Фан Клуб : Овче Поле

• Креатор на темата Креатор на темата WW
  • Време на започнување Време на започнување
Овче Поле -Работнички 81:86
Синадинович 30 ------------Мираковски 23
Билбија 22 ------------------Блажевски 21
Јелесијевич 16 --------------Симич 18
Димитровски го боле главчето :smir:

иамше супер навивање на двете страни, за жал изгубивме

Ајде и од мене збор-два за натпреварот... Во прво полувреме бевме феноменални, при крајот на втора четвртина водевме и со 13 разлика 37-24, но Работнички со две тројки и два поени дојдоа на 37-32 и брзо се вратија во игра... во второто полувреме како да влезе нов Работнички, дадоа 10 тројки, Мираковски, Симиќ, Џокер погодуваа од каде стасаа, но и Овче Поле враќаше скоро во секој напад и разликата се движеше од -2 до +2 и така се до крајот кога на Филиповиќ не му досудија очигледен фаул при ударот за три поени, Работнички вратија со поените на Блажевски од слободни и отидоа на недостижни за Овче Поле 5 поени ... немаше да биде незаслужено ако и Овче Поле победеше, но тоа е што е... :toe:

http://www.fibalivestats.com/matches/8416/02/60/99/38UTsaeMclYBA/

Околу навивањето, големо браво и за двете групи, ние бевме некаде околу 60-70, а тие некаде 90-100 (моја слободна проценка)... од почеток до крај се навиваше само за клубот, немаше провокации (освен на 2-3 пати, ама тоа беше ситно :wink:) Во салата до сега имаше највеќе народ, откако Овче Поле е во Првата Лига, буквално немаше место да се завртиш :wink: Да ги пофалам и ЦПБ за навивањето, и за екипата која дојдоа, старосна граница им беше 23-24 години дури и постари (со исклучок на неколку помлади членови)... :)

Тоа е тоа, следен натпревар со Фени Индустри наредната Сабота/Недела :helou:

Еве нешто снимено од телефон, утре ќе има и некоја слика :)

Околу навивањетo... ние бевме некаде околу 60-70...
abe mile TI NAVIVAC SI znaci! a so shal partizan li navijas za ovce pole?
more,more pa i rezultat pratis dur navijas,znaes koj sto kako izigral.BRAO,ova mora da e od beogradski "jug" zanat naucen!
samo prodolzete taka.RESPECT OVCARI!!!

abe mile TI NAVIVAC SI znaci! a so shal partizan li navijas za ovce pole?
more,more pa i rezultat pratis dur navijas,znaes koj sto kako izigral.BRAO,ova mora da e od beogradski "jug" zanat naucen!
samo prodolzete taka.RESPECT OVCARI!!!
Имаш целсона статистика на официјалната

Знаев дека од тебе ќе има коментар, и не се ни замарам... го поставив бидејќи не се снимаат клипови секоја утакмица кај нас, а и бидејќи ова беше можеби најдоброто издание на нашата да не кажам аматерска навивачка група :)

П.С. Каде виде шал на Партизан?

Абе дечко може ли да не галамиш по сите фан клубови,глеј си ја твојата ако веќе ја имаш и не замарај по другите теми.Не ми се прај некој навивач кој мисли дека знае се и сешто за сите навивачки групи.Од натпреварот со Работнички почнаа да се снимаат клипови,така да очекувајте од секој натпревар клип понатаму.А ти сезнајко ке те молам да не се јавуваш веќе таму кај што не си потребен.Поздрав срцка :smir:

Знаев дека од тебе ќе има коментар, и не се ни замарам... го поставив бидејќи не се снимаат клипови секоја утакмица кај нас, а и бидејќи ова беше можеби најдоброто издание на нашата да не кажам аматерска навивачка група :)

П.С. Каде виде шал на Партизан?
pa zatoa vi trekov da prodolzite taka,pa da dojdete na gosti i vo skopje organizirano,so mzt,so rabotnicki,so torus...
ne rekov deka sum videl sal partizan,tuku prasav samo,ipak za ovce pole se navija,a partizan se voli neli e taka???
pozz drugarce,aj pa se gledame na nekoj mec u skopje po salive koga ke gostuvate se nadevam

Ќе биде и тоа :) Што има везе ако навивам за локален клуб, Партизан и Овче Поле се сосема две различни работи... Ниту некогаш играле меѓу себе, ниту пак ќе играат, така да нема причина зошто не би навивал за Овче Поле... А, за гостувањата, досега идевме само на побитните утакмици кој ги играл Овче Поле, како против Вардар 2000 полани кога се боревме за 6-то место и Плеј-оф и на Купот на Македонија против Торус во Виница... А, мислам дека нема логика да идеме против МЗТ или Работнички, бидејќи ќе бидеме безгласна буква :) Знам дека тоа не е причина, но кога ќе размислиш поубаво испаѓа дека за џабе се прават трошкови... друга причина, бројката ни е 60-70 луѓе на домашен терен, на гости би биле помалку :wink: Трета причина, тука кај нас нема многу заинтересирани за навивање, како да се срамат од тоа.. тоа е тоа, какви сме-такви сме, битно идеме навиваме :helou:

Ќе биде и тоа :) Што има везе ако навивам за локален клуб, Партизан и Овче Поле се сосема две различни работи... Ниту некогаш играле меѓу себе, ниту пак ќе играат, така да нема причина зошто не би навивал за Овче Поле... А, за гостувањата, досега идевме само на побитните утакмици кој ги играл Овче Поле, како против Вардар 2000 полани кога се боревме за 6-то место и Плеј-оф и на Купот на Македонија против Торус во Виница... А, мислам дека нема логика да идеме против МЗТ или Работнички, бидејќи ќе бидеме безгласна буква :) Знам дека тоа не е причина, но кога ќе размислиш поубаво испаѓа дека за џабе се прават трошкови... друга причина, бројката ни е 60-70 луѓе на домашен терен, на гости би биле помалку :wink: Трета причина, тука кај нас нема многу заинтересирани за навивање, како да се срамат од тоа.. тоа е тоа, какви сме-такви сме, битно идеме навиваме :helou:

Срека сега нема војска, иначе од 60-70 луге ке бевте помалку со оглед на тоа што дел ке беа во војска:pos2::pos2::pos2:
Сите ставале клипови па и вие.

Абе се нешто ви смета на вас, забрането е ставање на клип? Сме ставиле и што сега, каков е таков е... ако не ти се гледа, не гледај, што да ти кажам друго :helou:

mile ti imas od sega domasna zadaca da slikas gostinski grupi sto ke dojdat vo Sveti Nikole,po moznost i vasata grupa ,ama ne od vnatre od tribina ,tuku od sprotivnata strana!

Знам дека не треба да се гледаат фаци, знам дека сликите и клиповите се прават од спротивната страна, се ми е јасно... ама работата е што испадна ова клипче од групата и го ставив... а, гостинските навивачи нека си сликаат сами, бидејќи секоја организирана навивачка група си има член што ги врши тие работи :helou:

... а, гостинските навивачи нека си сликаат сами, бидејќи секоја организирана навивачка група си има член што ги врши тие работи...
...ete gledas deka nekoi nemaat...skoro imase takov slucaj...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom