Фан клуб: Пелистер!

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Крстајич се истураше од поени во ФМП, сеа последнава 2 поени дал за вас.

Оти нема акција ко во ФМП да излези на шут, сите шутеви исфорсирано после блок кога тој води топка.

Оти нема акција ко во ФМП да излези на шут, сите шутеви исфорсирано после блок кога тој води топка.
Значи тој Мац не знае како да го искористи, затоа што знам дека едно време беше најдобар стрелец у лига, и сега кога не може да даде поише од 10 поени нешто не чини.

Победа низ иглени уши... Малце фалеше на крај да ја испокакаме.

МЗТ ваљда ќе не збриши брзо, пошо реално имат појак тим и подобар стратег на клупата.

Точно, низ иглени уши, победа на сила, на мускули...како и да е, на крај заслужено сме во финале !
Нека се спремаат за првиот меч во петок, нема шо да изгубиме, all in, реално поквалитетни се од нас и со подобар тренер, но во спортот не секогаш победва фаворитот.

П.С. Калахан не знаел :pos: шутерски тренинг ни напрај, сам ќе не победеше :busi:
П.П.С. Кесар какво чудовиште е, мора ама мора пак да е МВП на првенството, невероватен играч, страшни бројки и оваа сезона, 4-5 му закуца денес :cuc:

Finale si e finale nisto ne se znaj istorija e ova za nas, sega treba so srce mirna raka da odime na iznenaduvanje nema so da zagubime a mnogu da dobieme, nema vrska trener klupa igraci za titula se raboti koj ke ja posakuva poveke pobeda ke ja osvoj aj so sreka neka ni e i da ne letaat denes vo oblaci mnogu da slavat neka zapnat i odma brejk da naprajme oti ima vreme na tri dobieni samo hrabro i da se pazat od povredi i kazni oti ova e nenormlano da se resi prvenstvoto za edna nedela utakmici na dva dena

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Само со евентуален брејк во Скопје можи да се подигни атмосферата и да се исчекори кон победа и во Битола за врзани 2-0. Ако не демолираат на првиот натпревар во ЈС и во Битола ќе изгубиме на реваншот.

Како шо кажа Пеце, мора да сњ оди all-in на првиот меч.

Подот го избришаја со нас! Секоја чест.

Пеџа за 3 минути направи 5 лични од кои 4 над Николов и ви го испуни бонусот у последна четвртина, и сеа до крај има уште 7 минути, а вие ќе играте со бонус до крај.

Наместо после втора лична да го извадеше да олади глава на клупа, тој Мац го остава на терен.

Nisti posebno tito kaj nas bese greskata mora kesar i malesot poveke da sutkaat i vreme e da mu se kazi na krstaic deka mora da ima 5 sutoj za 3 pieni i 3 vleza nema vrska dali ke pogodi edino mislam deka samo staic znaj kolku ja sakame titulata i stojan ama stojan e mnogu brz treba da se smiri uste imame sansi nisto ne e zagubeno

Не беше толку лоша играта денес, се гледа мал напредок, прво полувреме константно се држевме добро, второто киша рапсодија кошова, замина двоцифрена предност, иако успеавме да се вратиме до -6, ама немавме сили за ништо повеќе...
Му тргна шутот на МЗТ, каква рака сите за тројка не отепаја, 14 тројки погодија над 50% реализација, со вакви бројки нема шо да се бара....заслужен пораз....
Во недела со уште подобра игра и полна сала, се надевам на победа и мислам дека можиме до 1:1 !

Искрено со Мац арно и до тука стигнавме, нема тренер кој не го научи како игра...
Друга работа не ми се јасни дел од играчите....
Хотон, за 14 минути 4 лични грешки, автоматски висок играч за под кош еден помалце....
Пајиќ за 7 минути 5 лични грешки, ги пушти МЗТ во бонус и си излезе од игра....
Младеновиќ со висина метро и кебап, оди на контра на положување против двојно или тројно повисоки играчи од него како Рикиќ, Милошевиќ, Дејвис и го залепија 3 пати....
Караџа невидлив, очекував барем нешто од неговото искуство во вакви мечеви....
Крстајиќ, кај Петровиќ, две сезони со ред најдобар играч со просек над 22 поени, успеавме да го донесиме кај нас, Мац воопшто не знај да го користи, неможи кај некој најдобар да си бил, сеа овде по 5 коша да даваш, друга работа Ацо си го собра Ајви од ФМП кај шо си беше, првите 2-3 утакмици беше слаб дури да се ухода, еве сега во МЗТ кај него е еден од носителите на играта....

И после НЕ БИЛО ДО ТРЕНЕРО, не до Бошко Буха е.
:sramezliv:

1:1
Има игра добро е, после тој балонот во аба2 крајот јануари/фебруари како беше играта драстично се смена, и од тој балон наваму почнавме лошо да играме, а до крајот на минатата година, мелевме се пред себе, исто беше и прошлата сезона, па исто тој период не фати удолница, прво испаднавме во купот од фмп па брзо и во лигата.
Нејсе, сега се гледа дека работеле и се спремале за финалето, сменета е играта од претходните утакмици, има кошарка....
Фока изгази одбрана денес, со 100% од силите изигра, така се игра, секоја чест, Стајиќ си погоди клучна тројка, Малеш и Кесар класика.

Мац не можи да не го спомнам пак :D
Дамјан и Војдан ни играт сигурно 10 минути со по 4 лични грешки, Рикиќ исто можи нешто помалку време од нив и од тројцата не успеа на никој да оди да изнуди 5 лична и да си ја олесни работата....просто е како грав, па некој чоек од на кула да земиме ќе му текни како да изиграме на нив, плус бонус беа....

Добро е шо победивме, сега ми мириса на брејк или вторник или недела :)

П.С. Со кое лице коментират гостите за судењето не знам, само кај нас во северџистан, сите судии во кошаркарската лига се од скопје и го судат финалето против истоимената екипа, па ова ни во Пакистан го нема....
Ако се будали нашите да не ја пуштат снимката во ФИБА, нека си прегледат па да видат кој каде е оштетен, 10 пати го вратија мзт во игра, каде губеја речиси цел меч....
Таа тројка педерска со смачкани фаци, не треба повеќе утакмица да суди !

Kakva fiba ili kfm se znaj pred pocetokot trebase bojkot ili dogovor vo finale da sudat od stranstvo sega e kasno ke kinime nervi do posledno a denes site izigraa so srce i maksimum mozese porano da ja resime no toa e i vaka bese super sega mora da iznenadime i da smenime preki trojki da igrame oti go trosime samo kesar i pak ke povtoram vo Vtornik da se pazi na sudenjeto da ne dobivame tehnicka za nisto samo da igrame tie neka sudat so sakaat ke padnat mzt fizicki ako imaat rotacija stari se site ke gi fatime na kondicija

Мора поќе концентрација, 15 слободни промаршивме и тоа пола од нив Кесар и Малеш ги луфнаа. Страв ми е од искуството нивно, имавме неколку избрзани напади при крај кај шо требаше да се реши утакмицата.

Добро е шо се тепа, сега ќе се игра многу послободно посебно играчите од ротација. Ни фалеше многу шутот за 3 минатите уталмици, вака кога ќе погодат отворени 3ки Стојан, Караџа, Фока, многу е полесно за сите.

Победата е значајна поради психолошкиот момент на играчите...
Убо би било да обезбеди управата превоз за навивачите да можат во Скопје да им дадат поддршка.
Мислам дека сега е обратна ситуацијата и во петок притисокот е целосно свртен на нивна страна.
Неможам ни да замислам шо ќе се случва во недел ако се деси брејк во петок во Скопје.

Браво за победата и за разлика од балетаните од Рк, овие остаја срце на терен и затоа со овации беа испратени од публиката, и ќе ги добиеа истите аплаузи, па макар да изгубеа вчера.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom