Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата bowl
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе мадриѓани...ај малце офтопик...

Ајде да гледаме утре заедно фудбал, само кажете место и да се чекаме:wink:

Ronaldo definitivno ne igra ili moze da ocekuvame barem na klupa da go vidime?edvaj cekam 20.45 utre pa ako igraat so sostavot protiv getafe ke i "odrzime lekcija."Ovaa igra ke bide za site koi vikaat deka Real zema samo dzvezdi koi sebicat za da im se digne cenata.:tapp:

На скоро 24 часа до почетокот на натпреварот, да си го дадам јас моето мислење на натпреварот, бидејќи од утре започнува еуфоријата, и не ќе бидам во состојба да пишувам.

Единствен рецепт за победа против Милан се крилата. Во ваков натпревар мораме да играме со два крилни играчи. Зошто така мислам. Милан во моментов може да се каже дека го имаат еден од најцврстите средни редови во светот. Можеби за организирање на акции е тапа, ама за помагање во дефанзива, средниот ред им е ептен добар. Пирло, Гатузо, Амброзини, додајте го и Сидорф, тоа е стварно тежок ѕид за пробивање, плус додајте ги и одличните централни дефанзивци, на чело со Неста. Видовме на минатиот натпревар, тие создаваа двоен ѕид, одбраната беше на некаде 20 метри од голот, а средниот ред на 35 метри од голот, и нормално сите наши акции се одвиваа кон средината, и речиси не поминавме од таму.

Сега зошто крила ? Затоа што Милан ја има една од најспорите одбрани во цел свет. Да се стави Марсело како лево крило, Игуаин како десно со често приклучување во нападот, и Бензема или Руд како шпиц (мада чисто сумњам дека Руд ќе започне) Кака со подршка за крилата, и Лас и Чаби како контролори на средниот ред, можеме да ги земеме трите бода од Сан Сиро. Се виде разликата на минатиот натпревар кога влезе Дренте. Одо не знаеше кај му е паметот, како сакаше го поминуваше. А можам да замислам што би му правел и Марсело. Иако и Кака ќе игра како полушпиц, тој треба често да се уфрлува по крилните позиции, затоа што е пребрз за Милановата одбрана. Затоа го молам бога Пелегрини да планира нешто слично како мене.

Касиљас

Рамос - Албиол - Пепе - Арбелоа

Ласс - Чаби

Игуаин - Кака - Марсело

Бензема

Само со овој состав може да се стигне до посакуваната победа. Толку. :)

Мојот избор
Iker
Arbeloa-Pepe-Ramos-Marcelo
Lass-Xabi-Granero
Kaka
Higuain-Ruud

У никој случај пак Марсело бек. Ваљда не сакамо пак Пато да игра курот со него? Арбелоа лев, а Рамос десен...Албиол средина.

--- Икер ---
Рамос -- Пепе -- Албиол -- Арбелоа
Лас -- Чаби
Игуаин -- Кака -- Марсело
Карим/Руд

Абе супер ви се составиве, али некако не ми изглеа дека Пелегрини нема да го игра Раул :kesa:

Ако го игра Раул, нека го игра како единствен шпиц, никако позади напаѓачот.

Satellite

Добри времиња беа тоа. :pos2:

У никој случај пак Марсело бек. Ваљда не сакамо пак Пато да игра курот со него? Арбелоа лев, а Рамос десен...Албиол средина.

--- Икер ---
Рамос -- Пепе -- Албиол -- Арбелоа
Лас -- Чаби
Игуаин -- Кака -- Марсело
Карим/Руд
Рамос неможам да го поднесам као десен бек веќе. Затоа Арбелоа десно.

Според мене

Икер
Арбелоа Рамос Пепе Албиол
Алонсо Ласана
Игуаин Марсело
Кака
Раул

И така Албиол секој натпревар игра и централен и лев бек, вака нека биде барем само лев бек,а Марсело како крило.Раул е секако незаменлив во ЛШ

Рамос неможам да го поднесам као десен бек веќе. Затоа Арбелоа десно.

Ни ја, ама поарно и оваа утакмица да игра како десен отколку да гледаме реприза од пред две недели, кога Пато си проаѓаше како од шала по лево. А и присети се каква грешка Марсело направи при третиот гол, прво Пато го напрае мајмун, а после тотално забрае на него. Тапа е како бек, Арбелоа знае многу подобро у дефанзива да игра.

Според мене

Икер
Арбелоа Рамос Пепе Албиол
Алонсо Ласана
Игуаин Марсело
Кака
Раул

И така Албиол секој натпревар игра и централен и лев бек, вака нека биде барем само лев бек,а Марсело како крило.Раул е секако незаменлив во ЛШ
Nikako Raul.......ne igra Nesta a potrebna e brzina.........benzema ke si igra so kaladze kur tasak....veruvajte...istiot sostav kako so getafe.........pozzz

------------------Касиљас-------------------
Арбелоа---Рамос-----Пепе-----Дренте
--------------Лас---------Чаби-------------
-----Игуаин-------Кака---------Марсело
-----------------Бензема------------------
Би го играл Албиол како десен бек, али долго ввреме не играл шо знам како ке изигра. Можеби изгледа на почеток смешно со Дренте и Марсело по лева страна, али мислам дека би ги убиле со овој состав. Двајцата брзи пробивни, многу подобри офанзивно одколку дефанзивно, али двајцата мислам дека би покриле доволно. :pos2: И мене ми изглеа смешно со нив двајца, али тоа е мој избор.

Jas bi igral so ovoj sostav:

---------------Kasilas---------------

Ramos----Albiol----Pepe----Arbeloa

---------Lass------Mamadu Diarra-

---------------X. Alonso----------

----------Kaka-------------Higuain

----------------Benzema---------

Momentalno ovaa e najdobrata formacija sto moze da se izvede protiv Milan. Vo Odbrana ke bideme neprikosnoveni so Lass i Mamadu, bekovite se dobri, osobeno Arbeloa vo defanziva, Ramos bidejki znae mn slabo da izigra kako bek, Lass ke mu pomaga. Za stubovite ne zboruvam, sekogas se na nivo. Xabi go imame vo sredina da gi angazira Benzema, Kaka i Iguain. Pokraj se ovoj sostav za na kontri ''ubivanje'' i te kako odgovara za sporata odbrana na MIlan. So ovoj sostav ama ni malku ne se somnevam vo triumf na San Siro. Ama za zal tesko deka mojata percepcija na rabotite e ista so onaa na Pellegrini, pa taka da mali se sansite da go izvadi ovoj sostav.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom