шут и игра со глава. Утакмицава ја играа лабаво, така да не можам да ја критикувам одбраната, можам само да го пофалам Карвахал и не ми е јасно зошто излезе Коентрао? Се повреди или? Исто се осеќа разлика во играта во одбрана кога влегува Чаби Алонсо. Единствено ништо не видов од Иљара, боље и Иско ко C.A.M. да игра пошто овој нит у одбрана го видов да се истакне, нит па има некои квалитетни пасови, едноставно невидлив е на теренот. Е сега за Лопез. Се слагам дека првиот гол можеби и можеше да го одбрани, ама тоа второто ни еден голман не го бранеше, едноставно совршено изведен слободен. Споредбите со Касиљас и како тоа Касиљас 800 минути не примил гол не ми држат вода. ЈАс барем не се сеќам Касиљас да бранел на тешки утакмици оваа сезона, ко на пример таа со Рајо кога голот на Реал беше буквално под опсада а Лопез бранеше неверојатни ствари, исто и последната со Билбао имаше одлични одбрани. Неколку утакмици се лично негова заслуга поради која Реал излегол победник или изиграл нерешено.

На кои утакмици Хесе постигнал гол:

-A.Madrid
-Barcelona
-A.Bilbao
-Villareal
-Valencia
-Espanyol
-Osasuna

2d255844b442e30df22e0fb2805394c5.png

Не знам бе што сте запнале толку за Иљара. Мене ми е добар играч, млад е и има уште многу за напредок. Нормално дека не може да игра како Чаби, не знам како сакате вие одма да го замени и да пружа исто толку добри партии како Алонсо.
Во одбрана малку треба да поработи, иначе интелигентен играч е. Само игра како во грч, уште ваљда е под притисок на тоа дека сега игра за Реал и според сумата која беше платена се очекува да го замени Чаби.
Има време, само нека му даваат шанса и ќе видите дека ќе биде играчиште.

Не знам бе што сте запнале толку за Иљара. Мене ми е добар играч, млад е и има уште многу за напредок. Нормално дека не може да игра како Чаби, не знам како сакате вие одма да го замени и да пружа исто толку добри партии како Алонсо.
Во одбрана малку треба да поработи, иначе интелигентен играч е. Само игра како во грч, уште ваљда е под притисок на тоа дека сега игра за Реал и според сумата која беше платена се очекува да го замени Чаби.
Има време, само нека му даваат шанса и ќе видите дека ќе биде играчиште.

Мене ми е она шо ги кочи акциите, забележи кога имаме контра напад, ако ја фати тој топката никогаш не повлекува и не прави некој пас кон напред, секогаш застанува без идеја, се мисли, па враќа назад или на тој до него.. јес да не му е задача да прај асистенции ама многу ме нервира во овие ситуации, а ги има кога игра, и не еднаш ова го имам забележано, вчера имаше 2 ситуации, како да му е страв да повлечи, или незнам шо му е.

Aли ајде, ќе го биде малиот :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom