Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Знам бе пријателче,не ме мисли ти до толку затуцан:P:):)...Ама претежно Америка се игра некаде кун 18,19 часот(по нивно време).....Што би требалода значи дека ќе играме во 21,22......што е сепак ретко:):)

Аха, колку што ние игравме тогаш, у 12.30 најрано, најкасно 4, јебига, кафе и зјапај пред монитор :icon_lol:

Кеф. Неспијам цела нојч. :)

Или така, или па ќе легнам во 9 вечерта па ќе станам сабајлето.

40187_435015268000_28585173000_4933610_114615_n.jpg

Озил ќе биде првото засилување за наредната сезона. :)

Кедира:
Трансферот во Реал Мадрид е остварување на мојот сон"За мене ова е остварување на сонот" - изјави Кедира за Мarca."Знам дека со Реал Мадрид предводен од Мурињо ќе освојам титули. Мурињо е победник"."Тактички неговите тимови се перфектни, тој е победник"...."Што се однесува до шпанскиот фудбал, тој е посебен и Шпанија е Светски шампион, тоа доволно говори" - заврши Кедира. (D.R.M)

Италијанските медиуми пишуваат дека агентот на Маикон го очекуваат да пристигне у Мадрид за да се договори со челниците на клубот околу платата на играчот. Демек, сад или никад..

Точно така,агентот на Маикон е веќе во Мадрид и се привршуваат финалните договори за трансферот.Истотака шпанските медиуми најавуваат опростување на Реал со еден деструктивец.Со доаѓањето на Кедира јасно беше дека ова ќе се случи.Најблиску до трансфер е Мамаду Диара но најголеми понуди доаѓаат за Ласс.Англиските премиерлигаши нудат околу 25 М за французинот.

Италијанските медиуми пишуваат дека агентот на Маикон го очекуваат да пристигне у Мадрид за да се договори со челниците на клубот околу платата на играчот. Демек, сад или никад..

Изгледа НИКАД!!

Мурињо го ставил Кака на специјална тренажна програма за да може да го врати оној стариот Кака без оперативен зафат.
На Кака му треба самодоверба.

Murinjo zaveo red u Realu

Trener Reala Žoze Murinjo zaveo je red u klubu, što se moglo videti posle samo dva dana boravka ekipe na pripremama u SAD.

Portugalski stručnjak je već počeo da primenjuje stroge disciplinske mere, koje je najavio na prvom sastanku sa igračima.
Koliko su svi, od stručnog štaba do igrača, shvatili ozbiljno njegove reči, govori i podatak da se igrači na treningu pojavljuju i po pola sata ranije. Iako je ekspedicija Reala u Los Anđeles stigla oko ponoći, igrači su već narednog jutra trenirali po standardnom režimu.
Članovi stručnog štaba koji su "preživeli" dolazak Murinja bili su zapanjeni intenzitetom treninga, kao i tačnošću sa kojom se sve izvodi. Svaki trening traje tačno 90 minuta, a onima koji zakasne makar i minut nije dozvoljeno da treniraju.

Nedostatak jedinstva među igračima je bio veliki problem kod Murinjovog prethodnika Manuela Pelegrinija, pa je Portugalac VIP prostor koji su opsedali navijači u potrazi za autogramima pretvorio u ekskluzivnu zonu za opuštanje, gde igrači provode vreme između dva treninga.

Sve što se radi u predsezoni prvo mora biti odobreno od strane novog trenera, pa je tako na njegovo insistiranje otkazana turneja po Irskoj, navodno iz bezbednosnih razloga. Da bi bio siguran da se niko od igrača ne protivi novim metodama, Murinjo se već "otarasio" legendi kluba Raula i Gutija. Guti je navodno na treninzima proteklih nedelja pravio pometnju, te se Portugalac odmah opredelio da ga proda.

Takmičenje u Primeri počinje 30. avgusta , a Real prvi meč igra protiv Maljorke u gostima.

Нема лабаво!!!!

Kaká во Л.А. секогаш насмеан.... кога и да го прашаат за неговата физичка состојба одговара “Многу сум добар, благодарам“..... тренира, но под посебен режим..... Mou верува дека со соодветен третман нема да има потреба од операција....
....филозофијата на Mou….. “Kaká сигурно не заборавил како се игра фудбал, му треба самодоверба. Треба точно да се утврди што се случува со него, иако сè водат до пубисот. Моја обврска и цел е да го барам Kaká, да одам во негова насока, а негова е да дојде накај мене, кон мојата филозофија која кажува дека сите се различни, но сите се исти, кажува дека историјата и податоците не се во игра, туку капацитетот на поединецот во моментот. Верувам дека ќе го вратиме стариот Kaká.“

Mourinho (01.08.10 – elmundo.es):
П: Кога ќе седнам на google и ќе напишам José излегува дека Вие сте третиот најбаран José на google...
JM: Не ми е целта да бидам прв во тоа. Како професионалец сакам да бидам најдобар и да испишам важна страница во историјата на клубовите во кои работам. Тоа е мојата мотивација како професионалец. А м...оја животна мотивација е да бидам добра личност и добар татко.
П: И успевате во ова второто?
JM: Добро..... Не го живеам животот како што би сакал, немам слобода за да направам некои работи со моето семејство и со пријателите. Тоа е негативната страна на фудбалот. Позитивната се сите можности кои ми ги пужи.
П: Толку многу Ви даде фудбалот и се уште не се повлековте, се уште се борите?
JM: Моето семејство знае дека не би бил истата личност кога не би бил посветен на мојата професија. Ќе ви раскажам нешто. На мојот прв слободен ден во Мадрид ми текна да одам во Забавниот Парк. Мојата сопруга, многу паметна, и беше јасно од самиот почеток и не дојде. Со мене дојде мојата ќерка, и на крај ми рече дека никаде повеќе нема да оди со мене. Цело време мислев на фудбал.
П: Фановите велат дека ако Вие не успеете да доведете во ред, никој друг нема да успее. Го забележувате тоа?
JM: Не ги познавам доволно фановите за да знам дали тоа навистина го мислат. Видете, во Португалија, исто и во Шпанија, како пловни држави велиме “Колку е поголем бродот, поголема е олујата.“ За моја среќа, секогаш сум бил во големи бродови. Porto беше голем во Португалија, Chelsea беше голем брод во Англија, Inter во Италија. Сега сум во Real Madrid, кој е многу голем брод во светот.
П: Каков притисок...
JM: Јас сум подготвен. Колку е поголем притисокот, толку посилен сум.
П: Вие сте подготвен за во овој клуб, но дали клубот е подготвен за Вас?
JM: Сега можам да кажам дека сите кои работат во клубот и се во моето опкружување, мислам на сите помошници, доктори... сите ме примија со раширени раце кога дојдов. Сите беа многу пријатни и тоа беше првиот знак дека ова може да функционира многу добро.
П: Веќе неколку дена сте главен. Наидовте на проблеми?
JM: Почетокот не е идеален, затоа што не сме сите. Почнав да конструирам со половина играчи, не сме сите и тоа е голем хендикеп за целите кои си ги поставив.
П: Долго време ги покривам сите информации за Real Madrid и можам да Ви кажам дека никогаш не сум видел ниеден тренер кој работи со интензитетот со кој Вие работите. Еден ваш играч, Pepe, рече дека вие сте смениле сè....
JM: Јас не го познавам минатото, мислам на секојдневните случувања во минатото на овој клуб. Кога доаѓам во еден клуб моја опсесија никогаш не е да го избришам минатото. Моја опсесија е она со што располагам да го адаптирам на мојата филозофија. Јас не сакам да променам нешто само за да биде променето, јас правам промени затоа што сè што имам сакам да го насочам во мој правец. Затоа, тоа што се случува во моментов значи дека играчите ги прифаќаат тие промени на природен начин.
П: Колку време ќе си дадете за да го вратите Real Madrid на врвот во Европа?
ЈM: Јас секогаш викам дека врвот на моите екипи секогаш доаѓа во втората сезона. За среќа, секогаш освојуваме нешто и во првата сезона. Победивме со Inter во првата сезона, со Chelsea и со Porto. Сега со Real Madrid исто така сакаме да освоиме нешто во првата сезона. Но врвот доаѓа веќе во втората.
П: Но овде секогаш се брза.....
ЈМ: Но навиките, целосното прифаќање на идеите почнува во втората сезона. Титула во ЛШ нормално е да се очекува набрзо во втората сезона, кога екипата ќе биде екипа која длабоко в себе ќе ги има своите механизам и филозофија. Затоа што секогаш тренерот наидува на изненадувања во првата сезона.
П: На што мислите?
ЈМ: Во текот на мојата кариера многу пати ми се случи да наидам на играчи за кои сметав дека беа најлоши, да излезат најдобри и обратно.
П: Како тоа?
ЈМ: Човек може да гледа илјада натпревари на телевизија и да вади забелешки за играчите, но додека не почнеш да работиш со нив не знаеш колку навистина вредат. Јас сум убеден дека оваа сезона ќе наидам на позитивни изненадувања, но и на негативни. Во една сезона се случуваат многу нешта.
П: Што значи, да освоите титула оваа сезона ќе биде изненадување....
ЈМ: Не сакам изговори во моја одбрана. Не сакам да давам аргументи за да докажам дека првата сезона е за да се работи, а втората за да се освојуваат титули. Не сакам ништо од тоа.
П: Но до сега работите со половина од играчите....
ЈМ: Тоа не е добро. Сега ќе пристигнат и останатите, но повторно ќе треба да се вратат со своите репрезентации, и на 13-ти имаме пријателски против Bayern, на кој нема да можам да сметам речиси на никого. Потоа имаме две недели до почетокот на првенството и повторно репрезентативни натпревари. Па почнува ЛШ. За првиот натпревар во ЛШ некои од играчите нема да го знаат ни моето име. Тоа, во моментов, е мојот проблем.
П: Mourinho ја сфаќа дисциплината како составен дел од професионалноста....
ЈМ: Се до моето доаѓање во клубот, постоеја луѓе задолжени да ги будат играчите наутро за да дојдат навреме на тренинзите. Сега играчите се будат сами. Никој од нас нема потреба да им се јави за да ги разбуди или за да ги информира за состојбата на патиштата во градот. Тоа заврши. И го прифатија тоа на најприроден начин, затоа што знаат дека не е нормално 40 души да чекаат еден човек за да почне работата.
П: И функционира?
ЈМ: Секако, до сега никој не задоцнил. Но сакам да кажам дека ако се случи тоа нема да направиме драма, нормално е некогаш некој да задоцни затоа што не спиел добро.... ако му е јасно дека не е нормално да задоцни, тогаш е во ред.
П: И користењето на мобилни телефони?
ЈМ: Некои тренери викаат “Нема мобилни во автобус“. Јас мислам дека ако им ги забраниш, ќе ги користат скришно и тогаш ти стануваш идиот. Можат да се користат, но со почит кон останатите и секогаш без тон.
П: Велат дека ако Вие не го спасите Kaká, никој друг нема да може да го направи тоа....
ЈМ: Се зависи од тоа кој е неговиот проблем, иако сигурно има многу проблеми со физичката кондиција. Начинот на кој работиме со играчите е специфичен во многу аспекти. Кога се работи за мускулите сме многу прецизни. Внимаваме на сите видови мускули при движењата. Треба точно да дознаеме што точно се случува со него, иако се води до пубисот. Ние имаме позитивни искуства со тој проблем. Што значи треба само да го најдеме неговото место на терен.
П: И он само треба да чека?
ЈМ: Моја обврска и цел е да го барам Kaká, да одам во негова насока, а негова е да дојде накај мене, кон мојата филозофија која кажува дека сите се различни, но сите се исти, кажува дека историјата и податоците не се во игра, туку капацитетот на поединецот во моментот. Во тој смисол, мислам дека Kaká е интелигентен. Го познавам добро од Milan. Верувам дека ќе го вратиме стариот Kaká.
П: Многумина го гледаат Mourinho како Немезис на Barcelona....
ЈМ: Barcelona е екипа која работи со истата динамика и структура на игра веќе 10 години. Го имаше Rijkaard, сега го има Guardiola, утре некој друг. Но како основа секогаш ја има истата структура на игра.
П: Мислите дека во моментов е недостижна за овој Real Madrid?
ЈМ: Не знам како е Barcelona сега. Сигурно ќе бидеме силни ривали, но тоа не е ништо ново. За мене не е никаква драма да ја имам Barcelona за ривал.
П: Тогаш....?
ЈМ: Ќе видиме, ништо не е драматично се додека постои решение. Ми недостига половина екипа и за мене најважно е конструирањето на екипата, сите да се адаптираат на новиот начин на работа најбрзо што може. Јас морам многу да работам за да играчите ја примат новата структура на игра. Кај играчите кои сега се тука веќе ќе има поголем напредок на почетокот на сезоната од оние кои сега ќе дојдат.

--- надополнето ---

Гарај добил понуда од Лион.
Линк

Исто ќе биде и за Баерн, ебати натпреварот, со трет тим ќе играат и двата тима.
Не бе, зашто со втори тим?

На 13-ти август е натпреварот, 5 дена пред почетокот на бундеслигата, сигурен сум дека двата тима ќе испаднат со најјаките состави освен ако нема некој повреди во тимовите. Спектакл ќе биде натпреварот, веруј. Еден вид генерална проба пред почетокот на сезоната.

Боби[Мкд];3701244 напиша:
Не бе, зашто со втори тим?

На 13-ти август е натпреварот, 5 дена пред почетокот на бундеслигата, сигурен сум дека двата тима ќе испаднат со најјаките состави освен ако нема некој повреди во тимовите. Спектакл ќе биде натпреварот, веруј. Еден вид генерална проба пред почетокот на сезоната.

Абе пријателски натпревари со репрезентациите ми се чини има тој период, читај погоре интервјуто со Мурињо. Скоро сите ѕвезди ќе бидат со своите репрезентации.

--- надополнето ---

На 11ти има пријателски, на 13ти е натпреварот. Ќе има комбинирани состави, не ми се верува тие што ќе играат за репрезентацијата два дена подоцна да бидат во првиот состав во своите тимови.

--- надополнето ---

Satellite

Satellite

Satellite

Satellite

Satellite

Албиол, Арбелоа, ВДВ, Каналес и Кедира го пропуштиле летот од Лондон за Лос Анџелес, од утре и тие на тренинзи. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom