Фан клуб: Пелистер!

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Како папагал сум досаден, ама ништо не е и да обезбедите и во финалето предност на домашен. Едноставно треба да вршите притисок да се донесат судии од странство затоа што нашива касапат неверојатно.

Значи цела сезона на крја ќе зависи од 3-4 натпревари... Многу глуп систем на натпреварување. Фактички регуларниот дел од сезоната џабе се игра.

Зошто глуп систем кога во кошарката во сите првенства се игра прво регуларен дел, а потоа плеј оф. Кажи ми едно првенство кад не е така? Во НБА и Евролигата, двете најјаки натпреварувања се игра така.

Епа според ова кај нас играме регуларен, суперлига па плејоф. Премногу натпревари за отепани клубој како нашите...

Епа според ова кај нас играме регуларен, суперлига па плејоф. Премногу натпревари за отепани клубој како нашите...
15 години е ист систем на натпреварување. На времето Работнички пред плејоф зимаа двајца американски играчи и освојуваа титули. За четири натпревари месечно во кошарка, никој не дава плата.

Како не е глуп системот, не се заебавајте...
Барем можеше подруго да биди пренесвањето на бодови, од тие 6 пример шо влегоја суперлига да се земат само утакмиците од нив меѓусебни, сега нас ни боди очи тој пораз од Работнички и имаме само 2 победи предност пред МЗТ, а допрва имаме утакмица со неандерталците таму и две со МЗТ.
Неќам да зборам пред време, вервам во екипата и сигурен сум дека можи да игра со МЗТ и дома и гости, ама со влегвањето на Феникс пак ќе речам арно и МЗТ изгуби од нив, иначе ќе бевме исто сега со нив, џабе двете победи со МЗТ ќе беа на крај....

И дирек се одело порано на плеј оф, лани дополнително влегоја 7 и 8 место заради короната, па се одеше по систем како за купот (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) до две добиени, освен финалето кое беше до 3.
Претходните години исто, се одело дирек плеј оф, само една сезона, само не знам која точно не ме држете за збор, се играше четирикружен систем, секој со секој по 4 пати, ама тогаш беа помалце екипи во лигата, мислам 8, и пак одеја првите 4 дирек плеј оф за титула. Никогаш немало дополнително разигрување на 10 кола плус! Проблемот е во тоа шо сега се играт за ташак уште 10 кола, а кога можеше пак дирек плеј оф.

Еве пример првите две екипи Пелистер и МЗТ нека беа ослободени во 1/4 финале, а да играја претходно дополнително за влез во полуфинале 3 место со 6, и 4-5. После победникот од 4-5 двомеч да играше со Пелистер, а од 3-6 со МЗТ.

Секако има начин, без да се играт безвеза овие 10 кола, дали со подруго бодување, дали ослободени првите 2 да се во 1/4 финале или како лани првите 8, па одма плеј оф. Ама куроглајот има IQ за бричење глата само....

УТРЕ СИТЕ ВО САЛА !!!

Суперлига 2021/22
Трето коло

КК Пелистер - КК Гостивар
среда, 27 април (18:30 часот)

Табела на Суперлигата по две кола:
1. Пелистер 46
2. МЗТ Скопје Аеродром 42 (-1)
3. ТФТ 38
4. Еуро Никел 2005 38 (-1)
6. Феникс 2010 37
7. Гостивар 37

Шо значи одиме на прво место само да се пазат од повреди и темпира формата за крајот а меѓувреме да ангажираат некој психолог да се смират играчите и стручниот штаб оти на секој натпревар јадиме по една, две технички поради лошото судење

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Суперлига 2021/22
Трето коло

КК Пелистер - КК Гостивар
среда, 27 април (18:30 часот)

Табела на Суперлигата по две кола:
1. Пелистер 46
2. МЗТ Скопје Аеродром 42 (-1)
3. ТФТ 38
4. Еуро Никел 2005 38 (-1)
6. Феникс 2010 37
7. Гостивар 37

Шо значи одиме на прво место само да се пазат од повреди и темпира формата за крајот а меѓувреме да ангажираат некој психолог да се смират играчите и стручниот штаб оти на секој натпревар јадиме по една, две технички поради лошото судење

Чудо треба да се деси да не завршите први, единствено ако ве победи металски завод тито два пати, во што не верувам дека тоа ке се случи во Битола.

Нема чудо, се е можно....
Како се чудам, како дозволивме пораз !?!? Наместо мирни да сме на 1 место, вака ќе се тресиме до крај или да чекаме кикс на МЗТ.
Како бе во 2/4 само 4 коша :eek: и Мац е за нигде, не знам шо мисли...
Гостивар без Ворку, со сменет тренер пред 2 дена, требаше да ги отепаме, ние второ полувреме успеавме да се вратиме од -15 и да дојдиме дури до пресврт, на крај останавме со прстот в уста :unsure:
Стајиќ три напади со ред оди со глата во ѕид, до тогаш беше најдобар стрелец и си мислеше сам ќе решава, па трите напади ги пушти низ вода, чекај бе дете имаш уште пола време за напад, бадијала ги изгуби сите топки...
Ете шо ти значи висок играч, Силаџи не уби, ваква партија кузнај дали имал сезонава, искористи дупка кај нас, Кесар истрошен, против Бубе секој еден можи да изигра...
Колку и да го хејтам Хотон и да го неќам, ама за одбрана врши солидна работа, барем за одбрана ! Можи и најдобар од сите да е за дефанзива, а напред си е Бубе 2.

п.с. И најслабиот играч шо излегол некогаш да игра за репка виктор факинг ефремовски, ни дава тројка од нигде никаде табла кош, на 8 секунди до крај, каква среќа....

Нема чудо, се е можно....
Како се чудам, како дозволивме пораз !?!? Наместо мирни да сме на 1 место, вака ќе се тресиме до крај или да чекаме кикс на МЗТ.
Како бе во 2/4 само 4 коша :eek: и Мац е за нигде, не знам шо мисли...
Гостивар без Ворку, со сменет тренер пред 2 дена, требаше да ги отепаме, ние второ полувреме успеавме да се вратиме од -15 и да дојдиме дури до пресврт, на крај останавме со прстот в уста :unsure:
Стајиќ три напади со ред оди со глата во ѕид, до тогаш беше најдобар стрелец и си мислеше сам ќе решава, па трите напади ги пушти низ вода, чекај бе дете имаш уште пола време за напад, бадијала ги изгуби сите топки...
Ете шо ти значи висок играч, Силаџи не уби, ваква партија кузнај дали имал сезонава, искористи дупка кај нас, Кесар истрошен, против Бубе секој еден можи да изигра...
Колку и да го хејтам Хотон и да го неќам, ама за одбрана врши солидна работа, барем за одбрана ! Можи и најдобар од сите да е за дефанзива, а напред си е Бубе 2.

п.с. И најслабиот играч шо излегол некогаш да игра за репка виктор факинг ефремовски, ни дава тројка од нигде никаде табла кош, на 8 секунди до крај, каква среќа....
Битен момент беа глупите фаули на Кесар, излезе од игра со 4 лични од кои 2 беа офанзивни кога одеше на скок и една техничка за глумење офанзивен фаул. Премногу сме зависни од него и не смеј да си дозволи вакви киксови.

Крстајич многу слаб во одбрана, неколку пати премногу лесно испадна. Ќе имаме проблем да играме добра одбрана цело време.

Исто и Караџовски стартер место Младеновиќ беше грешка, добро играат заедно со стајич во пар, не требаше да ги разделува.

Zatoa Kesar nema kariera napraveno, ne mu e prvpat vaka da se glupira.

Zatoa Kesar nema kariera napraveno, ne mu e prvpat vaka da se glupira.
Nema vrska to go znajme rabotata e so nemame zamena za nego ako ima za drugite za nego nema od nego mnogu zavisime posebno vo ofanziva pak ke recam mora psiholog da zemat da nema tehnicki i da se smirat da ne protestiraat iako so pravo na sudenjeto nie stradame

Овие изгледа уште се мамурни од мајот. Жива пропаст цела утакмица, кој од кој.

Момци, за МЗТ навивам од кога знам за себе, но секогаш сум почитувал здрав спортски ривал. Играчите ваши, нема да ги именувам не е коректно, но се сите од СК и имаат многу блиски односи со структури на МЗТ. Знам како е кога во некој се влева надеж и гориш од желба тимот да ти победи, и во најбитните моменти се случуваат "мамурлаци" така да кој како сака нека ме сфати, Али во пресудните моменти на првенството повлечете паралела со коментаров. Спортски поздрав до финале

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom