Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата bowl
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Од официјалната страна на Ливерпул.

Xabi Alonso made a brief appearance as a strong Liverpool team suffered a heavy 3-0 defeat to Espanyol in Spain, reports Eurosport.
Midfielder Alonso came off the bench with six minutes remaining as Espanyol officially opened their new stadium, and reports in Spain indicate it may be his final appearance for Liverpool.

Дај боже болдираното да е точно. :)

Јас мислам оти нема да дојде, требаше да дојде уште по завршувањето на купот на конфедерации. Флорентино реши многу брзо за другите трансфери, а за Алонсо се ебаваат веке цело лето

Хаха... Интересна изјава на прес конференцијата на Арбелоа, вели - "по сите измачувања што ги претрпивме играќи против К.Роналдо, убаво ке биде овој пат да се игра од негова страна" :)

http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/Home.htm

Xabi Alonso signed for Madrid for four seasons and would gain 4.5 million net per year, as has apalabrado with the club.

Ова го пишува на АС, па колку е точно...

Ајде веќе еднаш да излезат со изјава дека е готово! Или ќе дојде или не....доста е веќе заебанции...подолга трансфер сага од онаа на Роналдо излезе оваа :toe:

Xabi Alonso transfer from one step

За Роналдо беше најлесно, дури полесно и од она на Кака. Немаше никакви шпекулации, немаше никаков изнесување на лажни новости, и наеднаш, памтам баш околу 11 саат беше, на официјалната страна на Манчестер излезе вест дека ја прифатиле понудата од Реал Мадрид.

За Роналдо беше најлесно, дури полесно и од она на Кака. Немаше никакви шпекулации, немаше никаков изнесување на лажни новости, и наеднаш, памтам баш околу 11 саат беше, на официјалната страна на Манчестер излезе вест дека ја прифатиле понудата од Реал Мадрид.
А претходната година не ја рачунаш ? :)

Ја рачунам, ама сакам да кажам за комплетирањето на трансферот беше многу лесно. Се испадна наеднаш, и се наеднаш се официјализира. А ова што е сега со Чаби, секакви шпекулации испаѓаат, до вчера на секој саат се мењаваше понудата, де дека понудиле 30 милиони, де дека понудиле 20 милиони + играч, досадни станаа веќе. :) Ајде нека кажат дали иде, или не, барем нас фановите да не не мачат. :)

Претходната година за сагата на Роналдо друг претседател раководеше со клубот .... а оваа година за Роналдо се заврши се набрзина оти Манчестер одма ја прифатија понудата, и за Алонсо ако имаше понуда 40М€ колку што бара Ливерпул немаше да биде оваа сага толку долга...ама што е многу многу е :pos:

Абе лани си беше Реал Мадрид, оваа година си е Реал Мадрид. Ова сега со Чаби е нула во споредба што беше со Роналдо. Брзо се заврши затоа што наводно имаше некој пред договор.

Се надевам дека до вечер ќе имаме некоја потврда за трансферот...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom