Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Caki i konjarski se sigurni a se zbora za sest do osum novi igraci deka Sabota ke se pojavat na prviot trening od 12casot na kumurno pa koj se ke vidime ;)
Inaku koga veke pomina tekovnata godina i se ispolnaa uslovite ke barame revizija na dogovorot so cermat pa da vidime koj kolku vlozil no zal zal rezultati od toa po mesec dena sega e najvazno da zemat igraci i redovno da se prefrlaat finansii od opstinata i sponzorot
Ne znam do kaj se so terenot oti nema koj da kazi no edno znam ako nekako uspejat da igrame Bitola siguren sum deka i so ovaj segasen sostav ke bideme vo prvite tri ekipi ;)
So se odnesuva za rivalite i konkurentire sega za sega ne se mnogu sjacani imaat samo po dva tri novi igraci so znaci imame uate sansi se razbira ako se ostvari toa so se zbora deka ke zemime staro novi fudbaleri

Caki i konjarski se sigurni a se zbora za sest do osum novi igraci deka Sabota ke se pojavat na prviot trening od 12casot na kumurno pa koj se ke vidime ;)
Inaku koga veke pomina tekovnata godina i se ispolnaa uslovite ke barame revizija na dogovorot so cermat pa da vidime koj kolku vlozil no zal zal rezultati od toa po mesec dena sega e najvazno da zemat igraci i redovno da se prefrlaat finansii od opstinata i sponzorot
Ne znam do kaj se so terenot oti nema koj da kazi no edno znam ako nekako uspejat da igrame Bitola siguren sum deka i so ovaj segasen sostav ke bideme vo prvite tri ekipi ;)
So se odnesuva za rivalite i konkurentire sega za sega ne se mnogu sjacani imaat samo po dva tri novi igraci so znaci imame uate sansi se razbira ako se ostvari toa so se zbora deka ke zemime staro novi fudbaleri
Ко ќе се појават сабота во 12 ч. на ќумурното игралиште таман за на уметничко лизгање да извежбат ќе биди,па можи и тој спорт повеќе слава да им донеси,а и публика сигурно :)

Oslobodeni se site fudbaleri od strana osven nove aceski a do denes se dogovoreni cetvorica novi odnosno dvajcata caki i konjarski i uste dvajca od toa so se ocekuva sedum osum novi fudbaleri navodno site ke bidat Bitolcani steta so leskarot i b.naumoski od metalurg ne gi pustaat a egri ne saka da dojdi so znaci ke se bara eden za vo odbranata
p.s.iminja uste ne se kazvaat no ne i bitno vazno e da se zemat igraci i denes utre da mu dadat plata
p.p.s.nekoj od sileks ke sme zemale :confused:

Па и реално требаше да ги збркат тие шо ги донесоја летото... Освен тој Ацески другите беа катастрофа, испод просек.
Значи ако е вистина ова шо Горан го кажва, тогаш најверооватно ги вратија битолчаните од ЦД шо според мене е најправилниот потег. Прашање е сеа како Миљачо ќе си ја брка работата и дали е кадарен да не врати прва лига.
Ако не ни замини никој од децата шо ги иаме и овие битолчаните шо ќе ги донесат би требало да бидиме сериозни кандидати за прва лига. Со редовни плати и добри припреми би требало да биди ОК.

RCnH259.png

Одличен потег Дуци за помошник, не знам колку е вистина ама јас да се прашвам би го поставил и за главен тренер.

RCnH259.png

Одличен потег Дуци за помошник, не знам колку е вистина ама јас да се прашвам би го поставил и за главен тренер.
Плус би го клал лазе.г. за кординатор на младинските школи а со тоа би ги соврал сите деца од по школите а во едно да му се заблагодариш на тренерите истовремено да вратат нешто во Пелистер како и со грбето шатката ванчо и кашето да му дајш по една генерација да водат плус драганчо кој веќе е во кчубот е тоа би личело нешто !

Преговарале и со онај Мојсов, шо го имаше донесено Монголо пред две сезони. Сеа моментално за Ренова мислам дека игра. Големи биле шансите и тој да се врати во Пелистер.
Добро е шо со проверени играчи преговарат а не со анонимуси од по селата... Сеа дали ќе успеат да прелажат некој да се врати, то е друга приказна ... :icon_lol:
Ќе видиме в сабота кој ќе се појави на првиот треннинг.

Чаки, Конјарски, Мојсов, Клечкаровски и уште 2-3 од Царев Двор треба сабота да се појават на прозивката...

П.С. И Петар Љамчевски го напушти Пелистер, штета за Пепе корисен играч, добар техничар, само негов најголем проблем од секогаш беше кондицијата, слабо кондициски спремен, неможеше да изигра никогаш 90мин, ама беше одлична златна резерва, 30-45 мин знаеше да ги изигра како Ди Мариа :D Во втора лига имаше утакмици каде добро играше и на крило...
За останатите 2-3 играчи од Царев Двор највероватно се мисли за тие шо преговараја Каланоски и Цветановски, добри играчи собравме, играчи со прволигашко искуство...

Последно уредено:
Чаки, Конјарски, Мојсов, Клечкаровски и уште 2-a од Царев Двор треба сабота да се појават на прозивката...
Plus riste markovski treba ponedelnik vtornik da dojdi a mozi i toni maglovski ako zemi ispisnica se nadevam deka i cvetanovski i kalanovski ke gi kandisaat pa ke ostani da barame uste eden za vo odbranata no vo sekoj slucaj so ovie do sega so se dogovoreni e poveke od dobro plata zemaat utre so znaci se sklopvaat kockite i dogoovreno e edno bekce od miravci nase dete no steta so ljamce se prelaza i zamina vo euromilk a n.dodevski vo teteks so se odnesuva za drugite od strana kako so pisav izgleda nema da racuna na niv no uste ne e sugurno dali site ke gi pustat ili ne ...
Za stadionot nema sansi godinava da se igra pod tumbe kafe so znaci ke molime vo ffm da ni dozvolat vo novaci a pripremite ke bidat vo negorski banji ...
Znaci ostanuva da najdime nekoj od odbranata i daj boze ako davaat redovno plata siguren sum deka ke vlezime prva liga iako teteks i ljubanci ke ni kvarat smetki no ubo e so tretiot igra baraz pa ako se znaj deka carev dvor i metalurg ke otpadnat treba tretiot od vtora liga lesno da go pomini turnovo ;)

p.s.so kleckarovski mislam deka zavrsija golema rabota so go zedoja ako e vo forma :D

Мислам дека Миле треба да му дај шанса на она голманчето од младинци шо го иаме, пред Пашето.
На две-три утакмици го кладе Зоче малце, ептен ме бендиса дечкото. Заборајв како се презиваше, небитно, важно е да добие поголема минуатажа оти Пашето почна ептен да месечари во последно.

Да ги донесат сите овие играчи шо се спомнуваат ќе биди премија... Комбинирано со то шо го иаме моментално од младинците (Минчето, Јоки, Мустафов) мислам дека доста солидна екипа за втора лига ќе се склопи.

Дарко Атанасовски е голманот, резервата, добар голман, висок и јас би му дал шанса да брани до крајот на оваа сезона како прв голман, од школата е, но неможеше да се наметни како прв и втор голман до сега во Пелистер, па беше позајмуван во Кравари и Новаци, па сега во втора лига кога останавме само со Пашето на голман, го вратија и Дарче од позајмица, бранеше на 3-4 утакмици сезонава, една беше во купот со Вардар во Прилеп.

Околу играчкиот кадар јас сум задоволен, само мора да се донеси ШТОПЕР, останавме само со Степановски, не дај боже пак да комбинираме на штопер како шо праеше Зоче, си играше курташак ги клаваше назад Бацката и Бурхан. Можи и двајца да земат, нека има и резерва еден, неможи да се крепиме само на двајца. Доста играчи донесоја од средината и нападот, а во одбраната забораја, највероватно ќе земат и за таму...

Со овие играчи и редовни плати(то е малку потешко) јас сум сигурен дека ќе бидиме 1 место, какво Ѓорче, Тетекс и Љубанци со овие играчи ние ќе бидиме Барса во втората лига :D

Абе шо се секирате за одбраната... Новевски го враќаме сеа да ја заврши кариерата во Пелистер.
Подобар одбрамбен од него здравје ...:roker:
Сега евреинот ќе го искешира и сите среќни.:backa:

Абе шо се секирате за одбраната... Новевски го враќаме сеа да ја заврши кариерата во Пелистер.
Подобар одбрамбен од него здравје ...:roker:
Сега евреинот ќе го искешира и сите среќни.:backa:
Некни го гледам пред магнолија шосторе мажиште бе вака на тв и од трибина мал се гледа ама од блиску салам чоек инаку мајтпот на страна се збораше нешто уште лани ама испаднавме па после рекоа дека германија ќе играл уште една сезона па таман сега ако се вратиме прва лига тука да ја заврши кариерата како митичот а ко сме кај одбраната на пролет убо ќе биди миљачот да го регистрираме :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom