Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Бурхан е на позајмица во Победа пратен, а во Новаци, ако не се лажам има уште 2-3 играчи.

Бурхан Мустафов исто така е на позајмица во Победа.
Сигурен си за ова? Ја цело време мислев целосно си отиде од Пелистер он o_O
а во Новаци, ако не се лажам има уште 2-3 играчи.
Ама знаеш ли кои се тие? Лавуровски и Атанасовски да не се?

Па колку шо знам јас е пратен на позајмица, иако некои портали пишеа дека си заминал од Пелистер.
Мислам дека е сеуште под договор со Пелистер. Од клубот не излегоја со инфо дека го ослободиле од обврските.

Буки е со аматерски договор не е на позјамица ама таму го неќи зоче па можи ќе се врати ако го побараат нашите ако не новаци

Sent from my 6039Y using Tapatalk

Буки е со аматерски договор не е на позјамица ама таму го неќи зоче па можи ќе се врати ако го побараат нашите ако не новаци
А знаеш во Новаци освен Неданоски и Јованчо Трајковски кои други се на позајмица од Пелистер?
Знам Атанасовски, Лавуровски, Крклински и Мицевски сите се отидени во Новаци од Пелистер али не знам дали и кои од нив се на позајмица оти уште од ланската сезона се таму.

Само јове и аце се на позајмица а за другите не е решено оти уште лани ко отпаднавме со ѓоко ги пуштија и така остана работата ...

Sent from my 6039Y using Tapatalk

Василев, Батецот, Чаки и Денковски се првите играчи шо добија откази од клубот.
Уште за двајца играчи допрва ќе се одлучвало дали ќе останат или не.

Засеа нема инфо дали ќе одат странство на припреми и со кој играчи се преговара.

Плата, смештај, сметки, храна, авионска карта 2 пати годината (2500-3000 евра). Прај математиките дали се испод 1500 евра трошок месечно за клубот.
muabetot bese za toa kolku tie zarabotuvaat, a ne klubot kolku trosi na niv. normalno deka ima dodatni troskovi, no za igracite bitno e tie kolku ke dobijat. temata zapocna od toa sto sakav da doznam kolku pelister e spremen da isplati na eden igrac za da znam sto igraci moze da donese, na primer dali nekoi od spomnatite igraci se realni (kako pacovski i brdarovski).

Денковски во Косово само на позајмица идел, значи летоска ќе се врати.
propadna transferot na denkovski vo ferizaj.

Pa ti ko ke odis stranstvo i ti davat 1500€ plata a imas 500€ trosoci za smestaj,smetki,hrana,prevoz nema da ti e isto so 1000€ plata da ti legni na transakciska so site pokrieni trosoci?

Pa ti ko ke odis stranstvo i ti davat 1500€ plata a imas 500€ trosoci za smestaj,smetki,hrana,prevoz nema da ti e isto so 1000€ plata da ti legni na transakciska so site pokrieni trosoci?
normalno deka taka isto doaga, no ne se site igraci direktno od brazil pa da baraat letovi, a i ne gi baraat site istite uslovi. nekoi brazilci preku agencii doagaat vo evropa i se setaat na probi, pa ako se dogovoris na edna godina ke prifatat eden let vo zimskiot period, a nekoi i bez toa ke potpisat. smestaj vo bitola isto ne e skap. kako i da e, zborot mi bese deka brazilci od niski ligi ne baraat mnogu, mnogu od niv se nafakaat za slicni uslovo kako solidni makedonski igraci. tie vo ligi kako 1. MFL pred se doagaat za da imaat odskokna daska, a ne za da se zbogatat.

baska ovoj muabet ke dava odgovor na toa kolku pelister e spremen da isplati kako plata. vardar ima igraci koi dobivaat 15.000 mesecno, shkendija isto, kaj takvi plati smestajot i letovi veke ne igraat uloga. znam deka pelister e daleku od takvi plati, no bi sakal da znam od prilika kade se naoga.

Во Анталија на припреми од 20 Јануари, предходно 7-10 дена во Охрид.
На gol.mk пиши дека ќе се донесат 5 нови играчи.

Во Анталија на припреми од 20 Јануари, предходно 7-10 дена во Охрид.
На gol.mk пиши дека ќе се донесат 5 нови играчи.
Одбрамбен слушнав нешто многу јак ќе носеле штопер тандем со Ковачев, ама како и да е еден ЕКСТРА средина и едно НАПАЃАЧИШТЕ ни требаат страшно :zloo:

Одбрамбен слушнав нешто многу јак ќе носеле штопер тандем со Ковачев, ама како и да е еден ЕКСТРА средина и едно НАПАЃАЧИШТЕ ни требаат страшно :zloo:
Пачовски, Новески, Мирко Ивановски, Баже Илиовски... :P

Петтиот незнам кој е... Можи некое блгарче од ЦСКА да довлечкат.:Кезец:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom