Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Сеа Мурињо као нешто се правда дека он не рекол ништо лошо за Кристиано, туку дека изјавата му била дека прв го тренирал Лима па затоа рекол “вистинскиот“. Исто вика дека шпанските медиуми ја направиле целата фрка.
Ама ја мислим да му вратеше Роналдо на непристоен начин, Мурињо уште ќе го пецкаше. Ама Роналдо му го спушти и тоа добро, па сега нема што да каже.

Се заебаваме со Мурињо бидејќи рече дека го тренирал вистинскиот Роналдо а тоа не е Кристијано.

Па Роналдо (Луиз Назарио Да Лима) е уствари Роналдо.
Кога ќе кажеш Роналдо се мисли на него.
Кога ќе кажеш Кристијано се мисли на Роналдо.
Мурињо на ова и мислел, а не е жив ако не спомне нешто такво :)

994302_624247324271837_1464669042_n.jpg

:свиркам:

Јас па мислам дека претерано се драматзиира со изјавата на Мурињо, а и воопшто секоја негова. Кажал вистинскиот, голема работа, не е некоја навреда, може и навистина сакал да потенцира. Никогаш не би плукала по човекот, сум кажала според мене му донесе премногу на клубот. Си отиде и завршена прича.

Инаку одлична игра вчера, одлични голови. Мислам дека претстои една одлична сезона за Реал, со овие играчи што ги има Бејл е апсолутно непотребен уште еднаш ќе кажам.

Во новиот систем Иско е супер, ама Озил на крило колку и да е добар, ефективноста му се смалува за 50%, па после ќе има коментари од типот дека е тапа.
Кристијано се прилагодува на новата позиција бидејќи е Роналдо па сеа и лажен да е ќе си дава голчиња, ама од Озил не може да се очекува такво нешто. Доколку дојде Бејл ќе му го фати местото на Озил па овој ќе мора да се натпреварува со Иско за неговата позиција.

Патем, што е со хејтот кон Кедира, сосема добро игра во тројката во средината со Иско и Модриќ, има различна задача од системот на Мурињо и мислам дека ќе си биде првотимец сезонава.

Се надевам само дека Иљараменди нема да биде Сахин вол.2
Засега солидно, само вака да играат и во Лигата и ЛШ.

Ако дојде Бејл, жртва ќе биде Кедира. Не веруем дека еден од Иско или Озил ќе ги седне на клупа. Ваљда ќе ги игра поповлечени овие двајца, нешто вакво:
- Модриќ -​
- Бејл - Озил - Иско - Роналдо -​
- Бензема -​
Иначе кажав уште лани, Озил не е за крило. Ти викаш губи 50% од своите можности на крило, ја викам губи 70%. Едноставно не му одговара позицијата.​

Ја мислам Бензема ќе биде жртва ако дојде Бејл. :D

Бразилецот Роналдо дојде во Реал по 10 пати скинати лигаменти, колена и што ли не. Во цела кариера има изиграно помалку натпревари отколку Кристиано досега. Да не беа повредите ни Кристиано ни Меси немаше да ги споредуваат со него.

Не знам зошто ми го кажуваш ова кога со Р9 никој не се споредува кога станува збор за напаѓач, јас само споделив бројки кои не се за потценување. Р9 беше и сеуште е најдобриот напаѓач кој го имам гледано...заеби ти ова со лажни 9ки Меси, КР и други бош муабети. КР ниту бил напаѓач ниту пак ќе биде а Меси ни сам не знае што го играат ама далеку е од 9ка.

Ако дојде Бејл, жртва ќе биде Кедира. Не веруем дека еден од Иско или Озил ќе ги седне на клупа. Ваљда ќе ги игра поповлечени овие двајца, нешто вакво:
- Модриќ -​
- Бејл - Озил - Иско - Роналдо -​
- Бензема -​
Иначе кажав уште лани, Озил не е за крило. Ти викаш губи 50% од своите можности на крило, ја викам губи 70%. Едноставно не му одговара позицијата.

Абе и 100% да кажеш ќе се согласам со тебе бидејќи не го бива таму, сите го гледаме тоа за жал.

Карло досега во секоја своја екипа игра со класичен ДМФ така да според тоа не верувам дека ќе останеме само со Модриќ на таа позиција, може подоцна Кедира ќе биде заменет од Иљара или Чаби, ама досега Модриќ и Иско му се ѕвезди во таа формација што ја форсира што ме тера да предвидам дека ќе бидат стартери таму.

Отприлика стартната 11ка за наредната сезона:

-------------------------------Касиљас---------------------------------------
Карвахал----------Варан--------------Рамос------------Марсело-----
-----------------Модриќ--Кедира-----Иско-------------------------------
Озил--------------------Бензема---------------------Роналдо(лажниот)--

Формацијата ќе ни биде 4-3-3 или 4-4-2 со Роналдо како полушпиц а Озил и Иско како RAM i LAM (десен/лев атакинг мидфилдер). Кедира може ќе биде заменет од Чаби или од Иљараменди подоцна а можно е и Модриќ да ротира со еден од нив двајцата се ќе зависи од формата.

Ако дојде Бејл мислам дека Озил ќе го јаде директно. Самиот негов трансфер кој ќе биде скап ќе го направи автоматски стартер Бејл. Можно е и Бензема да биде жртвата па да играме 4-3-1-2 со Озил зад Бејл и Роналдо.

На крај секоја формација е можна, ама 80% излегуваме со Модриќ - Кедира - Иско на почетокот на сезоната.

- Модриќ -
- Бејл - Озил - Иско - Роналдо -
- Бензема -
Иначе кажав уште лани, Озил не е за крило. Ти викаш губи 50% од своите можности на крило, ја викам губи 70%. Едноставно не му одговара позицијата.

Ваква поставеност ни на ПЕС не се игра, мора еден у средина што ќе брани, не може сите креативци без деструктивец..

Иначе Озил не игра крило и не е 4-3-3 формацијата, туку 4-2-2-2. Кедира Модриќ, Иско Озил, Кристијано Бензема.

И не ви треба Бејл, 120 милиони мало морген! :tapp:

Poleka be pa vie kaj se zaletavte. :D

Pobedava vrz Chelzinho ima tezina samo od toj aspekt, seir kon Jose. Zosto go pecka Kili,e jasno uste od juni, ne mu ja prifati pokanata da zamine i on so nego i sea se skarani drugarcinja. Ako ne se lazam Ronaldo imashe slicni vakvi peckanja i so Fergi koga dojde vo Madrid.

Samo sto, Jose sea napravi greska, ko da ne go znae Kiki i ko da ne znae deka toj najvekje se pali koga ke go iskritikuva nekoj. A moze i ne e greska... :D

I ne se filmajte so formaciive bez kopac, ne moze toa, osobeno koga sega imame najjakamkonkurencija za tiempozicii. Dupli pivot FTW. Bejl ne ni treba, Morata stanal dzokerishte!

p.s. Kristijano > Debeliot. Ete...

milo mi e sto ronaldo im dade dva gola na chelsea, i so toa ustvari mu dokaza na Muro deka ne e falsifikat interesno e da se vidi kako Murinho gleda na krajot kako skiselen,Ronaldo ubavo mu go zatna muceto :)

Каков Озил крило, каков Роналдо напаѓач.... уз кур ни е напаѓач. Лани две телиња имавме па ништо посебно не направија само зафаќаа место и беа 3 стопер на противничките тимови.

Стави ги Роналдо и Бејл напред дозволи им што сака нека прават или само Роналдо нека шутира од кај стигне. Позади нив стави дупли пивот и двајцава Озил и Иско и ебање матер. Телензема со гомното на глава нека гледа млади пичици на таблетот :D

Кедира - Модриќ​
Озил - Иско​
Бејл - Роналдо​

--- надополнето: 8 август 2013 во 21:19 ---
illarramendi_broma.jpg

Го тролаат детето да им ебам старците :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom