И сериозно ти, а и он мисли дека со ротација тука и играње секоја втора утакмица, дека тоа ќе му го загрози местото кај Лев? Врска нема, нема да добие ништо во тој поглед. Ај Кака да го споменеме во тој контекст има логика оти ќе добиваше по 10 минути на секоја петта утакмица, Озил, тешко, ќе беше речиси редовен.
Jas rotacijata ja postuvam samo navistina koga se ima potreba,koga ne e preterano vazen natprevarot,ne e igracot vo forma i slicni okolnosti.
Ne mozam da zboram za Real vo toj pogled ,no Baern pred dve sezoni ja izgubi titulata vo Bundes poradi preteranoto rotiranje.Od 10 poeni +,8 v dupka vlegoa.Jupp kako stara koska si go popravi toa i ete se zapisa vo istorijata slednata godina.
Zatoa mislam deka Isco dokolku prodolzi so dobrite partii,nemase da bide rotiran.
Diego Lopez i Casillas?
Veruvam mnogu strasno ke deluvavte so Ronaldo vo spicot,Ozil pley a Bale i Isco krila.Veruvam deka toa ke bese izpeglana ofanziva so site finesi.
Ozil kako sto mi izgleda si zamina i poradi platata(vo pravo e) a i poradi minutazata.Saka da igra non stop,ne se zadovoluva so rotacija.Negov izbor iako mu se namalija osetno sansite za trofei.
Ozil e se uste eden od liderite na germanskata reprezentacija,nesomneno mnogu kvaliteten fudbaler no toj premnogu e osetliv na krilnite pozicii,ne moze da pruzi dobri partii.Znaci mu ostanuva edna pozicija,pozadi spicot a tuka konkurira Gotze.Dokolku ne se razigra Gotze a i se oporavi od povredite,normalno deka Ozil e starter.
Muller i Reus na krila skoro garantirano e.
Inaku Ozil ne deka ne igrase krilo na vremeto,no se ima "zacementirano" vo sredinata.Pamtam vo Werder desno krilo bese i imase besna frizura.

Slicno kako Robben koj igral levo krilo a sega ne moze da se sostavi so topkata na taa pozicija.
Muabetite ni se sta bi bilo kad bi bilo,no sto ni preostanuva?