Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
9 утакмици изигра Пелистер, 9 наместени за сите некој нешто од некој слушнал, ебати и фудбал и се не ми се отвора кајгана поќе ќе се самобанирам.

Sega vistina i nie pretervame ne mozi ovaa i so sloga i so renova itn... Da bidat mesteni i da sakaat ne moze kaj nas sekogas e taka ako se tepa pak mestena ako se gubi pak mestena i za volja na vistinata sekogas nesto ne ni cini oti sto pati prethodno ne lazeja i tesko vervame vo se se izgorevme na mlekoto sega davame i na mastenjcata no nekni na site vi bese ubo ko ja pisa pola Bitola 2-0 so renova site trieja race e sega ne cini e ne cini be bratcinja no pak ne mozam da vervam deka ima tolkava budala nekni so skendija na ovaa publika da se osmeli ama ocite ne lazat kako i da e mora na um da imame deka pred pet meseci bevme na pragot od treta liga, vtora rabota site sekade mestat e sega e rabotata da se ima isaf i na krajot celta (evropa) da gi opravda sredstvata ako ne metla i taka sme uceni nie na poteskiot pat ne znaeme so lesno da pominime
Uste ne mie jasno dali e kako so mislime i gledame ili ne oti ne mozam da svaram zosto bas sega koga mozese vo gosti zosto koga ima pari i uslovi i se so treba ne mozam da svatam so nekni se sluce i zosto a deka nekoj mora da prevzemi odgovornost mora dali nekoj od strucniot stab dali da se kazni nekoj fudbaler ili nekoj od upravata ne znam ama znam deka nekoj mora da odgovara!

Sent from my 6039Y using Tapatalk

Јaс викaм дa клaјме клуч нa спoртoт вo држaвaтa и гoтoвo. Вo кoј фaн клуб дa земиш дa читaш секoјa утaкмицa е местенa. Сегa излезе декa Пелистер oд 11 утaкмици вo првенствo и вo купoт 11 се местени.
Пa aкo е тaкa незнaм ни шo пишиме и прaтиме фудбaл aкo е се местенo.
Сo Вaрдaр местенa, сo Пoбедa местенa , сo Рaбoтнички и тa , сo Ренoвa двете и вo првенствo и вo куп , сo Шкупи и тaa дa ти билa.
Сo Шкендијa и тaa. Мa и сo Брегaлницa сигурнo.Сигурнo и сo Белaсицa нa пенaли јa нaместиле.

Акo зaврши некoјa 2 - 0 местенa. Сo Силекс 0 - 0 и тa местенa.
Бaрсa изгубе oд Селтa местенa . И сo Алaвес местенa.
И Реaл Местенa.

Знaчи пoчнувaт oфтики дa ме фaќaт пoќе.
Кaки и дa излези утaкмицa е се местенo. Секoј втoр збoр и секoјa утaкмицa местенa.

И мене 2 - 3 нa Пелистер ми мaтaт oчи , aмa бе oвде претерaвте.

Е сегa aј декa сите се местени a јaс незнaм зoштo Блaжкo дoшoл дa мести вo Пелистер кoгa мoжеше вo Тетекс дa си терa и тaкa вo Скoпје си игрaше ни притисoк имaше ни бутур. ?
Тaкa дa првo шo требa дa нaпрaт е дa гo менaт Љaмче пoд хитнo. А aкo нaвистинa е се местени тoгaш oзбилнo клуч нa клубoт и гoтoвo. Oти и oвие aкo не се пaк втoрa лигa другaтa гoдинa.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

И јас не сакам да верувам дека местат дотолку..глупаво е и детски да размислуваш дека секој натпревар е местен..и некни кога ми кажаа дека натпреварот заврши 1-2 со пресврт си се лажев самиот дека не е местена,дури му се инаетев на повеќе луѓе со изговори во стилот дека неможи сите да ги наместат и дека Шкендија е јака екипа и заслужено не победи..доволно беше со Ренова и Шкупи што ги наместија..

Ама кога ги видов голојте како да не помисли чоек ајде?..треба сосила будали да се прајме?..на што личи она тргањето на Бацката и Ковачев при вториот гол ајде нека ми објасни некој?..страмота е бе,резил...резил е воопшто да се мести а камоли да се оправдува такво нешто демек и другите во светот местат па ајде и ние да не се прајме поштени:tapp:..шо муабет е тој?..демек треба да му се радуваме на местени победи?..за што одиме воопшто на стадион?..да гледаме фудбал или претстави?

Нема никаква теорија да беше местена некни со Шкендија, апсолутно никава ниту се гледа некое тендециозно тргање како шо тврдите.
Не заслужва Битолската публика спорт дефинитивно чим за секој резултат се мисли дека е местен. Треба да ви е јасно дека капацитетот на играчите е толку и дека не се кузнај колку јаки за да можат секој да победат и кога сакат. утакмиците шо ги игра Пелистер а особено дома се доста интересни за гледање и се содржајни а и квалитетот е далеку зголемен од претходните години. Преку ноќ екипа за шампион не се прај исто то треба да ни е јасно, пример нека ви се вардар и шкендија неколку години задржаа играчи и пак екстра успех нема, меѓутоа од нас се поквалитетни.
Контактирам со еден од играчите на Пелистер и му пренесвам овде шо се збора, истото и тој ми го вели на татко му пријател разбрал преку некој пичке си матер дека со овие или со оние местена била утакмицата, а овај директно замешан со сите играч и во клубот се знај шо се дешава. Тој Блашко можда е криминалец ама премногу контакт со играчите нема, посебно со Битолчани оти ретко е во Битола.
Единствено јас би рекол дека е МОЖНО, меѓутоа не можи то веќе никако да се докажи дека со Ренова се изигра три за три со следната утакмица шо ќе ја играме во вторио круг или пак да ни дадат за купот да поминиме. Ама пак ќе речам не е фер да се јадат само лајна оти за се шо би тврделе НЕМАМЕ ДОКАЗ.
Мене ми е интересно ко ќе одам на утакмици, тие 2 сати ги поминвам забавно шо е и главната цел на спортот, дали било местено или не не знам и нема многу да ми смени. И најмногу ме нервира шо луѓе шо еднаш во три години дошле на утакмица и појма немат ниту од фудбал оти си мислат дека го разбират од шо гледале на телевизија а немат благе везе од ништо ги вадат овие муабети и му е гајле за се. Ако ви смета не идете и чао пријатно, тие 300-400 луѓе шо секогаш го пратат Пелистер можам на прст да ги набројам и ги знам по фацата на трибина, другите се како шо ги опишав погоре.

Со сите вас шо напишавте погоре за се се сложвам еве уште и денес се карам со сите и се убедвам дека не е местена ама ко ќе ги видам снимките незнам ми се темни пред очи сезоната в раце ја имавме бе до 85 минута не ми се верва уште дека изгубивме и неможам да се помирам се ќе беше подруго да тепавме пак сите ќе идеа на фудбал и шминкери и фризери и шематори и стручњаци и сите а сега вака тешко ќе одиме пак ние истите...:unsure:
Јасно е дека сите клубој во свето во било кој спорт местат абе нека ги наместеја сите останати 35 утакмици во лигата абе од сите нека изгубевме дома и од Ѓорче нека изгубевме само не од оние гнасите неможам да ги гледам нив одвратни ми се како можи со нив бе како? Само нив да ги тепавме и среќен ќе бев цела година исто како и со ракомето ги тепавме на Циле клубчето сега ако сакат и Лазаров и Мојсо сите нека ги дојсат и нека се палат на Пелистер истото требаше да биди и со Шкенди ама тие пусти пари то прат :):confused:

Михајлов си заминал од Пелистер. Барем испаѓа од игра при евентуална смена на тренер.(y)

Со Ѓоко замина на печалба.
Сеа останва сам Љамче да се глупира и да ја еби сезоната.
Ако не го сменат сега, ќе испадниме од лигата. Со кој сака се кладам за ова.

http://www.gol.mk/fudbal/pelister-p...ofija-utre-megjunaroden-natprevar-protiv-cska

Овие утре ќе играт против ЦСКА 2, вториот тим на ЦСКА шо е во втора лига. :ROFLMAO:
Кој манипулации ги прат со народо значи, то чудо едно. :place:
Она Зоки демек меѓу редој си напрај вест, демек ете не лажиме, кажавме дека со ЦСКА 2 ќе играме.
А најавуват цела недела бомбастично дека ќе играме со ЦСКА:facepalm::facepalm::facepalm:

МРШ таму мизерни едни!

Колку само тактичка смена ќе му напрат на Љамче, го пуштија Михајлов онаму со Ѓоко на печалба, сега нема тренер со потребната лиценца во клубот, ќе донесат нов тренер и автоматски Љамче шут карта ќе добие или ќе остани помошник, шо чисто сумјам дека ако биди Костов дека ќе остани некој сегашниот стручен штаб (освен кондициониот тренер), како и да е ако му е ваков планот имаат поддршка. Јас неможам да се помирам зошто не играат: Батецот, Денковки, Чаки ... па дури и фиката би изиграл мислам поубо од "трансфер бомбата" Висилев, малиот изгубен е во просторот и времето, па уште го најавуваја како тип на играч на Блажевски, ако мислеа во пиење, коцкање и во бунење за плати (како шо имаа пишано бугарските портали) тогаш сличен тип на играчи се да. Освен бразилците и Тошевски другите сите му се промаршени засилувања. После ќе ми речи некој оти не плаќам карта, е па не плаќам заради такви натпревари и муабети како со Шкендија и не заслужват никој да му плаќа дури е таква работата.

младо дете халф да се трга за да противниците дадат гол - со него е завршена кариерата

Абе вистина цело време трубеја за ЦСКА, демек јака пријателска бомбастични најави, па шефот на стучниот штаб некни дава изјава демек играле силни контолни средби Скендербег, сега ЦСКА, па на турнејата во Бугарија, тој кутриот ни самиот незнај со кој треба да игра :pos: Тие да ти играле со ВТОРАТА екипа на ЦСКА :D Можи беше најавена со првиот тим, па ако му откажаја во последен момент...
Инаку први се во втора лига тие, ќе бидиме колку ни се силите против нив...
За Горазд паметна одлука, нека тера, незнам и воопшто зошто го донесоја, нека печали таму со јаболкарот...
После ова очекувам и Љамче да го отпуштат, па Костов да си ја превземи работата...

Нема такова нешто, Пелистер ке играе со ЦСКА, а не со ЦСКА 2 ! Сите колумбијци и португалци ке играт, само неколко б'лгари ги нема, оти са со националните тимове ! Мачот е важен(битен?) за нас оти другата седмица играме со Левски. Ке има вход свободен(без пари) и ке им доста фенове.
Като разбера, дали ке го дават по ТВ, ке ви кажам.
Ке биде добре за вашите млади таланти и некој може да си уреди контракт со ЦСКА.
Мислам дека, ке има добра соработка между Пелистер и ЦСКА.
И при другата пауза на националните тимове(ноември), може да ни поканите да дојдем во Битола.
http://www.cska.bg/
ЦСКА ште посрештне с'става на Пелистер (Битолја) в контролна срешта, којато ште се проведе в с'бота от 16.00 на ст.“Б'лгарска армија“. Контролата ште е последна проверка за момчетата на Едуард јорданеску преди предстојаштото Вечно дерби на 15 октомври.

Вход'т за пријателската срешта с македонскија тим ште е свободен!

ФК Пелистер в момента заема петото мјасто в п'рвенството на Македонија. Отбор'т има 7 титли в п'рвенството на западната ни с'седка, както и пет купи на страната.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom