Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
МЗТ Скопје од денес веќе не постои. Ми беше чест да бидам навивач и фан на овој клуб, кој засекогаш ќе остане во мене и се надевам дека еден ден ќе се обнови и деќа ќе биде конкурентен не само за титула туку и за учество во евролига, а не ваков мизерен каква што е и лигава последниве 2-3 години. Со ова умре и вечното дерби без кое според мене и лигава нема смисла. :(
MZT SKOPJE TILL I DIE!

Не ми е жал за клубов, жал ми е за навивачите. Навивав за клубов заради навивачите.

МЗТ Скопје од денес веќе не постои. Ми беше чест да бидам навивач и фан на овој клуб, кој засекогаш ќе остане во мене и се надевам дека еден ден ќе се обнови и деќа ќе биде конкурентен не само за титула туку и за учество во евролига, а не ваков мизерен каква што е и лигава последниве 2-3 години. Со ова умре и вечното дерби без кое според мене и лигава нема смисла. :(
MZT SKOPJE TILL I DIE!

Клуб ако пропадне еднаш, не може пак да се обнови. Така да ако пропадне МЗТ Скопје (99%) тоа ќе биде тоа, нема нов МЗТ. Можеби некогаш ќе има нов клуб од Аеродром, ама никогаш истиот да биде МЗТ.

Навивачката група секогаш постои.... И кога клубот игра во 3 лига, и кога е шампион, и еве сега нас ова што не снајде, сепак ФА ќе постои.... Да се знае кој се најдобри, макар биле и 15 души ФА секогаш ќе постои и ќе чека подобри денови :(

Еден од нашите најреномирани кошаркарски клубови - МЗТ Скопје, од денеска веќе не постои. Клубот кој со години настапува во најквалитетното кошаркарско друштво во Македонија и е еден од најдобрите претставници на нашата земја во Европа, поради финансиски долгови мораше да згасне.
Извор: http://kanal4.com.mk/shownews.php?id=5894

Иако цел живот навивам за Работнички, порано и активно одевме на секој натпревар на Работнички сепак ми е многу жал за МЗТ. Тимот со најдобри навивачи, навивачи што и кога нивниот тим губеше и 50 разлика од Работнички беа гласни и пееја.

Жално е ова за Македонската кошарка. Секогаш кога играа овие 2 тима ако не можев во живо барем гледав на ТВ. Македонската кошарка со ова изгуби многу. Се надевам дека ќе се најде некој човек што ќе има доволно пари и воља за да помогне.

Навистина ми е жал...за дербито. :(

КОЈ КУР ИМ Е НА ОНИЕ ОД ВАРДАР ОСИГУРУВАЊЕ,ТОРУС И ДРУГИТЕ ФАЛШ ТИМОВИ?Зошто истите не го спонзорираат МЗТ?Немаат ли малку сенс дека без тој клуб кошарката во Македонија НИКОГАШ НЕМА ДА БИДЕ ИСТА.

Жалам...

Навистина ми е жал...за дербито. :(

КОЈ КУР ИМ Е НА ОНИЕ ОД ВАРДАР ОСИГУРУВАЊЕ,ТОРУС И ДРУГИТЕ ФАЛШ ТИМОВИ?Зошто истите не го спонзорираат МЗТ?Немаат ли малку сенс дека без тој клуб кошарката во Македонија НИКОГАШ НЕМА ДА БИДЕ ИСТА.

Жалам...

Е тој кур на нив им е само заради долговите на МЗТ, заради ништо друго .
Никој не сака да земе врел костен .

Еве после 10 месеци пак пишувам тука.Беше шо беше но сепак кошарката не е иста со МЗТ и без МЗТ.Навистина ми е криво и се надевам на подобри времиња.Исто така се надевам дека и ФА до тие подобри времиња ќе најде начин да се одржи како група.

П.С
не требаше да ни се смеете за фени (демек ќе се распаднеме) пошто ова е трагиката на македонскиот спорт а сите ние сме дел од него и порано или подоцна сите ќе не стигне :toe::smir:

Никој не се смееше за еветуалниот распад на Фени, него само го дававме како реална опција.
Во моментов тоа и не изгледа баш така и малце се свртија стварите, али ние никогаш не сме посакувале некој тим да се распадне затоа што тоа е нечовечки и болно .

Никој не се смееше за еветуалниот распад на Фени, него само го дававме како реална опција.
Во моментов тоа и не изгледа баш така и малце се свртија стварите, али ние никогаш не сме посакувале некој тим да се распадне затоа што тоа е нечовечки и болно .
Нормално.Шо ќе гледаме сега што оти имаме тим???Мада мене сеуште не ми се верува ова за МЗТ.Нека се игра со лити играчи шо се вика децата од мало нека ги соберат нека се игра и во втора лига ама НЕ згаснување лошо е.После неко време може пак ќе се има тим ама нема да биде како старото МЗТ затоа значајно е тимот да живурка

Почитувани пријатели, навивачи, љубители на кошарката вие кои што живеете за МЗТ СКОПЈЕ ве повикуваме за гордоста на АЕРОДРОМ, за гордоста на нашата држава, за нашиот МЗТ СКОПЈЕ сите да излеземе на последен марш за спас на клубот. Во четврток во 19 часот... пред трговскиот центар Бисер дојдете и заедно да се обидеме, заедно да покажеме дека АЕРОДРОМ ЖИВЕЕ ЗА МЗТ СКОПЈЕ!!!

Солза на лице,тага во душа,за тебе пеев,светот нека слуша и после се во плаво бело ќе се бојам,зад твоето име секогаш гордо ќe стојам !!!

СО ПОЧИТ
FAMILY AERODROM

НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ, СРЦЕТО НА АЕРОДРОМ ДА ЗГАСНЕ!!!

16jii5c.jpg

:( zalno ako ova bide konecniot epilog , bez MZT i bez gradskoto derbi Mak-basketot nema veke da bide toa sto bese :( . Samo se nadevam deka vo posleden moment ke ima nekakov presvrt vo nastanite. Inaku marsot za spas vi e dobra idea , jas bi rekol deka minimum 1500 luge ke ima

:( zalno ako ova bide konecniot epilog , bez MZT i bez gradskoto derbi Mak-basketot nema veke da bide toa sto bese :( . Samo se nadevam deka vo posleden moment ke ima nekakov presvrt vo nastanite. Inaku marsot za spas vi e dobra idea , jas bi rekol deka minimum 1500 luge ke ima

Готово е. Мора сите да ја прифатиме реалноста. Нема веќе дерби, нема веќе МЗТ, нема веќе мак баскет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom