Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Nikogas ne mi bilo pokrivo za 100 den zaludno dadeni i za izgubeno vreme. Nema opravduvanje se bese prevara i so umreniot Goko samo ni gi zamackaja ocite. Ne se raboti za neiskustvo, 90 min da ne znajs so da pravis so topkata KATASTROFA.

ДВОЈЧЕ АИР да невидиш шо го уништи спортот во Битола,ако отпадни ПЕЛИСТЕР ќе го јадиш немиен.готов си нема веќе кој да го лажиш,ти се ближи времето да си заминиш.Нека ти пренесат тие пиуните шо читат овде

Не е како шо мислиш ти!Убо е да си има пренос,без разлика дали некој сака да оди и да гледа на стадион!Народот е тотално разочаран од клубот па и некој инает го фаќа да гледа и не оди на стадион иако го сака Пелистер.Второ,до стадион можиш само со трактор да стигниш и гумени чизми....така да убо е да има пренос ;) плус се работи за професионалност ама ние од то...:facepalm:
Како шо мислам јас е точно. И мора кон то да се стремиме.

На страна шо е мизерија шо дома се вратив како на нива да сум бил. Се да му ебам никакви услови па онде кај шо падна ѕидот од железа клале ограда. Ѓубре власт, ѓубре управа, ѓубре играчи.
Како прво ме изненади посетата, самото име на Ѓоко дојсе поќе публика. Ова бројка сега евентуално Вардар ако дојди, жива душа нема да има на стадион поќе. Буквално како на клоци да се брка публиката, анти фудбал. Арно и Брегалница шо не знаеше кај оди па не се усрамивме уште поќе.
Една работа не можам да пофалам, не само новодојденците и нашите играчи треба да си го клат прсто на гла и да размислат шо прат, дека вака фудбал не бива.

во секоја нормална екипа се носат играчи за да пополнат таму кај шо има некј пропуст денес колку шо видов овие играчи се криминал за пелистер па од лани се за 2 класи послаби како можиш батецо да не го клајш главен играч лани беше сеа не го играш ради некое дете од србија од скопје да си прат забава.Епа лани ако не ни чинеја ова год уште послаби ке сме нема шо да кажам поке со срека нека ни е 2ра лига оти во следните 3-4 кола не глеам бод кај можиме да земиме

Каков Ѓоко какви бакраџи тој ќе си го наполни џепо и ќе го снема на лето како шо прај сегде. Чоеко место не го фаќа па некој верват во проект шо ќе траел со години. :LOL:

Сами сте глупи шо уште одите и ја подржвате ова мизерија.

Жалосно е ова што се случува со Пелистер. Додуше кога ќе го погледне составот, некој и барем малку што ги познава приликите во мак-фудбалот, ќе му стане јасно колку е саатот. Ме чудеа само они силни најави од сопственикот на Цермат и од Ѓоко, а истите се покажа дека немаат никакво поткритие. Ѓоко повеќе мислеше како да му се реваншира на Самсоненко, а изгледа многу малку на Пелистер и со овој тим што го има прашање е дали опстанок ќе успее да обезбеди...

Денес и дефинитивно се виде колку е сато...
Џокица нека си се спакова, и нека ака по светот уште 25 години слободно. Ако толку му значеше него Пелистер ќе се вратеше и кога немаше ебан денар во клубот, а не во првата прилика кога помириса пари. Па уште му прајте фан пејџој, Џокица вака, Џокица онака... :facepalm:
Сам си ги донесе 14 играчи, 3 месеци тренират, врвни припреми во Анталија, игра имаме прав очобол, ниту напаѓаме ниту се браниме ко шо треба. Па и се правда неискусни биле, ќе дојделе резултатите бла бла... По некоја си случајност и да се избориме за бараж некако, има да не прегазат Младост ЦД :X3:
Како можеа од 14 играчи да погодат 14 балвани не сум паметен да разберам. Па од улица да собереа попристојно ќе делуваја од овие :нинџ:
И никако не ми е јасно на кој начин ќе му се реваншира на Самсоненко ко Вардар има да не прегази 5-0 ито со пола гас, освен ако се рачуна за реванширање шо му го собра пред очи Распашкоски :sneaky:
Ќе си бидиме ние шампиони... За некоја година дури да се уходаме во Втора лига :kruna:

Не е како шо мислиш ти!Убо е да си има пренос,без разлика дали некој сака да оди и да гледа на стадион!Народот е тотално разочаран од клубот па и некој инает го фаќа да гледа и не оди на стадион иако го сака Пелистер.Второ,до стадион можиш само со трактор да стигниш и гумени чизми....така да убо е да има пренос ;) плус се работи за професионалност ама ние од то...:facepalm:
Ако неќиш да го гледаш тимот шо го сакаш во живо, која е логиката да го гледаш на стрим ?

Инаку ова е катастрофа, со ваква игра во одбраната како денес, недела Шкендија ќе број до 5-6. Максимум шо можи да извади овај тим е бараж и ништо поќе.

Segde vo sveto so doaganje na sponzor se zajaknuva timo samo kaj nas se oslabnuva...gi izbrkaja site so vredat donesoja igraci so od doma ne gi znat deka fudbal igrat.....i ne znam so koj um zaminaja antalija na pripremi....poarno so tie pari so bea daeni za tamu da se daeja na 2-3 dobri provereni igraci.....loso ni se pisi...

:aplauz:
10917444_10153046167252088_8937122116426464022_n.jpg

Ако неќиш да го гледаш тимот шо го сакаш во живо, која е логиката да го гледаш на стрим ?

Инаку ова е катастрофа, со ваква игра во одбраната како денес, недела Шкендија ќе број до 5-6. Максимум шо можи да извади овај тим е бараж и ништо поќе.
Кој тим бе пријателе?15 год гледам секаков фудбал и во живо и на тв,па ете тој наш тим до кај стигна,се виде од година во година како оди работата.Ќе го гледам на стрим пошто сепак нешто ми значи клубот, а зошто не одам на стадион то е одговор за некои подалечни времиња.По она денес на стримот шо го гледав,мислам дека конечно треба да се забрани фудбал во Битола.Прво неможиш чоечки да појдиш на стадион,ете зико кладе слика барем да видам пошто не одам и незнам точно како е :facepalm:,второ нема никакви услови ама баш никакви од страна на гледач па уште да седиш на цименто и да си скиниш фармерките на та арматурата шо е излезена,трето слушам се пеат некој песни против Албанци шо мислам дека нема потреба баш играме со Мк екипа,четврто судиите не дупат како сакат,петто,ниту играчи ниту управа,се плаќа по 100 ДЕН... а згора на се НИТУ ТРЕВНИК,шестто = МИЗЕРИЈА.И за кој клуб да го гледам?А за играта,тренерот и сето то шо се вика фудбал нема потреба да коментрирам :facepalm: поќе постот ми беше за другите работи кон кои сум револтиран
П.С. Ако имаме стратегија,тим,управа и се да е како шо треба,секој добар познавач на фудбалот ќе оди во живо да гледа и тогаш нема да дремам на компјутер 2 сати да го гледам Пелистер.То е работа на клубот и управата како да ги повикаат гледачите,а не онде уште и пари земат :tapp:

Се знаеше дека ќе си еби матер денот....
Прво,патот до стадионот,стандард...
Се по список се знај....
Како бе немат срам да барат 100 денари?
Не манекенки,ако сакате и голи жени земете за да шиткат карти не ја бива работата.....
И толку публика е многу,нареден меч со Работнички ни пола нема да има од ова денес...
Сами си ја бркат публиката...
Второ,Миновски....:vozbud:
Ааааааааааааааааааааааааааааааааааааа.....:zver:

Па пичка му матер,и Гвујо можи да позавиди на должината на говорот,30 минути држеше беседи....:shook:
Ах леле мајко:dudlac:....го има фатено носталгија од времето кога вршеше преноси на СПОРТ МУЗИКА СПОРТ...
Трето,СЕ ЗНАЕШЕ И ШО НЕ ЧЕКА НА ТЕРЕН...
Се виде по пријателските шо состав иаме...
И онај јаболкарот нека не бара алиби,млади биле,неискусни,на долг рок се работело....
Мрш бе таму,вака во Ресен да кажваш..
Ти како тренер си директно одговорен за овие парталите шо се донесоа...кузнеј шо провизија имаш лапнато за овие "надежните"...мрш таму....:kuracc:
Каде бе со онај 3ката Смоковски?:facepalm:
Па онај дома не го знат дека фудбал игра,сега стигна прва постава во Пелистер да игра..
Камен дупка,сто дуели изгуби,цела страна промаја од кај него,никаков центар шут,друблинг да не прајме муабет...
Фиката,ваков,таков,дрво не дрво за овај е Марсело....
Не го игра Батецот алоооо?
Па овај или е несалам или си мисли дека негов е Пелистер?
Ми игра со Бацката заден везен....кутриот топка не фати,дуел не доби...
Немаше ни шо да добие,Брегалница не напаѓаше од ко даде гол,си ја заврши работата уште по 10 минути,искористија промаја во одбраната кај Велковски и онај тикварот Смоквата и се прошета Илиев....
Митиќ кутриот,пимпла,пимпла,ја држи топката,чека некој да се отвори,нема кој,и сам не знај која му е улогата во тимот...
Шо прат двата со Бацката само тие си знат...
Плус заедно го игра и Бурхан...:facepalm:
И шо добиваме...3ца играчи шо немаат некој придонес за играта,барем не за офанзива...
А бркаме победа?:tapp:
Каде бе?
Љамче тотално аут...
Мирчето не беше лош,барем мрдаше нешто,ама нема кој да му дај топка,ако не се лажам тој беше шо го изведе слободниот(единствена шанса шо ја напрајвме беше та статива по слободниот)..
Гркот,изгубен тотално...аут....
И чекаме кутрите бодој?
Каде бе...денес не смееја во никој случај да изгубат,ама во никој,вака ги вративме од мртвите Штипјаните,сега на здравје...
Со кој чекаме Европски Пелистер?
Си прат курташак со екипата,на чекор до испаѓање тие ми носат играчи од по селата,работеле на долг рок,играчи како шо кажа Џокица шо немат 1минути прволигашко искуство....
Ај да беа 3,4 со 15 бода над опасна зона разбирам,ама вака....:pos:
И шо чекаме ние улајте?
Па се знај шо ни следва..Ама работеле на долг рок...
Шо работите бре,не знајте кај терате...Ако има еден нормален во овај спортот наш напатен јас глата ќе ја сечам...:facepalm:
Тимот се бори за гол прволигашки живот тие со тиквари од по селата ќе играле,на долг рок ќе оделе...:vozbud:
Замачкаја очи со Ѓоко и тие припремите,демек се работи нешто,ни се работи ни ништо,се е упм ојдено...
Исти курац ко нивните колеги од РК Пелистер лани....и тие вака "работеа"..:свиркам:
Сега не можам но да се молам да не испадниме,со ваква игра тешко нас...
Да се надеваме дека противниците ќе немат ден,ќе промашват,ќе си дават автолголој(или ќе местат за кладилници)зошто со ова екипа и игра ништо не не спасва....
Ко ќе не подбери сега другата недела дрим-тимот леле леле,па со Работнички дома...:pos:нејќам ни да помислам шо ќе ни напрај Вардар таму....:eek:
Гол да дајме на овие 3 дуели е полна капа,камоли бод да зејме...
Ама нека работат,на долги патеки,таман Џокица ни спреми екипа за втора лига..
Море ќе го бараме ние Мане,и ќе ги бараме Врапчето,Чаки и компанија....барем со нив ако ништо друго знаевме да се браниме,сега и то не го знајме да го напрајме,секој посериозен напад е пола гол....
Нека лапа Џокица пари,а ние ќе си го ебаваме умот со Смоковски....
Море ако испадниме треба да се запали и стадион,и се упм да фати,а Џокица со неговите таленти на клоци да го спашкаме во Ресен да си бери јаболка...:mad:[DOUBLEPOST=1425240389][/DOUBLEPOST]6ката(Велковски) и Смоквата по сончоглед,јадиме гол без врска и после Велковски му вика на Чешмеџиев оти не го покрил играчот...:facepalm:
Гледајте колку простор остај непокриен,шо куро бараше да излегва на центар,напрај непотребен фал,со едно подавање не решија...
Овие од по салите на Грујо ги собраја фудбал да играт,сега стигнаја да играт прва постава во Пелистер:pistoldz:...

Последно уредено:
Pa polos fudbal nemam gledano, a i ne znam sto ocekuvav poke Goko go vidoja vo Vardar kolku vredi mu kladoja klocite navreme, pa sega nie kako mesija go gledame a ocigledno osven samobendisan Goko ne nisto poke negovoto vreme izmina pred 10 godini.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom