Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
ФА се супер група,оригинална кореографија и песни,срцево ми чука ; нека знае јадранот...песните просто ежат,и дигаат морал,баш штетаа кога лошо му оди на клубот луѓето на трибина стануваат се помалце. Едтнствено што не ми се допаѓа е тоа што приказната на ФА се се врти околу Аеродром.Имено јас имам 28 години,и 14 години навивам за МЗТ,кога бев последниот пат во Скопје бев на утакмицата со Металац,отидов на фан трибина и за малце глава не изгубив ппради тоа што не ме знаеле дека не сум од Аеродром,иначе сум роден Скопјанец.

Пеџа се покажа како одличен чекор на управата а и ние ваков доминантен центар не сме имале никогаш. Иако само три кола играше влезе во индивидуална статистика во АБА каде е прв на листата со индекс на корисност од 22,67 поени и е прв на листата на скокачи со 10 скока по натпревар. На листата на најдобри поентери се уште не е внесен но според просекот би бил втор стрелец. Пеџа е влезен во животна форма и ќе се прослави на постари години како и секој македонски играч. Гече е најдобар пример за тоа.

Добро, знае ли некој колку играчи смееме да поминеме у ростер една сезона?

`84та година, 193цм.
Годинава има само две утакмици за ЛЕВСКИ со 13,5 поени, 5,5 асистенции и 2,5 скока по утакмица.
Дечкото има играно во Франција, Кипар, Бугарија и D-League.

Лани имал 18 поени и 6,7 асистенции во БИБЛ и 12 поени и 6,5 асистенции во Бугарија.

Последно уредено:
Добро, знае ли некој колку играчи смееме да поминеме у ростер една сезона?
Во нашата лига мислам нема лимит, а АБА со оглед на тоа што е приватна лига прават што сакаат и ги мењаат прописите како им прдне. Така да...

Пеџа се покажа како одличен чекор на управата а и ние ваков доминантен центар не сме имале никогаш. Иако само три кола играше влезе во индивидуална статистика во АБА каде е прв на листата со индекс на корисност од 22,67 поени и е прв на листата на скокачи со 10 скока по натпревар. На листата на најдобри поентери се уште не е внесен но според просекот би бил втор стрелец. Пеџа е влезен во животна форма и ќе се прослави на постари години како и секој македонски играч. Гече е најдобар пример за тоа.
Како бе Гече на стари години се прославил? Играше и во Шпанија, и во Задар 100 години...
Исто и Пеџа, ако мислиш дека со МЗТ ќе се прослави, односно ќе направи повеќе отколку што направил претходно ептен си грешка. Пеџа има играно во Евролига со години, така да ова со МЗТ не му е некако прославување искрено...

Како бе Гече на стари години се прославил? Играше и во Шпанија, и во Задар 100 години...
Исто и Пеџа, ако мислиш дека со МЗТ ќе се прослави, односно ќе направи повеќе отколку што направил претходно ептен си грешка. Пеџа има играно во Евролига со години, така да ова со МЗТ не му е некако прославување искрено...
Да бе бате Пеџа играше во Евролига ама немаше голем допринос имаше просек 4 поени по натпревар да беше прославен немаше да заглави во последен тим во турско првенство, тука сега има нова улога на лидер на тим и факт е дека супер се покажа до сега. Тоше се прослави во Задар почнувајќи од сезона 2004/5 односно од свои 27 години па се до ден денес ја одржува таа форма. Генерално проблем е и кај самите нас кога класифицираме млад играч за некој што има 24 години. Нејсе да не ја гушам многу темава сега кога се најавува бомбастичен буџет за МЗТ прво нешто мора значи МОРА да го врзат Пеџа со долгогодишен договор додека е време иначе како тргнал со ова темпо и со овие просеци на крај на сезона веќе ќе бира во кој сака тим да игра. Треба да покаже управата дека имаат високи амбиции и да го задржат. Јас барем од дно на душа се надевам дека имаат.

Пеџа κај и да иде нема да заρаботи многу повеќе од тоа што може да го добие во МЗТ особено од наρедна сезона со многу поголем буџет дај боже!
А и на него би тρебало да му е сκуρчено од игρање во неκои си еκипи κаде што не добива минути,МЗТ е пρавиот κлуб за него може да биде лидеρ ,добρа плата ,дома си е ,амбициозност обостρана.
Освен Пеџа тρеба да се вρзат дамјан,синовец,цвеле и можеби сеад и κласен од сегашниов ρостеρ на овен оваа му е пρва пρофесионална сезона добаρ е за беκ ап,една јаκа четвоρκа и еκстρа плеј и ќе имаме еκстρа еκипа[DOUBLEPOST=1419975205][/DOUBLEPOST]Пеџа κај и да иде нема да заρаботи многу повеќе од тоа што може да го добие во МЗТ особено од наρедна сезона со многу поголем буџет дај боже!
А и на него би тρебало да му е сκуρчено од игρање во неκои си еκипи κаде што не добива минути,МЗТ е пρавиот κлуб за него може да биде лидеρ ,добρа плата ,дома си е ,амбициозност обостρана.
Освен Пеџа тρеба да се вρзат дамјан,синовец,цвеле и можеби сеад и κласен од сегашниов ρостеρ на овен оваа му е пρва пρофесионална сезона добаρ е за беκ ап,една јаκа четвоρκа и еκстρа плеј и ќе имаме еκстρа еκипа

Освен Пеџа тρеба да се вρзат дамјан,синовец,цвеле и можеби сеад и κласен од сегашниов ρостеρ на овен оваа му е пρва пρофесионална сезона добаρ е за беκ ап,една јаκа четвоρκа и еκстρа плеј и ќе имаме еκстρа еκипа

Сеад и класен ако се задржат треба да бидат у трета петорка, на место на мекич и младеновски, ако реално градиме сериозен тим, треба да имаме многу посериозни играчи, сеад е играч што премногу осцилира со играта... Најголема грешка ни е што го пуштивме дејвис да си иде, ама океј, он долго време беше у мзт реално, се очекуваше. Ама фали ептен неговата енергија. Сеа читам Илиевски си иде од цибона, е него треба да го земеме, и така сам се изјасни дека сака да се врати во македонија. а не тој американецот од левски што минативе месеци е повреден. Пеџа и Владо за следна сезона како костур, и Дамјан здрав и симоновски, тоа е веќе сериозен тим, со добра клупа и погодени странци, може да се иде на Плејоф у аба.

Во недела го игρаме пρвиот натпρеваρ во новата сезона влезот е бесплатен па би било добρо да ја почнеме сезоната со полна сала и победа пρотив силен пρотивниκ,главна цел оваа полусезона ќе биде одбρана на двојната κρуна и здρавје следна сезона и со многу поголеми амбиции и во аба[DOUBLEPOST=1420237779][/DOUBLEPOST]Во недела го игρаме пρвиот натпρеваρ во новата сезона влезот е бесплатен па би било добρо да ја почнеме сезоната со полна сала и победа пρотив силен пρотивниκ,главна цел оваа полусезона ќе биде одбρана на двојната κρуна и здρавје следна сезона и со многу поголеми амбиции и во аба

Несуденото засилување на митев на позиција центаρ томчо соκолов си најде ангажман во босна ништо од неговото доаѓање во мзт:pos::pos::tapp:

Томчо Соколов и да сакаше нема да можеше да потпише за ниту една екипа од Македонија. Според правилата на федерацијата играч може да потпише за два клуба од Македонија (беше во Фени и Струмица)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom