Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
за нас си е сосема ОК ова помошното со вештачка,помали трошоци за одржавање,трибина сосема ОК за колку што одат гледачи.........ако ви се оди на стадион одете во Барселона,Мадрид,Минхен,Лондон,кај нас фудбалот се игра од душа од срце :)

Denes pobedvame 0-2 ako zedoa fudbalerite plata so mu se borcese ako ne ke go imame prviot poraz i zavrsvame so neresenite se zavisi dali cermatot ke prodolzi da finasira ili ke se otkazi !

Не му дале плата вчера застанале фудбалерите и штрајковале но добиле ветување дека утре,другиден ќе земат плата и ако тепаат денес за инает ќе биди супер ;) па следува дербито со Победа најверојатно во Новаци и пак ќе речам денес победваме а со прилепчани ќе загубиме
Голот на минчето за 0-1 бил спорен на одбиената топка од голманот го удрила во рака но не е важно ,важно е да победиме денес :D

Edit-изедначија гостивар 1-1 :( потоа не ни признале гол

Последно уредено:
кое место сме?
Мислам второ место сме :cool: ако тепаме со победа супер ќе биди после на зима да земиме три четири играчи ...

12219380_907534246000448_5594824937492828273_n.jpg

tabelata

Инаку играме уште со победа дома па во гости со љубанци и за крај на есенскиот дел дома со еуромилк

Последно уредено:
Уште ми е криво што се испуштија бодови со Влазрими и сл.

Разбрав дека ќелешо до полусезона ќе ги покривал трошоците на клубот и после то се повлеквал скроз(не дека досега беше во клубот). Наводно истата приказна као демек општината не го почитува својот дел од договорот и немале префрлено ни банка од лани зимата.

Највероватно ќе се деси потоп со клубот, пошо се доцнеле плати и голем дел од играчите биле незадоволни.
Ако не најдат некој за паузата да фрли некоја банка за да се доврши сезоната, лошо ќе биди ептен.

Разбрав дека ќелешо до полусезона ќе ги покривал трошоците на клубот и после то се повлеквал скроз(не дека досега беше во клубот). Наводно истата приказна као демек општината не го почитува својот дел од договорот и немале префрлено ни банка од лани зимата.

Највероватно ќе се деси потоп со клубот, пошо се доцнеле плати и голем дел од играчите биле незадоволни.
Ако не најдат некој за паузата да фрли некоја банка за да се доврши сезоната, лошо ќе биди ептен.

Избори се ближат повторно,нема шанси да се случи потоп бидејќи Битола носи голем број на гласачи за Диктаторските ѓубриња,сигурно на полусезона ќе се појави онај смрдениот шо не сакам името да му го спомнам како спасител и ќе најавува силен и стабилен Пелистер под капата на општината како демек да не беше тој Пелистер немаше да постои како клуб

Избори се ближат повторно,нема шанси да се случи потоп бидејќи Битола носи голем број на гласачи за Диктаторските ѓубриња,сигурно на полусезона ќе се појави онај смрдениот шо не сакам името да му го спомнам како спасител и ќе најавува силен и стабилен Пелистер под капата на општината како демек да не беше тој Пелистер немаше да постои како клуб
Samo prasanje e opstinarot koj ke go zemi kako slika oti gjoko pomina lani se mi se cini toni i miticot ke gi zalazat no ne e bitno koj kako vazno da najdat pari da vlezime prva liga

Ако се деси то, тогаш Цревото ќе го јади стапот... Парите за ракометот ќе ги префрлат во фудбалот а Стевче ќе остани со прсто в уста.:icon_lol:
Тие се парите бе, со 30 илјади евра годишно успева клептоманот да манипулира со сите клубој во градот. Секоја чест, браво...:cuc: И пак на крај тој чист е пред јавноста а вината паѓа кај спонзорите.:icon_mrgr:

Samo prasanje e opstinarot koj ke go zemi kako slika oti gjoko pomina lani se mi se cini toni i miticot ke gi zalazat no ne e bitno koj kako vazno da najdat pari da vlezime prva liga

@Goran Bt а за кој кур со Победа во Новаци да се игра бе? не можи нешто да се издејствува?

@Goran Bt а за кој кур со Победа во Новаци да се игра бе? не можи нешто да се издејствува?
Не знам оти мене ме прашваш не сум во управата или газда на клубот :p
Нешто се спомнуваше и Охрид за да можат да дојдат и мајмуни ама ќумурно никој не го споменува бог знај шо е работата ...
За да се издејствува.нешто е многу тешко оти сега клубот е приватен и шо сакаат ќе прават односно можат вака да не заебаваат само поради што не чини нашиот стадион оти мислам имаше точка во договорот за продажба на клубот дека не смее да се смени седиштето на клубот и клубските бои
Најмал проблем е дали сме Новаци или Битола важно е да тепаме дури се виде дека во гости без наша подршка поубо играат нашите фудбалери без. пририсок ;)

Не знам оти мене ме прашваш не сум во управата или газда на клубот :p
Нешто се спомнуваше и Охрид за да можат да дојдат и мајмуни ама ќумурно никој не го споменува бог знај шо е работата ...
За да се издејствува.нешто е многу тешко оти сега клубот е приватен и шо сакаат ќе прават односно можат вака да не заебаваат само поради што не чини нашиот стадион оти мислам имаше точка во договорот за продажба на клубот дека не смее да се смени седиштето на клубот и клубските бои
Најмал проблем е дали сме Новаци или Битола важно е да тепаме дури се виде дека во гости без наша подршка поубо играат нашите фудбалери без. пририсок ;)
Курташак брат ништо не ми е јасно, колку банана клуб сме то чудо едно, не знсј кој јади кој пие, кој прај шо прај. Инаку да беше ти во управа барем нешто појасно ќе ни беше :)
То мора да е на прво место на сите управи мора бе Битола да игра Пелистер, шо кур мајмуни ова она, некни можеше на ќумурно сега не можи. Многу сум револтиран со ова, ова сезона колку шо имам пропуштено уткмици во последните 10 години заедно немам, голема срамота е ова шо се прај.

Oficialno so Pobeda vo Novaci ke igrame bez dozvola da dojdat gostinski navivaci oti nema uslovi :( a posledniot domasen natprevar so mlekarite najverojatno ke se igra vo Ohrid pa ni ostanaa uste Kicevo ako dozvoli Skendija i Veles da izigrame kako domakini za pola Makedonija da ni bide domasen teren :mad:

На вештачка ни дозволи ја да играме една утакмица,дека Металург и Еуромилк изиграле по една-две утакмици во Велес на вештачка.Па демек на овие ко му дозволиле и нас не остаја една утакмица на Ќумурно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom