Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Според медиумите во Мурсија, заинтересирани сме за левиот бек на Мурсија, Серхио Ескудеро.

Серхио Ескудеро е млад шпански играч кој привлекува големо внимание како во Шпанија така и надвор од Шпанија. Откако Луис Филипе го напушти тимот на Ла Коруња речиси се беше готово Ескудеро да биде негова замена, но во последен момент во битка за неговиот потпис влезе и Шалке.

Сепак, Реал не изгуби надеж за неговиот потпис, и според медиумите во Мурсија, Аитор Каранка помошникот на Мурињо, веќе бил во преговори претседателот на Мурсија Исус Сампер. Истиот тој медиум вели дека Реал би можел да понуди 2,5 милиони евра.

Агентот на играчот изјавил дека преговорите се прекинати, но се чини дека понудата од Шалке била финансиски најдобра, па Ескудеро би можел да му стане соиграч на Раул наредната сезона.
.
Да се надоврзам на оваа вест...
Веќе беше спремно Ескудеро да дојде во Депор. Али се појави Шалке, и играчов одбра 24 часа за да размисли за иднината. И таман го избра Шалке, и мислев дека тоа било и официјално, на форумот на Депортиво, ја прочитав оваа вест уште пред два дена. Се шпекулирало дека Реал ќе го купи Ескудеро, но во првата сезона ќе го позајми на Депортиво :)

Арбелоа десен, и Рамос централен е далеку подобра варијанта од Рамос десен и Албиол централен.

--- надополнето ---

38971_434695603000_28585173000_4922728_2475057_n.jpg

Кедира и Чаби Алонсо ќе бидат одличен пар.

Мурињо воодушевен од игрите на Педро Леон.

Арбелоа е тапа во напад...единствено светло нешто е голот против Атлетико.Тешко дека ќе може да ги следи потезите на Роналдо или некое друго крило....лани едвај чекав да се врати Пепе да го гледам Рамос десно...едноставно тапа е Арбелоа во напад

Арбелоа е тапа во напад...единствено светло нешто е голот против Атлетико.Тешко дека ќе може да ги следи потезите на Роналдо или некое друго крило....лани едвај чекав да се врати Пепе да го гледам Рамос десно...едноставно тапа е Арбелоа во напад

Абе види за пратење ќе го прати, што е толкава филозофија тоа , ќе ја земе и ќе му ја додаде на Роналдо, не е до толку лош па да не знае да се позиционира или да упати еден далечински пас. Проблемот е што не знае да направи пробив, да упати опасен центаршут, а таквите бекови во Реал не успеваат. И Рамос минатата сезона како десен бек беше тапа за мене, како централен ме импресионараше, а пак на Светсково одигра одлично како десен бек, и тоа ми дава надеж дека ќе продолжи со таквите игри и во Реал Мадрид.

И сакаш да го глеаш Албиол прва постава ? Ја нејќам да го гледам како се мачи да им одземе топка на Меси и Агуеро. Многу голем проблем има со ниските играчи.

А ако не се донесе Маикон со раширени раце го чекам Карваљо.

Абе види за пратење ќе го прати, што е толкава филозофија тоа , ќе ја земе и ќе му ја додаде на Роналдо, не е до толку лош па да не знае да се позиционира или да упати еден далечински пас. Проблемот е што не знае да направи пробив, да упати опасен центаршут, а таквите бекови во Реал не успеваат. И Рамос минатата сезона како десен бек беше тапа за мене, како централен ме импресионараше, а пак на Светсково одигра одлично како десен бек, и тоа ми дава надеж дека ќе продолжи со таквите игри и во Реал Мадрид.

И сакаш да го глеаш Албиол прва постава ? Ја нејќам да го гледам како се мачи да им одземе топка на Меси и Агуеро. Многу голем проблем има со ниските играчи.

А ако не се донесе Маикон со раширени раце го чекам Карваљо.
Буквално исто мислење....од моменталната ситуација во одбраната,најмаксимално што мож да се изведе е Арбелоа десно,а Рамос централен.....Албиол е добар за високи играчи,но кога ќе дојдат 1.75 и пониски(а во лалига ѓи имам мнооооогу)...му врват низ нозе...за разлика од него,Рамос е многу побрз и поснажен..така да лесно може да се справи со нив:)

Не, ќе се испука:) многу ме интересира дали конечно ќе докаже што знае и што умее. Се надевам дека ќе биде изненадување:smir:

Descubrimos la pizarra de trabajo de Mourinho

20100801dasdaiftb_20.jpg

AS ги откриле формациите кој Мурињо ги користел во текот на тренинзите.

Според тоа, Реал наредната сезона под водство на Мурињо ќе игра офанзивен фудбал. АЅ дошле до тактичките записи на Мурињо, на кои јасно се гледа како планира да игра наредната сезона, а највеќе работа имаат последните играчи од средниот ред.

Во формацијата 4-3-3 јасно се гледа дека Мурињо е спремен да игра со двајца дефанзивни играчи во средниот ред (Кедира и Чаби) и еден офанзивен играч од средниот ред (Кака). Потоа двајца крилни напаѓачи (Роналдо и Ди Мариа) и еден централен напаѓач (Игуаин или Бензема).

Според податоците во формацијата 4-4-2, која помалку ја користеше од 4-3-3, Мурињо е спремен да користи двајца напаѓачи, со тоа што Роналдо некогаш би можел да заигра со Игуаин или Бензема, но повторно ќе користи двајца дефанзивни играчи во средниот ред. Многу опции има на располагање, а очигледно е дека во двете формации најголема жртва ќе биде Кака.

Descubrimos la pizarra de trabajo de Mourinho

20100801dasdaiftb_20.jpg

AS ги откриле формациите кој Мурињо ги користел во текот на тренинзите.

Според тоа, Реал наредната сезона под водство на Мурињо ќе игра офанзивен фудбал. АЅ дошле до тактичките записи на Мурињо, на кои јасно се гледа како планира да игра наредната сезона, а највеќе работа имаат последните играчи од средниот ред.

Во формацијата 4-3-3 јасно се гледа дека Мурињо е спремен да игра со двајца дефанзивни играчи во средниот ред (Кедира и Чаби) и еден офанзивен играч од средниот ред (Кака). Потоа двајца крилни напаѓачи (Роналдо и Ди Мариа) и еден централен напаѓач (Игуаин или Бензема).

Според податоците во формацијата 4-4-2, која помалку ја користеше од 4-3-3, Мурињо е спремен да користи двајца напаѓачи, со тоа што Роналдо некогаш би можел да заигра со Игуаин или Бензема, но повторно ќе користи двајца дефанзивни играчи во средниот ред. Многу опции има на располагање, а очигледно е дека во двете формации најголема жртва ќе биде Кака.
Јас во ова ама баш ич не се разбирам.Како Кака' ќе биде жртва?Позитивно,негативно или?Ќе сака некој да ми објасни :)

Јас во ова ама баш ич не се разбирам.Како Кака' ќе биде жртва?Позитивно,негативно или?Ќе сака некој да ми објасни :)

Позитивно секако, тој ќе биде највеќе форсиран, тој треба да биде главниот креатор на игра, ако си го гледала лани Интер сигурно знаеш што значеше Снајдер за нив. Истото тоа треба да биде Кака и во Реал оваа сезона.

Позитивно секако, тој ќе биде највеќе форсиран, тој треба да биде главниот креатор на игра, ако си го гледала лани Интер сигурно знаеш што значеше Снајдер за нив. Истото тоа треба да биде Кака и во Реал оваа сезона.
Ох,јас сешто си помислив.....Фала за објаснувањето.Очекувам Мурињо да му помогне да си ја врати вистинската форма.,и конечно да го видиме вистинскиот Кака'....
Инаку,мислам дека утре почнува со тренинг,но со некојси специјален тренинг кој Мурињо за него го подготвил...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom