Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Real Madrid Announce Official Preseason Schedule

Real Madrid’s official preseason schedule has been announced, and the whites are set to play 6 matches to prepare for the season ahead.
During their stay in Los Angeles from the 28th of July till the 7th of August, Real Madrid will face Club América on the 4th of August and Los Ángeles Galaxy on the 7th of August.
The Spanish giants will then travel to Germany where they are set to face off against Bayern Munich in the Franz Beckenbauer testimonial match on August 13.
The whites will end their tour outside Spain in a match against Standard de Liege on August 17.
Real Madrid will then return to Spain to play a friendly match before the season kicks off, where they will face Hercules CF on a date which hasn’t been set yet.
Los Blancos are set to bring their preseason tour to a close after they play a match for the Trofeo Santiago Bernabéu, although neither a date nor an opponent for that match have been set yet.

raul-guti.jpgraul%20guti.jpg2009030139Ra%C3%BAl_Guti.jpgraul_guti_.jpgRaul+guti.jpgraul_guti100208_es.jpgraul_guti_080308_ES.jpgbf81aa0801b2d1837a9bb0a63bad38e2.jpg
Многу ке биде тажно на разделбата на Бернабе, посебно ако двајцата го направат тоа заедно:(
pencil.png

Што и да се каже, ќе биде малку. Едноставно Реал нема да биде истиот без Раул и според мене ова е најтажниот момент од кога навивам за Реал, а тоа е одамна :(:(
Единствена желба моментално ми е Раул да изјави дека останува во Реал, ништо друго не ми треба...

Крал!Заради него и порано го сакав Реал Мадрид!
Имам од него 3 дреса,сега за жал ми се мали.Идол на многу генерации,тоа сигурно..

g2507.jpg

Колкав дебил треба да си за да напишеш нешто вакво, какви играчи само се спомнуваат за замена на Раул, се дрво до дрво. Марка во последно време премногу забегаа.

Гути денес во 13 часот ќе одржи прес-конференција, а сите извори кажуваат дека тогаш ќе го соопшти своето заминување од Реал.

Некој фанови на Реал, со цел да докажат дека Реал не е виновен за разделбата постојано тврдат дека тоа ќе било одлука на самиот Раул. Епа, и самиот Раул кажуваше дека сака да игра, а ако е дојдено до него во составот, да нема место за него, тогаш стварно треба да се случи оваа трагедија. Раул да си замине од Реал, тоа е како Чави и Пујол заедно да си заминат од Барселона. Овие вторите никогаш нема да си заминат од Барселона(10000%), ама као Раул си замине, дефинитивно клубот и само клубот е виновен.

Идам ја момци на одмор, коа ке дојдам сакам барем еден(коа неможе двајцата) од Раул и Гути да останат. Тоа ке биде најдобрата вест. Само добри вести нека се испишат и то је то. Ајде поздрав. :):salut:

Raúl tu no te puedes ir del Madrid eres un icono para todos los que somos Madridistas sin ti, va a ver un gran vacio en nuestro corazon, Te echaremos mucho de menos.
Te mereces un gran homenaje porque para nosotros siempre seras "EL GRAN CAPITAN"
TE QUEREMOS...

El lunes sera el dia mas triste para el madridismo, aun no puedo creer q vayas a anunciar tu salida del Madrid, eres el mejor capitan y sin duda el angel del madrid. El nuemero 7 deberia ser retirado.

Raul eres mi idelo no te vays quedate en el madrid eres el salvador del equipo eres un gran capitan y el mejor capitan del mundo.

Само дел од пораките на неговата страна на фејсбук... :(

Идам ја момци на одмор, коа ке дојдам сакам барем еден(коа неможе двајцата) од Раул и Гути да останат. Тоа ке биде најдобрата вест. Само добри вести нека се испишат и то је то. Ајде поздрав. :):salut:

Добра вест ќе биде Раул да остане, за Гути ми е сеедно...Остани Раул, немој да си идеш!!! на дента кога Раул ќе замине, тоа ќе биде дента на жалоста за сите Мадридисти и цел град.:(

Некој фанови на Реал, со цел да докажат дека Реал не е виновен за разделбата постојано тврдат дека тоа ќе било одлука на самиот Раул. Епа, и самиот Раул кажуваше дека сака да игра, а ако е дојдено до него во составот, да нема место за него, тогаш стварно треба да се случи оваа трагедија. Раул да си замине од Реал, тоа е како Чави и Пујол заедно да си заминат од Барселона. Овие вторите никогаш нема да си заминат од Барселона(10000%), ама као Раул си замине, дефинитивно клубот и само клубот е виновен.

Добар си ? Мислиш дека Раул може повеќе да пружи од Игуаин и од Бензема ? Или пак можеби од Роналдо ? Чави и Иниеста моментално се во таква форма каква што беше Раул пред неколку години. Ќе видиме за 2-3 сезони кога на Чави ќе му опадне формата, и кога Фабрегас или некој сосема трет ќе игра прва постава дали ќе има место за Чави во тимот. И јас за Раул тоа нонстоп си го викав, и сеуште си го викам, не можам да го замислам во друг дрес, ама ете се сменија времињата, Раул не е тој истиот Раул од пред неколку години, речиси е бескорисен кога е на терен, но многу е корисен кога е во соблекувална со останатите играчи. 34 години, уште 2-3 сезони најмалце може да одигра професионален фудбал, а очигледно е дека преостанатиот дел од кариерата не сака да го помине седејќи на клупа.

И како тоа клубот е виновен, кога јавно беше соопштено дека ќе биде почитувана секоја нивна одлука ? Не е научен Раул да седи на клупа, а и самиот знае дека не може да го пружи истото она што можат да го пружат Игуаин или Бензема. Сака да си ја проба среќата во друг клуб, се надевам ќе успее таму, но засекогаш ќе остане легенда на Реал Мадрид.

Добра вест ќе биде Раул да остане, за Гути ми е сеедно...Остани Раул, немој да си идеш!!! на дента кога Раул ќе замине, тоа ќе биде дента на жалоста за сите Мадридисти и цел град.:(

И двајцата ќе си заминат,многу жално :(:(:(

Ако гледаме играчки, Гути може многу повеќе да понуди од Раул, и многу покорисно ќе биде доколку тој остане. Сетете се само минатата сезона кога Гути влегуваше, играта добиваше една нова димензија, секогаш знаеше да го разигра средниот ред, да дели убиствени пасеви кон нападот. Не за џабе лани со Марсело беа најдобри асистенти, а колку само малку одигра Гути. Jас сеуште се надевам и двајцата ќе останат, но кога јас би бирал, би одбрал Гути да остане.

--- надополнето ---

Le merengues hanno offerto 5,5 milioni per 4 anni di contratto.

5.5 милиони годишна плата, 4 годишен договор за Маикон. Се надевам ќе прифати.

^Сакал да соработува Маикон со Мур,сигурно ќе прифати :)

Guti confirma su marcha del Real Madrid

На прес конференцијата, Гути изјавил дека го напушта Реал Мадрид и ќе ја продолжи кариерата во турскиот Бешикташ. Епа, се најдобро..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom