Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Ако некој поќе пати е поврзван од враќањето на Циле во РК Пелистер е Ристе Марковски со потписот со ФК Пелистер :LOL: . Секој преоден рок го земваме и никако да го земиме :toe:.

Инаку ако Чаки дојде еве и Маркоски можи некако во последен момент ќе склопиме тим за враќање во прва лига. Ама мене се ми е матно и кузнај шо се готви во позадина :нинџ:

Za riste ne znam so ke bidi oti sto pati se isprlice rabotata ama sifurno idi blagojce markovski-caki i konjarski od carev dvor trebase i egri ama coekot se precenil i ke si ostani kaj jabolkarot no kako i da e na 16-ti Januari pocnuvaat so pripremi i ke vidime koj ke bidat novi fudbaleri barem uste tri cetvorica neka zemat a pred toa neka mu isplatat plata kako so e dogovorot pa posle da gledame da vlezime prva liga i posle najvazno da se najdi salam sponzor oti vaka so krpenje nisto ne prajme !

Преговарале со некое дете од Љубанци или Еуромилк не сум сигурен, шо било од Вардар пуштено на позајмица таму. Незнам како се вика, само знам дека напаѓач бил и тој. Добар бил малио како шо кажват. Наводно нејќел да игра за Љубанци/Еуромилк и барал да го вратат назад во Вардар иили да му даеле исписница да си бара нов клуб.
Ако дознам како се вика ќе пишам тука. Исто летово го барале да дојди ама не се договориле нашите со Вардар па во последен момент пропаднал трансферот.

Преговарале со некое дете од Љубанци или Еуромилк не сум сигурен, шо било од Вардар пуштено на позајмица таму. Незнам како се вика, само знам дека напаѓач бил и тој. Добар бил малио како шо кажват. Наводно нејќел да игра за Љубанци/Еуромилк и барал да го вратат назад во Вардар иили да му даеле исписница да си бара нов клуб.
Ако дознам како се вика ќе пишам тука. Исто летово го барале да дојди ама не се договориле нашите со Вардар па во последен момент пропаднал трансферот.
Од вардар го баравме иванов ама тој е бек и CB сакаше да дојди се се договорија со него ама вардар со сила го пушти во љубанци исто то будалото петковски го сакавме ама остана во вардар то е шпиц ама не вервам кај нас да иди многу ние скап а веќе ко сме кај нападот најубо бале од металург нека го земат и мирна глата веќе бујче ко потпишал за тетекс плус ова од ц.д. кичевчанчето цветановнски или то крилото полу шпицпт калановски да го земат доста е но најважно буки,минчето ,кико, јове и антонио да не ги пуштат и да се бара уште еден бек и голман !

Иванов го баравме тогаш од Вардар, ама тој како шо кажа Горан не е напаѓач, највероватно се работи за друг или пак за него е ама си ја промашил позицијата....
Иначе кога сме кај Рики, доколку дојди, секоја полусезона/сезона го бараме никако да го земиме, ако успејме сега да го чапниме од Влазрими, плус со Цветановски и Каланоски ако ги земат, слободно можам да кажам дека со една нога сме во 1 лига....
Добро е шо се интересираат за проверени играчи низ дел од нашите мак. клубови, да не се некој од Косел, Вашерејца, Трпејца....

Могуче да е тој, грешно да имам разбрано за позицијата на која игра. Како и да е ако е добар дечкото треба да се донеси, ама мое мислење е дека треба да одат Китанот да го вратат. Мислам дека него му истеква договорот сеа брзо во клубот кај шо игра во Србија.
Ние имаме 300 желби, на порталите пишат се и сешто, ама на крај се зависи дали евреинот ќе се согласи да фрли некоја банка или пак чекат да ги префрли општината парите и со нив да пазарат.
4-5 играчи да се донесат, еве пример овие шо ги спомнуват ако успеат да ги дојсат нема да биди лошо. Мада сепак мислам дека мора 1-2 звучни прволигашки имиња да се донесат ако сакаме да влезиме 1 лига.
Ќе видиме за многу брзо шо ќе донесат и како ќе се одвива цела работа.

Од вардар го баравме иванов ама тој е бек и CB сакаше да дојди се се договорија со него ама вардар со сила го пушти во љубанци исто то будалото петковски го сакавме ама остана во вардар то е шпиц ама не вервам кај нас да иди многу ние скап а веќе ко сме кај нападот најубо бале од металург нека го земат и мирна глата веќе бујче ко потпишал за тетекс плус ова од ц.д. кичевчанчето цветановнски или то крилото полу шпицпт калановски да го земат доста е но најважно буки,минчето ,кико, јове и антонио да не ги пуштат и да се бара уште еден бек и голман !
Иванов е десно крило / напаѓач, ама тој е реално потпросечен играч, во Вардар ништо не покажа. Додека лев бек е Аломеровиќ, но тој е позајмен во Еуромилк. Иначе Фичо Петковски најверојатно ќе иде во Љубанци, иако летото се противеше, ама сега околностите се сменија. Таму сега е вашиот бивш тренер Зоки Смилевски, а Зеко Мали се зема со неговата ќерка пред извесно време:)

Kako e mozno be nekoj igrac da go vrakame od mrtvite da mu se dava sanasa i da vlezi vo forma posle lesno od nego da se otkazime vo slucajot e nino dodevski a porano so lazar iliev so ti znam leskarot itn...
sportmedia.mk/fudbal/domashno-prven...movski-dodevski-i-bujchevski-stanaa-tekstilci
sega uste bliznakot da zamini i nazad so koj ke igrame ?!aj mozi miljacot ke go registriraat za nazad ama loso e so poke od pola strucen stab se na rabota koj vo rek koj vo strezevo pa kako mislat da odrzvaat treninzi bog samo znaj

Сега ќе мораат и штопер да земат, Додевски во Тетекс замина, сега му е мајката за Лескаро од Металург да го земат, се живо си замина од таму, ако не успеат да го договорат, нека не стартуваат со подготовките, немаме штопер :toe:

Сега ќе мораат и штопер да земат, Додевски во Тетекс замина, сега му е мајката за Лескаро од Металург да го земат, се живо си замина од таму, ако не успеат да го договорат, нека не стартуваат со подготовките, немаме штопер :toe:
Abe ova samo kaj nas go ima so koj um davaat prvotimec na konkurentski tim koj saka da vleguva prva liga plus na deficitarno mesto od odbranata kade cela polusezona pokrivaa buki i backata

Abe ova samo kaj nas go ima so koj um davaat prvotimec na konkurentski tim koj saka da vleguva prva liga plus na deficitarno mesto od odbranata kade cela polusezona pokrivaa buki i backata
Брат клубот нема управа, нема тренер, нема ништо... Кој да го задржи, кој да мисли за овие работи ???
Освен ние овде на форумот пар будали, на никој друг таму не му е гајле за клубот.
Не глеаш неможат да почнат со припреми оти го чекат господинот цермат да му ги испплати платите шо ги борџи. А шо да прајме муабет за нови играчи... Очигледно е дека од цермат поќе банка нема да влези во клубот во 2016год. и се чека општината да ги префрли тие фамозни 8 милиони денари шо ги изгласаја во буџетот на општината, за оваа година за фк пелистер.
Е сеа множи дели ќе видиш колку пари имат на располагање за да се разборџат кај играчите и да барат нови допрва... За припреми не ни прам муабет.
Мене ме плаши да не ни ги купат и нашите деца Буки, Минче,Љамче,Јоки ...
Ако ни ги земат и нив, тогаш господ напомош нека му е на клубот.

Ko si kaj upravata navodno dimce sakal da bega arno ama kaseto ne mu se nafatil na opstinarite isto mu nudele demek i na surlata i miticot da vlezat isto i tie navodno ne e nafatile pa silum prilika dimce uste e glaven ovaj od forumot vistinata samo ko ke dael cermatot pari ednas na dva meseci se pojavuval a ko sum kaj evreinot se zbora spekulira deka celo vreme si prael pozajmici pa vo slucaj nekoj drug ‘‘budala‘‘ da go saka klubot ke treba da plati kaj evreinot zoran oti fiktivno spored dogovorot mora da ima potroseno trista iljadi evra ili kolku bese a ko sum kaj dogovorot kurvata kicevska velese deka ako pomini godina dena ke napraj revizija a od toa nema poke nikoj nisto spomenato ...
So znaci ako po utroto denot se poznava za deset dena ke se znaj dali sakaat da vlezime prva liga ili ne so toa so ke isplatat plata odnosno ke zemat igraci koi sega gi ima kako nikogas do sega oti metalurg oslobodi deset a c.d. mislam devet igraci plus so ima uste po drugite klubovi ...

Кога почнуват со припреми?Се знај нешто или :kuracc:?
И шо бидна со играчите?Само Чаки е сигурен?
Или се чека да се види дали ќе му падни парето на Евреино,па да дај некоја плата...

Читам дека и Кирче Ристевски од Силекс преминал во Победа... Ова е наше дете и знам дека преговарале со него, ама ете колку ги бива. Лев бек е дечкото и потекнувал од Пелистер.
Ајде ќе речам не е толку битно за него, побитно е во нападот да се засилиме моментално.
Ама како шо глеам не е мрдната ситуацијата со евреинот.
Досега требаше да имат договорено некој играч и да почнат со припреми, ама изглеа закочена е вкрај работата.
Тетекс се засили квалитетно, Љубанци има најава дека ќе земат уште некој играч од Вардар еве и Победа почнаја со засилувања а ние спиеме и чекаме некое чудо да се деси и да излези некој со кеш да го спаси клубот.

Прва лига ќе ни стани мисловна именка во иднина како шо глеам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom