Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
a finansiski kakvi se moznostite, kolku plata mozat da odvojat za eden igrac?
Па ако е се точни информациите дека клубот располага со буџет од 500К (шо чисто сумљам), тогаш не вервам дека поќе од 30-40К годишно можат да издвојат за играч, зборам за неколку такви засилувања во зимскиот преоден.

a finansiski kakvi se moznostite, kolku plata mozat da odvojat za eden igrac?
Pare ni su problem pare nema :) se zaebavam plata do petok ke ima ;) neka zemat golman,krilo I spic za drugoto lesno prajme iako se najaveni barem pet novi igraci no sto I da bidi raet sum ko e trener sensoi
Sega najvazno da najprat nekoj pomosen tuka da treniraat a ne da odat kravari inaku na pripremi prvo Ohrid pa Turcija kaj da e kancelariite na klubot se pri kraj isto nasata od N.G. e vo funkcija sega fanshop da ja sredat web stranata ITN...Da zalicime Na klub a ne samo Na Tim

Sent from my 6039Y using Tapatalk

@Goran Bt
Кај ќе бидат канцелариите на клубот ?
Јас колку шо знам беа кај камен мост, тие од Сермат шо ги напраја лани. Тие не ги користат поќе, на нова локација ќе бидат ?
Шо се дешава со веб страната, ќе ја преуредват постојаната ?

Па ако е се точни информациите дека клубот располага со буџет од 500К (шо чисто сумљам), тогаш не вервам дека поќе од 30-40К годишно можат да издвојат за играч, зборам за неколку такви засилувања во зимскиот преоден.
ne mi se veruva ni priblizno taja sum da ja ponudat na nekoj igrac, prasanje e dali nekoj od aktuelniot tim dobiva povise od 1.000 mesecno. kako sto kaza budgetot nema vrska so realnosta, za igracite, trenerite itn tesko deka povise od 200.000 godisno trosat.

@Goran Bt

abe platata dali ke stigne vo petok ili nekoj ponedelnik, toa d drugo prasanje, mene me interesira dali se spremni za nekoj igrac da odvojat na primer 2.000+€ mesecno. ako klubot navistina saka da napreduva togas ke mora da vlezat vo tie vodi, ne ti doaga dobar i dokazan igrac za 500 evra mesecno koi stignuvaat na vreme.

@nsan

Бразилците Фернандо и Лукас моментално земат по 2500 месечно и се најплатени играчи во екипата.
Шенсои зема над 3000 месечно со сигурност...
Тука негде е капацитетот на клубот, околу 30-40К максимум да се одвојат за 2-3 играчи сеа во зимскиот преоден. Рачунај ќе 4-5 играчи шо земат околу 800-1000 евра ќе бидат отпуштени обавезно.
Моментално има 32 играчи шо се на платен список. Од нив реално 5-6 не ни изиграја ни минута во цела полусезона и само тренираа.

Ќе видиме како ќе испазарат, само да не довлечкат пак некој бугари ни мој ни твој како Илиев и Василев. Или нека земат проверени играчи од домашно првенство или некое бразилче.

me cudi tolku da pecalat, iskreno ne mi se veruva. kaj vardar i shkendija imas kup igraci so takvi i poniski plati. ako toa vi se platite togas preplateni vi se igracite. kako za sporedba kaj sileks skoro site igraci zemaat megju 300 i 600 mesecno, 2-3ca ako se so malku povise.

Одлична анализа на Пеце, се сложувам со се што кажа.

Едино што ме интересира е што е со Гоце Тодоровски, човекот беше стандарден и после преку ноќ исчезна (а гледам ни Пеце во анализата не го спомна а пиша за сите можни играчи). Да не е повреден? Или не го играат? Ако е второто ондак боље и он нека си оди, штом не рачунаат на него (ама глеам никој не го спомнува да си оди или дека не е потребен). Ако е повреден ондак има ли инфо кога ќе се врати?

Не дека е некое играчиште али чисто ме интересира кај се изгуби човеков, ни трага ни глас нема од него преку месец дена а ни тука никој не го спомнува, ко да го заборавивте дека постои лол

Јас не вервам да земаат бразилците повеќе од 1.200€, Шенсои исто така мислам дека не зема појќе од 1.500€ ...Вие ако само по играчи го гледате буџетот, и 200.000€ многу се... кај се припремите, кај се карантините пред утакмиците, кај е опремата, кај се казните од ФФМ, кај се премиите, кај е превозот, кај е тоа што сите мислам можат во денот колку сакаат пати да јадат премиер или еднаш нз како беше важно знам дека сите имат јадење во премиер ... Искрено мислам можи не е буџетот 500.000€, ама околу 400.000€ + или - тука се негде сигурно ... :facepalm:

Последно уредено:
Ете сум го заборајл Бацката :D
Шо се однесва до мене, треба прва да игра тој заедно со Рики средина, Бацката нешто како последен играч пред одбрана Рики понапред.
Кај Љамче цело време беше прва постава, е сега кај Шенсои кузнај дали ќе се наметни во неговите мисли :pos:
После тој голот шо го даде со Ренова во купот 3:1 кога изгубивме, а даде гол од слободен од преку 30 метри од тогаш не заигра повеќе, мислам беше повреден, највероватно и сеуште е повреден претпоставувам зошто не беше ниту во резерви.

П.С. Овај Денковски во Косово потпишал :pos::pos:
Го најавуваја како талент, играше во Холандија, на проба беше и во Ајакс на крај, следен трансфер во Академија Пандев ќе му биди :tapp:

Најбитно сега за нас е, да се погодат новите играчи шо ќе ги донесат, пред се голманот и напаѓачот потребни ни се и тоа како !
Инаку нешто пред сезоната уште да почни мислам пишеја за Ацо Стојков од Вардар, овај за во наша лига е и повеќе од солиден играч, сега само шо нема изиграно подолг период и не е во форма, а мислам Вардар го ослободва од обврските сега на зима, па можиме без оштета да го лапниме.

Brazilci se ne mu se isplaka za ispod 1500€ da idat. A i Kovachev e platen soleno. Preku 1500€ sigurno e.
brazilci od poniski ligi skoro za bez pari ke ti dojdat. igraci kako lucas i fernando voobicno doagaat od cetvrti brazilski ligi i nesto vo toj pravec (imaat kup regionalni ligi), retko od edna od tretite ligi, a tamu ne se pecali mnogu ni za brazilski standard. ako se povredat tesko preterano kazano posle recisi na ulica se i ke kradat novcanici od turisti za da preziveat. takvite fudbaleri samo baraat da im bide platen smestajot, letovite i da zemaat plata so koja mozat solidno da go pominat mesecot. posebno prvite transferi ne gi gledaat kako moznost da zarabotat, ednostavno se nadevaat na potpis vo profesionalna liga so sansa posle da se prefrlat vo klub kade bi zarabotile nesto povise.

pogledni gi poslednite klubovi na lucas i fernando, gi imas na transfermarkt. toa se vukojebini vo brazil, nesto kako klub od opstinska liga vo makedonija (sekako tamu podobar im e fudbalot). mene ne bi me ni cudelo pelister da im go plaka smestajot i da im davaat uste po 700-1.000 mesecno + mozda uste bonusi.

brazilci od poniski ligi skoro za bez pari ke ti dojdat. igraci kako lucas i fernando voobicno doagaat od cetvrti brazilski ligi i nesto vo toj pravec (imaat kup regionalni ligi), retko od edna od tretite ligi, a tamu ne se pecali mnogu ni za brazilski standard. ako se povredat tesko preterano kazano posle recisi na ulica se i ke kradat novcanici od turisti za da preziveat. takvite fudbaleri samo baraat da im bide platen smestajot, letovite i da zemaat plata so koja mozat solidno da go pominat mesecot. posebno prvite transferi ne gi gledaat kako moznost da zarabotat, ednostavno se nadevaat na potpis vo profesionalna liga so sansa posle da se prefrlat vo klub kade bi zarabotile nesto povise.

pogledni gi poslednite klubovi na lucas i fernando, gi imas na transfermarkt. toa se vukojebini vo brazil, nesto kako klub od opstinska liga vo makedonija (sekako tamu podobar im e fudbalot). mene ne bi me ni cudelo pelister da im go plaka smestajot i da im davaat uste po 700-1.000 mesecno + mozda uste bonusi.
Плата, смештај, сметки, храна, авионска карта 2 пати годината (2500-3000 евра). Прај математиките дали се испод 1500 евра трошок месечно за клубот.

Abe ko kje vidish retko koj brazilec e pameten,site tamu uchat vo favelite da driblat da se prat jaki ama retki se tie pametnite koj kaj nas teshko deka idat vo golem broj pojketo se umisluvat deka neymar se

Иначе освен Неданоски и Јованчо Трајковски има други играчи на Пелистер кои се на позајмица во Новаци (или во било кој друг клуб)?

Денковски во Косово само на позајмица идел, значи летоска ќе се врати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom