Фан клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата Бокица
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И ти си читал нешто али не си дочитал. :)) Не тренирал денес поради настинка, никаде не пишува дека нема да игра утре. :)

José Mourinho no podrá contar con Pepe en el partido de este jueves en el Santiago Bernabéu ante el Málaga. El central portugués no se ha ejercitado esta mañana en Valdebebas por culpa de una gripe y se perderá el duelo liguero que cierra la vigesimosexta jornada.

José Mourinho no podrá contar con Pepe en el partido de este jueves en el Santiago Bernabéu ante el Málaga. El central portugués no se ha ejercitado esta mañana en Valdebebas por culpa de una gripe y se perderá el duelo liguero que cierra la vigesimosexta jornada.

Официјално е само дека не тренирал денес, тоа за утре се само шпекулации.

Иначе од истата статија од Марка:

En el entrenamiento se pudo ver con el peto de titulares a Cristiano Ronaldo, Benzema, Ozil, Di Maria y Adebayor. Si Mourinho trasladara este equipo al partido de manana el Real Madrid jugaria con Xabi Alonso como unico medio centro con estos cinco jugadores en ataque.

Можно е утре да играме со Роналдо, Озил, Ди Мариа, Бензема и Адебајор, и Чаби како единствен деструктивец. :)

Можно е утре да играме со Роналдо, Озил, Ди Мариа, Бензема и Адебајор, и Чаби како единствен деструктивец.
icon_smile.gif
Од кај таа информација? :)
Иначе доколку се игра со таа формација, ке бидеме отворени за чисти контри на Малага, али не верувам да има некој шо би создадел брз контра напад...:)

Од кај таа информација? :)
Иначе доколку се игра со таа формација, ке бидеме отворени за чисти контри на Малага, али не верувам да има некој шо би создадел брз контра напад...:)

Па демек на тренинг Мурињо денес така нешто испробувал, ете погоре пишува.

Можно е утре да играме со Роналдо, Озил, Ди Мариа, Бензема и Адебајор, и Чаби како единствен деструктивец. :)

И Кака им фали. Точен резултат вака, 1-1. :)) ( али океј е и барса киксира)

Julio-Baptista%20(4).jpg
Баш сакам да (не) даде гол...:icon_bigg

Karvaljo Albiol bez zameni. Ili Karvaljo i Ramos pa Arbeloa i Marcelo da sharaat po stranite

Ејјјј сакам да ги видам во 4-4-2 систем со двајца напаѓачи. За оваа формација сонував од лани ама не било можно со овој тим да се игра 4-4-2 или старомодна била, абе ајде:nesum:

Goalkeepers
Casillas, Adan, Dudek
Defenders
Carvalho, Sergio Ramos, Albiol, Arbeloa, Marcelo
Midfielders
Xabi Alonso, Ozil, Canales, Di Maria, Lass, Kaka, Granero, Pedro Leon, Gago
Forwards
Cristiano, Benzema, Adebayor

- Касиљас -
- Арбелоа - Карваљо - Рамос - Марсело -
- Чаби - Лас -
- Ди Мариа - Озил - Роналдо -
- Адебајор -​

Арбелоа е у добра форма, Рамос игра 300 пута подобро како централен...така да не гледам причина зошто би го стаел Албиол. Ама знаемо дека Мурињо го форсира нонстоп, па ништо чудно и утре да го видимо.

Mourinho (02.03.11 - press): Не е точно дека се пожалив на распоредот поради лошиот резултат во саботата. Тоа го споменував и претходно. Лажат тие што викаат дека тоа ми е изговор за лошиот резултат. Живееме во свет на хипокрити. Следната недела има ЛШ. Valencia игра во среда, па во сабота. Barcelona игра во вторник и потоа во недела. Ако сакаш да бидеме хипокрити....
Мислиш дека тоа е нормално? Хипокрит си?... значи да.... ок, седи си со таа “нормалност“. Јас сум таков, секогаш сум бил и таков ќе умрам. Подобро ќе бидам боксерска вреќа отколку да не ја кажам вистината.
Јас сум тука. Утре пак ќе се појави некоја банда – “кукавици“ кои ќе ме нападнат, но јас ќе продолжам по патот на вистината.
Pellegrini ја кажа вистината, но не кажа дека е доволно да ја поминеш првата рунда во Copa del Rey и осмина финале во ЛШ за да бидеш најдобар. Викате лани ова време Real Madrid бил прв, со повеќе бодови и голови, но исто така е точно дека не беа во финале во Copa del Rey и дека мораа да мислат на пресврт против Lyon. За мене вториот во Liga е прв од последните. Не е важно дали имаш стотици бодови и 500 голови. Очекувам дека добро ќе го прими публиката на Bernabéu. Вратата од соблекувалната на мојата екипа е отворена ако Pellegrini сака да се поздрави со играчите утре.
Спореди ме со Pellegrini? Мене нема да ми се случи истото што и на Pellegrini. Ако утре Real Madrid ми даде отказ јас ќе одам во некој голем клуб во Англија или Италија, не во Málaga.
Утре мораме да победиме, иако можеби за тоа ќе треба да ризикуваме. Málaga е добра екипа, ќе се спаси од испаѓање. Има добри играчи, добар тренер. Тоа што немаме пораз дома не е никаква гаранција.
Зборувавме сите за повреда која траеше 6 месеци, но згрешивме затоа што всушност Kaká не игра 1 година и 6 месеци. Треба да продолжиме да го поддржуваме, фантастичен играч е и личност исто така, мора да го оставиме да влезе во форма. Од моја страна нема никаков притисок.
Cristiano ги изведува речиси сите слободни удари затоа што го прави тоа подобро од другите. Тоа зависи и од позицијата, има позиции за Ozil или Alonso, но Cristiano најдобро ги изведува.
Од сега па натаму, навредите ќе ги решаваме на друг начин, ова не е место за да зборуваме за тоа. Не сакав да те наречам хипокрит. Се извинувам.
Има клубови кои имаат поинаква стратегија за комуникација со медиумите, ги праќаат играчите а тренерот си седи мирно. Овде зборувам само јас, и ја имам поддршката од кубот. Тоа и вие го сакате, да зборувам јас. Не ви требаат моите играчи, доволно ви е тоа што јас ќе го кажам на прес конференција или кога ќе дадам некоја изјава за да наполните страници. Играчите ги имате после секој натпревар или во емисијата на Real Madrid TV. Доволно ви е тоа за цела недела.
И уште еднаш, сакам да бидам јасен. Му се извинувам на новинарот кој го нареков хипокрит. Не сакав да навредам никого.

Само тоа не... :) овде сметај го и Рамос кој повеќе ќе помине на противничка половина... :icon_lol:

Real Madrid intend to sell or loan out at least seven senior players in the summer.

Sport says Real president Florentino Perez intends to dump all the dead wood not performing consistently from his squad.

Jerzy Dudek and Ezequiel Garay will leave. Pedro Leon and Sergio Canales will be loaned, while Fernando Gago and Lassana Diarra will be sold.

The biggest name of the unwanted list is Kaka.

If Rubin Kazan up their €45 million bid to nearer €55 million, Florentino will carry Kaka on his back all the way to Russia himself!

Ова мора да е некој шпиун во Реал, штом знае толку информацие :):)
Глупости!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom