Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дечки само да пишам нешто во врска со Каналес и Озил. Во Каналес сите видовме втор Гути, јас исто така, додека пак во Озил видов нешто што потсеќа на, според мене најинтелегентниот, а можеби и најдобриот играч на сите времиња, Зинедин Зидан. Доколку го немате гледано (и јас го немав многу се до Светското), погледнете ги неговите пасови и ќе забележите дека многу потсетува на неповторливиот Зизу. Можеби сега не, но за 2-3 години и Озил и Каналес ќе играат прв тим, затоа што тоа е изводливо. За 2-3 години Кака и ВДВ (овој вториот можеби и уште сега ќе биде продаден) нема да бидат во клубот, а и да бидат, без разлика дали се работи за Кака, ќе биде некаде 31-2 години. Плус тоа, незнаеме дали воопшто ќе се врати во форма, иако најискрено го посакувам тоа, а и верувам во истото.

Едноставно премногу сум задоволен од овој трансфер период, затоа што имаме и тоа каква основа и немаме потреба од трансфери на скоро сите позиции во наредните години. Осигурани сме на позицијата плеј со Озил и Каналес, на позицијата крило со Ди Марија, Леон, Рони па може да се додаде и Озил. Нападот ни е осигуран со Игуаин и Бензема како негова замена ( иако треба да се купи уште еден шпиц, можеби Љоренте?) Странични бекови имаме, секако доколку Жозе успее да го направи добар во дефанзива и Марсело, значи и тука сме осигурани со замената Арбелоа. Централни имаме 4 + 1 (Пепе, Карваљо, Гарај, Албиол и како петти Рамос по потреба). За задни везни/деструктивци ги имаме Алонсо, Гаго, Ласс, Мамаду(?), Кедира. Гранеро и Дренте незнам колку би биле употребливи, иако сеуште се надевам дека Гранеро ќе профункционира, ма да сега тоа би му било уште потешко. А да, мислам дека и Мамаду треба да им го дадеме на Милан, не дека не е добар, ама имаме повеќе од доволно на таа позиција, а и премногу е тром за во Шпанија. Мое мислење, не мора сите да се сложите, корегирајте ме ако нешто сум згрешил, сепак луѓе сме.
Хала Мадрид !
едит: ВдВ некако ми прирасна за срце со неговата лојалност. Дали навистина толку го сака клубот што е подготвен да ги обележува линиите на полувреме, но никако да не си замине?

не знам ама мене Каналес повеке ме потсека на Зизу..:toe::smir: .игра на истата позиција како зидан а и го има тоа неговвото движење..Али сега кога ме потсети на Зизу ,колку добро би било да се врати,, кој генијалец беше//..
озил да ти кажам право на никој не ме потсека..:pos2: Озил си е уникатенн..

Imame klasa trener imame klasa igraci ni falat uste tituli.
Iskreno se nadevam deka sezonava ke osvoime nekoja...bilo koja.

не знам ама мене Каналес повеке ме потсека на Зизу..:toe::smir: .игра на истата позиција како зидан а и го има тоа неговвото движење..Али сега кога ме потсети на Зизу ,колку добро би било да се врати,, кој генијалец беше//..
озил да ти кажам право на никој не ме потсека..:pos2: Озил си е уникатенн..

Затоа реков, тоа е мое мислење, а и многумина се сложија дека Каналес и тоа како потсеќа на Гути. Дури и личи на него :) Сепак мислам дека, ако не оваа сезона, од наредната ќе има место и за двајцата во стартен состав.

--- надополнето ---

Imame klasa trener imame klasa igraci ni falat uste tituli.
Iskreno se nadevam deka sezonava ke osvoime nekoja...bilo koja.

Титулите ќе си дојдат сами по себе, уживај.

Прес-конференцијата ќе ја има директно на Реал Мадрид ТВ. Барајте си стримови од телевизијата, мене нешто ме заебава..

валдано сере као и обично:pos2:

--- надополнето ---

се сеќаваме и фала му за тоа,а се сеќаваш кога промаши шанса 1 на 1 со барса?

марсело што утна?,а да не зборам веке за роналдо и бензема,ти најде да збориш

добро ај вДв е најдобар ок

Ако мислиш на фаулот после кој ВДВ го даде голот, тогаш мислам оти си грешка. Колку шо можев да забележам, тоа беше вратена топка. :)

А чек малце. Очекуваш од Дренте да нафрли ко шо треба ?

Не ме сфати... Во одбрана имаме многу проблеми со тие нафрлени топки..

Дали на прашањето од новинарот дека на Мурињно му било приоритете уште еден напаѓач,бидејки во 3 натпреварувања тешко може со 2 напаѓачи да се издржи,валдано рече дека ја пратат Кантерата,и дека сметаат да доведат напаѓач од таму?:smir:
п.с. Секој одговор го почнува со Naturlisch!:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom