Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
Боље што не си гледала, 6-2 6-0 изгуби. :D
Слаб беше доста, брдо чисти винери промаши и имаше 0/12 брејк топки. И самиот изјави дека не е на 100% моментално али дека темпира тоа да биде достигнато во Мелбурн.
Судејки според резултатов и искористеноста на брејк лоптите доаѓа сличено како ти кога играш против мене :P

Рафа игра со Вавринка, моментално се загреваат. Ова е меч за третото место на егзибицијата во Абу Даби. Да се надеваме дека Рафа ќе одигра подобро од вчера и ќе успее да забележи победа.

Гледам тепал. Тапа беше?
Во прв сет да, ама ти не си свесен колку неспособен тенисер е Вавринка. Да видиш што правеше само, абе се мочав од смеење. :ROFLMAO:
Во втор сет се подоправи Рафа, али во прв сет беше доста лош. Како и да ја вртиме подобро изигра отколку со Мареј, така да задоволен сум и од понеделник натака очекувам само прогрес во неговата форма.

Топ, кај и да е ќе се ложиме на дерби дуели Надал-Јотовски.. :ROFLMAO:

Титула :roker::ojeaa:

Дабл...ама титула :toe::pistoldz:

03BA7BE9B9BB45BB87CE9AE807D2BD0A.ashx

Иначе за тие што не знаат, Рафа е про дубл играч, и тоа уште од јуниорските денови. Арно ама он се посветува повеќе на сингл мечевите и затоа многу ретко игра во дубл. Нема да ме чуди да игра дубл пред да се пензионира. :D

Играаа и Федерер и Новак ваков формат само исто егзибициски само незнам каде точно инаку доста добар меч али не е Рафа во она права форма попела се враќа јас лично не ни очекувам да направи некој резултат на Аустралија Опен.

На Еуроспорт имат реприза од Рафа-Јужни, за таквите како мене што го преспијаа овој меч.

Q. After the third set, what was happening in your mind and body? Did you feel at this moment that you can still turn this around?

RAFAEL NADAL: No, no. I felt very tired. I felt, I don’t know. At the end of the first set, I start to feel my body very bad, very tired. I don’t know. I was worrying crazy. Then when I was serving for the third, almost throw up. So was terrible feeling, no? I suffered too much on court for three hours and a half. I was suffering a lot. Too much. You know, was not funny today the way that the match was. Obviously is a very positive thing that finally have the chance to win, but, yeah, I hope to recover myself.

Q. Any explanation of what went wrong?

RAFAEL NADAL: I don’t know. I don’t know yet. I just go out. But is true that the weather was different today than the last couple of weeks. Very humid. I am sweating a lot always when it’s humid. But, I don’t know, long time without competition, with tough conditions, but at the end happened something more. Is obvious, no? I practiced a lot. Should not be that tired after 40 minutes. That’s obvious, no? Something happened, and I feel lucky to have the chance to finish the match, and then to find a way to win. So very positive for me. As I say the other day, all the moments I spend on court are important. Is not positive be like this, but in general you know important to win these kind of matches. That’s give me the possibility to play again, and I going to try to make better the next day.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom