Фан клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата Бокица
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Минимум на кое место треба да заврши Кастиља за да влезе во Секунда ?
Со 1 место иде директно, од 2-4 плеј оф, Кастиља се моментално 3ти.

Со 1 место иде директно, од 2-4 плеј оф, Кастиља се моментално 3ти.

не се оди директно во втора А ако си прво место, секако ќе играш плеј-оф, но ако си прв предност е што можеш стигнеш до 2А само со 2 натпревари (дома/гости) со еден од тимовите кои ќе завршат први во другите 3 групи од 2Б

Castilla моментално е четврта со -1 натпревар
http://www.futbolme.com/com/index_torneo.asp?id_torneo=3
натпреварот со Cerрo Reyes го добија службено 2-0, затоа што Cerрo Reyes ги дисквалификуваа

Benzema (20.02.11 – bwin.com): Амбициозен сум од мал. Почнав да играм во Lyon, беше тешко но успеав станам професионалец за кратко време. Потоа имав среќа и имав неколку добри сезони таму, па дојдов во Real Madrid. Многу сум задоволен, но имам амбиции да бидам посилен на терен и да се докажам во Real Madrid и со Франци...ја.
2008 беше добра сезона за мене, бев најдобар играч и најдобар голгетер, ја освоив француската лига и Купот на Франција. Сега во 2011 се бориме за la Liga, за Copa del Rey и ЛШ, очекувам да ги добиеме трите титули.
За мене беше голем момент да дојдам овде, да бидам пред сите тие луѓе на денот на мојата презентација. Беше емотивно и сакам да продолжам овде.
Можеби најдобра е мојата техника, но далеку е од онаа на Ronaldo. За мене Ronaldo е најдобриот играч на сите времиња. Он беше моја инспирација за многу нешта кои ги правам на терен, затоа што сум напаѓач како него.
Би сакал да можам да го постигнам она што го постигна Zidane во Real Madrid. Zizou беше голем играч и направи големи нешта за клубот и за Франција.
За мене Mourinho е голем, најголем тренер. Освоил многу титули и извади големи играчи. Ми го промени менталитетот. Ме направи борбен играч.
Lisandro е најопасниот играч на Lyon, има играно на многу натпревари во ЛШ и игра на високо ниво. Lyon е добра екипа, на висина на големите европски клубови. Кога играат против силна екипа, го вадат најдоброто и секогаш се на висина на задачата, тоа е нивното оружје.
Важно е да играме добро, особено надвор од дома. Мораме да играме и да напаѓаме. Ќе биде најважно да не примиме гол, а ние да дадеме. Очекувам да дадам гол против Lyon за да победи мојата екипа. Не ме интересира дали ќе бидам голгетер во ЛШ, важно е да играм и да давам голови.
Знаеме дека се способни за добра игра. Ќе одиме во Лион за да не примиме гол и со намера да дадеме, но ќе биде тешко, Lyon е голема екипа.
Титула во ЛШ е најдобрата титула што еден играч може да ја освои, се надевам оваа сезона ние ќе ја освоиме.

Benzema (20.02.11 – bwin.com): Амбициозен сум од мал. Почнав да играм во Lyon, беше тешко но успеав станам професионалец за кратко време. Потоа имав среќа и имав неколку добри сезони таму, па дојдов во Real Madrid. Многу сум задоволен, но имам амбиции да бидам посилен на терен и да се докажам во Real Madrid и со Франци...ја.
2008 беше добра сезона за мене, бев најдобар играч и најдобар голгетер, ја освоив француската лига и Купот на Франција. Сега во 2011 се бориме за la Liga, за Copa del Rey и ЛШ, очекувам да ги добиеме трите титули.
За мене беше голем момент да дојдам овде, да бидам пред сите тие луѓе на денот на мојата презентација. Беше емотивно и сакам да продолжам овде.
Можеби најдобра е мојата техника, но далеку е од онаа на Ronaldo. За мене Ronaldo е најдобриот играч на сите времиња. Он беше моја инспирација за многу нешта кои ги правам на терен, затоа што сум напаѓач како него.
Би сакал да можам да го постигнам она што го постигна Zidane во Real Madrid. Zizou беше голем играч и направи големи нешта за клубот и за Франција.
За мене Mourinho е голем, најголем тренер. Освоил многу титули и извади големи играчи. Ми го промени менталитетот. Ме направи борбен играч.
Lisandro е најопасниот играч на Lyon, има играно на многу натпревари во ЛШ и игра на високо ниво. Lyon е добра екипа, на висина на големите европски клубови. Кога играат против силна екипа, го вадат најдоброто и секогаш се на висина на задачата, тоа е нивното оружје.
Важно е да играме добро, особено надвор од дома. Мораме да играме и да напаѓаме. Ќе биде најважно да не примиме гол, а ние да дадеме. Очекувам да дадам гол против Lyon за да победи мојата екипа. Не ме интересира дали ќе бидам голгетер во ЛШ, важно е да играм и да давам голови.
Знаеме дека се способни за добра игра. Ќе одиме во Лион за да не примиме гол и со намера да дадеме, но ќе биде тешко, Lyon е голема екипа.
Титула во ЛШ е најдобрата титула што еден играч може да ја освои, се надевам оваа сезона ние ќе ја освоиме.
помочко, не знае газо да си го избрише ќе збори за роналдо... па дури спомнува и голгетер бе... хахахахах
ајде игуаинчо враќај се побрзо овој да си ја фаќа вратата со парталите на рамо, смачено ми е од него да коментира некој и нешто бил или би бил, а не знае пеш да оди(али налето ќе си фати авионска карта во еден правец 100% па нема веќе да се чатали)

помочко, не знае газо да си го избрише ќе збори за роналдо... па дури спомнува и голгетер бе... хахахахах
ајде игуаинчо враќај се побрзо овој да си ја фаќа вратата со парталите на рамо, смачено ми е од него да коментира некој и нешто бил или би бил, а не знае пеш да оди(али налето ќе си фати авионска карта во еден правец 100% па нема веќе да се чатали)
Па со право зборвит.Најдобар стрелец ни е во ЛШ со 4 гола.Во Копа исто,имат 5....А во Лалига,се борит со Карваљо :pos2:

Кој скор го имаме со Лион не сме нормаааални :)

Real Madrid Lyon 1:1
Lyon Real Madrid 1:0

Real Madrid Lyon 2:2
Lyon Real Madrid 2:0

Lyon Real Madrid 3:0

:tv:

Гледате се намалува, прво не тепале 3:0, после 2:0, Лани 1:0 сеа е време за нерешено да му извајме 0:0 :)))))))))))

Кој скор го имаме со Лион не сме нормаааални :)

Lyon Real Madrid 1:0

Real Madrid Lyon 2:2
Lyon Real Madrid 2:0

Lyon Real Madrid 3:0

:tv:

Гледате се намалува, прво не тепале 3:0, после 2:0, Лани 1:0 сеа е време за нерешено да му извајме 0:0 :)))))))))))

i kaj vas pak da bide 1-1 :smir:

moz-screenshot.png
g2102.jpg

Attachments

• marca.jpg
    marca.jpg
    66,7 KB · Прегледи: 3
на тренинг сите можни 23ца (без Higuaín).... во Лион патуваат 22ца, сите освен Gago поради техничка одлука..... но сепак утре 4ца ќе отпаднат.....

--- надополнето ---

Capello (19.02.11 - Marca): Најважниот момент како тренер на Real Madrid беше кога на 12 натпревари пред крајот на првенството со негатива од 5 бодви сите играчи, тренери, помошници одлучивме да го играме секој нереден натпревар како да е финале во ЛШ.
Стилот на Barcelona доаѓа од играта на нивната младинска школа, ги учат на тој стил од мали. Филозофијата на Real Madrid е да формира екипа која ќе освојува титули секоја година.
Се уште имам впечаток дека Real Madrid е екипа во конструкција. Се познава работата на Mourinho и со секој нареден натпревар се сé подобри.
Mourinho врши добра работа. Тренер - победник, со големо искуство и ми се допаѓа многу. Најважно во фудбалот е да победуваш и Mourinho е шампион во тоа, го покажа тоа повеќе пати. Уморен сум од оние кои велат “игравме убаво, се забавуваме, ама останавме втори“. Важно е да се победи.
Не знам дали оваа сезона ќе се оди на Cibeles. Barcelona е многу компетитивна, но Real Madrid има покомплетна екипа за да се натпреварува во сите три натпреварувања.
Во la Liga ќе има борба до последниот натпревар. Barcelona има квалитетна игра, нејзините играчи играат на памет, но Real Madrid има многу силна група и двете екипи ќе бидат изедначени на крај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom