Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Beskrajno nejkam da dojde maicon.... So e los arbeloa neznam, imase odlicna sezona, garay i albiol se klasa igraci, ne ni treba nikoj drug, a drug napadzac nema potreba, ako tolkuu se povredat kb i gh, ronaldo napad, leon desno i kraj. I od castilla da se daj sansa na nekoj
Никој не рече дека е лош,напротив изигра повеќе од солидно.НО меѓитоа кога играше ЛЕВ бек,колку само контри и колку само центаршутеви што требаа да бидат испратени на прва,ѓи заеба,само поради местењето на десна.КОга играше десен бек,ѓи даде најдобрите партии,како во одбрана,така и во напад.Но како лев бек,напаѓачки не с епрослави многу:)!
btw...se presmeav hhhhh http://www.index.hr/sport/clanak/am...nho-trazi-ali-ostajem-u-juventusu/504637.aspx

Pepe (30.07.10 - press): Прв пат работам со Mourinho и сум импресиониран. Најдоброто кај него е тоа што го зборува јазикот на фудбалерите, блиску е до се и до сите и мислам дека многу ќе и помогне на екипата. Ја смени екипата комплетно. Mourinho е одличен тренер, но ние сме тие кои треба да работиме за да освоиме титули. Наша е обврската максимално да се залагаме и да го браниме Real Madrid.
Ги чекаме и останатите за да постигнеме континуитет во работата. Mourinho бара од нас максимално залагање, максимален притисок врз топката, брза реакција, максимално залагање на секој тренинг.
Новите играчи се квалитетни играчи, ќе направиме се за да им овозможиме брза адаптација и што побрзо да ги покажат своите квалитети.
Raúl беше капитен, пример кој знаше се за клубот. Ни помогна многу и за жал си отиде, почнуваме нова етапа. Raúl беше голем играч во Real Madrid, и го сака најдоброто за клубот, а ние најдоброто за него.
Мојата цел е да освојам се што може да се освои со Real Madrid, повторно да играм на високо ниво после долгото отсуство и се чувствувам подготвен да бидам најдобар.
Секогаш постои притисок во овој клуб, поради својата историја и тоа секогаш го чувствуваме најмногу ние играчите и новите наскоро ќе го почувствуваат истото.

--- надополнето ---

37671_412142619772_96686264772_4644765_5579470_n.jpg

Ајде Албиол се јаде некако,ама Арбелоа,НЕ!не можам да го гледам дур ја местит топката од лева на десна за да центрират подобро,а колку е брз,одма му ја земаат:):)

Арбелоа беше многу добар како десен бек...даваше максимум,помагаше и во офанзива и во дефанзива...но за лев бек не го бива...

--- надополнето ---

Кристијано Роналдо го повредил бутниот мускул на десната нога.

Линк

--- надополнето ---

El Madrid también se fija en Sergio Escudero

Според медиумите во Мурсија, заинтересирани сме за левиот бек на Мурсија, Серхио Ескудеро.

Серхио Ескудеро е млад шпански играч кој привлекува големо внимание како во Шпанија така и надвор од Шпанија. Откако Луис Филипе го напушти тимот на Ла Коруња речиси се беше готово Ескудеро да биде негова замена, но во последен момент во битка за неговиот потпис влезе и Шалке.

Сепак, Реал не изгуби надеж за неговиот потпис, и според медиумите во Мурсија, Аитор Каранка помошникот на Мурињо, веќе бил во преговори претседателот на Мурсија Исус Сампер. Истиот тој медиум вели дека Реал би можел да понуди 2,5 милиони евра.

Агентот на играчот изјавил дека преговорите се прекинати, но се чини дека понудата од Шалке била финансиски најдобра, па Ескудеро би можел да му стане соиграч на Раул наредната сезона.

--- надополнето ---

La apatía de Benzema preocupa a Mourinho

Мурињо загрижен за Бензема. Медиумите деновиве интезивно ја прателе работата на Мурињо и Бензема во Лос Анџелес.

Наводно, Бензема во текот на натпреварот против Кастиља само трчал по теренот избегнувајќи допир со топката, и не се ни трудел нешто да постигнел, поради што неколку пати имал сериозни разговори со Мурињо.

Според пишувањата на АЅ, Мурињо одлучил дел од тренингот во Лос Анџелес да му го посвети на Бензема, и секој негов добар потег бил наградуван со аплауз од соиграчите, а Мурињо извикувал "Да, тоа е Бензема." Ваквиот пристап кон играчите е доволен доказ дека Мурињо сака да го врати Бензема во форма. Некои тврдат дека секогаш кога Мурињо поминувал покрај него му давал знак на охрабрување, други па тврдат дека Мурињо е во потрага по нов напаѓач.

llegada.jpgautografos.jpgkhedira01.jpgkhedira02.jpghe's fine.jpggood 2 go.jpg

Good to go. Успешно ги минал лекарските прегледи, и утре лета за L.A да се запознае со другарчината.

тренинг 31.07.10.... многу облаци, малку трчање, многу топка, играчите поделени во 4 групи и два мини натпревари....
... Mou во кампот 2 часа пред да почне тренингот.... прв тренинг за Higuaín и Di María…. Kaká пристигна во Л.А.... Pepe пак со избричена глава.....

Прво,тука не сум им кажала-ДОБРЕДОЈДЕ на сите што ни дојдоа,макар што Кедеира и не го баш сакав,но ете се случи.....Натака-Големо разочарување е што Гути и Раул си заминаа-голема грешка е тоа и кај мене предизвикува лошо мислење за нашава управа,иако можеби и тие не се виновни за тој немил настан.Кога еден Манчестер најде место за Гигс,кралскиот клуб не можеше да најде решение за играчи кои тука се целиот живот и играчи кои секој чекор го посветија на Реал Мадрид.Секако,во Манчестер станува можеби збор за луѓе кои ја почитуваат традицијата и лојалноста,или можеби за личност како Алекс Фергусон,.Не знам што да мислам,но знам дека веќе ништо нема да е исто во Реал Мадрид.Раул и Гути имаа посебно,позитивно влијание на нашиот тим.Се прашувам дали сл.сезона на ред е Касиљас?...Големо Браво за Мурињо што им даде шанса на младиве,посебно ме радува за Хуанфран.Имаме добра младинска школа,и фала богу некој да и посвети внимание и да и даде шанса...:)Што се однесува на бројките.Вајда Кики ќе ја зеде 7,Алонсо-14....И,повторно станува збор за парите и за Перез.Значи тој човек не можам да го разберам.Но тоа е тоа-парите го вртат светот.Се надевам на успешна сезона,.Се надевам дека ако не др.барем Примерата ќе си ја земеме,а ништо нема да ми е помило,доколку го победиме вечниот ривал-Барселона.Таа победа ќе им ја посветам на Раул и Гути.Ми текнува на голот на Раул кога игравме со Барселона,кој за жал не беше признат поради игра со рака.Тој се бореше до крај за таа победа,и го имаше тој посебен жар,кој сега ќе ни фали.....Благодарам ЛЕГЕНДИ...:):)..
Прочитав некаде и стојам зад тоа--Јас нема да им кажам ЗБОГУМ.Ќе им кажам-ДО СКОРО ВИДУВАЊЕ..
Hala Madrid

Икер

Arbeloa Ramos Пепе Марсело

Чаби Кедира

Ди Мариа/Леон Кака Роналдо

Хиго/Бензема
Баш ми е супер составот:):)

Raúl дебитира со победа во Schalke 04, Nistelrooy дава гол за Hamburg SV по грешка на Metzelder .. Schalke 2 - 1 Hamburg :)

Икер

Arbeloa Ramos Пепе Марсело

Чаби Кедира

Ди Мариа/Леон Кака Роналдо

Хиго/Бензема
Баш ми е супер составот:):)

Би ти пишал чиста единица за одбраната....Рамос би играл централен по услов само ако дојде Маикон....цц ц ц ц

Би ти пишал чиста единица за одбраната....Рамос би играл централен по услов само ако дојде Маикон....цц ц ц ц
Благодарам учителе:)....Го направив врз основа на тоа што Мурињо изјави дека Рамос ќе го игра централен...затоа.ИНаче,што мислиш,која ќе биде поголема катастрофа:Рамос централен,Арбелоа десен бек........или Рамос десен бек,Албиол централен..?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom